Menu

Ruaha, Katavi & Selous Safari

Het echte ‘Out in Africa’ gevoel zult u zeker ervaren tijdens deze prachtige safarireis. U bezoekt namelijk het ongerepte zuiden en zuidwesten van Tanzania. Ook het Katavi National Park, het minst bezochte park van Tanzania, is opgenomen. De gebieden staan nog bekend om de grote kuddes buffels en olifanten. Ook het roofwild is goed vertegenwoordigd. Naast safari’s in open landrovers staan ook wandelsafari’s en een bootsafari op het programma.

Noot: Deze reis is eenvoudig uit te breiden met een strandverlenging op Zanzibar. Of kies voor de bijzondere locatie van Ras Kutani ten zuiden van Dar es Salaam.

Noot: Katavi Camp is gesloten tussen maart en mei, Rufiji River Camp tussen april en mei. 

Reisduur: 11 dagen

Dar es Salaam - Ruaha National Park - Katavi National Park - Selous Game Reserve - Dar es Salaam

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Ruaha, Katavi & Selous Safari inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Een reis waarbij u de minder bekende wildparken in Zuid-Tanzania aandoet, zoals bijvoorbeeld het Katavi National Park
 • U ervaar het echte 'Out of Africa' gevoel door de geïsoleerde ligigng van de parken
 • Deze reis is het gehele jaar door te doen, behalve tussen maart en mei wanneer een aantal lodges sluiten
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Restaurant van Katavi Wildlife Camp - Katavi Wildlife Camp - Tanzania - foto: Niels van Gijn - Foxes Safari Camps
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Dar es Salaam
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging die u vervolgens naar uw hotel in de stad gebracht. Dar es Salaam is de grootste stad van Tanzania en wordt tevens gezien als de toegangspoort voor het maken van safari's in een de zuidelijke nationale parken van Tanzania. U heeft hier een overnachting voordat uw safari de volgende ochtend start.
Dag 2 Dar es Salaam - Ruaha National Park
Na een vroeg ontbijt rijdt u terug naar de luchthaven waar u incheckt voor de vlucht per light aircraft naar het Ruaha National Park. Bij aankomst in Ruaha National Park wordt u verwelkomd en vervolgens naar de lodge gebracht. Ruaha National Park is het op een na grootste National Park van Tanzania (10.300 km2). Dit park is relatief onbekend en daardoor ideaal voor diegenen die op zoek zijn naar een gebied dat (nog) niet op grote schaal door toeristen is ontdekt. Het park dankt haar naam aan de Ruaha rivier die langs de oostgrens van het park stroomt. Vanuit uw lodge heeft u een fantastisch uitzicht over de rivier. In de namiddag maakt u een eerste gamedrive door het park. Met een beetje geluk zult u onder andere antilopen, buffels en olifanten tegenkomen. Het is, afhankelijk van de bezetting van de lodge, mogelijk dat u de gamedrives in een kleine groep maakt.
Dag 3 Ruaha National Park
In de ochtend en de namiddag staan er gamedrives op het programma. Naast de eerder genoemde diersoorten staat het Ruaha National Park ook bekend om haar vele vogelsoorten. Ongeveer 500 soorten zijn al in het park gezien. De Ruaha rivier is het leefgebied van nijlpaarden en krokodillen. De omgeving van de rivier vormt ook het jachtgebied van leeuwen, luipaarden en Afrikaanse wilde honden die op elandantilopen, impala’s, waterbokken en wrattenzwijnen jagen. De uitgestrekte vlaktes vormen het leefgebied van de Grant gazelle, struisvogel en cheeta. Tussen de safari's door kunt u ontspannen bij de lodge.
Dag 4 Ruaha National Park
Deze dag staat wederom compleet in het teken van het maken van gamedrives in het Ruaha National Park. Samen met de gids gaat u op zoek naar het grote en kleine wild dat in het park leeft. U verblijft nog een nacht in de Ruaha River Lodge. De lodge bevindt zich op een van de beste plaatsen die een accommodatie zich kan wensen. Gelegen tussen een rotsformatie in een bocht van de Great Ruaha rivier biedt de lodge een wijds uitzicht op het park. Het wild komt de gehele dag door naar de waterkant toe om te drinken. Vanuit uw luie stoel kunt u dus al het wild voorbij zien komen. De lodge is gebouw van lokale materialen zodat deze niet te veel opvalt in de omgeving. Het camp bestaat eigenlijk uit drie verschillende camps met elk 7 tot 9 kamers. Elke camp beschikt dan weer over een eigen restaurant en bar. Deze kleinschaligheid zal ervoor zorgen dat u ongestoord van uw rust kunt genieten. Noot: wilt u ook wandelsafari's maken tijdens uw verblijf dan betaald u US$ 35 per persoon (ter plaatse te reserveren).
Dag 5 Ruaha National Park - Katavi National Park
Vroeg opstaan voor de transfer naar de airstrip vanwaar u per light aircraft naar het westelijk gelegen Katavi National Park reist. Bij aankomst wordt u verwelkomd door medewerkers van de lodge waar u de komende drie nachten verblijft. U overnacht in een smaakvol ingerichte tent voorzien van alle gemakken en een eigen veranda met uitzicht op het wild. Tijdens uw verblijf in Katavi zijn er dagelijks gamedrives inbegrepen, deze zijn op indeling zijn met andere reizigers. De volgorde van de activiteiten wordt bepaald door de lodge.Noot: De vlucht van Ruaha naar Katavi gaat alleen op maandag.
Dag 6 Katavi National Park
Het Katavi National Park is een van de grootste en minst bezochte nationale parken van Tanzania en is gelegen in het uiterste westen van het land tegen de Great Rift Valley aan. Het park beschikt over een zeer divers landschap van savannevlaktes tot moerassen en dichte bossen. Daarnaast zijn er watervallen, rivieren en twee meren in het park te vinden. Deze diversiteit in landschappen zorgt tevens voor een zeer diverse wildpopulatie. Waaronder grote kuddes buffel, impala, zebra en olifant. In de morgen en namiddag staan er gamedrives in het park gepland.
Dag 7 Katavi National Park
Vandaag staan wederom gamedrives op het programma. Het bijna 4500 vierkante kilometer grote nationale park herbergt ook een aantal zeldzame diersoorten die u tijdens de gamedrives tegen kunt komen. Zo leven er in het park onder andere Roan, Sabel en Eland antilopen. Maar ook is er een wilde honden populatie en kunt u tevens in het park vinden.
Dag 8 Katavi National Park - Selous Game Reserve
Het personeel van de lodge brengt u naar de landingsstrip vanwaar u per light aircraft verder reist naar Selous. Het Selous reservaat is het grootste natuurgebied van Afrika met een oppervlakte van maar liefst twee maal België. Vanwege de afgelegen plaats echter komen er relatief weinig toeristen en is het er rustig. Het park is vier keer groter dan de beroemde Serengeti en beslaat vijf procent van de totale landoppervlakte van Tanzania. Het park is vernoemd naar Frederique Courteney Selous, een Britse ontdekkingsreiziger en jager uit begin 20e eeuw. Tijdens de rit naar de lodge zijn met geluk al de eerste dieren te zien. Na de lunch in de accommodatie staat er in de namiddag een gamedrive op het programma.
Dag 9 Selous Game Reserve
Vandaag staan er gamedrives op het programma die vanuit de accommodatie worden georganiseerd. Het landschap bestaat voornamelijk uit uitgestrekte savannen, bossen, meren, rotspartijen en het gamereserve wordt doorkruist door diverse rivieren. De uitgestrekte vlaktes vormen een prima leefgebied voor antilopen, cheeta’s, olifanten en vele andere diersoorten. Ook de zeldzame zwarte neushoorn komt nog in het park voor. Het park beschikt verder ook over een grote populatie wilde honden. Deze zeldzame roofdieren zijn prachtig om te zien maar wel moeilijk om te vinden. Wie weet heeft u geluk ziet deze dieren van dichtbij. Tussen de gamedrives door kunt u ontspannen bij de accommodatie.
Dag 10 Selous Game Reserve
Selous is een game reserve en geen national park waardoor er ook andere safari-activiteiten georganiseerd mogen worden. Vandaag gaat u op pad met een ervaren ranger om de omgeving van de lodge te voet te verkennen. Naast de grote dieren die u ziet krijgt u al lopend ook een goede indruk van de vele vogelsoorten en verschillende bomen en planten die hier voorkomen. In de namiddag staat er een bootsafari op de Rufiji rivier op het programma. Vanaf de boot kunt u genieten van verschillende watervogels en luierende nijlpaarden. Kijkt u vooral ook naar de rivieroevers, hier liggen namelijk vaak krokodillen te genieten van de zon. De volgorde van de activiteiten kan ter plaatse verschillen.  
Dag 11 Selous Game Reserve - Dar es Salaam
Deze morgen heeft u een laatste gamedrive in het Selous Game Reserve. Na een vroege lunch wordt u naar de airstrip gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Dar es Salaam. Hier eindigt dit arrangement. Naar wens kunt u de safari uitbreiden. Een bezoek aan Selous is gemakkelijk te combineren een strandverlenging op Zanzibar. Vanuit Selous gaan er ook directe vluchten naar Zanzibar.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • binnenlandse vlucht Dar es Salaam - Ruaha, Ruaha - Katavi - Katavi - Selous & Selous - Dar es Salaam
 • genoemde transfers en vervoer tijdens gamedrives (mogelijk op indeling met andere reizigers)
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • safariactiviteiten in Ruaha, Katavi en Selous met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten Tanzania, ca. USD 50 pp (vooraf aanvragen en voldoen via www.immigration.go.tz)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • drankjes tijdens de reis
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 5.000 - of meer
De reissom bedraagt circa € 5895 per persoon in het hoogseizoen (juli t/m oktober). In het laagseizoen (juni, november t/m februari m.u.v. de kerstvakantie) ligt de reissom ca. € 400 per persoon lager. De prijs is per persoon en o.b.v. twee personen samenreizend.

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten. bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Serena Hotel Dar es Salaam - Dar es Salaam
incl. ontbijt
Het Dar es Salaam Serena Hotel is een aangenaam stadshotel. Het hotel is ruime opzet en gelegen in een grote tropische tuin. Neem een verkoelende duik in het mooie zwembad of ga golfen op de naastgelegen golfbaan. Het ontbijt is inclusief en dineren kan optioneel  in het hoofdrestaurant genaamd Serengeti of in het exclusieve seafood restaurant. Verder is er een gezellige sports bar en een coffee corner aanwezig. De kamer zijn prima maar vrij standaard ingericht. Echter voor een nachtje na aankomst of voorafgaand aan uw vlucht is het meer dan prima.

Ruaha River Lodge - Ruaha National Park
incl. alle maaltijden en safari-activiteiten
De Ruaha River Lodge bevindt zich op een van de beste plaatsen die een accommodatie zich kan wensen. Gelegen tussen een rotsformatie in een bocht van de Great Ruaha rivier biedt de lodge een wijds uitzicht op het park. Het wild komt de gehele dag door naar de waterkant toe om te drinken. Vanuit uw luie stoel kunt u dus al het wild voorbij zien komen. De lodge is gebouw van lokale materialen zodat deze niet te veel opvalt in de omgeving. Het camp bestaat eigenlijk uit drie verschillende camps met elk 7 tot 9 kamers. Elke camp beschikt dan weer over een eigen restaurant en bar. Deze kleinschaligheid zal ervoor zorgen dat u ongestoord van uw rust kunt genieten.

Rufiji River Camp - Selous Game Reserve
incl. alle maaltijden en safari-activiteiten
Het Rufiji River Camp is gelegen aan de oever van de Rufiji rivier. Dit is het leefgebied van talrijke diersoorten. Als gast van dit tentenkamp bevindt u zich dan ook midden in het hart van het Selous Game Reserve. Vanuit de 11 tenten, die voorzien zijn van een eigen badkamer en veranda, kijkt u uit over de rivier. In de rivier zijn vaak knorrende nijlpaarden en ook krokodillen te zien. Rufiji River Camp beschikt ook over drie familie suites die bestaan uit twee tenten en verbonden zijn met een veranda. Op deze veranda ligt ook een eigen plungepool. In het centrale gedeelte van het kamp is een restaurant, een bar en een bibliotheek gevestigd. Op de hete momenten van de dag kunt u, onder het genot van een drankje, ontspannen bij het zwembad.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »