Menu

Huwelijksreis Zuid-Tanzania

Bent u op zoek naar een onvergetelijke, rustige en ontspannen huwelijksreis in Afrika? Bezoek dan het zuiden van Tanzania en verblijf op het tropische Zanzibar. De eerste paar dagen verblijft u in een kleinschalige accommodatie aan de Swahili kust. Een goed moment om even bij te komen van uw trouwdag. Vervolgens gaat u drie nachten op safari in het Selous Game Reserve waar u verblijft in een prachtig tented camp. Naast gamedrives staat er ook een wandel- en een bootsafari op het programma. Deze huwelijksreis door Tanzania wordt afgesloten met een verblijf in een mooie accommodatie op het tropische eiland Zanzibar.

Tip: Bent u op zoek naar een luxer verblijf, dan zijn er genoeg mogelijkheden. Wat dacht u van een verblijf in Ras Kutani of het fraaie Siwandu in Selous? Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

Liever op honeymoon naar het noorden van Tanzania? Bekijk de Noord-Tanzania huwelijksreis (inclusief Zanzibar).

Reisduur: 13 dagen

Dar es Salaam - Amani Beach - Selous Game Reserve - Zanzibar - Dar es Salaam

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Huwelijksreis Zuid-Tanzania inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Het zuiden van Tanzania is perfect voor een ontspannen huwelijksreis waar u weinig andere reizigers tegen zult omen
 • Een ideale reis na alle drukte van uw huwelijksdag, waarbij u start en eindigt met een strandverblijf 
 • We kiezen voor een safari in Selous omdat dit park uitstekende safarimogelijkheden heeft. Naast gamedrives maakt u ook een boot- en wandelsafari.
 • Een vlucht van Selous naar Zanzibar is opgenomen om de reistijd aanzienlijk te verkorten.
 • Op Zanzibar bieden we een ruime keuze aan resorts. Hierdoor kunnen we het resort kiezen conform uw persoonlijke wensen en budget.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Koppel op ligbedjes met wijn op Sunshine Marine Beach - Zanzibar - Tanzania - foto: lokale agent
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Dar es Salaam
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging die u vervolgens naar uw hotel in de stad gebracht. Dar es Salaam is de grootste stad van Tanzania en wordt tevens gezien als de toegangspoort voor het maken van safari's in een de zuidelijke nationale parken van Tanzania.
Dag 2 Dar es Salaam - Amani Beach
Voordat u op safari gaat verblijft u de komende dagen in een prachtig kleinschalig resort aan de kust. Amani is het Kiswahili woord voor vrede. Wanneer u arriveert in dit hotel ervaart u vredig stukje Afrikaans paradijs, ver weg van de drukte van Dar es Salaam. Een ideale locatie om u rondreis door Tanzania ontspannen te beginnen of te eindigen. U overnacht in een van 10 beach bungalows vanwaar u een fraai uitzicht heeft over de oceaan. Elke bungalow beschikt over een eigen veranda. Het hotel beschikt over een prima restaurant en een beachbar. In de tropische tuin van het resort leven veel diersoorten en op het strand leggen schilpadden (in het seizoen) hun eieren. Ontspannen kan in een van de hangmatten, bij het zwembad of op het nagenoeg verlaten stand. Tijdens uw verblijf kunt u ook optioneel paardrijden.
Dag 3 Amani Beach
Dag ter vrije besteding. U kunt deelnemen aan optionele activiteiten. Zo kunt u kajakken, snorkelen, surfen en diepzeevissen. Tevens worden er in de directe omgeving van verschillende wandelingen georganiseerd. Tijdens deze wandelingen heeft u kans dat u de beschermde zwarte Colobus-aap ziet. Ook kunt u een lange strandwandeling maken en een bezoek brengen aan een lokaal dorp waar u kennis kunt maken met de Swahili cultuur en levensstijl.
Dag 4 Amani Beach
Een dag die compleet in het teken staat van ontspannen bij het hotel. Eventueel kunt u, in het juiste seizoen, van dichtbij kennis maken met schilpadden. Deze dieren komen hier om eieren te leggen. Er zijn verschillende projecten die er voor zorgen dat deze dieren beschermd worden. In het resort kunnen ze u er meer over vertellen.
Dag 5 Amani Beach - Selous Game Reserve
Deze morgen verzorgen we de transfer terug naar de luchthaven van Dar es Salaam. U checkt in voor de vlucht naar de landingsstrip in Selous. De vlucht is al een excursie op zich omdat u vaak al dieren kunt zien vanuit het vliegtuig (de vlieghoogte is beperkt). Het Selous reservaat is het grootste natuurgebied van Afrika met een oppervlakte van maar liefst twee maal België. Vanwege de afgelegen plaats echter komen er relatief weinig toeristen en is het er rustig. Het park is vier keer groter dan de beroemde Serengeti en beslaat vijf procent van de totale landoppervlakte van Tanzania. Het park is vernoemd naar Frederique Courteney Selous, een Britse ontdekkingsreiziger en jager uit begin 20e eeuw. Tijdens de rit naar de lodge zijn met geluk al de eerste dieren te zien. Na de lunch in de accommodatie staat er in de namiddag een gamedrive op het programma. U overnacht in een prachtig kleinschalig Tented Camp gelegen aan de oever van de Rufiji rivier.
Dag 6 Selous Game Reserve
Selous is een gamereserve en geen National Park waardoor er ook andere safari-activiteiten georganiseerd mogen worden. Vandaag gaat u op pad met een ervaren ranger om de omgeving van de lodge te voet te verkennen. Naast de grote dieren die u ziet krijgt u al lopend ook een goede indruk van de vele vogelsoorten en verschillende bomen en planten die hier voorkomen. In de namiddag staat er een bootsafari op de Rifiji rivier op het programma. Vanaf de boot kunt u genieten van verschillende watervogels en luierende nijlpaarden. Kijkt u vooral ook naar de rivieroevers, hier liggen namelijk vaak krokodillen te genieten van de zon. Noot: de volgorde van activiteiten kan ter plaatse verschillen.
Dag 7 Selous Game Reserve
Vandaag staan er gamedrives op het programma die vanuit de accommodatie worden georganiseerd. Het landschap bestaat voornamelijk uit uitgestrekte savannen, bossen, meren, rotspartijen en het gamereserve wordt doorkruist door diverse rivieren. De uitgestrekte vlaktes vormen een prima leefgebied voor antilopen, cheeta’s, olifanten en vele andere diersoorten. Ook de zeldzame zwarte neushoorn komt nog in het park voor. Het park beschikt verder ook over een grote populatie wilde honden. Deze zeldzame roofdieren zijn prachtig om te zien maar wel moeilijk om te vinden. Wie weet heeft u geluk ziet deze dieren van dichtbij. Tussen de gamedrives door kunt u ontspannen bij de accommodatie.
Dag 9 Selous Game Reserve - Zanzibar
Vandaag wordt u naar de airstrip van het Selous Game Reserve gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Zanzibar. Na aankomst volgt de transfer naar de accommodatie aan het strand. Dit is een prima plek om lekker bij te komen van alle indrukken op het vaste land. Zanzibar is een tropisch, groen eiland en is ca. 85 km lang en 39 km breed. Het wordt ook wel het specerijeneiland genoemd vanwege de vele specerijen zoals peper, kaneel en kruidnagel die hier vandaan komen. Er zijn prachtige, witte stranden en mooie strandaccommodaties.
Dag 10 Zanzibar
U heeft een vrije dag op Zanzibar. Naast heerlijk ontspannen en genieten van zon, zee en strand zijn er ook tal van excursiemogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld gaan duiken, snorkelen of maak een boottocht met een traditionele zeilboot tijdens zonsondergang.
Dag 11 Zanzibar
Dag ter vrije besteding. Optioneel kunt u een specerijentour over het eiland maken. Tijdens de tour ziet u hoe kaneel, nootmuskaat en peper groeit maar ook de vele fruitsoorten van het eiland. Een andere mogelijkheid is om een bezoek te brengen aan het nationale park van het eiland; Jozani Forest. In dit park komst de rode colobus aap voor, de enige plaats ter wereld. Optionele excursies worden georganiseerd vanuit verschillende resorts en zijn eenvoudige ter plaatse te reserveren.
Dag 12 Zanzibar
U heeft een vrije dag op Zanzibar. 
Dag 13 Zanzibar
Dag ter vrije besteding op Zanzibar.
Dag 14 Zanzibar - (vliegreis op eigen gelegenheid)
De ochtend en een deel van de middag zijn nog ter vrije besteding. In de loop van de dag transfer naar de luchthaven van Zanzibar. Hier eindigt uw huwelijksreis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • vliegreizen per light aircraft van Dar es Salaam - Selous - Zanzibar
 • genoemde transfers in Dar es Salaam en op Zanzibar per auto met privéchauffeur
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • dagelijkse safariactiviteiten (op indeling) met bijbehorende entreegelden in het Selous Game Reserve
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten Tanzania, ca. USD 50 pp (vooraf aanvragen en voldoen via www.immigration.go.tz)
 • infrastructure levy Zanzibar, USD 1 pp per nacht (contant te voldoen bij de accommodatie)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.000 - € 3.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Protea Hotel Amani Beach - Dar es Salaam
incl. ontbijt
Amani is het Kiswahili woord voor vrede. Wanneer u arriveert in dit hotel ervaart u vredig stukje Afrikaans paradijs, ver weg van de drukte van Dar es Salaam. Een ideale locatie om u rondreis door Tanzania ontspannen te beginnen of te eindigen. U overnacht in een van 10 beach bungalows vanwaar u een fraai uitzicht heeft over de oceaan. Elke bungalow beschikt over een eigen veranda. Het hotel beschikt over een prima restaurant en een beachbar. In de tropische tuin van het resort leven veel diersoorten en op het strand leggen schilpadden (in het seizoen) hun eieren. Ontspannen kan in een van de hangmatten, bij het zwembad of op het nagenoeg verlaten stand. Tijdens uw verblijf kunt u ook optioneel paardrijden.

Rufiji River Camp - Selous Game Reserve
incl. alle maaltijden en safari-activiteiten
Het Rufiji River Camp is gelegen aan de oever van de Rufiji rivier. Dit is het leefgebied van talrijke diersoorten. Als gast van dit tentenkamp bevindt u zich dan ook midden in het hart van het Selous Game Reserve. Vanuit de 11 tenten, die voorzien zijn van een eigen badkamer en veranda, kijkt u uit over de rivier. In de rivier zijn vaak knorrende nijlpaarden en ook krokodillen te zien. Rufiji River Camp beschikt ook over drie familie suites die bestaan uit twee tenten en verbonden zijn met een veranda. Op deze veranda ligt ook een eigen plungepool. In het centrale gedeelte van het kamp is een restaurant, een bar en een bibliotheek gevestigd. Op de hete momenten van de dag kunt u, onder het genot van een drankje, ontspannen bij het zwembad.

Pongwe Beach Hotel - Zanzibar
incl. ontbijt
Het Pongwe Beach Hotel is gelegen aan de oostkust van Zanzibar. Het hotel bevindt zich aan het brede witte zandstrand. U overnacht in relatief eenvoudige maar zeer nette en schone bungalows met uitzicht op zee of op de tuin. Het hotel wordt zeer goed beoordeeld door elke gast en is een uitermate geschikt hotel als u op zoek bent naar een kleinschalige en goede accommodatie.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »