Menu

Zuid-Tanzania per landcruiser

Een safari in Zuid-Tanzania, een goede keuze voor een tweede rondreis door Tanzania of voor reizigers die aan het drukkere noorden wil ontsnappen. Deze Tanzania reis start in het Selous Game Reserve. Hier maakt u o.a. een bootsafari en gaat u op zoek naar zeldzame wilde honden. Via het Mikumi National Park rijdt u naar het Ruaha National Park. Een relatief onbekend park met een bijzondere flora en fauna. U reist met uw eigen gezelschap en met een eigen chauffeur/gids. Uiteraard kan ook deze Tanzania reis geheel aan uw wensen worden aangepast.

Reisduur: 10 dagen

Dar es Salaam - Selous Game Reserve - Mikumi - Ruaha National Park - Dar es Salaam

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Zuid-Tanzania per landcruiser inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Een ideale bestemming voor een tweede bezoek aan Tanzania
 • Het zuiden van Tanzania is een stuk rustiger dan het noorden, waardoor u weinig andere voertuigen zult tegenkomen
 • De highlights van het zuiden van Tanzania bezoekt u in deze reis, zoals Selous Game Reserve, Mikumi National Park en Ruaha National Park
 • Naast gamedrives maakt u ook een boot- en wandelsafari in het Selous Game Reserve.
 • Deze reis is eenvoudig uit te breiden met een verblijf aan het strand. Dit kan voor de kust van het vaste land of op het eiland Zanzibar. Vraag onze reisspecialist naar de mogelijkheden.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Uitzicht vanaf het restaurant - Vuma Hills - Tanzania
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Dar es Salaam
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Dar es Salaam wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging die u vervolgens naar uw hotel in de stad gebracht. Dar es Salaam is de grootste stad van Tanzania en wordt tevens gezien als de toegangspoort voor het maken van safari's in een de zuidelijke nationale parken van Tanzania. U heeft hier een overnachting voordat uw safari de volgende ochtend start.
Dag 2 Dar es Salaam - Selous Game Reserve
Er staat vandaag een relatief lange reisdag (zeven uur) op het programma. U verlaat Dar es Salaam en rijdt naar het Selous Game Reserve. Onderweg kunt u genieten van het mooie heuvelachtige landschap en de vele kleine dorpjes. Het Selous reservaat is het grootste natuurgebied van Afrika met een oppervlakte van maar liefst twee maal België. Vanwege de afgelegen plaats echter komen er relatief weinig toeristen en is het er rustig. Het park is vier keer groter dan de beroemde Serengeti en beslaat vijf procent van de totale landoppervlakte van Tanzania. Het park is vernoemd naar Frederique Courteney Selous, een Britse ontdekkingsreiziger en jager uit begin 20e eeuw. Tijdens de rit naar de lodge zijn met geluk al de eerste dieren te zien. Na de lunch in de accommodatie staat er in de namiddag een gamedrive op het programma. U overnacht in een prachtig kleinschalig Tented Camp in het park.
Dag 3 Selous Game Reserve
Vandaag staan er gamedrives op het programma die vanuit de accommodatie worden georganiseerd. De gamedrives worden gemaakt in speciale 4WD safariwagens, vaak op indeling met andere reizigers (afhankelijk van bezetting). Het landschap bestaat voornamelijk uit uitgestrekte savannen, bossen, meren, rotspartijen en het game reserve wordt doorkruist door diverse rivieren. De uitgestrekte vlaktes vormen een prima leefgebied voor antilopen, cheeta’s, olifanten, leeuwen, wilde honden en vele andere diersoorten. Ook de zeldzame zwarte neushoorn komt nog in het park voor. Tussen de gamedrives door kunt u ontspannen bij de accommodatie.
Dag 4 Selous Game Reserve
Selous is een game reserve en geen National Park waardoor er ook andere safariactiviteiten georganiseerd mogen worden. Vandaag gaat u op pad met een ervaren ranger om de omgeving van de lodge te voet te verkennen. Naast de grote dieren die u ziet krijgt u al lopend ook een goede indruk van de vele vogelsoorten en verschillende bomen en planten die hier voorkomen. In de namiddag staat er een bootsafari op de Rifiji rivier op het programma. Vanaf de boot kunt u genieten van verschillende watervogels en luierende nijlpaarden. Kijkt u vooral ook naar de rivieroevers, hier liggen namelijk vaak krokodillen te genieten van de zon.
Dag 5 Selous Game Reserve
Deze dag staat wederom compleet in het teken van het wild. Samen met uw gids gaat u op zoek naar al het grote en kleine wild dat het park rijk. Het Selous Game Reserve beschikt over de grootste populaties olifanten en buffels van geheel Afrika. De kans dat u deze dieren zult zien is dus erg groot. Het park beschikt verder ook over een grote populatie Wilde Honden. Deze zeldzame roofdieren zijn prachtig om te zien maar wel moeilijk om te vinden. Wie weet heeft u geluk ziet deze dieren van dichtbij.
Dag 6 Selous Game Reserve - Mikumi National Park
Na het ontbijt verlaat u het Selous Game Reserve en reist u in circa acht uur naar het Mikumi National Park. Het grootste deel van deze afstand wordt afgelegd binnen het wildreservaat waardoor de rit een verlengde gamedrive is. Met een oppervlakte van 3230 km2 is het Mikumi National Park het op drie na grootste van Tanzania. Na aankomst staat er in de namiddag een gamedrive op het programma. Het park is bekend om de populaties olifanten, giraffen, buffels, zebra’s, elandantilopen, kudu’s en wildebeesten die er leven. Roofdieren die u met een beetje geluk zult zien zijn (boomklimmende) leeuwen, luipaarden, jakhalzen en wilde honden. Vandaag is een picknicklunch (onderweg) inbegrepen. U overnacht in Vuma Hill Camp, gelegen in de heuvels met uitzicht over de Mkata vlakte. In totaal zijn er 16 grote, luxe tenten voorzien van een eigen ensuite badkamer met douche en toilet.
Dag 7 Mikumi National Park - Ruaha National Park
Na het ontbijt gaat de rit van circa zeven uur naar het Ruaha National Park; het op een na grootste National Park van Tanzania (10.300 km2). Dit park is relatief onbekend en daardoor ideaal voor diegenen die op zoek zijn naar een gebied dat (nog) niet op grote schaal door toeristen is ontdekt. Het park dankt haar naam aan de Ruaha rivier die langs de oostgrens van het park stroomt. Vanuit uw lodge heeft u een fantastisch uitzicht over de rivier. De route naar de accommodatie wordt als een gamedrive afgelegd. Een picknickbox voor onderweg wordt meegenomen. Met een beetje geluk zult u onder andere antilopen, buffels en olifanten tegenkomen. Het is, afhankelijk van de bezetting van de lodge, mogelijk dat u de gamedrives in een kleine groep maakt.
Dag 8 Ruaha National Park
In de ochtend en de namiddag staan er gamedrives op het programma. Naast de eerder genoemde diersoorten staat het Ruaha National Park ook bekend om haar vele vogelsoorten. Ongeveer 500 soorten zijn al in het park gezien. De Ruaha rivier is het leefgebied van nijlpaarden en krokodillen. De omgeving van de rivier vormt ook het jachtgebied van leeuwen, luipaarden en Afrikaanse wilde honden die op elandantilopen, impala’s, waterbokken en wrattenzwijnen jagen. De uitgestrekte vlaktes vormen het leefgebied van de Grant gazelle, struisvogel en cheeta. Tussen de safari's door kunt u ontspannen bij de lodge.
Dag 9 Ruaha National Park - Mikumi National Park
Na het ontbijt rijdt terug naar het Mikumi National Park (ca. zeven uur rijden). Onderweg is wederom de (picknick) lunch inbegrepen. Aangekomen in het park staat er een gamedrive op het programma. U overnacht wederom in het Vuma Hill Camp.
Dag 10 Mikumi National Park - Dar es Salaam - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Na het ontbijt heeft u een laatste gamedrive in het Mikumi National Park. Na de lunch wordt u vervolgens naar Dar es Salaam waar uw rondreis met PANGEA Travel eindigt.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens gamedrives per landrover met privéchauffeur
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde safariactiviteiten met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten Tanzania, ca. USD 50 pp (vooraf aanvragen en voldoen via www.immigration.go.tz)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en overige entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 4.500 - € 4.750

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Rufiji River Camp - Selous Game Reserve
incl. alle maaltijden
Het Rufiji River Camp is gelegen aan de oever van de Rufiji rivier. Dit is het leefgebied van talrijke diersoorten. Als gast van dit tentenkamp bevindt u zich dan ook midden in het hart van het Selous Game Reserve. Vanuit de 11 tenten, die voorzien zijn van een eigen badkamer en veranda, kijkt u uit over de rivier. In de rivier zijn vaak knorrende nijlpaarden en ook krokodillen te zien. Rufiji River Camp beschikt ook over drie familie suites die bestaan uit twee tenten en verbonden zijn met een veranda. Op deze veranda ligt ook een eigen plungepool. In het centrale gedeelte van het kamp is een restaurant, een bar en een bibliotheek gevestigd. Op de hete momenten van de dag kunt u, onder het genot van een drankje, ontspannen bij het zwembad.

Vuma Hills Tented Camp - Mikumi National Park
incl. alle maaltijden
Vuma dat in het Swahili ‘het verspreiden van een goed humeur via de wind’ betekent is een tented camp gelegen in de heuvels van het Mikumi National Park. Vanuit het camp heeft u uitzicht op de Mkata moerasgebieden. De 16 ruim opgezette luxe tenten beschikken over een eigen badkamer met warm water, elektra en schaduwrijke veranda. Het restaurant van het camp biedt een indrukwekkend uitzicht over de lager gelegen vlaktes. Ook vanuit het zwembad kunt u onder het genot van een drankje het wild gadeslaan dat zich over de vlaktes beweegt.

Ruaha River Lodge - Ruaha National Park
incl. alle maaltijden
De Ruaha River Lodge bevindt zich op een van de beste plaatsen die een accommodatie zich kan wensen. Gelegen tussen een rotsformatie in een bocht van de Great Ruaha rivier biedt de lodge een wijds uitzicht op het park. Het wild komt de gehele dag door naar de waterkant toe om te drinken. Vanuit uw luie stoel kunt u dus al het wild voorbij zien komen. De lodge is gebouw van lokale materialen zodat deze niet te veel opvalt in de omgeving. Het camp bestaat eigenlijk uit drie verschillende camps met elk 7 tot 9 kamers. Elke camp beschikt dan weer over een eigen restaurant en bar. Deze kleinschaligheid zal ervoor zorgen dat u ongestoord van uw rust kunt genieten.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »