Menu

Tanzania

Selous Game Reserve

Een van de grootste wildreservaten ter wereld is het Selous Wildreservaat. Het gebied beslaat ongeveer 55.000 km2 en is daarmee 5% van de totale oppervlakte van het land. Selous is gelegen in het zuiden van Tanzania. Dieren als olifanten, neushoorns, nijlpaarden, krokodillen en Afrikaanse wilde honden zijn hier te vinden. Verder is het aantal vogelsoorten enorm groot. Het wildreservaat is vernoemd naar de Engelse ontdekkingsreiziger Frederick Selous. Doordat het gebied een wildreservaat is en geen nationaal park, is er meer diversiteit qua activiteiten toegestaan, zoals safari's te voet en per boot. Selous staat sinds 1982 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ondanks de oppervlakte heeft het gebied maar beperkt accommodatie mogelijkheden. Slechts een deel van het park is toegankelijk voor het maken van safari's. Hierdoor blijft het een exclusieve bestemming.
Zelf een rondreis samenstellen naar Selous Game Reserve? Neem vrijblijvend contact op met onze Tanzania specialist Martijn en bespreek de mogelijkheden.