Menu

Fly-in Safari Selous

Selous is een paradijs voor de echte safari-liefhebber. Deze 5-daagse safari is een perfecte basis om te combineren met een strandverblijf op Zanzibar of een safari in Noord-Tanzania. U reist comfortabel en snel per light aircraft naar het Selous Game Reserve. Zo kunt u het maximale uit deze safari halen. De gamedrives, de wandelsafari en de bootssafari zijn allemaal inclusief en op indeling met andere reizigers.

Tip: Bent u op zoek naar een bijzonder strandverlenging? Kies dan voor het kleinschalige en prachtig gelegen Ras Kutani ten zuiden van Dar es Salaam.

Reisduur: 5 dagen

Dar es Salaam - Selous Game Reserve - Dar es Salaam

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Fly-in Safari Selous inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Dit korte arrangement kunt u combineren met een strandverblijf op Zanzibar of een safari in Noord Tanzania
 • U bespaart reistijd doordat de reisafstand naar Selous per light aircraft is in plaats van per auto. Zo kunt u nog langer genieten van het wildpark
 • Naast gamedrives maakt u ook een boot- en wandelsafari in het Selous Game Reserve
bekijk meer

Dag tot daginklappen

cheetah in boom - botswana
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Dar es Salaam
Vandaag komt u aan op de luchthaven van Dar es Salaam waar u wordt verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging die u vervolgens naar uw hotel in de stad gebracht. Dar es Salaam is de grootste stad van Tanzania en wordt tevens gezien als de toegangspoort voor het maken van safari's in een de zuidelijke nationale parken van Tanzania. U heeft hier een overnachting voordat uw safari de volgende ochtend start.
Dag 2 Dar es Salaam - Selous Game Reserve
Vroeg opstaan voor de transfer naar de luchthaven van Dar es Salaam. U checkt in voor de vlucht naar de landingsstrip in Selous. De vlucht is al een excursie op zich omdat u vaak al dieren kunt zien vanuit het vliegtuig (de vlieghoogte is beperkt). Het Selous reservaat is het grootste natuurgebied van Afrika met een oppervlakte van maar liefst twee maal België. Vanwege de afgelegen plaats echter komen er relatief weinig toeristen en is het er rustig. Het park is vier keer groter dan de beroemde Serengeti en beslaat vijf procent van de totale landoppervlakte van Tanzania. Het park is vernoemd naar Frederique Courteney Selous, een Britse ontdekkingsreiziger en jager uit begin 20e eeuw. Tijdens de rit naar de lodge zijn met geluk al de eerste dieren te zien. Na de lunch in de accommodatie staat er in de namiddag een gamedrive op het programma. U overnacht in een prachtig kleinschalig Tented Camp gelegen aan de oever van de Rufiji rivier. Noot: genoemde safari-activiteiten en transfers tijdens het verblijf in Selous zijn op indeling met andere reizigers.
Dag 3 Selous Game Reserve
Vandaag staan er gamedrives op het programma die vanuit de accommodatie worden georganiseerd. Het landschap bestaat voornamelijk uit uitgestrekte savannen, bossen, meren, rotspartijen en het gamereserve wordt doorkruist door diverse rivieren. De uitgestrekte vlaktes vormen een prima leefgebied voor antilopen, cheeta’s, olifanten en vele andere diersoorten. Ook de zeldzame zwarte neushoorn komt nog in het park voor. Het park beschikt verder ook over een grote populatie wilde honden. Deze zeldzame roofdieren zijn prachtig om te zien maar wel moeilijk om te vinden. Wie weet heeft u geluk ziet deze dieren van dichtbij. Tussen de gamedrives door kunt u ontspannen bij de accommodatie.
Dag 4 Selous Game Reserve
Selous is een game reserve en geen National Park waardoor er ook andere safariactiviteiten georganiseerd mogen worden. Vandaag gaat u op pad met een ervaren ranger om de omgeving van de lodge te voet te verkennen. Naast de grote dieren die u ziet krijgt u al lopend ook een goede indruk van de vele vogelsoorten en verschillende bomen en planten die hier voorkomen. In de namiddag staat er een bootsafari op de Rifiji rivier op het programma. Vanaf de boot kunt u genieten van verschillende watervogels en luierende nijlpaarden. Kijkt u vooral ook naar de rivieroevers, hier liggen namelijk vaak krokodillen te genieten van de zon.
Dag 5 Selous Game Reserve - Dar es Salaam
Deze morgen heeft u een laatste gamedrive in het Selous Game Reserve. Na een vroege lunch wordt u naar de airstrip gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Dar es Salaam. Hier eindigt dit arrangement. Naar wens kunt u de safari uitbreiden. Een bezoek aan Selous is gemakkelijk te combineren met een safari in Noord-Tanzania of een strandverlenging op Zanzibar. Vanuit Selous gaan er ook directe vluchten naar Zanzibar.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreis Dar es Salaam - Selous en v.v.
 • genoemde transfers en vervoer tijdens gamedrives per landrover (op indeling)
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde safari-activiteiten met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten Tanzania, ca. USD 50 pp (vooraf aanvragen en voldoen via www.immigration.go.tz)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.250 - € 2.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Rufiji River Camp - Selous Game Reserve
incl. alle maaltijden en safari-activiteiten
Het Rufiji River Camp is gelegen aan de oever van de Rufiji rivier. Dit is het leefgebied van talrijke diersoorten. Als gast van dit tentenkamp bevindt u zich dan ook midden in het hart van het Selous Game Reserve. Vanuit de 11 tenten, die voorzien zijn van een eigen badkamer en veranda, kijkt u uit over de rivier. In de rivier zijn vaak knorrende nijlpaarden en ook krokodillen te zien. Rufiji River Camp beschikt ook over drie familie suites die bestaan uit twee tenten en verbonden zijn met een veranda. Op deze veranda ligt ook een eigen plungepool. In het centrale gedeelte van het kamp is een restaurant, een bar en een bibliotheek gevestigd. Op de hete momenten van de dag kunt u, onder het genot van een drankje, ontspannen bij het zwembad.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »