Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Reizen Zuid-Tanzania

Safari’s in Noord-Tanzania zijn populair. Ons reisaanbod bestaat ook uit rondreizen door het onbekende zuiden van Tanzania.

Voor wie is een safari in het Zuid-Tanzania een aanrader en waarom?   

  • De fervente safariganger kiest voor een rondreis in Zuid-Tanzania vanwege de geïsoleerde ligging, rust en het indrukwekkende landschap. De zuidelijke parken zijn het beste te bereiken per klein vliegtuigje. De parken in het noorden bereikt u ook eenvoudig over land en zijn  daardoor drukker. In de noordelijke parken gaat u alleen per landcruiser op safari. In de zuidelijke parken zijn naast gamedrives ook bootsafari’s en wandelsafari’s mogelijk. In de Zuid-Tanzania rondreizen draait het verblijf om het beleven van de natuur (het ‘Out of Africa’ gevoel). Bijzonder zijn ook de sundowners en maaltijden midden in de bush. In vergelijking tot het noorden is het wild in het zuiden in minder grote aantallen aanwezig, maar u  heeft er wel meer kans op bijzondere sightings. Liefhebbers van groot wild kunnen het beste tussen juli en oktober rondreizen. In de droge periode heeft u namelijk een goede kans om grote kuddes olifanten en buffels te zien.
  • De perfecte huwelijksreis, ook wanneer u voor een eerste keer op safari gaat. De accommodaties in het zuiden van Tanzania zijn kleinschalig, hebben veel privacy en bieden een zeer persoonlijke service. Romantisch dineren in een droge rivierbedding of op een ander bijzondere locatie in de bush? Het is allemaal mogelijk in het zuiden van Tanzania. U ziet weinig andere toeristen hetgeen Zuid-Tanzania een unieke huwelijksreisbestemming maakt.  
  • Voor vogelaars is Zuid-Tanzania een waar paradijs. Rondreizen kan het beste tussen november en maart vanwege de migrerende vogels. Maar ook in de overige seizoenen zijn er volop vogels te zien. In Ruaha National Park komen meerdan 560 vogelsoorten voor.

Reismogelijkheden:

Noord-Tanzania Zuid-TanzaniaFamiliereizenCombinatiereizenLuxe ReizenKilimanjaro beklimming  

De reizen op onze website zijn slechts een voorbeeld. Als het reisvoorbeeld voldoet aan uw wensen, kan deze uiteraard zonder aanpassingen geboekt worden. Maar elke reis kan ook geheel aan uw wensen aangepast worden. Wij kennen Tanzania uit eigen ervaring en adviseren u graag over de mogelijkheden.