Menu

Rondreis Tanzania & Seychellen

Zoekt u een rondreis met indrukwekkende wildparken en als afsluiting een tropisch strand? De ideale combinatiereis maakt u dan met onze rondreis Tanzania & Seychellen. Noord-Tanzania heeft een van de beste parken in Afrika die u combineert met een van de beste stranden van dit werelddeel, namelijk de Seychellen! Een avontuurlijke reis door de natuur met een ontspannen afsluiting aan de parel witte stranden en azuurblauwe. De combinatiereis Tanzania en Seychellen leent zich ook perfect als huwelijksreis!

Reisduur: 15 dagen

Arusha - Tarangire National Park - Lake Manyara - Ngorongoro Highlands - Serengeti - Ngorongoro - Arusha - Seychellen - Mahé

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Rondreis Tanzania & Seychellen inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Een ideale combinatiereis van safari & strand
 • U bezoekt de hoogtepunten van Noord-Tanzania, zoals Ngorongoro Crater en de Serengeti
 • In Tanzania reist u met een privé chaufeur in een ruime landcruiser waarvan het dak omhoog kan worden geklapt
 • In Tanzania zijn vrijwel al uw maaltijden inclusief, evenals de entreekosten van de nationale parken
 • U sluit uw reis af op de tropische stranden van de Seychellen
 • Verblijf op de Seychellen is in een luxe resort, inclusief ontbijt en diner zodat u ter plaatse minder kosten heeft 
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Luipaard in Serengeti - Serengeti - Tanzania - foto: Lokale agent
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid - Arusha
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op Kilimanjaro International Airport wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging die u vervolgens naar uw accommodatie in Arusha brengt. De stad wordt gezien als de toegangspoort voor het maken van safari's in een van de nationale parken van Tanzania.
Dag 2 Arusha - Tarangire National Park
Samen met uw privéchauffeur rijdt u naar het Tarangire National Park. Van juni tot december is dit park zeer de moeite waard vanwege de droge periode. De dieren komen naar Tarangire toe om te drinken; daar zijn dan nog een paar grote poelen met water. Dit park staat verder bekend om het groene landschap en is ca. 2600 km2 groot. Opvallend in het landschap zijn de typische Baobab bomen, met hun dikke stam en korte kruin. Na aankomst en de lunch in de accommodatie staat er een gamedrive op het programma. In het park leven relatief grote olifantenpopulaties, elandantilopen en buffels. 
Dag 3 Tarangire - Lake Manyara - Ngorongoro Highlands
Na het ontbijt reist u naar het Lake Manyara National Park. Na aankomst wordt er een gamedrive in het park gemaakt. Doordat het park relatief klein is (300 km2, waarvan ca. 200 km2 water), is de kans groot dat u wild ziet. Het landschap is desondanks zeer divers. Er leven langs de oevers van het meer en in de bossen veel vogelsoorten. Met geluk ziet u tijdens een gamedrive ook bavianen, giraffen, olifanten, buffels, nijlpaarden en flamingo’s. Het park staat vooral bekend om de boomklimmende leeuwen. Na de gamedrive rijdt u naar de Ngorongoro Hooglanden waar u overnacht.
Dag 4 Ngorongoro Highlands - Serengeti
Na het ontbijt reist u verder naar het bekende Serengeti National Park. Serengeti betekent ‘eindeloze vlakte’ in de taal van de Masai. Met een oppervlakte van 14.763 km2 is dit het grootste en meest bekende wildpark van Tanzania. In het noorden grenst het park aan het Masai Mara Game Reserve in Kenia. De Serengeti is samen met de Masai Mara het schouwspel van de jaarlijkse migratie van de gnoes. Deze migratie is een van de grootste wildspektakels ter wereld. Na de lunch in de accommodatie staat er in de namiddag een gamedrive op het programma.
Dag 5 Serengeti National Park
Vandaag staat wederom compleet in het teken van het maken van gamedrives. Tijdens de gamedrives die u maakt ziet u dat het park voornamelijk bestaat uit savannes met prachtige vergezichten, af en toe onderbroken door rotsformaties. Er is een enorme variatie aan wild te vinden waarbij de leeuwen goed vertegenwoordigd zijn. De rest van de ‘big five’ is met geluk ook te bewonderen. Andere diersoorten die u misschien zult zien zijn: cheeta’s, impala’s, giraffen, zebra’s en wrattenzwijnen. De Serengeti is een waar eldorado voor vogelliefhebbers.
Dag 6 Serengeti National Park
Wederom gaat u vandaag op gamedrive. De tijden van de gamedrive kunt u meestal overleggen met uw privéchauffeur. Gedurende het heetst van de dag is het aangenaam om even te ontspannen en te genieten bij uw accommodatie.
Dag 7 Serengeti National Park - Ngorongoro Highlands
Vandaag reist u naar het Ngorongoro National Park, een picknick lunch wordt meegenomen. In dit enorme natuurgebied staat de niet actieve Ngorongoro vulkaan. De deels ingestorte kraterwand vormt een beschermde omgeving voor planten en wilde dieren. De Ngorongoro heeft daarom als bijnaam ‘de ark van Noach’. In de krater maakt u een gamedrive. U heeft hier de meeste kans om de ‘big five’ te zien. Andere dieren die hier leven zijn zebra's, gazellen, gnoes en hyena’s. Bij de meren, op de bodem van de krater, leven veel vogelsoorten waaronder flamingo’s. Na de gamedrive reist u naar de Ngorongoro Highlands waar u wederom overnacht.
Dag 8 Ngorongoro Highlands - Arusha
Deze ochtend maakt u onder leiding van een gids een eenvoudige fiets/mountainbike tour door de omgeving van het dorp Mto wa Mbu. Hier maakt u kennis met de lokale bevolking en fietst u langs plantages, bananenbomen en koffiestruiken. In de middag volgt de transfer terug naar de accommodatie nabij Arusha waar u de komende nacht verblijft. 
Dag 9 Kilimanjaro - Nairobi - Mahé
Wij verzorgen de transfer terug naar Kilimanjaro airport waar u incheckt voor de internationale vlucht via Nairobi (overstap) naar de Seychellen. Na aankomst op Mahé, het grootste eiland van de Seychellen, volgt de transfer naar de accommodatie. Met een oppervlakte van 28 bij 8 kilometer vormt Mahé het economische en culturele hart van de Seychellen. Zo is niet alleen de hoofdstad Victoria op het eiland te vinden maar ook de zetel van de regering en de internationale luchthaven. In 1609 zijn de Seychellen ‘ontdekt’ door de Britten. Echter pas in 1742 kwamen de Fransen die tot 1814 over de eilanden regeerden. In 1976 zijn de eilanden onafhankelijk geworden. De komende dagen zijn ter vrije besteding.
Dag 10 Mahé
Dag ter vrije besteding. U kunt ontspannen bij de accommodatie of het eiland gaan verkennen. Ter plaatse kunt u excursies boeken, een auto huren of gebruik maken van het openbaar vervoer. Het strand bij Beau Vallon in het noordwesten is het meest bezochte en populairste strand van het eiland. Bij het strand liggen hotels, winkels, restaurants en een duikschool. Aan de oostkust van het eiland is het bekendste strand dat van Anse Royale. In het zuiden ligt het strand van Baie Lazare met haar fraaie rotsformaties.
Dag 11 Mahé
Rondom de Seychellen kunt u gaan duiken en snorkelen. Er zijn meer dan 50 duikplekken in de wateren rondom de drie grootste eilanden. Indien u nog geen duikbrevet heeft, dan zijn er verschillende duikcentra waar u deze kunt behalen. De onderwaterwereld is veelzijdig maar helaas zie je ook hier de effecten van El Niño. Voor de kust van Mahé vindt u het Sainte-Anne Marine National Park. Opgericht in 1973 was dit het eerste marine park in de Indische Oceaan. Door intensieve bescherming en een verbod op gemotoriseerde watersport probeert men de huidige onderwaterwereld te beschermen. Het nationale park is met 200 vissoorten nog steeds een geliefde plek om te snorkelen of duiken. De eilanden binnen de grenzen van het park waaronder Sainte Anne en Île aux Cerfs zijn tevens belangrijkste nestplaatsen voor Hawksbill schildpadden.
Dag 12 Mahé
Tijdens uw verblijf op Mahé kunt u een bezoek brengen aan het koloniale centrum van 'werelds kleinste hoofdstad' Victoria. Hier vindt u het gerechtsgebouw, een museum, postkantoor en de klokkentoren. Een wandeling langs Albert Street brengt u bij de kleurrijke markt waar verse vis, tropisch fruit en specerijen worden verkocht. Op Mahé kunt u, met name tussen juni en september, goed wandelen. Langs de kust zijn de trails van Danzil naar Anse Major en La Reserve & Brulée populair. In de bergen is de route van de Tea Factory naar Morne Blanc prachtig.
Dag 13 Mahé
U heeft wederom een vrije dag op de Seychellen. 
Dag 14 Mahé
U heeft wederom een vrije dag op de Seychellen. 
Dag 15 Mahé - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Vandaag verzorgen we de transfer naar de luchthaven van Mahé, waar u incheckt voor uw internationale vlucht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: De kamer dient u volgens de vaste uitchecktijd te verlaten. Vertrekt u later op de dag, dan kunnen wij een dagkamer voor u reserveren. De meerprijs is op aanvraag. Maakt u geen gebruik van een dagkamer, dan kunt u wel gebruik blijven maken van de aanwezige openbare faciliteiten. 
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • regionale vliegreis Kilimanjaro - Nairobi - Mahé/Seychellen
  • luchthavenbelasting en heffingen
  • genoemde transfers en vervoer tijdens gamedrives per landcruiser met privéchauffeur
  • transfer op indeling op de Seychellen
  • alle overnachtingen conform programma
  • maaltijden conform programma
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • genoemde gamedrives met bijbehorende entreegelden
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • boekingskosten: € 25 per boeking
  • bijdrage SGR:  € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u naar de mogelijkheden)
  • visumkosten Tanzania, ca. USD 50 pp (vooraf aanvragen en voldoen via www.immigration.go.tz)
  • tourism environmental sustainability levy, tussen SCR 25 - SCR 100 pppn (contant te voldoen bij de accommodatie)
  • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
  • optionele excursies en entreegelden
  • fooien
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 5.500 - € 6.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Mount Meru Game Lodge - Arusha
De Mount Meru Game Lodge ligt in USA River, op zowel 30 minuten rijden van Aruhsa als de internationale luchthaven van Kilimanjaro. Deze kleinschalige accommodatie met 17 kamers ligt temidden van een weelderige tuin. In het centrale hoofdgebouw bevindt zich de receptie, een gezellige lounge, restaurant en de bar. Aan de voorzijde bevindt zich een terras, waar u in de schaduw van mangobomen, kunt genieten van een drankje. Op warme dagen biedt het zwembad verkoeling. Bij goed weer kunt u ‘s avonds buiten dineren waarna de dag kan worden afgesloten rondom het kampvuur. Heeft u meer tijd in Arusha, dan kunt u deelnemen aan verschillende optionele activiteiten. Een coffee tour, cultural & educational walks, mountainbiken of een bezoek brengen aan Lake Duluti behoren onder andere tot de mogelijkheden. 

Lake Burunge Tented Camp - Tarangire National Park
Lake Burunge Tented Camp ligt op slechts 20 minuten rijden van het Tarangire National Park . Lake Burunge bestaat uit 20 luxe tenten en 10 Lodge Rooms en ligt in een schaduwrijk gebied met een spectaculair uitzicht op Lake Burunge en de omliggende bossen. Het hoofdgebouw biedt een centrale lounge en bar gebouwd op een verhoogd houten dek. Dit verhoogde platform is de ideale locatie voor u om te ontspannen en te genieten van een drankje terwijl de zon verdwijnt over het meer, of om gewoon te zitten en te genieten van de warme openhaard. Uw kamer is voorzien van een badkamer met douche en toilet, een comfortabel ruim bed en een privé veranda, vanwaar u uitkijkt over Lake Burunge.

Marera Valley Lodge - Ngorongoro Highlands
Marera Valley Lodge is gelegen aan de rand van Karatu, tussen het meer van Manyara en de Ngorongoro krater. Vanuit deze middenklasse  lodge heeft u een prachtig uitzicht over de heuvels van de Ngorongoro Highlands. De ruime kamers beschikken over een eigen privéterras.  Het grote zwembad biedt verkoeling op warme dagen en is tevens een plek voor ontspanning tussen de activiteiten door. De lodge is opgezet in Afrikaanse stijl en staat bekend om zijn goede service en heerlijke. Een perfecte keuze voor safari-reizigers die willen genieten van comfort en natuurpracht!

Acacia Central Camp
Acacia Central Camp is klassiek Afrikaans tented camp met slechts 18 safari-tenten waarvan enkele geschikt zijn voor families. Omdat het camp niet omheind is, adviseren wij om hier alleen heen te gaan met oudere kinderen. De klassieke tenten beschikken over een houten vloer, een en-suite badkamer met dubbele wastafel, toilet en douche. Het camp ligt in het centrale deel van de Serengeti en is het gehele jaar door een goede uitvalsbasis om gamedrives te maken. Na een enerverende safari-dag kunt u in de bar en lounge genieten van een drankje. Het kampvuur nodigt ‘s avonds uit om gezellig de dag door te nemen met andere gasten en het personeel. Dit klassieke tented camp heeft verder geen faciliteiten, een verblijf draait hier echt om de natuurbeleving. 

Ngorongoro Farm House - Ngorongoro Highlands
Ngorongoro Farm House is een kleinschalige en luxe lodge gelegen bij een in bedrijf zijnde koffieplantage. De lodge ligt in de nabije omgeving van het dorp Karatu en is de perfecte uitvalsbasis voor een safari in de Ngorongoro Crater. Na aankomst wordt u vriendelijk ontvangen. De kamers van het Ngorongoro Farm House zijn ruim ingericht en worden gekenmerkt door koloniale en lokale elementen. Alle kamers hebben een eigen zitgedeelte en een en-suite badkamer. Daarnaast beschikken de suites over een privé veranda. Na een reis- of safaridag kunt u bijkomen in het zwembad of geniet u van een massage. In het restaurant heeft u keuze uit vele gerechten en proeft u van de lokale producten.

Kempinski Seychelles Resort - Mahé
Bent u op zoek naar een exclusief resort waar het u aan niets ontbreekt? Dan kunnen wij u het moderne Kempinski Seychelles Resort, gelegen in het zuiden van Mahé, van harte aanbevelen. Het resort ligt aan de Lazare-baai en biedt alle service die u van Kempinski mag verwachten. U heeft de keuze uit verschillende type kamers en suites. Gaat u voor een hill view, beach view of toch voor een sea view? Alle kamers en suites zijn modern ingericht en van alle gemakken voorzien. Zo heeft u bijvoorbeeld de beschikking over een apart zitgedeelte, televisie en een privéterras of balkon. Tijdens uw heeft u keuze uit meerdere eetgelegenheden. In Café Lazare kunt u de hele dag terecht. Geniet in dit restaurant van een uitgebreid ontbijtbuffet, à-la-carte lunches en thematische buffet diners met live cooking. In restaurant L’Indochine kunt u, indien u verblijf o.b.v. halfpension, tegen een toeslag terecht. Hier geniet u van de Creoolse keuken en verse visgerechten. Ook voor kinderen is Kempinski Seychelles Resort uitermate geschikt. Terwijl u geniet van een ontspannende massage in de luxe spa, vermaken de kinderen zich prima in de kidsclub.  Naast een zwembad en spa, beschikt het resort ook over een goed uitgeruste fitnessruimte en twee tennisbanen. Vanuit het resort kunt u deelnemen aan verschillende optionele activiteiten, waaronder snorkelen, vissen en kajakken (niet-gemotoriseerde watersporten zijn tegen betaling).

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »