Menu

Tanzania Budget Safari

Deze budget safari door Tanzania is perfect voor de echte natuurliefhebber. Tijdens de Tanzania reis overnacht u namelijk op twee plekken “Under Canvas” in kleinschalige tented camps midden in de natuur. Elke tent is volledig ingericht en beschikt over comfortabele bedden en een ensuite badkamer. De dag wordt vaak afgesloten met een drankje rondom het kampvuur, waarna u in slaap valt met de geluiden van de bush. ’s Morgens geniet u van een kopje koffie of thee terwijl de bush langzaam weer ontwaakt. U bezoekt bekende wildparken als Tarangire, bekend om haar olifantenpopulatie, de Ngorongoro Krater en de Serengeti. Hier vindt de jaarlijkse trek van gnoes en zebra’s plaats.

Noot: Uiteraard kunt u deze Tanzania reis ook verlengen op het tropische eiland Zanzibar. De prijs is op aanvraag.

Reisduur: 8 dagen

Arusha - Tarangire National Park - Serengeti National Park - Lake Manyara - Ngorongoro Crater - Karatu - Arusha

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Tanzania Budget Safari inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Deze reis is geschikt voor een reiziger met minder behoefte aan een luxe verblijfsplaats
 • U reist met een privé-chauffeur naar de bekende wildparken in het noorden van Tanzania
 • Verblijf is in eenvoudige accommodaties, maar alle maaltijden en entreegelden van de parken zijn al wel inclusief in de prijs
 • De reis is makkelijk te combineren met een strandafsluiting op Zanzibar, vraag uw reisspecialist voor de prijzen
bekijk meer

Dag tot daginklappen

hyena op weg - Serengeti - Tanzania
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Kilimanjaro - Arusha
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op Kilimanjaro International Airport wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging die u vervolgens naar uw accommodatie in Arusha brengt. De stad wordt gezien als de toegangspoort voor het maken van safari's in een van de nationale parken van Tanzania.
Dag 2 Arusha - Tarangire National Park
Samen met uw privéchauffeur rijdt u naar het Tarangire National Park. In Tarangire bevinden zich een paar grote poelen met water waar de dieren naartoe gaan om te drinken. Dit park staat verder bekend om het groene landschap en is ca. 2600 km2 groot. Opvallend in het landschap zijn de typische Baobab bomen, met hun dikke stam en korte kruin. In het park leven relatief grote olifantenpopulaties, elandantilopen en buffels. Ook treft u hier roofwild aan zoals leeuwen, cheeta’s en hyena’s.
Dag 3 Tarangire National Park
Vandaag staan er wederom gamedrives op het programma in het Tarangire National Park. Afhankelijk van uw overnachtingsadres neemt u een picknick lunch mee voor onderweg of luncht u in de accommodatie.
Dag 4 Tarangire - Manyara - Ngorongoro Highlands
Na het ontbijt reist u naar het Lake Manyara National Park. Na aankomst wordt er een gamedrive in het park gemaakt. Doordat het park relatief klein is (300 km2, waarvan ca. 200 km2 water), is de kans groot dat u wild ziet. Het landschap is desondanks zeer divers. Er leven langs de oevers van het meer en in de bossen veel vogelsoorten. Met geluk ziet u tijdens een gamedrive ook bavianen, giraffen, olifanten, buffels, nijlpaarden en flamingo’s. Het park staat vooral bekend om de boomklimmende leeuwen. Na de gamedrive rijdt u naar de Ngorongoro Hooglanden waar u overnacht.
Dag 5 Ngorongoro Highlands - Serengeti National Park
Na het ontbijt reist u verder naar het bekende Serengeti National Park. Serengeti betekent ‘eindeloze vlakte’ in de taal van de Masai. Met een oppervlakte van 14.763 km2 is dit het grootste en meest bekende wildpark van Tanzania. In het noorden grenst het park aan het Masai Mara Game Reserve in Kenia. De Serengeti is samen met de Masai Mara het schouwspel van de jaarlijkse migratie van de gnoes. Deze migratie is een van de grootste wildspektakels ter wereld. Na de lunch in de accommodatie staat er in de namiddag een gamedrive op het programma.
Dag 6 Serengeti National Park
Vandaag staat wederom compleet in het teken van het maken van gamedrives. Tijdens de gamedrives die u maakt ziet u dat het park voornamelijk bestaat uit savannes met prachtige vergezichten, af en toe onderbroken door rotsformaties. Er is een enorme variatie aan wild te vinden waarbij de leeuwen goed vertegenwoordigd zijn. De rest van de ‘big five’ is met geluk ook te bewonderen. Andere diersoorten die u misschien zult zien zijn: cheeta’s, impala’s, giraffen, zebra’s en wrattenzwijnen. De Serengeti is een waar eldorado voor vogelliefhebbers.
Dag 7 Serengeti - Ngorongoro Highlands
Vandaag reist u naar het Ngorongoro National Park. In dit enorme natuurgebied staat de niet actieve Ngorongoro vulkaan. De deels ingestorte kraterwand vormt een beschermde omgeving voor planten en wilde dieren. De Ngorongoro heeft daarom als bijnaam ‘de ark van Noach’. Na aankomst maakt u een gamedrive in de Ngorongoro Crater! U heeft hier de meeste kans om de ‘big five’ te zien. Andere dieren die hier leven zijn zebra's, gazellen, gnoes en hyena’s. Bij de meren, op de bodem van de krater, leven veel vogelsoorten waaronder flamingo’s. Na de safari reist u door naar de Ngorongoro Highlands waar u overnacht.
Dag 8 Highlands - Arusha - Kilimanjaro airport
De reis gaat terug naar Arusha waar wij een dagkamer voor u reserveren. U kunt hier gebruik van maken in afwachting van uw terugvlucht. De lunch en het diner zijn voor eigen rekening. Op tijd voor uw vlucht wordt u naar de luchthaven van Kilimanjaro gebracht. Hier neemt u afscheid van uw privéchauffeur en eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens gamedrives per landcruiser met privéchauffeur (tevens gids)
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde gamedrives met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten Tanzania, ca. USD 50 pp (vooraf aanvragen en voldoen via www.immigration.go.tz)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.750 - € 3.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Green Hills of Africa - Arusha
incl. ontbijt
Deze kleinschalige accommodatie ligt ideaal tussen de internationale luchthaven van Kilimanjaro en Arusha in. Door een nieuwe weg kunt u de volgende dag eenvoudig uw reis vervolgen naar een van de wildparken zonder door het drukke centrum van Arusha te hoeven rijden. U verblijft in een van de zes kamers die geschakeld liggen temidden van een groene omgeving. De kamers zijn niet heel ruim maar bieden zeker genoeg comfort voor een overnachting. Heeft u overdag tijd, dan kan er gezwommen worden in het grote zwembad van de lodge, of u kunt ontspannen op een van ligstoelen. In het restaurant kunt u genieten van heerlijke gerechten. 's Avonds kunt u bij het haardvuur onder het genot van een drankje de dag doorspreken. De Green Hills of Africa Lodge is een ideale plek om uw reis te starten, of uw reis in alle rust af te sluiten in afwachting van uw terugvlucht. 

Sangaiwe Tented Lodge - Tarangire National Park
incl. alle maaltijden
Gelegen op veertig hectare gemeenschapsland biedt Sangaiwe Tented Lodge u een rustige omgeving om te ontspannen na een drukke safaridag. De kleinschalige lodge beschikt over 18 tenten, welke allen comfortabel zijn ingericht en zijn gebouwd op een houten verhoging, waardoor ze een mooi uitzicht bieden over Lake Burunge en de Great Rift Valley. De gemeenschappelijke ruimte bestaat uit een bar, een restaurant en een groot terras met een fraai uitzicht op de wildrijke vlakte. Neem na uw safari een verfrissende duik in het zwembad. De lodge is niet omheind, dus met een beetje geluk kunt u het wildlife zelfs in of rondom de lodge tegenkomen. Vanuit deze lodge kunt u gemakkelijk gamedrives maken in het nabijgelegen Tarangire National Park dat u bereikt via de nieuwe Sangaiwe Gate. 

Eileen's Tree Inn - Ngorongoro Highlands
incl. alle maaltijden
Eileen’s Trees Inn ligt bij het dorp Karatu, wat ongeveer 2,5 uur rijden is vanaf Arusha en 3,5 uur vanaf Kilimanjaro international airport. Alle kamers zijn gesitueerd in een prachtige tuin waar u ook een bar, kleine lounge area en een restaurant kunt vinden. De ruime kamers zijn netjes, schoon en in een Afrikaanse stijl gedecoreerd. Alle kamers staan afzonderlijk van elkaar in de tuin en hebben elk hun eigen veranda. De badkamers zijn voorzien van een ruime douche met heet water. Eileen’s Trees Inn is kort gezegd een prima accommodatie waar u voor een of twee nachten heerlijk kunt verblijven

Kuhama Camp - Serengeti National Park
incl. alle maaltijden
Eén of meerdere nachten in het kleinschalige en eco-vriendelijke Kuhama Camp bevelen wij zeker aan. Kuhama Camp zal u zeker een andere ervaring geven dan een verblijf in een lodge, want u slaapt midden op de vlakte van het Serengeti National Park. De tien canvas tenten zijn voorzien van een zitje in de voortent, hebben een houten vloer, comfortabel bed en opbergruimte voor uw bagage. De badkamer is eenvoudig maar heeft eigen sanitair. Het water voor de douche wordt speciaal voor u opgewarmd boven het vuur. De verlichting in uw tent werkt uitsluitend op zonne-energie. Elektronische apparaten kunt u opladen in de centrale hoofdtent. Hier is zelfs WIFI beschikbaar. Na terugkomst van de gamedrive is de warme douche al klaar voor gebruik. Nadat u zich heeft opgefrist volgt u de rij brandende olielampjes naar de centrale tent. Hier geniet van een heerlijk diner dat, afhankelijk van het aantal gasten, aan tafel wordt geserveerd of in buffetstijl is. De dag kan worden afgesloten met een drankje rondom het kampvuur waarna een Masai u terug zal begeleiden naar de tent. ‘s Avonds valt u in slaap met de geluiden van de Afrikaanse bush om u heen. U kiest voor Kuhama Camp als u een echte natuurliefhebber bent! 

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »