Menu

Zomervakantie in Tanzania?

Wilt u tijdens de zomervakantie met het gezin naar Tanzania? Dan hebben wij reeds een mooie familiereis voor u samengesteld. Uiteraard kunnen we uw persoonlijke wensen hierin nog verwerken. Tijdens deze familiereis krijgt het hele gezin een goede indruk van het land. Natuurlijk worden bekende wildparken van Tanzania bezocht; de Ngorongoro Crater en de Serengeti. Het programma biedt naast safari’s ook de kans om kennis te maken met de lokale bevolking. Uiteraard is er ook gelegenheid om te relaxen bij het zwembad of in de lodge. Op de meeste locaties tijdens de safari verblijft u twee nachten. Zo kunt u in een ontspannen tempo genieten van al het moois dat Tanzania  te bieden heeft.  De reis wordt ontspannen afgesloten in een familievriendelijk hotel op het tropische Zanzibar.

Noot: Deze safari biedt afwisselende activiteiten voor het hele gezin en is daardoor perfect voor  een gezin met tieners. 

Reisduur: 17 dagen

Arusha - Lake Manyara - Serengeti National Park - Ngorongoro Crater - Lake Eyasi - Tarangire - Stone Town - Zanzibar

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Zomervakantie in Tanzania? inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Een ideale reis voor een gezin met kinderen met de tijd om circa 3 weken op vakantie te gaan
 • U bezoekt de hoogtepunten in het noorden van Tanzania, zoals de Serengeti en Lake Manyara
 • Het reistempo is aangepast, zodat er na reisdagen voldoende gelegenheid is om te ontspannen bij de lodge
 • De kinderen maken tijdens deze reis ook kennis met de cultuur in Tanzania. Uw kinderen ontmoeten o.a. een primitieve stam die leven rondom Lake Eyasi.
 • U eindigt de reis op Zanzibar, waar PANGEA Travel een ruime keuze aan familievriendelijke resorts biedt
bekijk meer

Dag tot daginklappen

gnoes - migratie - Tanzania - foto: Martijn Visscher
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Arusha
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op Kilimanjaro International Airport wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging die u vervolgens naar uw hotel in Arusha brengt. De stad wordt gezien als de toegangspoort voor het maken van safari's in een van de nationale parken van Tanzania. U heeft hier een overnachting voordat uw safari de volgende ochtend start.
Dag 2 Arusha - Lake Manyara
De reis gaat vandaag naar het Lake Manyara National Park. Na de lunch staat er een gamedrive in het park gepland. Doordat het park relatief klein is (300 km2, waarvan ca. 200 km2 water), is de kans groot dat u wild ziet. Er leven langs de oevers van het meer en in de bossen vele vogelsoorten waaronder flamingo’s die het complete delen van het meer roze kleuren. Tijdens uw gamedrive zijn er vele verschillende soorten wild te zien waaronder bavianen, giraffen, olifanten, buffels, gazelles en nijlpaarden. Het nationale park staat vooral bekend om de boomklimmende leeuwen, een unicum omdat deze dieren geen goede klimmers zijn. 
Dag 3 Lake Manyara
Er staat een leuke fietstocht nabij het dorpje Mto Wa Mbu op het programma. De duur van de excursie is ongeveer drie uur. U legt een gemakkelijke fietstocht af door de dorpjes en de plantages die in het achterland liggen. Uw gids vertelt u over de verbouwing van rijst en de verschillende bananensoorten op de enorme plantages. Indien gewenst kunt u ook een stop maken bij houtsnijwerkers of een tinga tinga schilderijenshop. Uiteraard kunt u deze stops ook overslaan als u dat even aangeeft bij uw gids. De fietstocht is een interessante en leerzame excursie waarbij een goede indruk krijgt van het leven van de inwoners in Mto Wa Mbu. Na de excursie wordt u teruggebracht naar de accommodatie. 
Dag 4 Lake Manyara - Serengeti National Park
Na het ontbijt reist u verder naar het bekende Serengeti National Park. Serengeti betekent ‘eindeloze vlakte’ in de taal van de Masai. Met een oppervlakte van 14.763 km2 is dit het grootste en meest bekende wildpark van Tanzania. In het noorden grenst het park aan het Masai Mara Game Reserve in Kenia. De Serengeti is samen met de Masai Mara het schouwspel van de jaarlijkse migratie van de gnoes. Deze migratie is een van de grootste wildspektakels ter wereld. Na de lunch in de accommodatie staat er in de namiddag een gamedrive op het programma.
Dag 5 Serengeti National Park
Vandaag staat wederom compleet in het teken van het maken van gamedrives. Tijdens de gamedrives die u maakt ziet u dat het park voornamelijk bestaat uit savannes met prachtige vergezichten, af en toe onderbroken door rotsformaties. Er is een enorme variatie aan wild te vinden waarbij de leeuwen goed vertegenwoordigd zijn. De rest van de ‘big five’ is met geluk ook te bewonderen. Andere diersoorten die u misschien zult zien zijn: cheeta’s, impala’s, giraffen, zebra’s en wrattenzwijnen. De Serengeti is een waar eldorado voor vogelliefhebbers.
Dag 6 Serengeti - Ndutu Conservation Area
Na het ontbijt reist u naar de Ndutu Conservation Area gelegen tussen de Serengeti en de Ngorongoro Crater. Na het vallen van de korte regens in november/december wordt de vruchtbare grond in Ndutu een paradijs voor grazers. Ndutu is in de maanden december t/m maart de “place to be” voor het zien van de migratie in Tanzania. In februari is er een ware geboortegolf van jonge gnoes. Ook voor de roofdieren is dit de periode van overvloed. Vandaag maakt u wederom gamedrives. Na zonsondergang kunt u met alle gasten van de lodge onder het genot van een drankje mooie safari verhalen uitwisselen bij het kampvuur.

Noot: Het voordeel van de Ndutu Conservation Area is dat er offroad safari's gemaakt worden. U heeft zo de kans om het wild van dichtbij te zien. In de nationale parken mag u de wegen niet verlaten. Daarnaast is het gebied een aangename tussenstop op de route van de Serengeti naar de Crater. 
Dag 7 Ndutu - Ngorongoro Krater/Highlands
Vandaag reist u naar het Ngorongoro National Park. In dit enorme natuurgebied staat de niet actieve Ngorongoro vulkaan. De deels ingestorte kraterwand vormt een beschermde omgeving voor planten en wilde dieren. De Ngorongoro heeft daarom als bijnaam ‘de ark van Noach’. Na aankomst maakt u een gamedrive in de Ngorongoro Crater! U heeft hier de meeste kans om de ‘big five’ te zien. Andere dieren die hier leven zijn zebra's, gazellen, gnoes en hyena’s. Bij de meren, op de bodem van de krater, leven veel vogelsoorten waaronder flamingo’s. Na de safari reist u door naar de Ngorongoro Highlands waar u overnacht.
Dag 8 Ngorongoro Highlands - Lake Eyasi
De volgende bestemming is Lake Eyasi, gelegen ten zuidwesten van de Ngorongoro Krater. Na aankomst en de lunch bezoekt u een lokale stam waar u meer te weten komt over hun cultuur. Dit gebied is nog niet toeristisch en het geeft een goed beeld van de leefgewoontes van deze lokale stammen. 
Dag 9 Lake Eyasi - Tarangire National Park
Samen met uw privéchauffeur rijdt u naar het Tarangire National Park. In Tarangire bevinden zich een paar grote poelen met water waar de dieren naartoe gaan om te drinken. Dit park staat verder bekend om het groene landschap en is ca. 2600 km2 groot. Opvallend in het landschap zijn de typische Baobab bomen, met hun dikke stam en korte kruin. In het park leven relatief grote olifantenpopulaties, elandantilopen en buffels. Ook treft u hier roofwild aan zoals leeuwen, cheeta’s en hyena’s.
Dag 10 Tarangire National Park
Vandaag staan er wederom gamedrives op het programma in het Tarangire National Park. Afhankelijk van uw overnachtingsadres neemt u een picknick lunch mee voor onderweg of luncht u in de accommodatie.
Dag 11 Tarangire - Arusha - Stonetown, Zanzibar
Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Arusha, waar u incheckt voor de binnenlandse vlucht naar Zanzibar.  Na aankomst op Zanzibar volgt de transfer naar de accommodatie in de stad. Stonetown is de hoofdstad van het eiland Zanzibar. De eeuwenlange handelsbetrekkingen tussen Azië en Afrika zijn goed terug te vinden in de lokale architectuur en cultuur. De architectuur is een combinatie van Arabisch, Perzisch, Indisch en Europees. De Arabische huizen herkent u aan de grote houten deuren en veranda’s. De stad biedt een doolhof aan smalle straatjes, oude moskeeën, bazaars en twee paleizen van de voormalige sultan van Tanzania. U waant zich hier dus echt in een sprookjeswereld! Stone Town heeft ook een strandje waar u aan het eind van de dag kunt u genieten van een prachtige zonsondergang. Stone Town staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
Dag 12 Stonetown - Zanzibar/strand
Vandaag verzorgen we de transfer naar de luchthaven waar u incheckt voor de binnenlandse vlucht naar Zanzibar. Na aankomst heeft u een transfer naar de accommodatie aan het strand. Dit is een prima plek om lekker bij te komen van alle indrukken op het vaste land. Zanzibar is een tropisch, groen eiland en is ca. 85 km lang en 39 km breed. Het wordt ook wel het specerijeneiland genoemd vanwege de vele specerijen zoals peper, kaneel en kruidnagel die hier vandaan komen. Er zijn prachtige, witte stranden en mooie strandaccommodaties.
Dag 13 Zanzibar
U heeft een vrije dag op Zanzibar. Naast heerlijk ontspannen en genieten van zon, zee en strand zijn er ook tal van excursiemogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld gaan duiken, snorkelen of maak een boottocht met een traditionele zeilboot tijdens zonsondergang.
Dag 14 Zanzibar
Dag ter vrije besteding. Optioneel kunt u een specerijentour over het eiland maken. Tijdens de tour ziet u hoe kaneel, nootmuskaat en peper groeit maar ook de vele fruitsoorten van het eiland. Een andere mogelijkheid is om een bezoek te brengen aan het nationale park van het eiland; Jozani Forest. In dit park komst de rode colobus aap voor, de enige plaats ter wereld. Optionele excursies worden georganiseerd vanuit verschillende resorts en zijn eenvoudige ter plaatse te reserveren.
Dag 15 Zanzibar
U heeft een vrije dag op Zanzibar. 
Dag 16 Zanzibar
Dag ter vrije besteding op Zanzibar.
Dag 17 Zanzibar - (vliegreis op eigen gelegenheid)
De ochtend en een deel van de middag zijn nog ter vrije besteding. In de loop van de dag volgt de transfer naar de luchthaven van Zanzibar. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: De kamer in het resort staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst kunnen we een dagkamer voor u reserveren (de meerprijs is op aanvraag).
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per safaribus met privé-chauffeur (tevens gids)
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde gamedrives met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage SGR: € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • lokale vliegreis Arusha - Zanzibar (vaak onderdeel van het internationale ticket)
 • visumkosten Tanzania, ca. USD 50 pp (vooraf aanvragen en voldoen via www.immigration.go.tz)
 • infrastructure levy Zanzibar, USD 1 pp per nacht (contant te voldoen bij de accommodatie)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 4.000 - € 4.250
De genoemde prijsindicaties van deze familiereis is gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 15 jaar (in een eigen kamer). In de geselecteerde accommodaties kan maximaal 1 kind tot 12 jaar de kamer delen met de ouders. Prijsindicaties zijn per persoon en kunnen afwijken bij andere gezinssamenstellingen, andere leeftijden van de kinderen en een andere kamerindeling.

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 15 jaar in eigen kamer)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en de reisspecialisten bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Ilboru Safari Lodge - Arusha
De Ilboru Safari Lodge in Arusha is een prima startpunt van uw safari door Tanzania. De lodge ligt vlakbij het centrum van Arusha, op 10 minuten rijden van de hoofdweg. Tijdens deze korte rit over een onverharde ziet u al veel van het lokale leven. De lodge is simpel maar goed. U overnacht in een van de chalets die geschakeld zijn per twee. Ilboru heeft een groot zwembad met ligbedden, hier is het prima vertoeven op een zonnige dag. In het restaurant is elke ochtend een goed ontbijt verkrijgbaar. Voor de lunch of het diner kunt u er ook terecht. Er is veel keuzes in het menu, van Afrikaans tot Europees en Aziatisch.

Manyara Wildlife Safari Camp
Het Manyara Wildlife Safari Camp is gelegen op enkele kilometers afstand van het Lake Manyara National Park en het Tarangire National Park. Het camp beschikt over acht cottages en tien safaritenten, welke allen voorzien zijn van comfortabele bedden, een en-suite badkamer en een veranda of balkon. Vanaf hier heeft u een wijds uitzicht op de savanne en het Lake Manyara. Met een beetje geluk kijkt u vanaf het zwembad zo op de vele roze flamingo’s die zich vaak rond het meer begeven. Het camp is eenvoudig ingericht met lokale materialen, waardoor het mooi opgaat in de natuur. Na zonsondergang worden de paden, welke het hoofdgebouw verbinden met de tenten en cottages, sfeervol verlicht met olielampen. Na een actieve dag sluit u uw dag af in het restaurant, waar de lokale keuken gemixt wordt met de Indiase en Italiaanse.  In de avond vinden er regelmatig dansoptredens plaats, die u een inkijkje geven in de cultuur van de lokale bevolking.

Serengeti Sopa Lodge - Serengeti National Park
In het zuidwestelijke deel van de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti ligt de Serengeti Sopa Lodge. De 69 kamers en 4 suites zijn ruim van opzet en beschikken over een eigen badkamer, lounge en balkon. Vanaf het balkon heeft u een prachtig uitzicht over de omliggende savannevlakte. Het hoofdgebouw van de lodge is voorzien van een restaurant en bar beide hoger gelegen. Zo kunt u tijdens het diner genieten van het wild. Vanuit de lodge bent u zo in het centrale gedeelte van de Serengeti waar u, door het altijd aanwezige water, de grootste kans heeft op het zien van dieren. Gedurende het heetst van de dag kunt u heerlijk ontspannen genieten in het zwembad van de lodge.

Ndutu Safari Lodge - Ndutu
Als u op zoek bent naar een van de beste lodges voor de Grote Migratie gedurende het begin van het jaar verblijft u dan in de Ndutu Lodge. Gelegen in het uiterste zuidwesten van de Serengeti (Ndutu) heeft deze lodge uit 35 kamers. Eenvoudig maar smaakvol ingericht heeft u vanuit de kamer uitzicht op een waterhole waar het wild regelmatig komt om te drinken. Een stukje verder vindt u een meer waar enorme kuddes zebra’s en gnoes naar toe trekken. Het hoofdgebouw beschikt over een restaurant en bar. Na zonsondergang kunt u met alle gasten van de lodge onder het genot van een drankje mooie safari verhalen uitwisselen bij het kampvuur.

Ngorongoro Farm House - Ngorongoro Highlands
Ngorongoro Farm House is een kleinschalige en luxe lodge gelegen bij een in bedrijf zijnde koffieplantage. De lodge ligt in de nabije omgeving van het dorp Karatu en is de perfecte uitvalsbasis voor een safari in de Ngorongoro Crater. Na aankomst wordt u vriendelijk ontvangen. De kamers van het Ngorongoro Farm House zijn ruim ingericht en worden gekenmerkt door koloniale en lokale elementen. Alle kamers hebben een eigen zitgedeelte en een en-suite badkamer. Daarnaast beschikken de suites over een privé veranda. Na een reis- of safaridag kunt u bijkomen in het zwembad of geniet u van een massage. In het restaurant heeft u keuze uit vele gerechten en proeft u van de lokale producten.

Lake Burunge Tented Camp - Tarangire National Park
Lake Burunge Tented Camp ligt op slechts 20 minuten rijden van het Tarangire National Park . Lake Burunge bestaat uit 20 luxe tenten en 10 Lodge Rooms en ligt in een schaduwrijk gebied met een spectaculair uitzicht op Lake Burunge en de omliggende bossen. Het hoofdgebouw biedt een centrale lounge en bar gebouwd op een verhoogd houten dek. Dit verhoogde platform is de ideale locatie voor u om te ontspannen en te genieten van een drankje terwijl de zon verdwijnt over het meer, of om gewoon te zitten en te genieten van de warme openhaard. Uw kamer is voorzien van een badkamer met douche en toilet, een comfortabel ruim bed en een privé veranda, vanwaar u uitkijkt over Lake Burunge.

Dhow Palace Hotel - Stone Town
Verblijven in een historisch pand in het hartje van Stonetown? Dat kan in Dhow Palace. Dhow Palace was oorspronkelijk het huis van een rijke handelaar, Sheikh bin Mujbia. Vanaf 1993 doet het dienst als hotel en beschikt de accommodatie over 30 kamers, sommige met een goed uitzicht op de Indische Oceaan. De relatief nieuwe kamers hebben een uitzicht op de binnenplaats en het (kleine, maar zeer gewaardeerde) zwembad. Door de jaren heen is verschillende kunst, ornamenten en antiek meubilair verzameld en dat zorgt voor een authentiek en sfeervol interieur. Soms lijkt het net alsof u in een museum staat! Op nog geen vijf minuten lopen ligt het strand van Stonetown en een hapje eten kunt u eventueel bij The Beach House Restaurant, dat dicht bij de accommodatie ligt. Vanaf het terras van dit restaurant heeft u een mooi uitzicht op de oceaan.
 

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »