Menu

Tanzania Migratie Safari (dec tm maart)

De Serengeti is het schouwspel van de jaarlijkse migratie van gnoes en zebra’s. Tijdens deze speciale migratie reis door Tanzania gaat u op zoek naar de enorme kuddes. Na het vallen van de korte regens in november/december wordt de vruchtbare grond in het zuidoosten van de Serengeti een paradijs voor grazers. Dit deel van de Serengeti, genaamd Ndutu, is in de maanden december t/m maart de “place to be” voor het zien van de migratie in Tanzania. De gnoes en zebra’s bevinden zich dan in dit deel van het park. In februari is er een ware geboortegolf van jonge gnoes. Ook voor de roofdieren is dit de periode van overvloed. Tijdens deze reis kunt u optimaal genieten van grote migratie in Tanzania.

Reisduur: 8 dagen

Arusha - Lake Manyara - Central Serengeti - Ndutu - Ngorongoro - Arusha

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Tanzania Migratie Safari (dec tm maart) inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Deze reis is geschikt voor reizigers die de migratie willen zien tussen december en maart
 • U zult in grote getalen grnoes en zebra's spotten in het zuiden van de Serengeti, maar zult ze niet de rivier over zien steken. Dit vind plaats in juli/augustus en september/oktober in het uiterste noorden van de Serengeti.
 • U verblijft zowel in de Serengeti als in Ndutu, zo heeft u de meeste kans op het zien van de enorme kuddes gnoes
 • De parken zijn geselecteerd op het feit dat ze ook in de natte periode goed te bezoeken zijn én grote kans bieden om wild te spotten
bekijk meer

Dag tot daginklappen

terras met uitzicht - kirurumu tented camp - Tanzania
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Arusha
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. U vliegt rechtstreeks van Amsterdam naar Kilimanjaro waar u dezelfde dag aankomt. Na aankomst op Kilimanjaro International Airport wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging die u vervolgens naar uw accommodatie in Arusha brengt. De stad wordt gezien als de toegangspoort voor het maken van safari's in een van de nationale parken van Tanzania. 
Dag 2 Arusha - Lake Manyara
De reis gaat vandaag naar het Lake Manyara National Park. Na de lunch staat er een gamedrive in het park gepland. Doordat het park relatief klein is (300 km2, waarvan ca. 200 km2 water), is de kans groot dat u wild ziet. Er leven langs de oevers van het meer en in de bossen vele vogelsoorten waaronder flamingo’s die het complete delen van het meer roze kleuren. Tijdens uw gamedrive zijn er vele verschillende soorten wild te zien waaronder bavianen, giraffen, olifanten, buffels, gazelles en nijlpaarden. Het nationale park staat vooral bekend om de boomklimmende leeuwen, een unicum omdat deze dieren geen goede klimmers zijn. 
Dag 3 Serengeti National Park
Na het ontbijt reist u verder naar het bekende Serengeti National Park. Serengeti betekent ‘eindeloze vlakte’ in de taal van de Masai. Met een oppervlakte van 14.763 km2 is dit het grootste en meest bekende wildpark van Tanzania. In het noorden grenst het park aan het Masai Mara Game Reserve in Kenia. De Serengeti is samen met de Masai Mara het schouwspel van de jaarlijkse migratie van de gnoes. Deze migratie is een van de grootste wildspektakels ter wereld. Na de lunch in de accommodatie staat er in de namiddag een gamedrive op het programma.
Dag 4 Serengeti National Park
Vandaag staat wederom compleet in het teken van het maken van gamedrives. Tijdens de gamedrives die u maakt ziet u dat het park voornamelijk bestaat uit savannes met prachtige vergezichten, af en toe onderbroken door rotsformaties. Er is een enorme variatie aan wild te vinden waarbij de leeuwen goed vertegenwoordigd zijn. De rest van de ‘big five’ is met geluk ook te bewonderen. Andere diersoorten die u misschien zult zien zijn: cheeta’s, impala’s, giraffen, zebra’s en wrattenzwijnen. De Serengeti is een waar eldorado voor vogelliefhebbers.
Dag 5 Serengeti National Park/Ndutu
Na het ontbijt reist u naar een ander deel van het Serengeti National Park, genaamd Ndutu. Na het vallen van de korte regens in november/december wordt de vruchtbare grond in Ndutu een paradijs voor grazers. Dit deel van de Serengeti is in de maanden december t/m maart de “place to be” voor het zien van de migratie in Tanzania. In februari is er een ware geboortegolf van jonge gnoes. Ook voor de roofdieren is dit de periode van overvloed. Vandaag maakt u wederom gamedrives. Na zonsondergang kunt u met alle gasten van de lodge onder het genot van een drankje mooie safari verhalen uitwisselen bij het kampvuur.
Dag 6 Serengeti National Park/Ndutu
Vandaag staat wederom compleet in het teken van het maken van gamedrives.
Dag 7 Serengeti National Park - Ngorongoro Highlands
Vandaag reist u naar het Ngorongoro National Park. In dit enorme natuurgebied staat de niet actieve Ngorongoro vulkaan. De deels ingestorte kraterwand vormt een beschermde omgeving voor planten en wilde dieren. De Ngorongoro heeft daarom als bijnaam ‘de ark van Noach’. Na aankomst maakt u een gamedrive in de Ngorongoro Crater! U heeft hier de meeste kans om de ‘big five’ te zien. Andere dieren die hier leven zijn zebra's, gazellen, gnoes en hyena’s. Bij de meren, op de bodem van de krater, leven veel vogelsoorten waaronder flamingo’s. Na de safari reist u door naar de Ngorongoro Highlands waar u overnacht.
Dag 8 Ngorongoro - Arusha- Kilimanjaro - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Dag ter vrij besteding. De lunch en het diner zijn vandaag voor eigen rekening. Omdat de meeste vluchten naar Europa pas 's avonds laat vertrekken, staat de kamer nog wel de hele dag tot uw beschikking. Op tijd voor uw vlucht wordt u naar de luchthaven van Kilimanjaro gebracht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens gamedrives per landcruiser met privéchauffeur (tevens gids)
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde gamedrives met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten Tanzania, ca. USD 50 pp (vooraf aanvragen en voldoen via www.immigration.go.tz)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.000 - € 3.250

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Green Hills of Africa - Arusha
incl. ontbijt
Deze kleinschalige accommodatie ligt ideaal tussen de internationale luchthaven van Kilimanjaro en Arusha in. Door een nieuwe weg kunt u de volgende dag eenvoudig uw reis vervolgen naar een van de wildparken zonder door het drukke centrum van Arusha te hoeven rijden. U verblijft in een van de zes kamers die geschakeld liggen temidden van een groene omgeving. De kamers zijn niet heel ruim maar bieden zeker genoeg comfort voor een overnachting. Heeft u overdag tijd, dan kan er gezwommen worden in het grote zwembad van de lodge, of u kunt ontspannen op een van ligstoelen. In het restaurant kunt u genieten van heerlijke gerechten. 's Avonds kunt u bij het haardvuur onder het genot van een drankje de dag doorspreken. De Green Hills of Africa Lodge is een ideale plek om uw reis te starten, of uw reis in alle rust af te sluiten in afwachting van uw terugvlucht. 

Kirurumu Tented Lodge - Lake Manyara National Park
incl. alle maaltijden
Dit tented camp ligt aan de rand van de Great Rift Vally. De 26 luxe tenten van het camp zijn voorzien van alle comfort. De traditioneel koloniale inrichting zorgt voor een comfortabel verblijf. Tijdens het ontbijt kunt u genieten van een spectaculaire zonsopkomst over het Lake Manyara National Park. Omdat de ingang van het nationale park op korte afstand ligt is dit camp een ideale uitvalsbasis voor een safari in dit park.

Serengeti Kati Kati Tented Camp - Serengeti National Park
incl. alle maaltijden
Kati Kati Tented Camp is een mobile tented camp gelegen in het centrale gedeelte van de Serengeti. Voor diegene die echt midden in de natuur wil overnachten is dit de perfecte plek! Het camp beschikt over 15 comfortabele ingerichte tenten met ensuite faciliteiten. Een gezellige ‘mess tent’ vormt het middelpunt van het camp. Hier worden alle maaltijden geserveerd. Ook is er een lounge tent aanwezig. Na de gamedrives kunt u bij het kampvuur, en onder het genot van appetizers en snacks, met de andere gasten de dag doornemen.

Ndutu Kati Kati Camp - Ndutu
incl. alle maaltijden
Ndutu Kati Kati Tented Camp is een mobiel tented camp gelegen in Ndutu. Dit gebied ligt tussen de Ngorongoro Crater en de Serengeti en is de locatie voor het zien van de kuddes gnoes in maanden december t/m maart. Het camp is zo ingericht dat het een minimale impact heeft op de natuur. Het camp beschikt over tien comfortabele maar basic ingerichte tenten. Uw tent heeft een eigen toilet, wastafel en bucket-shower. De staff zorgt voor warm water dat boven het kampvuur wordt verwarmd. Een gezellige ‘mess tent’ vormt het middelpunt van het camp. Hier zijn de maaltijden in buffetvorm inbegrepen. Ook is er een lounge tent aanwezig. Na de gamedrives kunt u gezellig bij het kampvuur zitten. Dit camp is uitermate geschikt voor reizigers die midden in de natuur willen verblijven. Doorgaans gaat u in dit camp vroeg naar bed, want er zijn verder weinig andere faciliteiten.
 

Farm House Valley Lodge - Ngorongoro Highlands
incl. alle maaltijden
Gelegen in de Ngorongoro hooglanden is de Farm House Valley een aangename plek om te verblijven. De lodge wordt omgeven door koffieplantages, moestuinen en akkers. Voor de maaltijden, in het sfeervolle restaurant, worden dan ook de beste producten gebruikt. Er zijn dertig luxe en ruime chalets die van alle gemakken zijn voorzien. De kamers beschikken over een veranda, comfortabele bedden en een badkamer met inloopdouche, dubbele wastafels en een apart toilet. Plan zeker ook wat tijd in om te ontspannen bij het mooie zwembad en op de comfortabele ligstoelen. Voorafgaand aan het diner kunt u ’s avonds genieten van appetizers en snacks bij het kampvuur.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »