Menu

Familieavontuur Tanzania & Zanzibar

Tijdens deze reis "Familie-avontuur Tanzania & Zanzibar" krijgt het hele gezin een goede indruk van het veelzijdige Tanzania. U bezoekt verschillende safarigebieden waaronder de Ngorngoro Crater en de Serengeti. Voor de kinderen is er daarom genoeg tijd om te ontspannen bij bijvoorbeeld het zwembad van de lodge. Deze reis bevat veel afwisselende activiteiten, perfect voor actieve gezinnen. Naast gamedrives per comfortabele landcruiser maakt u een wandeling met de Masai en een leuke fietstocht bij het plaatsje Mto wa Mbu. De reis wordt ontspannen afgesloten in een familievriendelijk resort op het tropische Zanzibar.

Reisduur: 15 dagen

Arusha - West Kilimanjaro - Manyara National Park - Serengeti National Park - Ngorongoro Crater - Arusha - Zanzibar

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Familieavontuur Tanzania & Zanzibar inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Een ideale familiereis naar Tanzania en Zanzibar met verblijf in comfortabele accommodaties
 • Deze reis geeft veel afwisseling. Naast safari’s per auto maakt u ook wandeling en zelfs een fietstocht.
 • Rustig programma door beperkte reisafstanden en meerdere overnachtingen op één locatie.
 • Persoonlijke aandacht en service door de kleinschaligheid van de camps.
 • Verblijf in een familievriendelijk resort op Zanzibar
bekijk meer

Dag tot daginklappen

uitzicht Lake Manyara met mountainbike - Lake Manyara - Tanzania
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Arusha
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op Kilimanjaro International Airport wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging die u vervolgens naar uw hotel in Arusha brengt. De stad wordt gezien als de toegangspoort voor het maken van safari's in een van de nationale parken van Tanzania. U heeft hier een overnachting voordat uw safari de volgende ochtend start.
Dag 2 Kilimanjaro - Sinya
Vandaag kan het echte avontuur beginnen! Na het ontbijt rijdt u samen met uw privéchauffeur naar het Sinya gebied, gelegen in het westen van het Kilimanjaro National Park. Na aankomst bij Kambi Ya Tembo staat de (warme) lunch voor u klaar. Tegenover de met sneeuw bedekte top van de Kilimanjaro en de eindeloze Afrikaanse savanne, biedt Kambi ya Tembo een fantastisch uitzicht. Het kamp bestaat uit 14 tenten met elk een eigen badkamer. Naast vele soorten dieren vindt u in dit enorme gebied ook zo'n 2.000 Maasai "bomas". Deze Maasai leven nog steeds op de traditionele manier, dragen bijzondere kleding en volgen alle ceremonies. Ze zijn erg vriendelijk en de dorpen zijn niet toeristisch zoals op veel andere plekken. In de middag ontmoet u deze bijzondere gemeenschap.

Noot: Dit gebied is niet toeristisch en een perfecte omgeving om kennis te maken met de lokale cultuur.
Dag 3 Sinya/Kilimanjaro National Park
Na het ontbijt staat er een gamedrive op het programma. Sinya is een privé-consessie met een oppervlakte van circa 600 km2 dat grenst aan het Keniaanse Amboseli National Park. Sinya biedt prachtige landschappen met een uitzicht op de Kilimanjaro, Mount Meru, Ol Doinyo Longido en Ol Doinyo Orok. Het unieke van Sinya is dat hier regelmatig ruim 50 jaar oude grote olifantenstieren met slagtanden worden gespot. In de middag staat er een wandeling met de Masai op het programma.
Dag 4 Sinya - Lake Manyara
De reis gaat vandaag naar het Lake Manyara National Park. Na de lunch staat er een gamedrive in het park gepland. Doordat het park relatief klein is (300 km2, waarvan ca. 200 km2 water), is de kans groot dat u wild ziet. Er leven langs de oevers van het meer en in de bossen vele vogelsoorten waaronder flamingo’s die het complete delen van het meer roze kleuren. Tijdens uw gamedrive zijn er vele verschillende soorten wild te zien waaronder bavianen, giraffen, olifanten, buffels, gazelles en nijlpaarden. Het nationale park staat vooral bekend om de boomklimmende leeuwen, een unicum omdat deze dieren geen goede klimmers zijn. 
Dag 5 Serengeti National Park
Na het ontbijt reist u verder naar het bekende Serengeti National Park. Serengeti betekent ‘eindeloze vlakte’ in de taal van de Masai. Met een oppervlakte van 14.763 km2 is dit het grootste en meest bekende wildpark van Tanzania. In het noorden grenst het park aan het Masai Mara Game Reserve in Kenia. De Serengeti is samen met de Masai Mara het schouwspel van de jaarlijkse migratie van de gnoes. Deze migratie is een van de grootste wildspektakels ter wereld. Na de lunch in de accommodatie staat er in de namiddag een gamedrive op het programma.
Dag 6 Serengeti National Park
Vandaag staat wederom compleet in het teken van het maken van gamedrives. Tijdens de gamedrives die u maakt ziet u dat het park voornamelijk bestaat uit savannes met prachtige vergezichten, af en toe onderbroken door rotsformaties. Er is een enorme variatie aan wild te vinden waarbij de leeuwen goed vertegenwoordigd zijn. De rest van de ‘big five’ is met geluk ook te bewonderen. Andere diersoorten die u misschien zult zien zijn: cheeta’s, impala’s, giraffen, zebra’s en wrattenzwijnen. De Serengeti is een waar eldorado voor vogelliefhebbers.
Dag 7 Serengeti - Ndutu Conservation Area
Na het ontbijt reist u naar de Ndutu Conservation Area gelegen tussen de Serengeti en de Ngorongoro Crater. Na het vallen van de korte regens in november/december wordt de vruchtbare grond in Ndutu een paradijs voor grazers. Ndutu is in de maanden december t/m maart de “place to be” voor het zien van de migratie in Tanzania. In februari is er een ware geboortegolf van jonge gnoes. Ook voor de roofdieren is dit de periode van overvloed. Vandaag maakt u wederom gamedrives. Na zonsondergang kunt u met alle gasten van de lodge onder het genot van een drankje mooie safari verhalen uitwisselen bij het kampvuur.

Noot: Het voordeel van de Ndutu Conservation Area is dat er offroad safari's gemaakt worden. U heeft zo de kans om het wild van dichtbij te zien. In de nationale parken mag u de wegen niet verlaten. Daarnaast is het gebied een aangename tussenstop op de route van de Serengeti naar de Crater. 
Dag 8 Ndutu - Ngorongoro Highlands
Vandaag reist u naar het Ngorongoro National Park. In dit enorme natuurgebied staat de niet actieve Ngorongoro vulkaan. De deels ingestorte kraterwand vormt een beschermde omgeving voor planten en wilde dieren. De Ngorongoro heeft daarom als bijnaam ‘de ark van Noach’. Na aankomst maakt u een gamedrive in de Ngorongoro Crater! U heeft hier de meeste kans om de ‘big five’ te zien. Andere dieren die hier leven zijn zebra's, gazellen, gnoes en hyena’s. Bij de meren, op de bodem van de krater, leven veel vogelsoorten waaronder flamingo’s. Na de safari reist u door naar de Ngorongoro Highlands waar u overnacht.
Dag 9 Ngorongoro Highlands - Arusha
Na het ontbijt maakt u onder leiding van een gids een eenvoudige fiets/mountainbike tour door de omgeving van het dorp Mto wa Mbu. Hier maakt u kennis met de lokale bevolking en fietst u langs plantages, bananenbomen en koffiestruiken. Helaas zijn de meeste schooltjes gesloten in juli, maar er is uiteraard gelegenheid voor de kinderen om de locals te ontmoeten. Na afloop reist u verder naar Arusha waar u nog één nacht verblijft in de Arumeru.
Dag 10 Zanzibar
Vandaag verzorgen we de transfer naar de luchthaven waar u incheckt voor de binnenlandse vlucht naar Zanzibar. Na aankomst heeft u een transfer naar de accommodatie aan het strand. Dit is een prima plek om lekker bij te komen van alle indrukken op het vaste land. Zanzibar is een tropisch, groen eiland en is ca. 85 km lang en 39 km breed. Het wordt ook wel het specerijeneiland genoemd vanwege de vele specerijen zoals peper, kaneel en kruidnagel die hier vandaan komen. Er zijn prachtige, witte stranden en mooie strandaccommodaties.
Dag 11 Zanzibar
U heeft een vrije dag op Zanzibar. Naast heerlijk ontspannen en genieten van zon, zee en strand zijn er ook tal van excursiemogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld gaan duiken, snorkelen of maak een boottocht met een traditionele zeilboot tijdens zonsondergang.
Dag 12 Zanzibar
Dag ter vrije besteding. Optioneel kunt u een specerijentour over het eiland maken. Tijdens de tour ziet u hoe kaneel, nootmuskaat en peper groeit maar ook de vele fruitsoorten van het eiland. Een andere mogelijkheid is om een bezoek te brengen aan het nationale park van het eiland; Jozani Forest. In dit park komst de rode colobus aap voor, de enige plaats ter wereld. Optionele excursies worden georganiseerd vanuit verschillende resorts en zijn eenvoudige ter plaatse te reserveren.
Dag 13 Zanzibar
U heeft een vrije dag op Zanzibar. 
Dag 14 Zanzibar
Dag ter vrije besteding op Zanzibar.
Dag 15 Zanzibar - (vliegreis op eigen gelegenheid)
De ochtend en een deel van de middag zijn nog ter vrije besteding. In de loop van de dag heeft u een transfer naar de luchthaven van Zanzibar. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: de kamer in het resort staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst kunnen we een dagkamer voor u reserveren (de meerprijs is op aanvraag).
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens gamedrives per landcruiser met privéchauffeur (tevens gids)
 • airporttransfers op Zanzibar per auto met privéchauffeur
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde gamedrives met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • lokale vliegreis Kilimanjaro/Arusha - Zanzibar (vaak onderdeel van het internationale ticket)
 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten Tanzania, ca. USD 50 pp (vooraf aanvragen en voldoen via www.immigration.go.tz)
 • infrastructure levy Zanzibar, USD 1 pp per nacht (contant te voldoen bij de accommodatie)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.500 - € 3.750
De genoemde prijsindicaties van deze familiereis is gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 15 jaar (in een eigen kamer). In de geselecteerde accommodaties kan maximaal 1 kind tot 12 jaar de kamer delen met de ouders. Waar mogelijk reserveren we kamers met verbindingsdeur of kamers naast elkaar. Prijsindicaties zijn per persoon en kunnen afwijken bij andere gezinssamenstellingen, andere leeftijden van de kinderen en een andere kamerindeling.

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 15 jaar samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het hoogseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten. bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Kambi Ya Tembo - Arusha
incl. alle maaltijden
Tegenover de met sneeuw bedekte top van de Kilimanjaro en de eindeloze Afrikaanse savanne, biedt Kambi ya Tembo een fantastisch uitzicht. Het kamp bestaat uit 14 tenten met elk een eigen badkamer. Het land van Sinya en Elerai heeft een overvloed aan natuurlijke rijkdommen en is de thuisbasis van enkele van de grootste olifanten in Oost-Afrika. Sinya is een privé concessie van ongeveer 600 vierkante km, grenzend aan het Amboseli National Park in Kenia. Het reservaat biedt spectaculaire landschappen met een prachtig uitzicht op de Kilimanjaro, Mount Meru, Ol Doinyo Longido en Ol Doinyo Orok. Een unieke natuur en culturele ervaring. Het Kambi ya Tembo camp is een gemeenschapsproject ten behoeve van de Maasai van Sinya. Activiteiten omvatten gamedrives, wandelsafari's begeleid door Maasai krijgers, interactie met de lokale Maasai inclusief deelname aan ceremonies, indien beschikbaar.

Kirurumu Tented Lodge - Lake Manyara National Park
incl. alle maaltijden
Dit tented camp ligt aan de rand van de Great Rift Vally. De 26 luxe tenten van het camp zijn voorzien van alle comfort. De traditioneel koloniale inrichting zorgt voor een comfortabel verblijf. Tijdens het ontbijt kunt u genieten van een spectaculaire zonsopkomst over het Lake Manyara National Park. Omdat de ingang van het nationale park op korte afstand ligt is dit camp een ideale uitvalsbasis voor een safari in dit park.

Serengeti Kubu Kubu Tented Camp - Serengeti National Park
incl. alle maaltijden en lokale drankjes
In het prachtige centrale deel van de Serengeti ligt Kubu Kubu Tented Camp. Deze nieuwe accommodatie heeft een moderne Afrikaanse uitstraling. De ruime tenten bieden comfort en zijn exclusief ingericht, waardoor u er een echt Afrikaans Bush gevoel krijgt. In Kubu Kubu Tented Camp beschikken de tenten over een eigen badkamer met toilet. In het restaurant kunt u genieten van uitzonderlijke gerechten en wijnen. De gezellige lounge biedt de mogelijkheid om te ontspannen. Ook kunt u na een safari heerlijk ontspannen aan het zwembad van Kubu Kubu Tented Camp. Door de centrale ligging van het kamp, heeft u verschillende delen van het park binnen handbereik.

Lake Masek Tented Lodge - Ndutu
incl. alle maaltijden en lokale dranken
Dit tented camp is een van onze favoriete camps in Ndutu. Het permanente camp heeft vanuit het centrale deel en sommige tenten een prachtig uitzicht op Lake Masek. U verblijft in een van twintig tenten die op een verhoging zijn gebouwd. Van een tent kunt u al bijna niet meer spreken want alle faciliteiten zijn aanwezig en aan de kleinste details is gedacht. Op de veranda staat een comfortabel zitje en binnen wacht een uiterst comfortabel bed en een ruime badkamer met dubbele wastafels, een bad, apart toilet en een buitendouche. Er is genoeg opbergruimte voor uw bagage en er is een watertank om zowel warm als koud water te tappen .In het fraaie hoofdgebouw met rieten overkapping vindt u het restaurant en verschillende loungeplekken. Voor het gebouw ligt een groot houten deck dat deels om een acacia boom is gebouwd. Bij goed weer kan er ook buiten op de veranda worden gegeten. Naast het hoofdgebouw ligt een fraaie infinity pool vanwaar uw, terwijl u een baantje zwemt, uitkijkt over het meer. Op een van de comfortabele ligstoelen rondom het zwembad is het overdag prima vertoeven. Tijdens uw verblijf in Lake Masek Tented Camp zijn zowel maaltijden als een selectie drankjes inclusief. 

Ngorongoro Farm House - Ngorongoro Highlands
incl. alle maaltijden
Ngorongoro Farm House is een kleinschalige en luxe lodge gelegen bij een in bedrijf zijnde koffieplantage. De lodge ligt in de nabije omgeving van het dorp Karatu en is de perfecte uitvalsbasis voor een safari in de Ngorongoro Crater. Na aankomst wordt u vriendelijk ontvangen. De kamers van het Ngorongoro Farm House zijn ruim ingericht en worden gekenmerkt door koloniale en lokale elementen. Alle kamers hebben een eigen zitgedeelte en een en-suite badkamer. Daarnaast beschikken de suites over een privé veranda. Na een reis- of safaridag kunt u bijkomen in het zwembad of geniet u van een massage. In het restaurant heeft u keuze uit vele gerechten en proeft u van de lokale producten.

Arumeru River Lodge - Arusha
incl. ontbijt
Een verblijf in de Arumeru River Lodge is een aangenaam begin van uw safari in Tanzania. Ook na een safari is dit een aangename plek om te ontspannen. De Arumeru River Lodge ligt buiten de drukte van Arusha en wordt omgeven door een prachtige tropische tuin. Overdag hoort u het gezang van vogels en in de tuin grazen de dik diks vredig. De kamers zijn stijlvol ingericht. Vanaf uw privé terras kunt u genieten van de rustige omgeving en een goed glas wijn. Een verfrissende duik kunt u nemen in het zwembad, compleet met een zonneterras en ligstoelen. Overdag wordt bij het terras en zwembad een lichte lunch of snack geserveerd. De Arumeru River Lodge staat bekend om haar uitstekende keuken en wijnkaart (25 met zorg geselecteerde Zuid-Afrikaanse wijnen). De Afrikaanse en internationale gerechten worden o.a. bereid met producten uit de eigen groentetuin. In de knusse bar en lounge kunt u in de avonduren bij de openhaard genieten van een drankje.

Flame Tree Cottages - Zanzibar
incl. ontbijt
Flame Tree Cottages is gestart door een passievolle familie in het noordwesten van Zanzibar, gelegen aan de turquoise blauwe water van Nungwi. Ideaal om een verfrissende duik te nemen of juist te gaan snorkelen om al het moois onder water te zien. Want op een kleine boottocht hier vandaan kunt u de onderwaterwereld van Mnemba Atoll bewonderen. Alle kamers zijn gelegen in een tropische tuin en aan een van Zanzibar ’s mooiste stranden. Elke kamer is leuk en knus ingericht waardoor je je meteen thuis voelt. Naast dat u hier goed kunt ontspannen zijn er ook yogalessen te doen die worden georganiseerd door Flame Tree Cottages. Uiteraard is dit alles met uitzicht op de prachtige blauwe oceaan.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »