Menu

Zomervakantie in Tanzania?

Wilt u tijdens de zomervakantie met het gezin naar Tanzania? Dan hebben wij reeds een mooie familiereis voor u samengesteld. Uiteraard kunnen we uw persoonlijke wensen hierin nog verwerken. Tijdens deze familiereis krijgt het hele gezin een goede indruk van het land. Natuurlijk worden bekende wildparken van Tanzania bezocht; de Ngorongoro Crater en de Serengeti. Het programma biedt naast safari’s ook de kans om kennis te maken met de lokale bevolking. Uiteraard is er ook gelegenheid om te relaxen bij het zwembad of in de lodge. Op de meeste locaties tijdens de safari verblijft u twee nachten. Zo kunt u in een ontspannen tempo genieten van al het moois dat Tanzania  te bieden heeft.  De reis wordt ontspannen afgesloten in een familievriendelijk hotel op het tropische Zanzibar.

Noot: Deze safari biedt afwisselende activiteiten voor het hele gezin en is daardoor perfect voor  een gezin met tieners. 

Reisduur: 18 dagen

Arusha - Lake Manyara - Serengeti National Park - Ngorongoro Crater - Lake Eyasi - Tarangire - Stone Town - Zanzibar

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Zomervakantie in Tanzania? inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Een ideale reis voor een gezin met kinderen met de tijd om circa 3 weken op vakantie te gaan
 • U bezoekt de hoogtepunten in het noorden van Tanzania, zoals de Serengeti en Lake Manyara
 • Het reistempo is aangepast, zodat er na reisdagen voldoende gelegenheid is om te ontspannen bij de lodge
 • De kinderen maken tijdens deze reis ook kennis met de cultuur in Tanzania. Uw kinderen ontmoeten o.a. een primitieve stam die leven rondom Lake Eyasi.
 • U eindigt de reis op Zanzibar, waar PANGEA Travel een ruime keuze aan familievriendelijke resorts biedt
bekijk meer

Dag tot daginklappen

dongwe ocean - dongwe ocean - Zanzibar - Tanzania
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Arusha
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op Kilimanjaro International Airport wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging die u vervolgens naar uw hotel in Arusha brengt. De stad wordt gezien als de toegangspoort voor het maken van safari's in een van de nationale parken van Tanzania. U heeft hier een overnachting voordat uw safari de volgende ochtend start.
Dag 2 Arusha
U heeft een vrije dag in Arusha zodat u deze familiereis door Tanzania ontspannen kan starten. Ontspannen en relaxen kan bij het zwembad van de lodge. Heeft u vandaag al zin in een excursie? Vanuit de lodge worden namelijk diverse activiteiten aangeboden. Kies bijvoorbeeld voor een stadstour door Arusha. Arusha is een van de meest interessante steden van Tanzania. De stad ligt aan de voet van Mount Meru die met een hoogte van 4556 meter boven alles uittorent. U zult veel winkeltjes en restaurantjes vinden en een bezoek aan de lokale groente en fruitmarkt is een aanrader. U kunt u ook kiezen voor een kookles of een creatieve Tinga Tinga workshop. Tinga Tinga is een bekende kunstschilderstijl uit Tanzania.
Dag 3 Arusha - Lake Manyara - Ngorongoro Highlands
's Ochtends wordt u opgehaald door uw privéchauffeur/gids die u de gehele reis zal begeleiden. Samen met hem rijdt richting het Lake Manyara National Park. Na de lunch in de Lake Manyara Serena Lodge maakt u een leuke fietstocht. Onder leiding van een gids fiets u lin de omgeving van het dorp Mto wa Mbu. U ziet o.a. koffieplantages en bananenbomen en maakt kennis met de lokale bevolking. Na de fietstocht is het nog een korte rit naar de accommodatie in de Ngorongoro Hooglanden
Dag 4 Ngorongoro Highlands/Lake Manyara
Na het ontbijt is het zo ver! In het Lake Manyara National Park wordt een eerste gamedrive gemaakt. Doordat het park relatief klein is (300 km2, waarvan ca. 200 km2 water), is de kans groot dat u wild ziet. Het landschap is zeer divers en loopt uiteen van moerassen tot savannevlaktes tot dichte bossen. Er leven diverse soorten wild in het relatief kleine park zoals olifanten, giraffen, nijlpaarden, buffels en impala’s. De middag is ter vrije besteding in de lodge waar u en de kinderen kunnen ontspannen bij het zwembad.
Dag 5 Ngorongoro Highlands - Serengeti
Na het ontbijt reist u verder naar het bekende Serengeti National Park. Serengeti betekent ‘eindeloze vlakte’ in de taal van de Masai.  Met een oppervlakte van 14.763 km2 is dit het grootste, en meeste bekende wildpark van Tanzania. In het noorden grenst het park aan het Masai Mara Game Reserve in Kenia. De Serengeti is samen met de Masai Mara het schouwspel van de jaarlijkse migratie van de gnoes. Deze migratie is een van de grootste wildspektakels ter wereld. Na de lunch in de accommodatie staat er in de namiddag een gamedrive op het programma.
Dag 6 Serengeti National Park
Vandaag staat wederom compleet in het teken van het maken van gamedrives. Tijdens de gamedrives die u maakt ziet u dat het park voornamelijk bestaat uit savannes met prachtige vergezichten, af en toe onderbroken door rotsformaties. Er is een enorme variatie aan wild te vinden waarbij de leeuwen goed vertegenwoordigd zijn. De rest van de ‘big five’ is met geluk ook te bewonderen. Andere diersoorten die u misschien zult zien zijn: cheeta’s, impala’s, giraffen, zebra’s en wrattenzwijnen. De Serengeti is een waar eldorado voor vogelliefhebbers.
Dag 7 Serengeti National Park - Ndutu
Na het ontbijt reist u naar Ndutu. De route wordt geheel als gamedrive gereden. Na de lunch in de lodge verkent u middels een gamedrive dit deel van het park. Ndutu is in uw reisperiode droog. Veel prooidieren zijn weggetrokken (zebra's, gnoes etc). Echter roofdieren hebben een territorium waardoor zij nog steeds aanwezig zijn. Uw chauffeur doet zijn best om de katachtigen te vinden. Deze overnachting is een aangename tussenstop om de reisdag naar de crater te onderbreken. De volgende ochtend bent u ook op tijd in de crater voor de gamedrive.
Dag 8 Ndutu - Ngorongoro Crater/Highlands
Vandaag maakt u een gamedrive in de Ngorongoro Crater! In dit enorme natuurgebied staat de niet actieve Ngorongoro vulkaan. De deels ingestorte kraterwand vormt een beschermde omgeving voor planten en wilde dieren. De Ngorongoro heeft daarom als bijnaam ‘de ark van Noach’. U heeft hier dan ook de meeste kans om de ‘big five’ te zien. Andere dieren die hier leven zijn zebra's, gazellen, gnoes en hyena’s. Bij de meren, op de bodem van de krater, leven veel vogelsoorten waaronder flamingo’s. Een picknick lunch zal worden meegenomen vanuit de lodge. Na de gamedrive reist u wederom naar de Ngorongoro Highlands waar u overnacht.
Dag 9 Ngorongoro Crater - Lake Eyasi
De volgende bestemming is Lake Eyasi, gelegen ten zuidwesten van de Ngorongoro Krater. Na aankomst en de lunch bezoekt u de lokale Hadzabe stam. Zij staan bekend om hun 'klikkende' taal en zijn een van de laatste echte jagers/verzamelaars van het continent. Dit gebied is nog niet toeristisch en het geeft een goed beeld van de lokale leefgewoontes van deze lokale stammen.
Dag 10 Lake Eyasi - Tarangire National Park
Samen met uw privéchauffeur rijdt u naar het Tarangire National Park. Na aankomst staat de lunch voor u klaar en is is de rest van de dag ter vrije besteding. Lake Burunge Tented Camp ligt op slechts 20 minuten rijden van het Tarangire National Park. Lake Burunge bestaat uit 20 luxe tenten en 10 Lodge Rooms en ligt in een schaduwrijk gebied met een spectaculair uitzicht op Lake Burunge en de omliggende bossen. Het hoofdgebouw biedt een centrale lounge en bar gebouwd op een verhoogd houten dek. Dit verhoogde platform is de ideale locatie voor u om te ontspannen en te genieten van een drankje terwijl de zon verdwijnt over het meer, of om gewoon te zitten en te genieten van de warme openhaard. Uw kamer is voorzien van een badkamer met douche en toilet, een comfortabel ruim bed en een privé veranda, vanwaar u uitkijkt over Lake Burunge.
Dag 11 Tarangire National Park
Vandaag staat er een hele dag een gamedrive op het programma in het Tarangire National Park. Een picknick lunch wordt meegenomen vanuit Maramboi. Van juni tot december is dit park zeer de moeite waard vanwege de droge periode. De dieren komen naar Tarangire toe om te drinken; daar zijn dan nog een paar grote poelen met water. Dit park staat verder bekend om het groene landschap en is ca. 2600 km2 groot. Opvallend in het landschap zijn de typische Baobab bomen, met hun dikke stam en korte kruin. staat er een gamedrive op het programma. In het park leven relatief grote olifantenpopulaties, elandantilopen en buffels. Ook treft u hier roofwild aan zoals leeuwen, en hyena’s. Diner en overnachting is vandaag wederom in het Lake Burunge Tented Camp.
Dag 12 Tarangire - Arusha - Stonetown, Zanzibar
Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Arusha, waar u incheckt voor de binnenlandse vlucht naar Zanzibar. Na aankomst transfer naar het hotel in Stonetown. De rest van de dag is ter vrije besteding. Stonetown is een oud plaatsje met een doolhof van smalle straatjes, oude moskeeën, bazaars en twee paleizen van de voormalige sultan van Tanzania. Daarnaast zijn er talloze kleine winkels. Er heerst een Arabische sfeer in de stad. Stonetown heeft ook een strandje waar u tegen het einde van de middag kunt genieten van een prachtige zonsondergang.
Dag 14 Stonetown - Zanzibar/strand
Deze ochtend kunt u nog gebruiken om op eigen gelegenheid een wandeling te maken door Stonetown. Het oude stadje heeft een doolhof van smalle straatjes, oude moskeeën, bazaars en twee paleizen van de voormalige sultan van Tanzania. Daarnaast zijn er talloze kleine winkels. Er heerst een Arabische sfeer in de stad. In de middag verzorgen we de transfer per auto met privéchauffeur naar de accommodatie aan het strand. Dit is een prima plek om lekker bij te komen van alle indrukken die u op het vaste land heeft opgedaan. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding.erblijft.
Dag 15 Zanzibar
U heeft een vrije dag op Zanzibar. Naast heerlijk ontspannen en genieten van zon, zee en strand zijn er ook tal van excursiemogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld gaan duiken, snorkelen of maak een boottocht met een traditionele zeilboot tijdens zonsondergang.
Dag 16 Zanzibar
Dag ter vrije besteding. Optioneel kunt u een specerijentour over het eiland maken. Tijdens de tour ziet u hoe kaneel, nootmuskaat en peper groeit maar ook de vele fruitsoorten van het eiland. Een andere mogelijkheid is om een bezoek te brengen aan het nationale park van het eiland; Jozani Forest. In dit park komst de rode colobus aap voor, de enige plaats ter wereld. Optionele excursies worden georganiseerd vanuit verschillende resorts en zijn eenvoudige ter plaatse te reserveren.
Dag 17 Zanzibar
U heeft een vrije dag op Zanzibar. 
Dag 18 Zanzibar
Dag ter vrije besteding op Zanzibar.
Dag 19 Zanzibar - (vliegreis op eigen gelegenheid)
De ochtend en een deel van de middag zijn nog ter vrije besteding. In de loop van de dag heeft u een transfer naar de luchthaven van Zanzibar. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: de kamer in het resort staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst kunnen we een dagkamer voor u reserveren (de meerprijs is op aanvraag).
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per safaribus met privé-chauffeur (tevens gids)
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde gamedrives met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • lokale vliegreis Arusha - Zanzibar (vaak onderdeel van het internationale ticket)
 • visumkosten Tanzania, ca. USD 50 pp (vooraf aanvragen en voldoen via www.immigration.go.tz)
 • infrastructure levy Zanzibar, USD 1 pp per nacht (contant te voldoen bij de accommodatie)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.500 - € 4.000
De genoemde prijsindicaties van deze familiereis is gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 15 jaar (in een eigen kamer). In de geselecteerde accommodaties kan maximaal 1 kind tot 12 jaar de kamer delen met de ouders. Prijsindicaties zijn per persoon en kunnen afwijken bij andere gezinssamenstellingen, andere leeftijden van de kinderen en een andere kamerindeling.

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 15 jaar in eigen kamer)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten. bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Ilboru Safari Lodge - Arusha
incl. ontbijt
De Ilboru Safari Lodge in Arusha is een prima startpunt van uw safari door Tanzania. De lodge ligt vlakbij het centrum van Arusha, op 10 minuten rijden van de hoofdweg. Tijdens deze korte rit over een onverharde ziet u al veel van het lokale leven. De lodge is simpel maar goed. U overnacht in een van de chalets die geschakeld zijn per twee. Ilboru heeft een groot zwembad met ligbedden, hier is het prima vertoeven op een zonnige dag. In het restaurant is elke ochtend een goed ontbijt verkrijgbaar. Voor de lunch of het diner kunt u er ook terecht. Er is veel keuzes in het menu, van Afrikaans tot Europees en Aziatisch.

Ngorongoro Farm House - Ngorongoro Highlands
incl. ontbijt, lunch en diner
Ngorongoro Farm House is een kleinschalige en luxe lodge gelegen bij een in bedrijf zijnde koffieplantage. De lodge ligt in de nabije omgeving van het dorp Karatu en is de perfecte uitvalsbasis voor een safari in de Ngorongoro Crater. Na aankomst wordt u vriendelijk ontvangen. De kamers van het Ngorongoro Farm House zijn ruim ingericht en worden gekenmerkt door koloniale en lokale elementen. Alle kamers hebben een eigen zitgedeelte en een en-suite badkamer. Daarnaast beschikken de suites over een privé veranda. Na een reis- of safaridag kunt u bijkomen in het zwembad of geniet u van een massage. In het restaurant heeft u keuze uit vele gerechten en proeft u van de lokale producten.

Serengeti Kati Kati Tented Camp - Serengeti National Park
incl. ontbijt, lunch en diner
Kati Kati Tented Camp is een mobile tented camp gelegen in het centrale gedeelte van de Serengeti. Voor diegene die echt midden in de natuur wil overnachten is dit de perfecte plek! Het camp beschikt over 15 comfortabele ingerichte tenten met ensuite faciliteiten. Een gezellige ‘mess tent’ vormt het middelpunt van het camp. Hier worden alle maaltijden geserveerd. Ook is er een lounge tent aanwezig. Na de gamedrives kunt u bij het kampvuur, en onder het genot van appetizers en snacks, met de andere gasten de dag doornemen.

Ndutu Safari Lodge - Serengeti National Park
incl. ontbijt, lunch en diner
Als u op zoek bent naar een van de beste lodges voor de Grote Migratie gedurende het begin van het jaar verblijft u dan in de Ndutu Lodge. Gelegen in het uiterste zuidwesten van de Serengeti (Ndutu) heeft deze lodge uit 35 kamers. Eenvoudig maar smaakvol ingericht heeft u vanuit de kamer uitzicht op een waterhole waar het wild regelmatig komt om te drinken. Een stukje verder vindt u een meer waar enorme kuddes zebra’s en gnoes naar toe trekken. Het hoofdgebouw beschikt over een restaurant en bar. Na zonsondergang kunt u met alle gasten van de lodge onder het genot van een drankje mooie safari verhalen uitwisselen bij het kampvuur.

Lake Burunge Tented Camp - Tarangire National Park
incl. ontbijt, lunch en diner
Lake Burunge Tented Camp ligt op slechts 20 minuten rijden van het Tarangire National Park . Lake Burunge bestaat uit 20 luxe tenten en 10 Lodge Rooms en ligt in een schaduwrijk gebied met een spectaculair uitzicht op Lake Burunge en de omliggende bossen. Het hoofdgebouw biedt een centrale lounge en bar gebouwd op een verhoogd houten dek. Dit verhoogde platform is de ideale locatie voor u om te ontspannen en te genieten van een drankje terwijl de zon verdwijnt over het meer, of om gewoon te zitten en te genieten van de warme openhaard. Uw kamer is voorzien van een badkamer met douche en toilet, een comfortabel ruim bed en een privé veranda, vanwaar u uitkijkt over Lake Burunge.

Dhow Palace Hotel - Stone Town
incl. ontbijt
Verblijven in een historisch pand in het hartje van Stonetown? Dat kan in Dhow Palace. Dhow Palace was oorspronkelijk het huis van een rijke handelaar, Sheikh bin Mujbia. Vanaf 1993 doet het dienst als hotel en beschikt de accommodatie over 30 kamers, sommige met een goed uitzicht op de Indische Oceaan. De relatief nieuwe kamers hebben een uitzicht op de binnenplaats en het (kleine, maar zeer gewaardeerde) zwembad. Door de jaren heen is verschillende kunst, ornamenten en antiek meubilair verzameld en dat zorgt voor een authentiek en sfeervol interieur. Soms lijkt het net alsof u in een museum staat! Op nog geen vijf minuten lopen ligt het strand van Stonetown en een hapje eten kunt u eventueel bij The Beach House Restaurant, dat dicht bij de accommodatie ligt. Vanaf het terras van dit restaurant heeft u een mooi uitzicht op de oceaan.
 

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »