Menu

Tanzania

Veelgestelde vragen Tanzania

Hoe zit het met de geldzaken in Tanzania?

De munteenheid in Tanzania is de Tanzaniaanse Shilling. De munt is alleen ter plaatse verkrijgbaar in verschillende coupures. Voor de grote biljetten geldt dat deze zonder problemen gebruikt kunnen worden in de grotere steden en lodges. Brengt u echter een bezoek aan lokale markten en dorpen zorgt u er dan voor dat u kleine coupures meeneemt. Naast de Shilling kunt u in Tanzania ook terecht met de US dollars en euro’s, met name in de lodges.
  • Pinpas: in de Arusha en Dar es Salaam zijn beperkt ATM (geldautomaten) aanwezig. Met uw pinpas (met Maestro- of Cirrus-logo) kunt u hier de Tanzaniaanse Shilling krijgen. Denk er aan om uw pinpas voor vertrek op werelddekking te zetten. Uw gids kan u eventueel behulpzaam zijn met het zoeken naar een ATM.
  • Creditcard: zoals Visa en Mastercard, worden beperkt in Tanzania geaccepteerd. U kunt hier meestal mee terecht in luxe hotels en lodges. Vaak wordt er 3-5% extra doorbelast. Zie voor meer details de websites: eurocard en visa.
  • Belangrijk: wij raden u aan om contant geld in US dollars mee te nemen voor betalingen bij de accommodaties, voor de betaling van uw visum ter plaatse (USD 50 per persoon) en eventueel de fooien. Voor de overige betalingen kunt u het beste bij aankomst de Tanzaniaanse Shilling aanschaffen. Het is aan te raden geen grote bedragen om te wisselen, er bestaat namelijk geen mogelijkheid om geld terug te wisselen. Er bestaat geen beperking op de in- of uitvoer van vreemde valuta. Import of export van Tanzaniaanse Shilling is echter verboden. De entreegelden van parken, hotels/lodges en vliegtickets moeten door de toeristen in US dollars betaald worden, echter zijn deze vaak inbegrepen in de reis.
  • Wisselkoers: de waarde van 10.000 Shilling was in juni 2019 ongeveer €3,91.


terug naar veelgestelde vragen Tanzania