Menu

Fly in Safari Selous & Ruaha

Zoekt u een rustige comfortabele safari? Kiest u dan voor een bezoek aan deze twee safariparken in het Zuiden van Tanzania. U reist comfortabel en snel per vliegtuigje naar en tussen de parken. Zo kunt u het maximale uit deze safari halen. Tijdens de reis maakt u safari’s in open wagen en er staat een wandelsafari en boottocht op het programma. Deze reis kunt u eenvoudig verlengen met een strandverlenging op bijvoorbeeld Zanzibar

Reisduur: 8 dagen

Dar es Salaam - Selous Game Reserve - Ruaha National Park - Dar es Salaam

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Fly in Safari Selous & Ruaha inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Een bijzondere safari-ervaring door de geïsoleerde ligging van de parken.
 • Verblijf in kleinschalige camps en weinig andere reizigers in de parken.
 • Naast gamedrives per landcruiser maakt u ook bootsafari’s en een wandelsafari.
 • Geen lange reisdagen, maar comfortabel per vliegtuigje reizen tussen de parken. U haalt hierdoor het maximale uit uw safari
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Afrikaanse olifant - Tanzania - foto: Archief
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Dar es Salaam
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging die u vervolgens naar uw hotel in de stad gebracht. Dar es Salaam is de grootste stad van Tanzania en wordt tevens gezien als de toegangspoort voor het maken van safari's in een de zuidelijke nationale parken van Tanzania.
Dag 3 Dar es Salaam - Selous Game Reserve
Vroeg opstaan voor de transfer naar de luchthaven van Dar es Salaam. U checkt in voor de vlucht naar de landingsstrip in Selous. De vlucht is al een excursie op zich omdat u vaak al dieren kunt zien vanuit het vliegtuig (de vlieghoogte is beperkt). Het Selous reservaat is het grootste natuurgebied van Afrika met een oppervlakte van maar liefst twee maal België. Vanwege de afgelegen plaats echter komen er relatief weinig toeristen en is het er rustig. Het park is vier keer groter dan de beroemde Serengeti en beslaat vijf procent van de totale landoppervlakte van Tanzania. Het park is vernoemd naar Frederique Courteney Selous, een Britse ontdekkingsreiziger en jager uit begin 20e eeuw. Tijdens de rit naar de lodge zijn met geluk al de eerste dieren te zien. Na de lunch in de accommodatie staat er in de namiddag een gamedrive op het programma. U overnacht in een prachtig kleinschalig Tented Camp gelegen aan de oever van de Rufiji rivier.Noot: genoemde safari-activiteiten en transfers tijdens het verblijf in Selous zijn op indeling met andere reizigers.
Dag 4 Selous Game Reserve
Vandaag staan er gamedrives op het programma die vanuit de accommodatie worden georganiseerd. De gamedrives worden gemaakt in speciale 4WD safariwagens, vaak op indeling met andere reizigers (afhankelijk van bezetting). Het landschap bestaat voornamelijk uit uitgestrekte savannen, bossen, meren, rotspartijen en het game reserve wordt doorkruist door diverse rivieren. De uitgestrekte vlaktes vormen een prima leefgebied voor antilopen, cheeta’s, olifanten, leeuwen, wilde honden en vele andere diersoorten. Ook de zeldzame zwarte neushoorn komt nog in het park voor. Tussen de gamedrives door kunt u ontspannen bij de accommodatie.
Dag 5 Selous Game Reserve
Selous is een game reserve en geen national park waardoor er ook andere safari-activiteiten georganiseerd mogen worden. Vandaag gaat u op pad met een ervaren ranger om de omgeving van de lodge te voet te verkennen. Naast de grote dieren die u ziet krijgt u al lopend ook een goede indruk van de vele vogelsoorten en verschillende bomen en planten die hier voorkomen. In de namiddag staat er een bootsafari op de Rufiji rivier op het programma. Vanaf de boot kunt u genieten van verschillende watervogels en luierende nijlpaarden. Kijkt u vooral ook naar de rivieroevers, hier liggen namelijk vaak krokodillen te genieten van de zon. De volgorde van de activiteiten kan ter plaatse verschillen.  
Dag 6 Selous Game Reserve - Ruaha National Park
We verzorgen de transfer terug naar de airstrip vanwaar u per light aircraft verder reist naar het Ruaha National Park wordt u verwelkomd en vervolgens naar de lodge gebracht. Ruaha National Park is het op een na grootste National Park van Tanzania (10.300 km2). Dit park is relatief onbekend en daardoor ideaal voor diegenen die op zoek zijn naar een gebied dat (nog) niet op grote schaal door toeristen is ontdekt. Het park dankt haar naam aan de Ruaha rivier die langs de oostgrens van het park stroomt. Vanuit uw lodge heeft u een fantastisch uitzicht over de rivier. In de namiddag maakt u een eerste gamedrive door het park. Met een beetje geluk zult u onder andere antilopen, buffels en olifanten tegenkomen. Het is, afhankelijk van de bezetting van de lodge, mogelijk dat u de gamedrives in een kleine groep maakt.
Dag 7 Ruaha NP
In de ochtend en de namiddag staan er gamedrives op het programma. Naast de eerder genoemde diersoorten staat het Ruaha National Park ook bekend om haar vele vogelsoorten. Ongeveer 500 soorten zijn al in het park gezien. De Ruaha rivier is het leefgebied van nijlpaarden en krokodillen. De omgeving van de rivier vormt ook het jachtgebied van leeuwen, luipaarden en Afrikaanse wilde honden die op elandantilopen, impala’s, waterbokken en wrattenzwijnen jagen. De uitgestrekte vlaktes vormen het leefgebied van de Grant gazelle, struisvogel en cheeta. Tussen de safari's door kunt u ontspannen bij de lodge.
Dag 8 Ruaha National Park
Deze dag staat wederom compleet in het teken van het maken van gamedrives in het Ruaha National Park. Samen met de gids gaat u op zoek naar het grote en kleine wild dat in het park leeft. U verblijft nog een nacht in de Ruaha River Lodge. De lodge bevindt zich op een van de beste plaatsen die een accommodatie zich kan wensen. Gelegen tussen een rotsformatie in een bocht van de Great Ruaha rivier biedt de lodge een wijds uitzicht op het park. Het wild komt de gehele dag door naar de waterkant toe om te drinken. Vanuit uw luie stoel kunt u dus al het wild voorbij zien komen. De lodge is gebouw van lokale materialen zodat deze niet te veel opvalt in de omgeving. Het camp bestaat eigenlijk uit drie verschillende camps met elk 7 tot 9 kamers. Elke camp beschikt dan weer over een eigen restaurant en bar. Deze kleinschaligheid zal ervoor zorgen dat u ongestoord van uw rust kunt genieten.Noot: wilt u ook wandelsafari's maken tijdens uw verblijf dan betaald u US$ 35 per persoon (ter plaatse te reserveren).
Dag 9 Ruaha National Park - Dar es Salaam
Vandaag wordt u naar de airstrip gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Dar es Salaam. Hier eindigt dit arrangement. Naar wens kunt u de safari uitbreiden. Een bezoek aan Zuid-Tanzania is gemakkelijk te combineren met een een strandverlenging op bijvoorbeeld Zanzibar.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreis Dar es Salaam - Selous en v.v.
 • genoemde transfers en vervoer tijdens gamedrives per landcruiser (op indeling)
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde safari-activiteiten met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten Tanzania, ca. USD 50 pp (vooraf aanvragen en voldoen via www.immigration.go.tz)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.750 - € 4.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Rufiji River Camp - Selous Game Reserve
incl. alle maaltijden en safari-activiteiten
Het Rufiji River Camp is gelegen aan de oever van de Rufiji rivier. Dit is het leefgebied van talrijke diersoorten. Als gast van dit tentenkamp bevindt u zich dan ook midden in het hart van het Selous Game Reserve. Vanuit de 11 tenten, die voorzien zijn van een eigen badkamer en veranda, kijkt u uit over de rivier. In de rivier zijn vaak knorrende nijlpaarden en ook krokodillen te zien. Rufiji River Camp beschikt ook over drie familie suites die bestaan uit twee tenten en verbonden zijn met een veranda. Op deze veranda ligt ook een eigen plungepool. In het centrale gedeelte van het kamp is een restaurant, een bar en een bibliotheek gevestigd. Op de hete momenten van de dag kunt u, onder het genot van een drankje, ontspannen bij het zwembad.

Ruaha River Lodge - Ruaha National Park
incl. alle maaltijden en safari-activiteiten
De Ruaha River Lodge bevindt zich op een van de beste plaatsen die een accommodatie zich kan wensen. Gelegen tussen een rotsformatie in een bocht van de Great Ruaha rivier biedt de lodge een wijds uitzicht op het park. Het wild komt de gehele dag door naar de waterkant toe om te drinken. Vanuit uw luie stoel kunt u dus al het wild voorbij zien komen. De lodge is gebouw van lokale materialen zodat deze niet te veel opvalt in de omgeving. Het camp bestaat eigenlijk uit drie verschillende camps met elk 7 tot 9 kamers. Elke camp beschikt dan weer over een eigen restaurant en bar. Deze kleinschaligheid zal ervoor zorgen dat u ongestoord van uw rust kunt genieten.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »