Menu

Tanzania

Reiservaringen Tanzania

Tanzania
familiereis

Een onvergetelijke belevenis

02/11/2023 - Jan en Ali Wolleswinkel

Een fantastische reis naar Tanzania gehad met de kinderen en kleinkinderen. Zeer aan te bevelen om te maken en alles is boven verwachting goed verlopen. De jeeps waren comfortabel, uitmuntend goede gidsen, prachtige lodges met geweldige uitzichten en alles van begin tot einde prima georganiseerd. Een onvergetelijke belevenis die we vooral samen als gezin beleefd hebben en die bijna niet te verwoorden is.

lees meer
Tanzania
familiereis

Alles weer keurig en perfect geregeld

08/08/2022 - Familie Roodbol

Hoi Martijn,

We hebben een fantastisch mooie reis mogen beleven.

Mijn grootste zorg vooraf was echt het weer en ik moet eerlijk bekennen dat mij dit 1000% is meegevallen!!. Tuurlijk hebben we af en toe een buitje gehad, maar ik vreesde echt dagenlange plensbuien. Dat was gelukkig totaal niet aan de orde. Het was gewoon prima.

Verder was alles weer keurig en perfect geregeld. De accommodaties prima, mooie dingen gezien, geweldig fijne gids. 

Familie Roodbol

 - foto: klantreactie  - foto: klantreactie  - foto: klantreactie
lees meer
Tanzania

Boven verwachting genoten in Tanzania

08/08/2022 - Niels & Natascha

Alles verliep soepel. Aardige mensen overal en hotels en eten waren goed. Zekers! Boven verwachting.

lees meer
Tanzania
familiereis

Rapportcijfer: 9+

02/05/2022 - Familie Delis

We hebben het zeer naar onze zin gehad. Mozes was een topgids. Aardig, bescheiden, maar ook heel kundig. Spotte tot 2x toe een groep leeuwen als eerste, dus wij hadden de front row. 

De lodges waren ook zonder uitzondering prachtig, soms zelf zonde dat je er maar zo kort kon zijn. Het programma zag er ook top uit, alleen twee dagen in het Arusha park de laatste twee dagen was wat veel. Ik denk dat we beter de op één na laatste dag naar het nationale park Tarangire hadden kunnen gaan. We hadden dan niets aan de hotels hoeven te veranderen, we waren dan alleen later in Arusha aangekomen. Ook hebben we de laatste dag een “dagkamer” bijgeboekt. Na afloop van de safari douchen en fit in het vliegtuig.

klantfoto - familiereis Tanzania - foto: klantreactie
lees meer
Tanzania

Alweer een geweldige reis via PANGEA

17/12/2021 - Laurence en Jean

Zanzibar is een heerlijk eiland om naartoe te gaan. De combinatie van strand en excursies (naar de hoofdstad, naar de specerijenboerderij, een zeiltocht op een klassieke dowh, dolfijnen spotten, etc. ) is ideaal. We verbleven in 'The Palms' in Zanzibar: een tophotel op een prachtig domein. Authentiek en zeer rustig, met een overheerlijke keuken. We missen het nu al!

klantreactie - Zanzibar - foto: klantreactie
lees meer
Tanzania
familiereis

Deze vakantie had nog veel langer mogen duren!

27/09/2021 - Familie Bakker

Na een jaar uitstel vanwege Corona hebben we dit jaar met onze twee kinderen van 11 en 13 onze droomreis naar Tanzania en Zanzibar gemaakt. Alle twijfel over Corona bleek onterecht. Er wordt op luchthavens en accommodaties veel rekening mee gehouden en tijdens de reis leef je toch in een bubbel.

Na aankomst ontmoetten we de beste gids die we ons maar voor konden stellen. Met veel kennis over de dieren en aandacht en begrip voor de kinderen, heeft Penda onze week safari tot een onvergetelijke belevenis gemaakt. Geen race naar de big 5 maar aandacht voor elk uniek dier. De accommodaties waren werkelijk fantastisch en het eten overal perfect ook voor de moeilijkere eter. Overal wifi, wat wil je nog meer?

Lake Manjara zouden we overslaan en een dag extra in het noorden van de Serengetti of de Kilimanjaro (Arusha) plannen. De Serengetti en Tarangire zijn compleet anders en mogen niet ontbreken. Het bezoeken van een Massai dorp en een koffieplantage zijn de kersen op de taart en een fijne afwisseling. De Serengetti is zo groot dat een accommodatie in de Serengetti een must is. Voor Tarangire is dit niet het geval. Onderweg van Tarangire naar Serengetti kom je langs de Ngorogoro krater. Dit is door de immense omvang van de krater wellicht nog wel de mooiste game drive.

Na een week van lange dagen kijken we uit naar onze vakantie op Zanzibar. We hebben zelf de accommodatie geregeld omdat PANGEA de door ons gewenste accommodatie niet kon boeken. Desalniettemin heeft Pangea een lokale vertegenwoordiger voor ons die ons haalt van en brengt naar de luchthaven.

De kustlijn van Zanzibar is schitterend en dat is dan ook de trekpleister. Prison Island valt tegen en zouden we niet aanraden. Maar het duiken of snorkelen daarentegen bij Mnemba Island is fantastisch. Bij het koraal zwemmen de mooiste vissen, het is niet diep en zelfs de dolfijnen komen regelmatig gezellig een kijkje nemen. Terug bij onze accommodatie aan het zwembad, klimt de tuinman in de palmboom om 4 kokosnoten voor ons te pakken om heerlijk van te genieten. De volgende dag loopt onze zoon een wondje op aan zijn voet en komt de Massai met een vers afgesneden aloë vera blad, zijn wond verzorgen. Hoe tropisch en gastvrij kun je je voelen? Na nog ruim een week genieten van zon, zee en zwembad is het helaas tijd om naar huis te gaan. Deze vakantie had nog veel langer mogen duren.

Sanctuary Ngorongoro Crater Camp - gamedrive - krater - Tanzania - foto: Sanctuary Ngorongoro Crater Camp
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Tanzania
familiereis

We zijn ambassadeurs van Tanzania geworden!

27/09/2021 - Familie van Kruijsbergen

Wij hebben hele mooie weken gehad in Tanzania. Het is een prachtig land, we zijn op mooie plekken geweest, het was allemaal goed geregeld, we voelden ons veilig, de communicatie in Engels ging prima en er is goed voor ons gezorgd. Kortom, een zorgeloze vakantie.


De 1e week Safari was boeiend. De parken waren afwisselend en er was veel wildlife te zien. In het algemeen was het er ook niet zo druk. We hadden een hele goede gids die ons begeleidde, Emanuel die ook de chairman van de safarigidsen van Tanzania is. Hij wist de goede plekken, wist heel veel van de dieren en de natuur en zorgde dat we veel uit onze dag haalden. De accommodaties waren prettig. De gastronomische verzorging bij Lake Manyara was super, het bush gevoel in de tenten op Serengeti ongeëvenaard en de Lodge aan Lake Masek was echt heel mooi

De 2e week was pittig. Het was een fantastische ervaring om met een team van 22 man de Kilimanjaro op te gaan. Het was wel afzien. Alle gezinsleden hebben wel moeilijke dagen gehad tijdens de tocht. Uiteindelijk zijn we gedrieën naar boven gegaan en hebben 2 van ons de top bereikt. 1 van ons moest halverwege terug wegens hoogteziekte. De gidsen hebben ons door dik en dun bijgestaan tijdens de tocht. Ze waren enorm ervaren. Ook de kok deed fantastisch werk en veel waardering ook voor de porters die keihard werkten om ervoor te zorgen dat alles weer klaar stond als we aankwamen. Voor mij was een Eye opener dat je vrijwel alle spullen voor de trekking kon huren in Tanzania. Dat had ik zelf niet zo meegekregen aan de voorkant. Ik denk dat het goed is om dit aan volgende reizigers meer te benadrukken. Als je met een gezin van in totaal 5 veel zelf moet kopen dan is dat relatief duur.


De 3e week was relaxed. Zanzibar is een mooi eiland en onthaasten bij Sandies Baobab was heerlijk. Een prachtige plek aan de oceaan, lekker eten, een mooi zwembad en een heerlijk huisje maakten dat we die week echt tot rust gekomen zijn. We hebben een aantal excursies gemaakt maar verder was het vooral zwemmen, spelletjes doen en strandwandelingen maken. Van corona hebben we tijdens de reis weinig gemerkt. Het vroeg wat tijd om Tanzania in te komen omdat de formaliteiten op de luchthaven JRO veel tijd vroegen (kostte ruim 2,5 uur). Op Zanzibar ging het testen prima en ook de vluchten liepen volgens schema dus we waren mooi op tijd weer in Nederland.


Nogmaals dank voor alle tijd en energie die in de reis gestopt hebt! We hebben een geweldige ervaring opgedaan die ons nog lang zal bijblijven en we zijn echt wel ambassadeurs van Tanzania geworden.

Kilimanjaro - berg - natuur - Tanzania - foto: pixabay
lees meer
Kenia
Tanzania

Stel je voor dat je 's nachts nijlpaarden langs je tent hoort schuren!

20/11/2019 - Hennie & Wink Blomsma

Onze tweede safari, net als de eerste keer georganiseerd door PANGEA, was opnieuw een fantastische ervaring. We zijn gestart in de Masai Mara in Zuid Kenia. We arriveerden daar na een flinke rit van 6,5 uur vanaf Nairobi. Vrijwel alle dieren hebben we daar gespot. 

Het verblijf in Hammerkop Migration Camp, omsloten door de Mara River,  was opwindend. Stel je voor dat je s'nachts nijlpaarden langs je tent hoort schuren! De Great Migration was daar niet meer te zien. Vanwege een vroege inval van de kleine regentijd was alles al terug naar Tanzania. We hadden dan ook gepland om na drie dagen door te reizen naar het Mara gebied in het noorden van de Serengeti, Tanzania. En daar was het raak! Er is wel geduld en geluk nodig om een crossing te kunnen waarnemen, maar als het dan gebeurt, is het overweldigend. 

De eerste beste dag in de Serengeti zagen we ook een neushoorn met een jong. Ook andere jonge dieren van: luipaard, leeuw, zebra, nijlpaard, olifant, baboon, giraffe, wrattenzwijn en buffel hebben we op foto vastgelegd (zie link hieronder). Alleen geen jonge gnoes , want die worden allemaal in februari geboren. Onze beleving van natuur en wildlife in de Serengeti vonden we intenser en boeiender vergeleken bij Kenia.

De camps van Kati Kati waren voortreffelijk, die van Ang'ata wat minder. NB we hadden gekozen voor tented camps (vloer is een grondzeil, maar verder best goed ingericht) terwijl we vorig jaar kozen voor luxury tented camps. Na wat tussenstops brachten we de laatste drie nachten door in Lake Burunge Tented Camp nabij het Tarangire National Park. Een heerlijk luxe camp om wat bij te komen. Verbaasd hebben we de Baobab bomen bekeken: dik genoeg om in de holle stam een picknick tafel met 4 stoelen neer te zetten. Bedenk bij deze keuze wel, dat dit camp 35 minuten rijden is naar de gate. 

Moe maar voldaan zijn we weer thuis en hebben we de fototoestellen maar gelijk naar Nikon Service gebracht om te ontstoffen. En met dankbaarheid denken we terug aan onze alwetende gids/chauffeur Basil Akonaäy, die alle dagen van s'morgens tot s'avonds met ons in touw was. 

Met vriendelijke groet

Hennie & Wink Blomsma

----------------------------------------------------

Met dank aan Blomsma Fotografie kunt u hier een fraaie impressie bekijken van de reis door Kenia en Tanzania

 - foto: klantreactie
lees meer
Tanzania
familiereis

PANGEA Travel was by far the most responsive and knowledgeable Travel agency!

11/09/2019 - Familie Nijnens

The options to go on safari are endless, this can be quite confusing. We have a large family, 4 kids, ages 22, 20,12 and 10 and wanted to make sure all would have a great time. We called several travel agencies and received various proposals. PANGEA Travel was by far the most responsive and knowledgeable.  We did not want to worry about logistics or miss great experiences. We did it all, small planes, balloon ride over the Serengeti, Zanzibar, beautiful wildlife, an awesome personal guide and driver. PANGEA did not charge any upfront costs associated with the planning, was always upfront about costs and options. Esther was able to put together an amazing itinerary and find us the best options for our dream family Safari. Working with PANGEA allowed us to be excited about the trip, no planning anxiety, no worries about where to go once you land, it was wonderful.

 - foto: klantreactie  - foto: klantreactie
lees meer
Kenia
Tanzania

Hele speciale overnachtingen met hippo’s, gnoes en andere dierengeluiden in de nacht.

11/09/2019 - Familie Melief-Taconis

We hebben een fantastische reis gehad! We hebben de big 5 en een crossing gezien en ongelofelijk veel olifanten, giraffes, leeuwen, hyena’s, gnoes enzovoort. We hebben genoten van het heerlijke eten in alle lodges en de hele speciale overnachtingen met hippo’s, gnoes en andere dierengeluiden in de nacht. De luchtballon was ook onvergetelijk. Kortom alles bij elkaar een fantastische en onvergetelijke reis! Bedankt voor het in elkaar zetten van het reisplan, de fantastische gidsen en organisatie!

 - foto: klantreactie
lees meer
Tanzania
Seychellen
familiereis

Onze combinatiereis Tanzania en Seychellen was onvergetelijk!

08/08/2019 - Familie Schumacher - Wessels

De reis begon in Tanzania met een 9-daagse reis door Tarangire NP, Lake Manyara NP, Serengeti en de Ngorongoro Crater. Met z’n vieren en onze gids, mr. Mchome, doorkruisten we de nationale parken en keken we onze ogen uit door de grote hoeveelheden verschillende diersoorten!

Het was heerlijk om na zo’n safaridag bij te komen in de verschillende lodges en tenten waar we verbleven. Vooral het Kati Kati Tented Camp in de Serengeti heeft grote indruk op ons gemaakt. Slapen in een tentenkamp waar ’s nachts de hyena’s en buffels doorheen struinen en dan ’s ochtends vroeg wakker worden om voor de tent de zonsopgang boven de Serengeti te zien was heel bijzonder!

Na al deze indrukken vlogen we door naar hoofdeiland Mahé van de Seychellen, waar we 6 dagen verbleven in het Kempinski hotel. Dit was een luxe uitvalsbasis voor onze excursies (naar hoofdstad Victoria, eilandjes La Digue en Praslin en een reefsafari in het Ste. Anne Marine National Park met bezoek aan Moyenne island) en op de “rustdagen” genoten we van de prachtige baai met snorkelmogelijkheid bij het hotel. Al met al was dit een paradijselijke afsluiter van een geweldige reis!

fietstocht in Tanzania (klantfoto) - foto: klantreactie familie in Tanzania (klantfoto) - foto: klantreactie leeuw in Tanzania (klantfoto) - foto: klantreactie Seychellen (klantfoto) - foto: klantreactie
lees meer
Tanzania
luxe reis

Onze gids krijgt van ons een 10+

05/07/2019 - Mevrouw Iuliana Voicu

Alles is volgens planning verlopen. Jullie partner is top, en via jullie willen we graag bedanken voor de goede organisatie en service. Onze gids tijdens de safari was Michael. Heel rustig en vriendelijke man, veel kennis over dieren, kende de wegen als geen een, echt plezierige acht dagen met hem onderweg. Ook een 10+.

Uitstekende keuze hotels, met name de Elewana Collection hotels en uiteraard Baraza Resort. Tarangire TreeTops en Serengeti Pioneer zou ik een 10 geven en Baraza en 10+. Uitstekende accommodaties, service, staff die echt gevoel geven van “jullie zijn welkom in ons hotel/camp en we willen onze best doen”. 

Rivertrees Country en Rhotia Valley vonden we wat minder; eenvoudige accommodaties, niet zo veel keuze aan eten, maar goede en sympathieke service. Het was een contrasterende maar goede ervaring, meer down to earth. Voor ons waren Arusha Coffee Lodge en The Manor betere keuzes geweest.

Even over de plaatsen. Ik had Lake Manyara buiten gelaten van de planning. Of, kon als eerste bezocht worden. Echt Tarangire en Serengeti zijn prachtige parken en we hebben zonder veel moeite alle dieren gezien en genoten van de omgeving.

Misschien een tip over scuba diving in de buurt van Baraza beach; het is heel moeilijk omdat de zee vrij woest is (hoge golven). Het is niet de beste plek daarvoor. Gelukkig, vond mijn man het niet erg, we hebben andere leuke activiteiten gedaan.

lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Tanzania

We hebben jullie reeds aangeraden aan familie/vrienden en collega's.

13/02/2018 - Sjoerd & Petya

We zijn erg tevreden over de service die PANGEA en Leopard tours (en op Zanzibar Island tours) ons hebben geboden! We hebben jullie reeds aangeraden aan familie/vrienden en collega's.

Sjoerd & Petya

lees meer
Tanzania
rondreis

fotosafari: Na een overnachting in Arusha ging het los.

24/01/2018 - Wink & Hennie Blomsma

Het was in één woord fantastisch. Vincent heeft samen met ons de 10-daagse reis (24 januari t/m 2 februari) gepland, en dat is helemaal goed gekomen. Eigenlijk zijn onze toch al hoge verwachtingen nog overtroffen.

Onze driver/guide, Basil Thomas, van Leopard Tours stond ons op te wachten op het vliegveld. Na een overnachting in Arusha ging het los. We hadden de Landcruiser voor ons tweeën met de driver/guide. De klik met onze guide Basil was er meteen. Achtereenvolgens ging het naar Lake Mayara, Serengeti en Ngorongoro Crater. Basil wist voor ons voortdurend plekken te vinden waar veel wild te zien was. Olifanten en leeuwen op een meter van de auto is heel indrukwekkend. Bovendien heeft Basil een enorme kennis van de natuur en de dieren. Zo onderkende hij dat een leeuw zou gaan jagen terwijl wij dachten dat hij lekker lag te luieren. Voor ons was het ook echt een fotosafari, en dan is het heel fijn dat de guide goed blijkt te begrijpen wat we willen.

Volgend jaar gaan we weer maar dan willen we de crossing van de migratie gaan zien, dus dat wordt juli.

Vincent en Basil, bedankt.

Tanzania collage 1 BlomsmaTanzania collage 2 BlomsmaTanzania collage 3 BlomsmaTanzania collage 4 Blomsma

lees meer
Tanzania
luxe reis

Het leek of we veel langer dan die 10 dagen.

27/10/2017 - Anja en Marcel
Het was een prachtige reis! Veel gezien! Erg de moeite waard. Het leek of we veel langer weggeweest zijn dan die 10 dagen.

Ritme in de beide bushcamps was anders. In Siwandu was de gamedrive vanaf 8.00 uur, tenzij je zelf vroeger wilde. Het ontbijt was in de lodge.
Bij Jongomero was de game drive om 6.30 uur met ontbijt in de bush. Dat is erg leuk!!!

Bij beide bushcamps was er elke dag een sundowner. Wat ook erg leuk is.
lees meer
Tanzania

de safari week was gewoonweg fantastisch

10/11/2017 - De G5

Ha Martijn,
Zojuist de evaluatie uitgebreid ingevuld.

Zoals je zult lezen is alles heel goed uitgepakt, de safari week was gewoonweg fantastisch en in Zanzibar hebben we lekker lui nagenoten.
 
Reistijd in november is ons prima bevallen. Inderdaad af en toe een korte heftige bui, maar veelal droog en helder. En al met wat vers gras in de Serengeti, dus de migratie was al voorzichtig/versnippert begonnen, en het land ziet er met een dun laagje vers groen gras aantrekkelijker uit. En gewoon veel minder druk en minder duur!
 
Oh ja, nog even terugkoppelen over hoe het bevallen is met het ommetje op de heenweg te maken naar Lake Manyara tijdens de rit naar Ngorongoro; Heel goed!
Het brak de autoreis naar de Ngorongoro in tweeën. Op advies van de uitstekende gids Josephat hebben we in Lake Manyara toch een kleine rondtocht gedaan, van een uurtje of anderhalf 2, inclusief een stop bij de hippo pool en een lunch op de picknickplaats met uitzicht. En diverse apen, veel vogels, flamingo’s, nijlpaarden en olifanten gezien. Dus dat was een hartstikke mooie opwarmer. Josephat had geregeld dat de lunchboxen uit de Sopa Lodge met een collega mee waren gekomen richting Arusha, dus die hebben we onderweg even ‘overgenomen’. Goed geregeld!
We waren nu om 16:00 uur bij de Sopa Lodge en toen lekker relaxen. De rim-wandeling hebben we de dag erop gedaan . Dat was qua beesten niet bijzonder, maar wel heerlijk om even te lopen/bewegen, met een leuke toelichting en prachtig uitzicht over de krater. Oftewel, dit zou zo maar in andermans reisschema kunnen passen.
 
Josephat mogen jullie zonder enige twijfel als 'preferred gids' aanmelden. Makkelijk en prettig in de omgang.Rustige en veilige chauffeur. Hij is zeer klantvriendelijk, voelde ons goed aan en vroeg bij twijfel wat we wilden. Daarnaast geeft hij een goede toelichting over beesten, natuur en land.  En met uitstekende ogen en contact met andere gidsen waardoor we heel heel veel beesten (van dichtbij) hebben gezien.
 
Jij nogmaals bedankt voor de organisatie en je flexibiliteit qua reageren op onze wensen. Zeker de rustigere invulling van de safari en de vliegtransfer vanaf Serenora is ons goed bevallen. En Kubu Kubu was een top locatie,de olifanten, giraffen en gnoes lopen gewoon in de vallei, vlak voor de lodge, voorbij!
 
groetjes
 
Namens de G5

Compilatie Tanzania ervaring van de G5

lees meer
Tanzania
familiereis

Martijn van Pangea heeft goed begrepen wat onze wensen waren en daar een mooi programma voor samengesteld.

02/08/2017 - Roger, Janet, Thomas en Matthijs

We hadden hoge verwachtingen van onze Tanzania reis, maar deze werden alsnog overtroffen. Martijn van Pangea heeft goed begrepen wat onze wensen waren en daar een mooi programma voor samengesteld. Dit resulteerde in een onvergetelijke reis waarbij we hebben genoten van wilde dieren, een indrukwekkende natuur, lieve mensen, heerlijk eten, mooie en unieke accommodaties en een fantastische gids die het als persoonlijk doel had gesteld om ons alles te laten zien wat Tanzania te bieden heeft.

 Roger, Janet, Thomas en Matthijs

tanzania pangea

lees meer
Tanzania

Zanzibar verdelen in 2 bestemmingen was echt perfect en zeker aan te raden

16/07/2017 - Nancy van der Veeken

Hoi Martijn,
Jullie lokale vertegenwoordiging was erg goed, alles was perfect geregeld.

Chauffeurs waren altijd ruim op tijd. Gids was perfect, gaf goede tips i.v.m. Planning etc.

Hele goede chauffeur. Het was in een woord geweldig en zouden we het zeker weer doen.

Suggesties van Martijn waren ook perfect.  Zanzibar verdelen in 2 bestemmingen was echt perfect en zeker aan te raden.

Bedankt voor het perfect regelen van deze fantastische reis.

Nancy van der Veeken 

Tanzania luipaard

lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Tanzania

Would we do it again? YES WE WOULD!!!

22/03/2016 - Rewi & Nora

Voor onze reis hadden we meerdere aanbieders gevraagd, maar vanaf het eerste moment hadden wij een goed gevoel bij Pangea. Van de manier en snelheid van communiceren tot en met de presentatie van de offerte. Ook hebben wij ze als flexibel ervaren, als we vragen hadden konden we telefonisch of per mail altijd bij ze terecht.

De reis die ze ons hebben aangeboden was waanzinning. Ook alle zaken eromheem waren top geregeld waardoor we nog meer konden genieten van de reis en alles eromheen. De accommodaties in de Serengeti waren stuk voor stuk een lust voor het oog en zeer comfortabel.

De partij die de safari uitvoert is een zeer betrouwbare partij gebleken en we hadden ook echt een geweldige gids, die we gewoon zijn gaan missen toen we op Zanzibar waren (waar is Balella?).

We willen Pangea dan ook bedanken met deze onvergetelijke ervaring, want ruim anderhalve maand later krijg ik nog steeds kippevel als ik erover schrijf of vertel. We gaan nu snel een album in elkaar zetten, maar eerst moeten we een selectie zien te maken in de ongeveer 2.400 foto’s die bijna allemaal even mooi zijn.

“Would we do it again?” YES WE WOULD!!!

Groetjes Rewi & Nora (ook namens onze reisgenoten Sjors & Marlene)

lees meer
Tanzania
rondreis

Overal was iedereen erg behulpzaam

10/10/2014 - Jeff van Loon

Goed voorbereid vanuit Pangea en ter plaatse ook goed georganiseerd door de lokale vertegenwoordiging. Grotendeels van de hotels hadden zelfs een aangepaste kamer en stond (niet nodig) een rolstoel klaar. Alles mee kunnen doen van elk onderdeel van de safari. Overal was iedereen erg behulpzaam om mijn vakantie tot een super vakantie te maken. Ik wil jullie, en vooral Esther bedanken voor het organiseren van deze reis. Voor een volgende vakantie kom ik zeker nog eens terug om te kijken of we er weer zo'n top vakantie van kunnen maken.

Jeff van Loon

lees meer
Tanzania
rondreis

Alles was tot in de puntjes geregeld.

21/08/2014 - Monique & Bart

Alles was tot in de puntjes geregeld. Uitstekende gids/chauffeur, het pakket met de reisbescheiden was verpakt als cadeau, erg leuk gedaan. Esther van den Berg heeft het geweldig voor ons geregeld. We hebben geen verbeteringen, alles was 100% in orde. PANGEA Travel zal ik zeker aanbevelen.

Monique & Bart

lees meer
Tanzania
combinatiereis

Alles was weer tot in de puntjes toe geregeld en wij hebben enorm genoten.

16/08/2013 - Rick en Anita
Allereerst wederom bedankt voor het organiseren van deze fantastische reis. Alles was weer tot in de puntjes toe geregeld en wij hebben enorm genoten. Mede dankzij onze alleraardigste chauffeur Didi hebben wij een een aantal fantastische game drives gemaakt in het Manyara NP, de Serengeti en de Ngorongoro krater. Wij hebben het geluk gehad om binnen 2 dagen de Big Five te mogen spotten, daarnaast kon ons geluk nog niet op want ook hebben wij leeuwinnen met welpjes en vele andere prachtige dieren mogen zien. De accommodaties waar wij verbleven waren erg mooi en ook het eten was altijd erg goed. Wij hebben onze vakantie afgesloten op Zanzibar, dit is ook zeker een aanrader. Hier kun je nog even rustig nagenieten van alle indrukken die je hebt opgedaan. Het Ocean Paradise resort is hier uitermate geschikt voor. Wij hebben ook nog een bezoekje gebracht aan Stonetown, Prison Island met zijn reuze schildpadden, we hebben gezwommen met wilde dolfijnen en zijn op zoek geweest naar de Rode Franjeaap in Jozani Forest. Ook dit waren stuk voor stuk bijzondere ervaringen. Wij zouden iedereen een vakantie naar Tanzania willen aanraden (wel bij PANGEA boeken, dan weet je zeker dat alles goed geregeld is). Je krijgt hier een kijkje in een compleet andere wereld. Niet alleen op gebied van de dieren, maar je krijgt ook een kijkje in het leven van de Afrikanen, wat op ons ook veel indruk heeft gemaakt.Groeten, Rick en Anita
lees meer
Tanzania

Alles is, en was tot in de puntjes verzorgd.

07/01/2013 - Dhr. en mevr. Peeters en Van Dijk

Zoals te doen gebruikelijk in Nederland moet er wat te klagen zijn en dat wil ik dan ook doen bij deze: onze vakantie was TE KORT.


Zoals al eerder aangegeven hebben we een stel kennissen meegenomen die weinig tot niets gewend zijn qua reizen en het enige dat zij gedaan hebben is van de ene verbazing in de andere verbazing vallen niet alleen over wat we onderweg aan dieren hebben gezien maar ook over de manier waarop alles georganiseerd was, de lodges die stuk voor stuk uitstekend waren, het eten waarop niets af te dingen viel, de service en noem maar op. En dan tot slot het Pongwe Beach hotel. Als je het paradijs op aarde zoekt moet dit er in ieder geval heel dichtbij komen. Ik weet zeker dat we weer 2 mensen enthousiast hebben gemaakt voor Afrika. Ook voor ons was deze hernieuwde kennismaking met Tanzania een ervaring aangezien we niet alleen bekende dingen hebben gezien maar ook heel veel nieuwe dingen.


Graag willen we jullie complimenteren met de organisatie van het geheel want alles is, en was tot in de puntjes verzorgd. Het stel kennissen bleef mij bedanken voor de goede zorgen maar die breng ik hierbij dus ook aan jullie over. Wellicht tot een volgende keer.


lees meer
Tanzania

Een bijzondere ervaring!

19/11/2012 - Marielle & Brian
We hebben een super gave reis gehad waar we met mooie herinneringen op terug kijken. Vanaf het moment dat we in het vliegtuig zijn gestapt met KLM naar Kilimanjaro was alles perfect georganiseerd. Onze gids stond meteen klaar op het vliegveld en heeft ons een week lang goed begeleid, geinformeerd en rond gereden door de parken. Hij was erg professioneel en wist veel te vertellen over alle dieren en het land Tanzania. Wij kijken terug op een hele mooie reis en een bijzondere ervaring!
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Tanzania
lustrumreis

een levenservaring die wij nooit zullen vergeten

27/08/2012 - Fahrenheit Lustrumgroep
Tot slot; onze lof gaat volledig naar Pangea Travel, naar Ruud en zijn collega’s. Het contact verliep met hen vanaf het eerste moment uiterst soepel. Via telefoon, mail en onze persoonlijke pagina was informatie over de reis altijd voor handen. Originele voorstellen, een goed inlevingsvermogen in onze situatie, wensen en budget leverde het gewenste resultaat: “een levenservaring die wij nooit zullen vergeten”! PANGEA Travel bedankt!
Klik hier voor het verslag van de reis.
lees meer
Tanzania

Betrokken & zorgvuldig

08/08/2012 - Hans en Ans van der Holst
We zijn zeer te spreken over de betrokkenheid en zorgvuldigheid van jullie reisorganisatie en beschrijving. We zullen jullie reisaanbod zeker in de gaten houden voor eventuele volgende vakanties!
lees meer
Tanzania
rondreis

Een hele mooie reis!

25/07/2012 - Jan-Henk en Daniëlle Bouman
Hallo esther,Zoals toegezegd hierbij een foto van onze vakantie voor op jullie site. Deze vonden we wel heel schattig! En dat op een paar meter van de auto! Je zou volgens mij de tekst uit de enquete erbij zetten?GroetenJan-HenkEcht een aanrader. Mooie combinatie. Zowel de duur van de safari als de duur van het strand was precies goed. Een hele mooie reis! Heel goed geregeld allemaal.Bedankt!
lees meer
Tanzania

Een dikke 10 voor PANGEA!

29/06/2012 - Familie Eygendaal
Een van de beste tijden van het jaar. Einde regenseizoen, niet te warm en heel erg rustig. Fietstocht stelde niet zoveel voor...alleen berg afwaarts maar we hadden een leuke gids. Idee is misschien om een picknick box voor kinderen te laten samen stellen zodat deze meer afgestemd is op hun eetpatroon. Oh ja, om mee te nemen van huis, een kleine thermoskan. Je kunt 's ochtends overal (gratis) koffie tappen maar als je vroeg weg gaat wil je om tien uur wel een koffie ;-) Perfect geregeld en alles liep volgens het programma. Hele vriendelijke, betrouwbare en behulpzame mensen. Een absolute aanrader voor als je met kinderen een safari wil gaan doen. EEN DIKKE 10 VOOR PANGEA!
lees meer
Tanzania
familiereis

Alles zeer goed georganiseerd

25/06/2012 - Familie Elias
Perfecte ‘driver’. Alles zeer goed georganiseerd, zowel lokaal als in Nederland.
lees meer
Tanzania

fantastische, onvergetelijke reis

16/02/2012 - Judith en Wim Hagens
Hallo,Voor ons gevoel zijn we nu pas thuis, de hele week waren onze gedachten nog in Tanzania, we konden het maar moeilijk loslaten. Wat een fantastische, onvergetelijke reis hebben we gemaakt en alles was tot in de puntjes georganiseerd. We hadden een zeer professionele gids met heel erg veel ervaring, zijn naam is Paul Simon. Als we hem van een lijstje namen hadden moeten kiezen dan hadden we hem zeker gekozen, Paul Simon is namelijk ook 1 van onze favoriete artiesten. Bedankt voor de mooie bloemen!Groetjes,Judith en Wim Hagens (overal waren we mrs en mr Bos en de hele tijd werd er gevraagd; who's the boss?)
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Tanzania

We vonden het zelfs overweldigend!

10/11/2011 - Bea de Rijk
Hoi Martijn,We zijn net terug uit Zanzibar en Tanzania. Ik wil je meteen laten weten dat het geweldig was! We vonden het zelfs overweldigend. De organisatie, zo professioneel! De locaties waren top en onze chauffeur Joseph paste helemaal bij ons. Wij zijn rustig en laten het aan hem wat voor ons allen fantastisch was. We waren zo blij dat we met z'n drieën een auto hadden. Eten was geweldig en ik kan nog wel even doorgaan.Ik heb wel bij Ikoma een tent bijgeboekt want na bezoek van een leeuw in Tarangina was ik niet meer bang en het was voor 3 dagen wel heel erg krap. Ik kan nog wel een heleboel vertellen maar je kent natuurlijk al veel verhalen.Martijn, ontzettend bedankt voor de mooie reis, de welkom terug en verjaardagskaart.Als ik weer een dergelijke reis ga maken ga ik zeker met jullie.Groeten en dank ook namens Jos en Harry.Gr. Bea
lees meer
Tanzania

Big 5 gezien en heerlijk uitgerust op Zanzibar

21/07/2011 - familie Hulshoff
Hallo Martijn,Het was een fantastische reis. Alles is prima verlopen!Vluchten, gidsen, resorts en hotels allemaal prima voor elkaar. Erg vriendelike mensen in Kenia en Tanzania die je echt overal mee willen helpen. Big 5 gezien! en heerlijk uitgerust op Zanzibar. Bedankt voor de organisatie.Familie Hulshoff
lees meer
Tanzania

Onvergetelijke reis door Tanzania

18/05/2011 - Piet, Betty en Marleen
Dag Berry en Omar,Maandag zijn wij teruggekeerd van een onvergetelijke reis door Tanzania. Wij waren van plan om deze zomer te gaan, maar jullie raadden ons aan om in mei te gaan, omdat we de migratie van de dieren wilden zien.En... we hebben ze gezien, met duizenden tegelijk trokken ze over de vlakte.Het was indrukwekkend en ontroerend. En zondag hebben we via de binnenlandse vlucht opnieuw het hele schouwspel gezien vanuit de lucht. Onze gids , een echte ervaringsdeskundige , vond dat jullie een groot compliment verdienen, omdat jullie ons geadviseerd hebben om juist nu te gaan. Over 14 dagen is de migratie in het Serengetti-park voorbij.Wij zullen het evaluatieformulier nog invullen, maar hebben opnieuw ervaren dat Pangeatravel sterk is in : inhoud, organisatie en persoonlijke aandacht.Dit willen we jullie vast laten weten.Hartelijk dankPiet, Betty en Marleen
lees meer
Tanzania

een prachtige en onvergetelijke vakantie

08/09/2009 - Menno en Wendy
We hebben, mede dankzij jullie goede zorgen, een prachtige en onvergetelijke vakantie mogen beleven.
lees meer
Tanzania

Eindoordeel: een topvakantie!

18/03/2008 - Jan Maasen
Wij zijn buitengewoon enthousiast teruggekomen uit Tanzania. De complete ‘big five’ gezien en nog veel meer. (...) Eindoordeel: een topvakantie.
lees meer
Tanzania
luxe reis

Al met al hebben jullie voor ons een perfecte huwelijksreis georganiseerd.

29/10/2006 - Liesbeth Wieland
Beste Berry,Thijs heeft je al even kort aan de telefoon gehad maar toch willen we je via deze mail nogmaals bedanken voor de geweldige reis naar Tanzania en Zanzibar. We hebben er echt een geweldige tijd gehad.Jullie agent heeft ons keurig ontvangen en onze gids Edriesa was een bekwame gids die erg makkelijk in de omgang was. Hij liet ons alle ruimte om te genieten van al het wildlife en was flexibel toen we een middag niet in orde waren en niet op safari wilden. Geen probleem!De lodges waarin we hebben gelogeerd waren ook stuk voor stuk prettig om te verblijven. Echt luxe om midden in die parken na een dag safari te kunnen ontspannen met een ijskoud biertje!De ballonvaart was trouwens een unieke ervaring. Echt een aanrader hoor voor iedereen die erover twijfelt! Gewoon doen!Het verblijf om Zanzibar was ook helemaal perfect georganiseerd. Fumba Beach Lodge was een geweldig resort!Al met al hebben jullie voor ons een perfecte huwelijksreis georganiseerd. We zullen deze reis nooit meer vergeten. Dus na Mexico en Tanzania moeten we maar weer eens gaan nadenken over een andere vakantie.....Jullie zullen van dan vast weer van ons of onze familie horen.
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Tanzania

Wij willen nog wel eens chimpansees, gorilla's bekijken

12/01/2008 - Gerard, Jannie, Sarah en Bram Veneman
De gids / chauffeur was echt heel goed. Een beetje senior, maar voor ons heerlijk, Reed goed, niet teveel aan het woord, maar wel attent als je vragen stelde. Bij de accomodaties ook zorgzaam en punctueel. Volgende_bestemmingen: Voor Bram en Sarah voorlopig geen beesten meer. Wij willen nog wel eens chimpansees, gorilla's bekijken of de Woestijn in. We hebben al veel bekeken eigenlijk.....Te verbeteren: niks; Goed werk heren, dames ook.Wij sturen nog foto's.
lees meer