Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Tanzania Privé Kampeersafari (budget)

Een kampeersafari in Tanzania is een prachtige manier om het safari gevoel te ervaren. En dat voor een budget prijs! Kamperen is ideaal voor degene die midden in de natuur willen overnachten, waarbij u slaapt op opklapbare bedden in tenten. Kussens, hoeslakens en dekens zijn aanwezig en hoeft u niet mee te nemen. De tenten zijn ruim genoeg voor 2 personen en hebben een speciale bescherming om insecten buiten te houden. Achter de landrover is een aanhangwagen gekoppeld waarin de kampeerbenodigdheden vervoerd worden. De chauffeur en kok zetten de tent op, maken schoon en koken drie maaltijden per dag. Op de kampeerplaatsen zijn eenvoudige sanitaire voorzieningen aanwezig. Tijdens deze leuke kampeersafari komt u langs de populairste safariplekken in het noorden van Tanzania.

Reisduur: 8 dagen

Arusha - Lake Manyara - Serengeti National Park - Ngorongoro - Tarangire National Park

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Tanzania Privé Kampeersafari (budget) inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Geschikt voor een reiziger die graag midden in de natuur overnacht
 • Doordat u in tenten op kampeerplekken overnacht is de reis een stuk voordeliger dan overnachtingen in lodges
 • De kampeersafari is geheel verzorgd, de tent wordt voor u opgezet en de kok zorgt voor drie smakelijke maaltijden per dag
 • U bezoekt de bekende wildparken in het noorden van Tanzania, waaronder de Ngorongoro Crater en de Serengeti
 • U kunt deze reis eventueel afsluiten met een strandverblijf op Zanzibar, vraag uw reisspecialist naar de mogelijkheden
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Leeuwen - Serengeti - Tanzania - foto: pixabay
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Arusha
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op Kilimanjaro International Airport wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging die u vervolgens naar uw hotel in Arusha brengt. De stad wordt gezien als de toegangspoort voor het maken van safari's in een van de nationale parken van Tanzania. U heeft hier een overnachting voordat uw safari de volgende ochtend start.
Dag 2 Arusha - Lake Manyara
De ochtend is vrij te besteden. Na de lunch maakt u kennis met uw Tanzaniaanse privéchauffeur. De komende nachten gaat u 'back to basic' tijdens een kampeersafari. De nachten wordt doorgebracht in tweepersoons koepeltentjes op eenvoudige campsites. De tenten zijn voorzien van opklapbare bedden en inclusief beddengoed. Er reist ook een kok/kamp assistent mee die helpt bij het opzetten van het camp en het bereiden van de maaltijden. De reis gaat naar het Lake Manyara National Park waar een gamedrive op het programma staat. Doordat het park relatief klein is (300 km2, waarvan ca. 200 km2 water), is de kans groot dat u wild ziet. Het landschap is desondanks zeer divers. Er leven langs de oevers van het meer en in de bossen veel vogelsoorten. Tijdens de gamedrive kunt u onder andere bavianen, giraffen, olifanten, buffels, nijlpaarden en flamingo’s spotten. Het park staat vooral bekend om de boomklimmende leeuwen. U overnacht op een campsite nabij Mto wa Mbu.
Dag 3 Lake Manyara - Serengeti National Park
Na het ontbijt reist u verder naar het bekende Serengeti National Park. Serengeti betekent ‘eindeloze vlakte’ in de taal van de Masai. Met een oppervlakte van 14.763 km2 is dit het grootste en meest bekende wildpark van Tanzania. In het noorden grenst het park aan het Masai Mara Game Reserve in Kenia. De Serengeti is samen met de Masai Mara het schouwspel van de jaarlijkse migratie van de gnoes. Deze migratie is een van de grootste wildspektakels ter wereld. Na de lunch in de accommodatie staat er in de namiddag een gamedrive op het programma.
Dag 4 Serengeti National Park
Vandaag staat wederom compleet in het teken van het maken van gamedrives. Tijdens de gamedrives die u maakt ziet u dat het park voornamelijk bestaat uit savannes met prachtige vergezichten, af en toe onderbroken door rotsformaties. Er is een enorme variatie aan wild te vinden waarbij de leeuwen goed vertegenwoordigd zijn. De rest van de ‘big five’ is met geluk ook te bewonderen. Andere diersoorten die u misschien zult zien zijn: cheeta’s, impala’s, giraffen, zebra’s en wrattenzwijnen. De Serengeti is een waar eldorado voor vogelliefhebbers.
Dag 5 Serengeti National Park - Ngorongoro Crater
Vandaag reist u naar Ngorongoro National Park (Crater). Onderweg zijn met geluk nog wilde dieren te zien. U luncht bij de Olduvai Gorge. Deze kloof is bekend geworden door de vondst van fossielen van mensachtige door de Leaky- familie. Na aankomst op de campsite is de rest van de dag ter vrije besteding. Vanaf de Simba Camp Site kunt u genieten van het fraaie uitzicht over de krater. In dit enorme natuurgebied staat de niet actieve Ngorongoro vulkaan. De deels ingestorte kraterwand vormt een beschermde omgeving voor planten en wilde dieren. De Ngorongoro heeft daarom als bijnaam ‘de ark van Noach’.
Dag 6 Ngorongoro Crater - Ngorongoro Highlands
Een hoogtepunt van uw safari-reis is een tocht in de Ngorongoro Crater! Na het ontbijt maakt u deze halve dagtour. U heeft hier de meeste kans om de ‘Big Five’ te zien. Andere dieren die hier leven, zijn: zebra's, gazellen, gnoes en hyena’s. Op de bodem van de krater (bij de meren) leven veel vogelsoorten, waaronder flamingo’s. Na het bezoek aan de krater reist u naar de Ngorongoro Highlands waar u overnacht op de campsite. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Dag 7 Ngorongoro Highlands - Tarangire National Park
Samen met uw privéchauffeur rijdt u vandaag verder naar het Tarangire National Park. Van juni tot december is dit park zeer de moeite waard vanwege de droge periode. De dieren komen naar Tarangire toe om te drinken; daar zijn dan nog een paar grote poelen met water. Dit park staat verder bekend om het groene landschap en is ca. 2600 km2 groot. Opvallend in het landschap zijn de typische Baobab bomen, met hun dikke stam en korte kruin. Na aankomst en lunch maakt u in de namiddag een laatste gamedrive. In het park leven relatief grote olifantenpopulaties, elandantilopen en buffels. Ook treft u hier roofwild aan zoals leeuwen, en hyena’s. Overnachting is op een campsite bij Tarangire.
Dag 8 Tarangire National Park - Kilimanjaro - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Vandaag wordt u terug gebracht naar Arusha. Lunch is in een lokaal restaurant en inbegrepen. In de middag volgt een transfer naar de luchthaven waar u incheckt voor de terugvlucht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens gamedrives per landrover met privéchauffeur (tevens gids)
 • een overnachting in Arusha
 • overnachtingen tijdens de kampeersafari in een tweepersoons koepeltentje
 • kampeeruitrusting
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde gamedrives met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten Tanzania, ca. USD 50 pp (vooraf aanvragen en voldoen via www.immigration.go.tz)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.500 - € 2.750

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Green Hills of Africa - Arusha
incl. ontbijt
Deze kleinschalige accommodatie ligt ideaal tussen de internationale luchthaven van Kilimanjaro en Arusha in. Door een nieuwe weg kunt u de volgende dag eenvoudig uw reis vervolgen naar een van de wildparken zonder door het drukke centrum van Arusha te hoeven rijden. U verblijft in een van de zes kamers die geschakeld liggen temidden van een groene omgeving. De kamers zijn niet heel ruim maar bieden zeker genoeg comfort voor een overnachting. Heeft u overdag tijd, dan kan er gezwommen worden in het grote zwembad van de lodge, of u kunt ontspannen op een van ligstoelen. In het restaurant kunt u genieten van heerlijke gerechten. 's Avonds kunt u bij het haardvuur onder het genot van een drankje de dag doorspreken. De Green Hills of Africa Lodge is een ideale plek om uw reis te starten, of uw reis in alle rust af te sluiten in afwachting van uw terugvlucht. 

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »