Menu

Ruaha & Mikumi per landcruiser

Een uniek arrangement van onze Tanzania reizen. U bezoekt de minder bezochte nationale parken van Zuid-Tanzania. Tijdens deze Zuid-Tanzania safari bezoekt u de parken Ruaha en Mikumi. U reist met uw eigen gezelschap en met een eigen gids. Uiteraard kan de reis geheel aan uw wensen aangepast worden. De reis start en eindigt in Dar Es Salaam. Indien gewenst kunt u de reis uitbreiden met een safari in Noord-Tanzania of met een strandverlenging op Zanzibar.

Reisduur: 6 dagen

Dar es Salaam - Iringa - Ruaha National Park - Mikumi National Park

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Ruaha & Mikumi per landcruiser inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Een kort programma dat u helemaal zelf kunt uitbreiden of inpassen in een andere reis
 • U bezoekt de minder bekende nationale parken Mikumu en Ruaha
 • U reist per comfortabele landcruiser met uw privé-chauffeur en tevens gids
 • Deze reis is eenvoudig uit te breiden met een verblijf aan het strand. Dit kan voor de kust van het vaste land of op het eiland Zanzibar. Vraag onze reisspecialist naar de mogelijkheden.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Olifant gespot tijdens de safari - Ruaha Rivier Lodge - Tanzania - foto: Niels van Gijn - Foxes Safari Camps
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Dar es Salaam
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Zij brengen u naar het hotel in de stad waar u overnacht. Dar es Salaam ligt in het oosten van Tanzania en is de belangrijkste havenstad van het land. De stad is het startpunt van veel safari’s door het zuiden van Tanzania.
Dag 2 Dar es Salaam - Iringa
Na het ontbijt maakt u kennis met uw privéchauffeur en reist u per 4x4 naar de stad Iringa. U kunt onderweg genieten van het mooie heuvelachtige landschap en de vele theeplantages. Onderweg zal een lunchstop worden gemaakt in een lokaal restaurant. Na aankomst is de rest van de dag vrij te besteden. U kunt eventueel een bezoek brengen aan de lokale markt.
Dag 3 Iringa - Ruaha National Park
Vandaag kan de échte safari beginnen. U reist naar het Ruaha National Park; het één na grootste nationaal park van Tanzania (10.300 km2). Dit park is relatief onbekend en daardoor ideaal voor diegene die op zoek zijn naar een gebied dat (nog) niet op grote schaal door toeristen is ontdekt. Het park dankt haar naam aan de Ruaha rivier die langs de oostgrens van het park stroomt. Vanuit uw lodge heeft u een fantastisch uitzicht over de rivier. In de namiddag maakt u een eerste gamedrive door het park. Ruaha is het leefgebied van de zelfzame sabelantilope, roanantilope en grote kuddes olifanten.
Dag 4 Ruaha National Park
Vandaag staan er de gehele dag gamedrives op het programma. Naast de eerder genoemde diersoorten staat het Ruaha National Park ook bekend om haar vele vogelsoorten. Ongeveer 500 soorten zijn al in het park gezien. De Ruaha rivier is het leefgebied van nijlpaarden en krokodillen. De omgeving van de rivier vormt ook het jachtgebied van leeuwen, luipaarden en Afrikaanse wilde honden die op elandantilopen, impala’s, waterbokken en wrattenzwijnen jagen. De uitgestrekte vlaktes vormen het leefgebied van de grant gazelle, struisvogel en cheeta.
Dag 5 Ruaha National Park - Mikumi National Park
Vandaag staat er een reisdag op het programma. U vertrekt na het ontbijt naar het Mikumi National Park. Onderweg is wederom is de lunch inbegrepen in de Kitonga Inn Lodge. Komende nacht verblijft u in het Vuma Hill Camp. Vuma dat in het Swahili ‘het verspreiden van een goed humeur via de wind’ betekent is een tented camp gelegen in de heuvels van het Mikumi National Park. Vanuit het camp heeft u uitzicht op de Mkata moerasgebieden. De 16 ruim opgezette luxe tenten beschikken over een eigen badkamer met warm water, elektra en schaduwrijke veranda. Het restaurant van het camp biedt een indrukwekkend uitzicht over de beneden gelegen vlaktes. Ook vanuit het zwembad kunt u onder het genot van een drankje het wild gadeslaan dat zich over de vlaktes beweegt.
Dag 6 Mikumi National Park - Dar es Salaam
De dag start met een (vroege) gamedrive in het Mikumi National Park. In dit park leven onder andere olifanten, giraffen, buffels, zebra’s, elanden, wildebeesten en vele soorten vogels. Ook komen hier (boomklimmende) leeuwen, luipaarden en nijlpaarden voor. Na de lunch in het cmap vertrekt u naar Dar es Salaam waar deze reis eindigt. U kunt deze safari eventueel uitbreiden met een strandverlenging op Zanzibar of aan de kust van het vaste land.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens gamedrives per landcruiser met privéchauffeur
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde gamedrives met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten Tanzania, ca. USD 50 pp (vooraf aanvragen en voldoen via www.immigration.go.tz)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.250 - € 2.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Ruaha River Lodge - Ruaha National Park
incl. alle maaltijden
De Ruaha River Lodge bevindt zich op een van de beste plaatsen die een accommodatie zich kan wensen. Gelegen tussen een rotsformatie in een bocht van de Great Ruaha rivier biedt de lodge een wijds uitzicht op het park. Het wild komt de gehele dag door naar de waterkant toe om te drinken. Vanuit uw luie stoel kunt u dus al het wild voorbij zien komen. De lodge is gebouw van lokale materialen zodat deze niet te veel opvalt in de omgeving. Het camp bestaat eigenlijk uit drie verschillende camps met elk 7 tot 9 kamers. Elke camp beschikt dan weer over een eigen restaurant en bar. Deze kleinschaligheid zal ervoor zorgen dat u ongestoord van uw rust kunt genieten.

Vuma Hills Tented Camp - Mikumi National Park
incl. alle maaltijden
Vuma dat in het Swahili ‘het verspreiden van een goed humeur via de wind’ betekent is een tented camp gelegen in de heuvels van het Mikumi National Park. Vanuit het camp heeft u uitzicht op de Mkata moerasgebieden. De 16 ruim opgezette luxe tenten beschikken over een eigen badkamer met warm water, elektra en schaduwrijke veranda. Het restaurant van het camp biedt een indrukwekkend uitzicht over de lager gelegen vlaktes. Ook vanuit het zwembad kunt u onder het genot van een drankje het wild gadeslaan dat zich over de vlaktes beweegt.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »