Menu

Tanzania Groepsreis & Zanzibar

Deze Tanzania reis is een combinatie van een groepssafari en een individuele reis. Zo bent u verzekerd van een goede prijs/kwaliteit verhouding. Het verblijf in Arusha en op Zanzibar is op individuele basis en dus naar eigen wens aan te passen. Tijdens de groepsreis door Tanzania deelt u de safariwagen met maximaal zeven andere reizigers van verschillende nationaliteiten. Bij een minimum van twee personen gaat de safari al door. De groepsreis start op iedere woensdag (dag 2). Het dak van de safariwagen kan tijdens de safari omhoog worden geklapt waardoor u goede foto’s kunt maken van het wild. Tijdens deze Tanzania reizen wordt de groep begeleid door een ervaren chauffeur die tevens een uitstekende safarigids is. De reis wordt hierna individueel afgesloten op het tropische Zanzibar.

Reisduur: 12 dagen

Arusha - Ngorongoro Highlands - Ngorongoro Crater - Serengeti National Park - Lake Manyara - Stone Town - Zanzibar

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Tanzania Groepsreis & Zanzibar inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • U reist met een kleine internationale groep, met minimaal en maximaal 7 deelnemers
 • Het vertrek is gegarandeerd en is elke woensdag (dag 2 in onze voorbeeldreis)
 • Omdat u de vervoerskosten met meerdere personen deelt, is een groepsreis goedkoper dan een individuele reis
 • U sluit uw reis af op Zanzibar, op individuele basis
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Luipaard - Serengeti - Tanzania
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Arusha
Na aankomst op Kilimanjaro International Airport wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging die u vervolgens naar uw accommodatie in Arusha brengt. De stad wordt gezien als de toegangspoort voor het maken van safari's in een van de nationale parken van Tanzania. 
Dag 2 Arusha - Lake Manyara
De ochtend is ter vrije besteding. Tijdens een lunch in Arusha maakt u kennis met de (mogelijke) andere deelnemers aan de groepssafari. De reis gaat vandaag naar het Lake Manyara National Park. Na de lunch staat er een gamedrive in het park gepland. Doordat het park relatief klein is (300 km2, waarvan ca. 200 km2 water), is de kans groot dat u wild ziet. Er leven langs de oevers van het meer en in de bossen vele vogelsoorten waaronder flamingo’s die het complete delen van het meer roze kleuren. Tijdens uw gamedrive zijn er vele verschillende soorten wild te zien waaronder bavianen, giraffen, olifanten, buffels, gazelles en nijlpaarden. Het nationale park staat vooral bekend om de boomklimmende leeuwen, een unicum omdat deze dieren geen goede klimmers zijn. 
Dag 3 Serengeti National Park
Na het ontbijt reist u verder naar het bekende Serengeti National Park. Serengeti betekent ‘eindeloze vlakte’ in de taal van de Masai. Met een oppervlakte van 14.763 km2 is dit het grootste en meest bekende wildpark van Tanzania. In het noorden grenst het park aan het Masai Mara Game Reserve in Kenia. De Serengeti is samen met de Masai Mara het schouwspel van de jaarlijkse migratie van de gnoes. Deze migratie is een van de grootste wildspektakels ter wereld. Na de lunch in de accommodatie staat er in de namiddag een gamedrive op het programma.
Dag 4 Serengeti National Park
Vandaag staat wederom compleet in het teken van het maken van gamedrives. Tijdens de gamedrives die u maakt ziet u dat het park voornamelijk bestaat uit savannes met prachtige vergezichten, af en toe onderbroken door rotsformaties. Er is een enorme variatie aan wild te vinden waarbij de leeuwen goed vertegenwoordigd zijn. De rest van de ‘big five’ is met geluk ook te bewonderen. Andere diersoorten die u misschien zult zien zijn: cheeta’s, impala’s, giraffen, zebra’s en wrattenzwijnen. De Serengeti is een waar eldorado voor vogelliefhebbers.
Dag 5 Serengeti - Ngorongoro Highlands
Vandaag reist u weer terug naar de Ngorongoro Highlands. De route gaat weer door de Serengeti en de Ngorongoro Conservation Area, dus met geluk zijn er weer dieren te zien. Onderweg stopt u ook in Oldupai Gorge. Deze kloof is bekend geworden door de vondst van fossielen van mensachtige door de Leaky-familie. Na aankomst in de accommodatie in de Ngorongoro Highlands is de rest van de dag ter vrije besteding. 
 
Dag 6 Ngorongoro Highlands/crater
Deze morgen vertrekt u naar het Ngorongoro National Park. In dit enorme natuurgebied staat de niet actieve Ngorongoro vulkaan. De deels ingestorte kraterwand vormt een beschermde omgeving voor planten en wilde dieren. De Ngorongoro heeft daarom als bijnaam ‘de ark van Noach’. Na aankomst maakt u een gamedrive in de Ngorongoro Crater! U heeft hier de meeste kans om de ‘big five’ te zien. Andere dieren die hier leven zijn zebra's, gazellen, gnoes en hyena’s. Bij de meren, op de bodem van de krater, leven veel vogelsoorten waaronder flamingo’s. Na de safari reist u door naar de Ngorongoro Highlands waar u overnacht.
Dag 7 Ngorongoro Highlands - Arusha - Zanzibar/Stonetown
De reis gaat terug naar Arusha voor de lunch. Na de lunch neemt u afscheid van de chauffeur en volgt de binnenlandse vlucht naar Zanzibar. Na aankomst transfer naar het hotel in Stonetown. De rest van de dag is ter vrije besteding. Stonetown is een oud plaatsje met een doolhof van smalle straatjes, oude moskeeën, bazaars en twee paleizen van de voormalige sultan van Tanzania. Daarnaast zijn er talloze kleine winkels. Er heerst een Arabische sfeer in de stad. Stonetown heeft ook een strandje waar u tegen het einde van de middag kunt genieten van een prachtige zonsondergang.
Dag 8 Stonetown - Zanzibar/strand
Deze ochtend kunt u nog gebruiken om op eigen gelegenheid een wandeling te maken door Stonetown. Het oude stadje heeft een doolhof van smalle straatjes, oude moskeeën, bazaars en twee paleizen van de voormalige sultan van Tanzania. Daarnaast zijn er talloze kleine winkels. Er heerst een Arabische sfeer in de stad. In de middag verzorgen we de transfer per auto met privéchauffeur naar de accommodatie aan het strand. Dit is een prima plek om lekker bij te komen van alle indrukken die u op het vaste land heeft opgedaan. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding.erblijft.
Dag 9 Zanzibar
U heeft een vrije dag op Zanzibar. Naast heerlijk ontspannen en genieten van zon, zee en strand zijn er ook tal van excursiemogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld gaan duiken, snorkelen of maak een boottocht met een traditionele zeilboot tijdens zonsondergang.
Dag 10 Zanzibar
Dag ter vrije besteding. Optioneel kunt u een specerijentour over het eiland maken. Tijdens de tour ziet u hoe kaneel, nootmuskaat en peper groeit maar ook de vele fruitsoorten van het eiland. Een andere mogelijkheid is om een bezoek te brengen aan het nationale park van het eiland; Jozani Forest. In dit park komst de rode colobus aap voor, de enige plaats ter wereld. Optionele excursies worden georganiseerd vanuit verschillende resorts en zijn eenvoudige ter plaatse te reserveren.
Dag 11 Zanzibar
U heeft een vrije dag op Zanzibar. 
Dag 12 Zanzibar - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Afhankelijk van uw terugvlucht heeft u nog een vrije dag op Zanzibar. Vervolgens wordt naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers per auto met privéchauffeur
 • vervoer tijdens de safari (dag 2 t/m 7) per 4wd landcruiser (op indeling met andere reizigers)
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde gamedrives met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • lokale vliegreis Arusha - Zanzibar (vaak onderdeel van het internationale ticket)
 • visumkosten Tanzania, ca. USD 50 pp (vooraf aanvragen en voldoen via www.immigration.go.tz)
 • infrastructure levy Zanzibar, USD 1 pp per nacht (contant te voldoen bij de accommodatie)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.500 - € 2.750

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Green Hills of Africa - Arusha
incl. ontbijt
Deze kleinschalige accommodatie ligt ideaal tussen de internationale luchthaven van Kilimanjaro en Arusha in. Door een nieuwe weg kunt u de volgende dag eenvoudig uw reis vervolgen naar een van de wildparken zonder door het drukke centrum van Arusha te hoeven rijden. U verblijft in een van de zes kamers die geschakeld liggen temidden van een groene omgeving. De kamers zijn niet heel ruim maar bieden zeker genoeg comfort voor een overnachting. Heeft u overdag tijd, dan kan er gezwommen worden in het grote zwembad van de lodge, of u kunt ontspannen op een van ligstoelen. In het restaurant kunt u genieten van heerlijke gerechten. 's Avonds kunt u bij het haardvuur onder het genot van een drankje de dag doorspreken. De Green Hills of Africa Lodge is een ideale plek om uw reis te starten, of uw reis in alle rust af te sluiten in afwachting van uw terugvlucht. 

Kirurumu Tented Lodge - Lake Manyara National Park
incl. alle maaltijden
Dit tented camp ligt aan de rand van de Great Rift Vally. De 26 luxe tenten van het camp zijn voorzien van alle comfort. De traditioneel koloniale inrichting zorgt voor een comfortabel verblijf. Tijdens het ontbijt kunt u genieten van een spectaculaire zonsopkomst over het Lake Manyara National Park. Omdat de ingang van het nationale park op korte afstand ligt is dit camp een ideale uitvalsbasis voor een safari in dit park.

Kuhama Camp - Serengeti National Park
incl. alle maaltijden
Eén of meerdere nachten in het kleinschalige en eco-vriendelijke Kuhama Camp bevelen wij zeker aan. Kuhama Camp zal u zeker een andere ervaring geven dan een verblijf in een lodge, want u slaapt midden op de vlakte van het Serengeti National Park. De tien canvas tenten zijn voorzien van een zitje in de voortent, hebben een houten vloer, comfortabel bed en opbergruimte voor uw bagage. De badkamer is eenvoudig maar heeft eigen sanitair. Het water voor de douche wordt speciaal voor u opgewarmd boven het vuur. De verlichting in uw tent werkt uitsluitend op zonne-energie. Elektronische apparaten kunt u opladen in de centrale hoofdtent. Hier is zelfs WIFI beschikbaar. Na terugkomst van de gamedrive is de warme douche al klaar voor gebruik. Nadat u zich heeft opgefrist volgt u de rij brandende olielampjes naar de centrale tent. Hier geniet van een heerlijk diner dat, afhankelijk van het aantal gasten, aan tafel wordt geserveerd of in buffetstijl is. De dag kan worden afgesloten met een drankje rondom het kampvuur waarna een Masai u terug zal begeleiden naar de tent. ‘s Avonds valt u in slaap met de geluiden van de Afrikaanse bush om u heen. U kiest voor Kuhama Camp als u een echte natuurliefhebber bent! 

Bougainvillea Safari Lodge - Ngorongoro Highlands
incl. alle maaltijden
Gelegen in de Ngorongoro Hooglanden bevindt zich de Bougainvillae safari lodge. In deze lodge draait alles om persoonlijke service. De lokale eigenaren doen er alles aan om u verblijf zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. De lodge staat bekend om haar goede en gevarieerde keuken. Er worden een aantal activiteiten vanuit de lodge georganiseerd waarvan een bezoek aan een lokaal dorp een aanrader is. De 24 kamers liggen in een tuin en zijn traditioneel ingericht. Het is niet de meest luxe lodge maar u zult zeker een comfortabel verblijf hebben.

Dhow Palace Hotel - Stone Town
incl. ontbijt
Verblijven in een historisch pand in het hartje van Stonetown? Dat kan in Dhow Palace. Dhow Palace was oorspronkelijk het huis van een rijke handelaar, Sheikh bin Mujbia. Vanaf 1993 doet het dienst als hotel en beschikt de accommodatie over 30 kamers, sommige met een goed uitzicht op de Indische Oceaan. De relatief nieuwe kamers hebben een uitzicht op de binnenplaats en het (kleine, maar zeer gewaardeerde) zwembad. Door de jaren heen is verschillende kunst, ornamenten en antiek meubilair verzameld en dat zorgt voor een authentiek en sfeervol interieur. Soms lijkt het net alsof u in een museum staat! Op nog geen vijf minuten lopen ligt het strand van Stonetown en een hapje eten kunt u eventueel bij The Beach House Restaurant, dat dicht bij de accommodatie ligt. Vanaf het terras van dit restaurant heeft u een mooi uitzicht op de oceaan.
 

Langi Langi Beach Bungalows - Zanzibar
incl. ontbijt
Bent u op zoek naar een kleinschalige accommodatie in het noorden van Zanzibar? Dan is Langi Langi Beach Bungalows iets voor u! Direct aan het strand van Nungwi Village en met een eigen zwembad. De 34 eenvoudige kamers zijn in Zanzibari stijl ingericht. Geniet bij het zwembad van een ontspannende massage, kom tot rust in de tropische tuin of volg één van de georganiseerde kooklessen. Tijdens deze kookles bereid u samen met de koks en andere gasten een typisch Zanzibari diner. De keuken van Langi Langi Beach Bungalows staat bekend als één van de beste van Zanzibar. ’s Avonds geniet u dan ook van een overheerlijk seafood diner aan het strand. Uiteraard behoren duiken, snorkelen en zeilen ook tot de mogelijkheden tijdens uw verblijf in Langi Langi Beach Bungalows. Er zijn twee suites met uitzicht op zee, de overige kamers liggen in de tuin of bij het zwembad.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »