Menu

Tanzania Groepsreis & Zanzibar

Deze Tanzania reis is een combinatie van een groepssafari en een individuele reis. Zo bent u verzekerd van een goede prijs/kwaliteit verhouding. Het verblijf in Arusha en op Zanzibar is op individuele basis en dus naar eigen wens aan te passen. Tijdens de groepsreis door Tanzania deelt u de safariwagen met maximaal zeven andere reizigers van verschillende nationaliteiten. Bij een minimum van twee personen gaat de safari al door. De groepsreis start op iedere woensdag (dag 2). Het dak van de safariwagen kan tijdens de safari omhoog worden geklapt waardoor u goede foto’s kunt maken van het wild. Tijdens deze Tanzania reizen wordt de groep begeleid door een ervaren chauffeur die tevens een uitstekende safarigids is. De reis wordt hierna individueel afgesloten op het tropische Zanzibar.

Reisduur: 12 dagen

Arusha - Ngorongoro Highlands - Ngorongoro Crater - Serengeti National Park - Lake Manyara - Stone Town - Zanzibar

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Waarom deze reis?inklappen

 • U reist met een kleine internationale groep, met minimaal en maximaal 7 deelnemers
 • Het vertrek is gegarandeerd en is elke woensdag (dag 2 in onze voorbeeldreis)
 • Omdat u de vervoerskosten met meerdere personen deelt, is een groepsreis goedkoper dan een individuele reis
 • U sluit uw reis af op Zanzibar, op individuele basis
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Luipaard - Serengeti - Tanzania
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Arusha
Na aankomst op Kilimanjaro International Airport wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging die u vervolgens naar uw accommodatie in Arusha brengt. De stad wordt gezien als de toegangspoort voor het maken van safari's in een van de nationale parken van Tanzania. 
Dag 2 Arusha - Lake Manyara
De ochtend is ter vrije besteding. Tijdens een lunch in Arusha maakt u kennis met de (mogelijke) andere deelnemers aan de groepssafari. De reis gaat vandaag naar het Lake Manyara National Park. Na de lunch staat er een gamedrive in het park gepland. Doordat het park relatief klein is (300 km2, waarvan ca. 200 km2 water), is de kans groot dat u wild ziet. Er leven langs de oevers van het meer en in de bossen vele vogelsoorten waaronder flamingo’s die het complete delen van het meer roze kleuren. Tijdens uw gamedrive zijn er vele verschillende soorten wild te zien waaronder bavianen, giraffen, olifanten, buffels, gazelles en nijlpaarden. Het nationale park staat vooral bekend om de boomklimmende leeuwen, een unicum omdat deze dieren geen goede klimmers zijn. 
Dag 3 Lake Manyara - Serengeti National Park
Na het ontbijt reist u verder naar het bekende Serengeti National Park. Serengeti betekent ‘eindeloze vlakte’ in de taal van de Masai. Met een oppervlakte van 14.763 km2 is dit het grootste, en meeste bekende wildpark van Tanzania. In het noorden grenst het park aan het Masai Mara Game Reserve in Kenia. De Serengeti is samen met de Masai Mara het schouwspel van de jaarlijkse migratie van de gnoes. Deze migratie is een van de grootste wildspektakels ter wereld. Na de lunch in de accommodatie staat er in de namiddag een gamedrive op het programma.
Dag 4 Serengeti National Park
Vandaag staat wederom compleet in het teken van het maken van gamedrives. Tijdens de gamedrives die u maakt ziet u dat het park voornamelijk bestaat uit savannes met prachtige vergezichten, af en toe onderbroken door rotsformaties. Er is een enorme variatie aan wild te vinden waarbij de leeuwen goed vertegenwoordigd zijn. De rest van de ‘big five’ is met geluk ook te bewonderen. Andere diersoorten die u misschien zult zien zijn: cheeta’s, impala’s, giraffen, zebra’s en wrattenzwijnen. De Serengeti is een waar eldorado voor vogelliefhebbers.
Dag 5 Serengeti - Ngorongoro Highlands
Vandaag reist u weer terug naar de Ngorongoro Highlands. De route gaat weer door de Serengeti en de Ngorongoro Conservation Area, dus met geluk zijn er weer dieren te zien. Onderweg stopt u ook in Oldupai Gorge. Deze kloof is bekend geworden door de vondst van fossielen van mensachtige door de Leaky-familie. Na aankomst in de accommodatie in de Ngorongoro Highlands is de rest van de dag ter vrije besteding. 
Dag 6 Ngorongoro Highlands/crater
Deze morgen vertrekt u naar het Ngorongoro National Park. In dit enorme natuurgebied staat de niet actieve Ngorongoro vulkaan. De deels ingestorte kraterwand vormt een beschermde omgeving voor planten en wilde dieren. De Ngorongoro heeft daarom als bijnaam ‘de ark van Noach’. Na aankomst maakt u een gamedrive in de Ngorongoro Crater! U heeft hier de meeste kans om de ‘big five’ te zien. Andere dieren die hier leven zijn zebra's, gazellen, gnoes en hyena’s. Bij de meren, op de bodem van de krater, leven veel vogelsoorten waaronder flamingo’s. Na de safari reist u door naar de Ngorongoro Highlands waar u overnacht.
Dag 7 Ngorongoro Highlands - Arusha - Zanzibar/Stonetown
De reis gaat terug naar Arusha voor de lunch. Na de lunch neemt u afscheid van de chauffeur en volgt de binnenlandse vlucht naar Zanzibar. Na aankomst transfer naar het hotel in Stonetown. De rest van de dag is ter vrije besteding. Stonetown is een oud plaatsje met een doolhof van smalle straatjes, oude moskeeën, bazaars en twee paleizen van de voormalige sultan van Tanzania. Daarnaast zijn er talloze kleine winkels. Er heerst een Arabische sfeer in de stad. Stonetown heeft ook een strandje waar u tegen het einde van de middag kunt genieten van een prachtige zonsondergang.
Dag 8 Stonetown - Zanzibar/strand
Deze ochtend kunt u nog gebruiken om op eigen gelegenheid een wandeling te maken door Stonetown. Het oude stadje heeft een doolhof van smalle straatjes, oude moskeeën, bazaars en twee paleizen van de voormalige sultan van Tanzania. Daarnaast zijn er talloze kleine winkels. Er heerst een Arabische sfeer in de stad. In de middag verzorgen we de transfer per auto met privéchauffeur naar de accommodatie aan het strand. Dit is een prima plek om lekker bij te komen van alle indrukken die u op het vaste land heeft opgedaan. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding.erblijft.
Dag 9 Zanzibar
U heeft een vrije dag op Zanzibar. Naast heerlijk ontspannen en genieten van zon, zee en strand zijn er ook tal van excursiemogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld gaan duiken, snorkelen of maak een boottocht met een traditionele zeilboot tijdens zonsondergang.
Dag 10 Zanzibar
Dag ter vrije besteding. Optioneel kunt u een specerijentour over het eiland maken. Tijdens de tour ziet u hoe kaneel, nootmuskaat en peper groeit maar ook de vele fruitsoorten van het eiland. Een andere mogelijkheid is om een bezoek te brengen aan het nationale park van het eiland; Jozani Forest. In dit park komst de rode colobus aap voor, de enige plaats ter wereld. Optionele excursies worden georganiseerd vanuit verschillende resorts en zijn eenvoudige ter plaatse te reserveren.
Dag 11 Zanzibar
U heeft een vrije dag op Zanzibar. 
Dag 12 Zanzibar - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Afhankelijk van uw terugvlucht heeft u nog een vrije dag op Zanzibar. Vervolgens wordt naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers per auto met privéchauffeur
 • vervoer tijdens de safari (dag 2 t/m 7) per 4wd landcruiser (op indeling met andere reizigers)
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde gamedrives met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • lokale vliegreis Arusha - Zanzibar (vaak onderdeel van het internationale ticket)
 • visumkosten Tanzania, ca. USD 50 pp (vooraf aanvragen en voldoen via www.immigration.go.tz)
 • infrastructure levy Zanzibar, USD 1 pp per nacht (contant te voldoen bij de accommodatie)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.250 - € 2.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Ilboru Safari Lodge - Arusha
incl. ontbijt
De Ilboru Safari Lodge in Arusha is een prima startpunt van uw safari door Tanzania. De lodge ligt vlakbij het centrum van Arusha, op 10 minuten rijden van de hoofdweg. Tijdens deze korte rit over een onverharde ziet u al veel van het lokale leven. De lodge is simpel maar goed. U overnacht in een van de chalets die geschakeld zijn per twee. Ilboru heeft een groot zwembad met ligbedden, hier is het prima vertoeven op een zonnige dag. In het restaurant is elke ochtend een goed ontbijt verkrijgbaar. Voor de lunch of het diner kunt u er ook terecht. Er is veel keuzes in het menu, van Afrikaans tot Europees en Aziatisch.

Migunga Forest Camp - Lake Manyara National Park
incl. alle maaltijden
Op slechts vijf minuten van de ingang van het Lake Manyara National Park vindt u het Migunga Forest Camp. Gelegen in een 4 hectare groot bos bevinden zich de 30 luxe safari tenten. Allen voorzien van een eigen badkamer en comfortabele bedden. Het hoofdgebouw, opgetrokken uit hout met een rieten dak, huisvest het restaurant, de bar en de bibliotheek. Vanuit de lodge worden verschillende activiteiten in de omgeving georganiseerd zoals mountainbiken of een bezoek aan het nabijgelegen dorpje Mto wa Mbu.

Ikoma Bush Camp - Serengeti National Park
incl. alle maaltijden
Gelegen op circa twee kilometer van het Serengeti National Park bevindt het Ikoma Bush Camp zich dus net buiten het park. Doordat de locatie echter grenst aan de Serengeti komen er nog steeds dezelfde dieren voor. De 35 tenten zijn enigszins eenvoudig ingericht. Toch heeft u de beschikking over een eigen badkamer, elektra en een eigen veranda. Het hoofdgebouw beschikt over een restaurant en een groot kampvuur waar aan het eind van de dag heerlijk kunt ontspannen. Het grootste voordeel dat het camp zich buiten het park bevind is er niet dezelfde regels gelden als binnen een nationaal park. Zo kunnen er andere activiteiten aangeboden worden zoals nachtsafari’s en wandelsafari’s.

Bougainvillea Safari Lodge - Ngorongoro Highlands
incl. alle maaltijden
Gelegen in de Ngorongoro Hooglanden bevindt zich de Bougainvillae safari lodge. In deze lodge draait alles om persoonlijke service. De lokale eigenaren doen er alles aan om u verblijf zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. De lodge staat bekend om haar goede en gevarieerde keuken. Er worden een aantal activiteiten vanuit de lodge georganiseerd waarvan een bezoek aan een lokaal dorp een aanrader is. De 24 kamers liggen in een tuin en zijn traditioneel ingericht. Het is niet de meest luxe lodge maar u zult zeker een comfortabel verblijf hebben.

Dhow Palace Hotel - Stone Town
incl. ontbijt
Verblijven in een historisch pand in het hartje van Stonetown? Dat kan in Dhow Palace. Dhow Palace was oorspronkelijk het huis van een rijke handelaar, Sheikh bin Mujbia. Vanaf 1993 doet het dienst als hotel en beschikt de accommodatie over 30 kamers, sommige met een goed uitzicht op de Indische Oceaan. De relatief nieuwe kamers hebben een uitzicht op de binnenplaats en het (kleine, maar zeer gewaardeerde) zwembad. Door de jaren heen is verschillende kunst, ornamenten en antiek meubilair verzameld en dat zorgt voor een authentiek en sfeervol interieur. Soms lijkt het net alsof u in een museum staat! Op nog geen vijf minuten lopen ligt het strand van Stonetown en een hapje eten kunt u eventueel bij The Beach House Restaurant, dat dicht bij de accommodatie ligt. Vanaf het terras van dit restaurant heeft u een mooi uitzicht op de oceaan.
 

Langi Langi Beach Bungalows - Zanzibar
incl. ontbijt
Bent u op zoek naar een kleinschalige accommodatie in het noorden van Zanzibar? Dan is Langi Langi Beach Bungalows iets voor u! Direct aan het strand van Nungwi Village en met een eigen zwembad. De 34 eenvoudige kamers zijn in Zanzibari stijl ingericht. Geniet bij het zwembad van een ontspannende massage, kom tot rust in de tropische tuin of volg één van de georganiseerde kooklessen. Tijdens deze kookles bereid u samen met de koks en andere gasten een typisch Zanzibari diner. De keuken van Langi Langi Beach Bungalows staat bekend als één van de beste van Zanzibar. ’s Avonds geniet u dan ook van een overheerlijk seafood diner aan het strand. Uiteraard behoren duiken, snorkelen en zeilen ook tot de mogelijkheden tijdens uw verblijf in Langi Langi Beach Bungalows. Er zijn twee suites met uitzicht op zee, de overige kamers liggen in de tuin of bij het zwembad.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »