Menu

Familiereis Tanzania, Tribes & Beach

Tijdens deze familiereis door Tanzania krijgt het hele gezin een goede indruk van het land. Natuurlijk worden bekende wildparken van Tanzania bezocht; de Ngorongoro Crater en de Serengeti. Het programma biedt naast safari’s ook de kans om kennis te maken met de lokale bevolking. Bij Lake Eyasi worden de Hadzabe en Datoga stam bezocht. Zij staan bekend om hun 'klikkende' taal en zijn een van de laatste echte jagers/verzamelaars van het continent. Dit gebied is nog niet toeristisch en het geeft een goed beeld van de lokale leefgewoontes van deze lokale stammen. De reis wordt ontspannen afgesloten in een familievriendelijk resort op het tropische Zanzibar.

Reisduur: 12 dagen

Arusha - Ngorongoro Highlands - Ngorongoro Crater - Serengeti National Park - Lake Eyasi - Arusha - Zanzibar

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Familiereis Tanzania, Tribes & Beach inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Een ideale combinatie van natuur, cultuur en strand
 • Geschikt voor gezinnen die korter de tijd hebben om Tanzania en Zanzibar te bezoeken
 • U bezoekt de bekende nationale parken in het noorden van Tanzania, zoals Ngorongoro Crater en Serengeti National Park
 • Uw kinderen ontmoeten ook de lokale stammen rondom Lake Eyasi en maken kennis met de lokale cultuur
 • Op Zanzibar kiezen we een familievriendelijk resort voor u uit
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Red colobus - Zanzibar - Tanzania - foto: pixabay
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Arusha
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op Kilimanjaro International Airport wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging die u vervolgens naar uw hotel in Arusha brengt. De stad wordt gezien als de toegangspoort voor het maken van safari's in een van de nationale parken van Tanzania. U heeft hier een overnachting voordat uw safari de volgende ochtend start.
Dag 2 Arusha - Ngorongoro Highlands
Samen met uw privéchauffeur reist u vandaag naar de Ngorongoro Highlands waar u verblijft. Optioneel is er gelegenheid om een safari onderweg te maken in het Lake Manyara National Park. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Ngorongoro Farm House is een kleinschalige en luxe lodge gelegen bij een in bedrijf zijnde koffieplantage. De lodge ligt in de nabije omgeving van het dorp Karatu en is de perfecte uitvalsbasis voor een safari in de Ngorongoro Crater. De kamers van het Ngorongoro Farm House zijn ruim ingericht en worden gekenmerkt door koloniale en lokale elementen. Alle kamers hebben een eigen zitgedeelte, een en-suite badkamer en een privé veranda. Aan het eind van de dag kunt u bijkomen in het zwembad of geniet u van een massage (optioneel).
Dag 3 Ngorongoro Highlands - Serengeti National Park
Een hoogtepunt van uw safarireis is een tocht in de Ngorongoro Crater! Een picknicklunch wordt wederom meegenomen. In dit enorme natuurgebied staat de niet actieve Ngorongoro vulkaan. De deels ingestorte kraterwand vormt een beschermde omgeving voor planten en wilde dieren. De Ngorongoro heeft daarom als bijnaam ‘de Ark van Noach’. U heeft hier de meeste kans om de ‘Big Five’ te zien. Andere dieren die hier leven zijn zebra's, gazellen, gnoe's en hyena’s. Op de bodem van de krater bij de meren leven veel vogelsoorten waaronder flamingo’s. Na het bezoek aan de krater rijdt u naar de Serengeti. De route wordt als game drive gereden. De Serengeti is met een oppervlakte van 14.763 km2 het grootste, en meeste bekende wildpark van Tanzania. In het noorden grenst het park aan het Masai Mara Game Reserve in Kenia. De Serengeti is samen met de Masai Mara het schouwspel van de jaarlijkse migratie van de gnoes.
Dag 4 Serengeti National Park
Vandaag staat wederom compleet in het teken van het maken van gamedrives. Tijdens de gamedrives die u maakt ziet u dat het park voornamelijk bestaat uit savannes met prachtige vergezichten, af en toe onderbroken door rotsformaties. Er is een enorme variatie aan wild te vinden waarbij de leeuwen goed vertegenwoordigd zijn. De rest van de ‘big five’ is met geluk ook te bewonderen. Andere diersoorten die u misschien zult zien zijn: cheeta’s, impala’s, giraffen, zebra’s en wrattenzwijnen. De Serengeti is een waar eldorado voor vogelliefhebbers.
Dag 5 Serengeti National Park - Lake Eyasi
De reis gaat vandaag verder naar Lake Eyasi. De rit door de Serengeti wordt wederom als game drive afgelegd. Een picknicklunch voor onderweg wordt meegenomen. De reis gaat naar Lake Eyasi, gelegen ten zuidwesten van de Ngorongoro Crater. Dichtbij Lake Eyasi verblijft u in de Lake Eyasi Safari Lodge.
Dag 6 Lake Eyasi - Arusha
Vandaag bezoekt u als eerste de Hadzabe stam. Zij staan bekend om hun 'klikkende' taal en zijn een van de laatste echte jagers/verzamelaars van het continent. De tweede stam die u bezoekt zijn de Datoga. Een vergelijkbare 'primitieve' stam die leeft rond Lake Eyasi. Dit gebied is nog niet toeristisch en het geeft een goed beeld van de lokale leefgewoontes van deze lokale stammen. Na de lunch in de lodge rijdt u naar Arusha waar u overnacht voordat u naar Zanzibar verder reist.
Dag 7 Arusha - Zanzibar
Vandaag reist u terug naar Arusha airport waar u afscheid neemt van uw chauffeur. U gaat aan boord van de binnenlandse vlucht naar Zanzibar. Dit tropische, groene eiland is ca. 85 km lang en 39 km breed. Het wordt ook wel het specerijeneiland genoemd vanwege de vele specerijen zoals peper, kaneel en kruidnagel die hier vandaan komen. Er zijn prachtige stranden en mooie strandaccommodaties. Na aankomst verzorgen we een privétransfer naar de accommodatie waar u de komende nachten verblijft.
Dag 8 Zanzibar
U heeft een vrije dag op Zanzibar. Naast heerlijk ontspannen en genieten van zon, zee en strand zijn er ook tal van excursiemogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld gaan duiken, snorkelen of maak een boottocht met een traditionele zeilboot tijdens zonsondergang.
Dag 9 Zanzibar
Dag ter vrije besteding. Optioneel kunt u een specerijentour over het eiland maken. Tijdens de tour ziet u hoe kaneel, nootmuskaat en peper groeit maar ook de vele fruitsoorten van het eiland. Een andere mogelijkheid is om een bezoek te brengen aan het nationale park van het eiland; Jozani Forest. In dit park komst de rode colobus aap voor, de enige plaats ter wereld. Optionele excursies worden georganiseerd vanuit verschillende resorts en zijn eenvoudige ter plaatse te reserveren.
Dag 10 Zanzibar
U heeft een vrije dag op Zanzibar. 
Dag 11 Zanzibar
Dag ter vrije besteding op Zanzibar.
Dag 12 Zanzibar - (vliegreis op eigen gelegenheid)
De ochtend en een deel van de middag zijn nog ter vrije besteding. In de loop van de dag heeft u een transfer naar de luchthaven van Zanzibar. Hier eindigt uw familiereis met PANGEA Travel.

Noot: de kamer in het resort staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst kunnen we een dagkamer voor u reserveren (de meerprijs is op aanvraag).
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per safaribus met privé-chauffeur (tevens gids)
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde gamedrives met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • lokale vliegreis Arusha - Zanzibar (vaak onderdeel van het internationale ticket)
 • visumkosten Tanzania, ca. USD 50 pp (vooraf aanvragen en voldoen via www.immigration.go.tz)
 • infrastructure levy Zanzibar, USD 1 pp per nacht (contant te voldoen bij de accommodatie)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.500 - € 2.750
De genoemde prijsindicaties van onze familiereizen zijn gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 15 jaar (in eigen kamer). Prijsindicaties zijn per persoon en kunnen afwijken bij andere gezinssamenstellingen en leeftijden van de kinderen.

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 15 jaar samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten. bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Ilboru Safari Lodge - Arusha
incl. ontbijt
De Ilboru Safari Lodge in Arusha is een prima startpunt van uw safari door Tanzania. De lodge ligt vlakbij het centrum van Arusha, op 10 minuten rijden van de hoofdweg. Tijdens deze korte rit over een onverharde ziet u al veel van het lokale leven. De lodge is simpel maar goed. U overnacht in een van de chalets die geschakeld zijn per twee. Ilboru heeft een groot zwembad met ligbedden, hier is het prima vertoeven op een zonnige dag. In het restaurant is elke ochtend een goed ontbijt verkrijgbaar. Voor de lunch of het diner kunt u er ook terecht. Er is veel keuzes in het menu, van Afrikaans tot Europees en Aziatisch.

Ngorongoro Farm House - Ngorongoro Highlands
incl. ontbijt, lunch en diner
Ngorongoro Farm House is een kleinschalige en luxe lodge gelegen bij een in bedrijf zijnde koffieplantage. De lodge ligt in de nabije omgeving van het dorp Karatu en is de perfecte uitvalsbasis voor een safari in de Ngorongoro Crater. Na aankomst wordt u vriendelijk ontvangen. De kamers van het Ngorongoro Farm House zijn ruim ingericht en worden gekenmerkt door koloniale en lokale elementen. Alle kamers hebben een eigen zitgedeelte en een en-suite badkamer. Daarnaast beschikken de suites over een privé veranda. Na een reis- of safaridag kunt u bijkomen in het zwembad of geniet u van een massage. In het restaurant heeft u keuze uit vele gerechten en proeft u van de lokale producten.

Serengeti Sopa Lodge - Serengeti National Park
incl. ontbijt, lunch en diner
In het zuidwestelijke deel van de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti ligt de Serengeti Sopa Lodge. De 69 kamers en 4 suites zijn ruim van opzet en beschikken over een eigen badkamer, lounge en balkon. Vanaf het balkon heeft u een prachtig uitzicht over de omliggende savannevlakte. Het hoofdgebouw van de lodge is voorzien van een restaurant en bar beide hoger gelegen. Zo kunt u tijdens het diner genieten van het wild. Vanuit de lodge bent u zo in het centrale gedeelte van de Serengeti waar u, door het altijd aanwezige water, de grootste kans heeft op het zien van dieren. Gedurende het heetst van de dag kunt u heerlijk ontspannen genieten in het zwembad van de lodge.

Mapenzi Beach Club - Zanzibar
Dit hotel is een van onze favoriete resorts op Zanzibar. Het hotel ligt direct aan een prachtig strand en wordt omringd door een tropische tuin. Door de ruime opzet en het gebruik van natuurlijke materialen hangt hier een vredige en rustige sfeer. Het resort heeft wel een all inclusive concept, maar verwacht hier zeker geen taferelen zoals in Zuid-Europa. Er zijn 87 kamers die opgedeeld zijn in drie verschillende kamertypen; garden rooms, superior room en deluxe beachfront room. Naast het buffet restaurant vindt u er een beach pizzeria, een a’ la carte restaurant en twee bars.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »