Menu

Tanzania Budget Safari

Deze budget safari door Tanzania is perfect voor de echte natuurliefhebber. Tijdens de Tanzania reis overnacht u namelijk op twee plekken “Under Canvas” in kleinschalige tented camps midden in de natuur. Elke tent is volledig ingericht en beschikt over comfortabele bedden en een ensuite badkamer. De dag wordt vaak afgesloten met een drankje rondom het kampvuur, waarna u in slaap valt met de geluiden van de bush. ’s Morgens geniet u van een kopje koffie of thee terwijl de bush langzaam weer ontwaakt. U bezoekt bekende wildparken als Tarangire, bekend om haar olifantenpopulatie, de Ngorongoro Krater en de Serengeti. Hier vindt de jaarlijkse trek van gnoes en zebra’s plaats.

Noot: Uiteraard kunt u deze Tanzania reis ook verlengen op het tropische eiland Zanzibar. De prijs is op aanvraag.

Reisduur: 8 dagen

Arusha - Tarangire National Park - Serengeti National Park - Lake Manyara - Ngorongoro Crater - Karatu - Arusha

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Arusha
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op Kilimanjaro International Airport wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging die u vervolgens naar uw hotel in Arusha brengt. De stad wordt gezien als de toegangspoort voor het maken van safari's in een van de nationale parken van Tanzania. U heeft hier een overnachting voordat uw safari de volgende ochtend start.
Dag 2 Arusha - Tarangire National Park
Samen met uw privéchauffeur rijdt u naar het Tarangire National Park. Van juni tot december is dit park zeer de moeite waard vanwege de droge periode. De dieren komen naar Tarangire toe om te drinken; daar zijn dan nog een paar grote poelen met water. Dit park staat verder bekend om het groene landschap en is ca. 2600 km2 groot. Opvallend in het landschap zijn de typische Baobab bomen, met hun dikke stam en korte kruin. Na aankomst in de lodge staat de lunch voor u klaar. In de middag maakt u een eerste gamedrive.
Dag 3 Tarangire National Park
Na het ontbijt maakt u een nature walk onder begeleiding van de Masai. Een aangename activiteit om de benen even te strekken en meer te leren over de bush. Na de lunch gaat u wederom op safari in het Tarangire National Park. In het park leven relatief grote olifantenpopulaties, elandantilopen en buffels. Ook treft u hier roofwild aan zoals leeuwen, cheeta’s en hyena’s.
Dag 4 Tarangire - Ngorongoro Highlands
Vandaag reist u naar de Ngorongoro Highlands waar u de komende nacht verblijft. Onderweg wordt er een stop gemaakt in het Lake Manyara National Park voor een safari. Uw picknick lunch neemt u mee vanuit Tarangire en nuttigt u in het park. Doordat het park relatief klein is (300 km2, waarvan ca. 200 km2 water), is de kans groot dat u wild ziet. Het landschap is zeer divers en loopt uiteen van moerassen tot savannevlaktes tot dichte bossen. Tijdens uw gamedrive zijn er vele verschillende soorten wild te zien waaronder bavianen, giraffen, olifanten, buffels, gazelles en nijlpaarden. Het nationale park staat vooral bekend om de boomklimmende leeuwen, een unicum omdat deze dieren geen goede klimmers zijn.  In Manyara kunt u ook even de benen strekken en over de boardwalk lopen bij de hot springs. Na de gamedrive reist u verder naar de accommodatie in de Ngorongoro Highlands.
Dag 5 Ngorongoro Highlands - Serengeti
Na het ontbijt reist u verder naar het bekende Serengeti National Park. Serengeti betekent ‘eindeloze vlakte’ in de taal van de Masai.  Met een oppervlakte van 14.763 km2 is dit het grootste, en meeste bekende wildpark van Tanzania. In het noorden grenst het park aan het Masai Mara Game Reserve in Kenia. De Serengeti is samen met de Masai Mara het schouwspel van de jaarlijkse migratie van de gnoes. Deze migratie is een van de grootste wildspektakels ter wereld. Na de lunch in de accommodatie staat er in de namiddag een gamedrive op het programma.
Dag 6 Serengeti National Park
Vandaag staat wederom compleet in het teken van het maken van gamedrives. Tijdens de gamedrives die u maakt ziet u dat het park voornamelijk bestaat uit savannes met prachtige vergezichten, af en toe onderbroken door rotsformaties. Er is een enorme variatie aan wild te vinden waarbij de leeuwen goed vertegenwoordigd zijn. De rest van de ‘big five’ is met geluk ook te bewonderen. Andere diersoorten die u misschien zult zien zijn: cheeta’s, impala’s, giraffen, zebra’s en wrattenzwijnen. De Serengeti is een waar eldorado voor vogelliefhebbers.
Dag 7 Serengeti - Ngorongoro Highlands
Vandaag reist u naar het Ngorongoro National Park, een picknick lunch wordt meegenomen. In dit enorme natuurgebied staat de niet actieve Ngorongoro vulkaan. De deels ingestorte kraterwand vormt een beschermde omgeving voor planten en wilde dieren. De Ngorongoro heeft daarom als bijnaam ‘de ark van Noach’. In de krater maakt u een gamedrive. U heeft hier de meeste kans om de ‘big five’ te zien. Andere dieren die hier leven zijn zebra's, gazellen, gnoes en hyena’s. Bij de meren, op de bodem van de krater, leven veel vogelsoorten waaronder flamingo’s. Na de gamedrive reist u naar de Ngorongoro Highlands waar u wederom overnacht.
Dag 8 Ngorongoro Highlands - Kilimanjaro - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Na nog een heerlijk ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens gamedrives per landcruiser met privéchauffeur (tevens gids)
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde gamedrives met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visumkosten Tanzania, ca. USD 50 pp (vooraf aanvragen en voldoen via www.immigration.go.tz)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.500 - € 2.750

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

voorzijde van Planet Lodge - Planet Lodge - Tanzania
Planet Lodge - Arusha
incl. ontbijt
De Planet Lode is gelegen in een van Tanzania’s bruisende steden Arusha. In het hart van deze stad heeft planet Lodge een prachtige ligging met een groene omgeving waarvan u niet het idee krijgt dat u in een stad verblijft. Deze accommodatie heeft 14 chalets die per twee geschakeld zijn. De kamers hebben eigen zitje/balkon en een ensuite badkamer. De gehele lodge is gedecoreerd naar een echte Afrikaanse stijl. Naast de nette kamers heeft Planet Lodge ook een heerlijk zwembad waar u alvast in de stemming van uw vakantie kunt komen. Daarnaast is er een speeltuin voor kinderen en daarmee is het ook zeer geschikt voor families.

Whistling Thorn Tented Camp - kamer - Tarangire National Park -Tanzania
Whistling Thorn Tented Camp - Tarangire National Park
incl. alle maaltijden
Whistling Thorn Tented Camp is gelegen in de wildernis nabij het Tarangire National Park dicht bij de Kwakuchinja Wildlife Corridor. Deze 'corridor' vormt de verbinding voor het wil tussen Tarangire en Lake Manyara. Op deze plek zit u dus prima wat betreft wildlife, als u geluk heeft ziet u vanaf uw veranda olifanten, zebra’s en wildebeesten voorbij lopen. Het camp wordt gerund door de lokale bevolking uit de Masai dorpen. Whistling Thorn Tented Camp heeft zes eenvoudige safari tenten. Elke tent bevat een eigen aparte badkamer met douche en toilet.

Eileen's Tree Inn - kamer - Ngorongoro Highlands - Tanzania
Eileen's Tree Inn - Ngorongoro Highlands
incl. alle maaltijden
Eileen’s Trees Inn ligt bij het dorp Karatu, wat ongeveer 2,5 uur rijden is vanaf Arusha en 3,5 uur vanaf Kilimanjaro international airport. Alle kamers zijn gesitueerd in een prachtige tuin waar u ook een bar, kleine lounge area en een restaurant kunt vinden. De ruime kamers zijn netjes, schoon en in een Afrikaanse stijl gedecoreerd. Alle kamers staan afzonderlijk van elkaar in de tuin en hebben elk hun eigen veranda. De badkamers zijn voorzien van een ruime douche met heet water. Eileen’s Trees Inn is kort gezegd een prima accommodatie waar u voor een of twee nachten heerlijk kunt verblijven

interior - Serengeti Kati Kati - Serengeti - Tanzania
Serengeti Kati Kati Tented Camp - Serengeti National Park
incl. alle maaltijden
Kati Kati Tented Camp is een mobile tented camp gelegen in het centrale gedeelte van de Serengeti. Voor diegene die echt midden in de natuur wil overnachten is dit de perfecte plek! Het camp beschikt over 15 comfortabele ingerichte tenten met ensuite faciliteiten. Een gezellige ‘mess tent’ vormt het middelpunt van het camp. Hier worden alle maaltijden geserveerd. Ook is er een lounge tent aanwezig. Na de gamedrives kunt u bij het kampvuur, en onder het genot van appetizers en snacks, met de andere gasten de dag doornemen.

bekijk meer

Waarom?inklappen

 • PANGEA Travel werkt al jaren met dezelfde betrouwbare partner in Tanzania.
 • We kiezen voor kwaliteit wat u ook terugziet in de safarivoertuigen die ter plaatse worden ingezet. Dit zijn ruime en comfortabele landrovers/landcruisers waarvan het dak tijdens de safari omhoog wordt geklapt.
 • U verblijft in kleinschalige camps midden in de natuur
 • Geen camps met grote restaurants en lange rijen voor de buffetten.
 • Persoonlijke aandacht en service door de kleinschaligheid van de camps.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »