Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Tanzania & Zanzibar, Sportief & Actief

Tanzania is een klassiek safariland waar u een goede kans heeft om veel wild te spotten. U reist per comfortabele landcruiser waarmee u ook op gamedrive gaat. U spendeert dus veel tijd in de auto en er is weinig tijd om actief bezig te zijn. Wij krijgen vaak de vraag: ‘kan een safari door Tanzania niet wat actiever?’ Speciaal voor deze reizigers hebben we deze reis samengesteld waarbij u naast gamedrives ook verschillende andere activiteiten onderneemt. Wat dacht u van een wandelsafari, een kanotocht, fietsen en een actieve hike naar een waterval. Na deze actieve safari kunt u ontspannen op Zanzibar, maar ook daar zijn natuurlijk volop mogelijkheden om te sporten, duiken of te snorkelen.

Reisduur: 15 dagen

Arusha - Arusha National Park - Lake Natron - Lake Manyara - Serengeti - Ngorongoro - Stonetown - Zanzibar

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Tanzania & Zanzibar, Sportief & Actief inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Een ideale reis voor de reiziger die naast het maken van safari's per landcruiser ook een actievere reis wilt maken
 • Bij deze reis zijn een aantal activiteiten al inclusief, zoals een wandelsafari, kanotocht en mountainbike tocht
 • U verblijft in comfortabele camps in de nationale parken in Tanzania
 • Op Zanzibar heeft u eerst een nachtje in Stone Town, zodat u het stadje zelf kunt ontdekken voor u verder reist naar uw strandhotel
bekijk meer

Dag tot daginklappen

vee - Lake Natron - Tanzania - foto: Martijn Visscher
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Arusha
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op Kilimanjaro International Airport wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging die u vervolgens naar uw hotel in Arusha brengt. De stad wordt gezien als de toegangspoort voor het maken van safari's in een van de nationale parken van Tanzania. U heeft hier een overnachting voordat uw safari de volgende ochtend start.
Dag 2 Arusha - Arusha National Park - Arusha
Vandaag bezoekt u het Arusha National Park. Een relatief klein park dat ondanks een oppervlakte van slechts 52 km2 een rijk wildleven heeft. Naast de dieren is ook het landschap indrukwekkend. Bij helder weer is het uitzicht op Mount Meru en Mount Kilimanjaro adembenemend. Het park bestaat uit een kleine krater, kratermeren, acaciabos en regenwoud. Na aankomst staat er aan het begin van de ochtend een wandelsafari op het programma. Hierna maakt u een kanotocht op Lake Momella. Duur van de kanosafari is ongeveer 2 - 2,5 uur en u heeft een goede kans om buffels, bosbokken, giraffen en nijlpaarden te zien. Na de activiteiten is de rest van de dag vrij te besteden bij de accommodatie.
Dag 3 Arusha - Lake Manyara
De reis gaat vandaag naar het Lake Manyara National Park. Na de lunch staat er een gamedrive in het park gepland. Doordat het park relatief klein is (300 km2, waarvan ca. 200 km2 water), is de kans groot dat u wild ziet. Er leven langs de oevers van het meer en in de bossen vele vogelsoorten waaronder flamingo’s die het complete delen van het meer roze kleuren. Tijdens uw gamedrive zijn er vele verschillende soorten wild te zien waaronder bavianen, giraffen, olifanten, buffels, gazelles en nijlpaarden. Het nationale park staat vooral bekend om de boomklimmende leeuwen, een unicum omdat deze dieren geen goede klimmers zijn. 
Dag 4 Lake Manyara - Lake Natron
Vandaag reist naar Lake Natron, gelegen ten noorden van de Ngorongoro. Een picknick box neemt u mee voor onderweg. De komende twee nachten verblijft u in Lake Natron Camp nabij het meer. In de middag rijdt u naar het meer. Lake Natron bevindt zich nabij de grens van Kenia in Tanzania. Dit drie meter diepe meer wordt omgeven door het vulkanische maanlandschap van de Rift Valley. Het landschap is gevormd door de overblijfselen van de actieve vulkanen. Hetgeen dat Lake Natron bijzonder maakt is de karakteristieke diep rode kleur van het water. Deze kleur heeft het meer te danken aan de blauwalgen die leven in het zoute water. Ook bijzonder is het feit dat Lake Natron de enige broedplaats is van de dwergflamingo. Ieder jaar komen hier circa twee miljoen flamingo’s bijeen om eieren te leggen en uit te broeden. De dwergflamingo’s hebben een mooie roze kleur, welke zij verkrijgen door het eten van blauwgroene algen met rode pigmenten. Flamingo's zijn meestal te zien tussen september en april, waarbij de meeste eieren in december uitkomen.
Dag 5 Lake Natron
Het gebied rondom Lake Natron is uitermate geschikt voor wandelingen. Vandaag maakt u een wandeling naar de Engare Sero Gorge. U loopt naar verschillende watervallen. Het landschap bestaat uit vulkanisch gesteente en tropische palmen. De mooie omgeving is ook perfect voor het spotten van vogels. Na de lunch is de namiddag vrij te besteden. Vanuit de lodge kunt u optioneel een cultural walk maken waarbij u kennis maakt met de lokale bevolking.
Dag 6 Lake Natron - Ngorongoro Highlands
Samen met uw privéchauffeur reist u vandaag naar de Ngorongoro Highlands waar u verblijft. Na de lunch is de rest van de middag vrij te besteden. U kunt in de namiddag een bezoek brengen aan het kindertehuis nabij de accommodatie. 
Dag 7 Serengeti National Park
Na het ontbijt reist u verder naar het bekende Serengeti National Park. Serengeti betekent ‘eindeloze vlakte’ in de taal van de Masai. Met een oppervlakte van 14.763 km2 is dit het grootste en meest bekende wildpark van Tanzania. In het noorden grenst het park aan het Masai Mara Game Reserve in Kenia. De Serengeti is samen met de Masai Mara het schouwspel van de jaarlijkse migratie van de gnoes. Deze migratie is een van de grootste wildspektakels ter wereld. Na de lunch in de accommodatie staat er in de namiddag een gamedrive op het programma.
Dag 8 Serengeti National Park
Vandaag staat wederom compleet in het teken van het maken van gamedrives. Tijdens de gamedrives die u maakt ziet u dat het park voornamelijk bestaat uit savannes met prachtige vergezichten, af en toe onderbroken door rotsformaties. Er is een enorme variatie aan wild te vinden waarbij de leeuwen goed vertegenwoordigd zijn. De rest van de ‘big five’ is met geluk ook te bewonderen. Andere diersoorten die u misschien zult zien zijn: cheeta’s, impala’s, giraffen, zebra’s en wrattenzwijnen. De Serengeti is een waar eldorado voor vogelliefhebbers.
Dag 9 Serengeti - Crater - Ngorongoro Highlands
Vandaag reist u naar het Ngorongoro National Park. In dit enorme natuurgebied staat de niet actieve Ngorongoro vulkaan. De deels ingestorte kraterwand vormt een beschermde omgeving voor planten en wilde dieren. De Ngorongoro heeft daarom als bijnaam ‘de ark van Noach’. Na aankomst maakt u een gamedrive in de Ngorongoro Crater! U heeft hier de meeste kans om de ‘big five’ te zien. Andere dieren die hier leven zijn zebra's, gazellen, gnoes en hyena’s. Bij de meren, op de bodem van de krater, leven veel vogelsoorten waaronder flamingo’s. Na de safari reist u door naar de Ngorongoro Highlands waar u overnacht.
Dag 10 Ngorongoro Highlands - Arusha - Zanzibar/Stonetown
De safari in Tanzania sluit u vandaag af met een leuke fietstocht nabij het dorpje Mto Wa Mbu op het programma. De duur van de excursie is ongeveer drie uur. U legt een gemakkelijke fietstocht af door de dorpjes en de plantages die in het achterland liggen. Uw gids vertelt u over de verbouwing van rijst en de verschillende bananensoorten op de enorme plantages. Indien gewenst kan het lokale bananenbier of de bananenwijn zelfs geproefd worden. De fietstocht is een interessante en leerzame excursie waarbij een goede indruk krijgt van het leven van de inwoners in Mto Wa Mbu. U reist vervolgens terug naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Zanzibar. Na aankomst op Zanzibar volgt de transfer naar de accommodatie in de stad. Stonetown is de hoofdstad van het eiland Zanzibar. De eeuwenlange handelsbetrekkingen tussen Azië en Afrika zijn goed terug te vinden in de lokale architectuur en cultuur. De architectuur is een combinatie van Arabisch, Perzisch, Indisch en Europees. De Arabische huizen herkent u aan de grote houten deuren en veranda’s. De stad biedt een doolhof aan smalle straatjes, oude moskeeën, bazaars en twee paleizen van de voormalige sultan van Tanzania. U waant zich hier dus echt in een sprookjeswereld! Stone Town heeft ook een strandje waar u aan het eind van de dag kunt u genieten van een prachtige zonsondergang. Stone Town staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
Dag 11 Stonetown - Zanzibar/strand
Deze ochtend kunt u nog gebruiken om op eigen gelegenheid een wandeling te maken door Stonetown. Het oude stadje heeft een doolhof van smalle straatjes, oude moskeeën, bazaars en twee paleizen van de voormalige sultan van Tanzania. Daarnaast zijn er talloze kleine winkels. Er heerst een Arabische sfeer in de stad. In de middag verzorgen we de transfer per auto met privéchauffeur naar de accommodatie aan het strand. Dit is een prima plek om lekker bij te komen van alle indrukken die u op het vaste land heeft opgedaan. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding.
Dag 12 Zanzibar
U heeft een vrije dag op Zanzibar. Naast heerlijk ontspannen en genieten van zon, zee en strand zijn er ook tal van excursiemogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld gaan duiken, snorkelen of maak een boottocht met een traditionele zeilboot tijdens zonsondergang.
Dag 13 Zanzibar
Dag ter vrije besteding. Optioneel kunt u een specerijentour over het eiland maken. Tijdens de tour ziet u hoe kaneel, nootmuskaat en peper groeit maar ook de vele fruitsoorten van het eiland. Een andere mogelijkheid is om een bezoek te brengen aan het nationale park van het eiland; Jozani Forest. In dit park komst de rode colobus aap voor, de enige plaats ter wereld. Optionele excursies worden georganiseerd vanuit verschillende resorts en zijn eenvoudige ter plaatse te reserveren.
Dag 14 Zanzibar
U heeft een vrije dag op Zanzibar. 
Dag 15 Zanzibar - (vliegreis op eigen gelegenheid)
De ochtend en een deel van de middag zijn nog ter vrije besteding. In de loop van de dag heeft u een transfer naar de luchthaven van Zanzibar. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: de kamer in het resort staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst kunnen we een dagkamer voor u reserveren (de meerprijs is op aanvraag).
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens gamedrives per landcruiser met privéchauffeur (tevens gids)
 • airporttransfers op Zanzibar per auto met privéchauffeur
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde gamedrives met bijbehorende entreegelden
 • wandelsafari Arusha National Park
 • kanotocht op Lake Momella
 • hike Engare Sero Waterfalls
 • fietstocht nabij Mto Wa Mbu
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage SGR:  € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • lokale vliegreis Arusha - Zanzibar (vaak onderdeel van het internationale ticket)
 • visumkosten Tanzania, ca. USD 50 pp (vooraf aanvragen en voldoen via www.immigration.go.tz)
 • infrastructure levy Zanzibar, USD 1 pp per nacht (contant te voldoen bij de accommodatie)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 4.500 - € 4.750

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Planet Lodge - Arusha
incl. ontbijt
De Planet Lode is gelegen in een van Tanzania’s bruisende steden Arusha. In het hart van deze stad heeft planet Lodge een prachtige ligging met een groene omgeving waarvan u niet het idee krijgt dat u in een stad verblijft. Deze accommodatie heeft 14 chalets die per twee geschakeld zijn. De kamers hebben eigen zitje/balkon en een ensuite badkamer. De gehele lodge is gedecoreerd naar een echte Afrikaanse stijl. Naast de nette kamers heeft Planet Lodge ook een heerlijk zwembad waar u alvast in de stemming van uw vakantie kunt komen. Daarnaast is er een speeltuin voor kinderen en daarmee is het ook zeer geschikt voor families.

Kirurumu Tented Lodge - Lake Manyara National Park
incl. alle maaltijden
Dit tented camp ligt aan de rand van de Great Rift Vally. De 26 luxe tenten van het camp zijn voorzien van alle comfort. De traditioneel koloniale inrichting zorgt voor een comfortabel verblijf. Tijdens het ontbijt kunt u genieten van een spectaculaire zonsopkomst over het Lake Manyara National Park. Omdat de ingang van het nationale park op korte afstand ligt is dit camp een ideale uitvalsbasis voor een safari in dit park.

Lake Natron Halisi Camp - Lake Natron
incl. alle maaltijden
Lake Natron Halisi Camp is een eenvoudig tented camp vlakbij Lake Natron. Hier ontwaakt u in de ochtend, met het gezang van de vogels die zich verschuilen in de struiken tussen de tenten. Verwacht geen luxe op deze prachtige afgelegen plek, maar het vriendelijke personeel zal er zeker alles aan doen om uw verblijf aangenaam te maken. U verblijft in een van de tien canvas tenten met normale bedden en een ensuite eenvoudige badkamer met wastafel en bucketshower. De verlichting werkt op zonne-energie en camera’s en andere elektronica kunnen alleen centraal worden opgeladen. In de main tent worden de maaltijden geserveerd en kunt u ‘s avonds even bij het kampvuur zitten. Vanuit het camp kunt u deelnemen aan verschillende optionele excursies waaronder een bezoek aan de lokale community, een wandeling naar de Ngare Sero waterval en natuurlijk een bezoek aan Lake Natron.

Rhotia Valley - Ngorongoro Highlands
incl. alle maaltijden
Verblijven in een kleinschalig accommodatie en tegelijkertijd iets betekenen voor de lokale bevolking? Dat kan in Rhotia Valley tented camp, gelegen op een heuvel met uitzicht over de Ngorongoro Highlands. Rhotia Valley heeft een eigen kindertehuis opgezet en is inmiddels een belangrijke plek geworden voor de omgeving. Zo zijn er voor het tented camp als het kindertehuis veel voorzieningen gebouwd, zoals een bakkerij en een groentetuin. Een verblijf in het tented camp steunt direct alle projecten. De ruime rustig gelegen tenten met en-suite badkamer met douche hebben elk een eigen patio, vanwaar u kunt genieten van de omgeving. De maaltijden worden met veel zorg bereid, naast de groenten en het brood, krijgt u ook zelf geproduceerde melkproducten. Na de gamedrives of een wandeling in de omgeving kunt u genieten van het zwembad. In de avond kunt u uw safari-ervaringen delen bij het kampvuur en als het koud is, krijgt u een lekkere warme kruik mee voor in uw bed. U verblijft hier met een goed gevoel!
 

Kuhama Camp - Serengeti National Park
incl. alle maaltijden
Eén of meerdere nachten in het kleinschalige en eco-vriendelijke Kuhama Camp bevelen wij zeker aan. Kuhama Camp zal u zeker een andere ervaring geven dan een verblijf in een lodge, want u slaapt midden op de vlakte van het Serengeti National Park. De tien canvas tenten zijn voorzien van een zitje in de voortent, hebben een houten vloer, comfortabel bed en opbergruimte voor uw bagage. De badkamer is eenvoudig maar heeft eigen sanitair. Het water voor de douche wordt speciaal voor u opgewarmd boven het vuur. De verlichting in uw tent werkt uitsluitend op zonne-energie. Elektronische apparaten kunt u opladen in de centrale hoofdtent. Hier is zelfs WIFI beschikbaar. Na terugkomst van de gamedrive is de warme douche al klaar voor gebruik. Nadat u zich heeft opgefrist volgt u de rij brandende olielampjes naar de centrale tent. Hier geniet van een heerlijk diner dat, afhankelijk van het aantal gasten, aan tafel wordt geserveerd of in buffetstijl is. De dag kan worden afgesloten met een drankje rondom het kampvuur waarna een Masai u terug zal begeleiden naar de tent. ‘s Avonds valt u in slaap met de geluiden van de Afrikaanse bush om u heen. U kiest voor Kuhama Camp als u een echte natuurliefhebber bent! 

Dhow Palace Hotel - Stone Town
incl. ontbijt
Verblijven in een historisch pand in het hartje van Stonetown? Dat kan in Dhow Palace. Dhow Palace was oorspronkelijk het huis van een rijke handelaar, Sheikh bin Mujbia. Vanaf 1993 doet het dienst als hotel en beschikt de accommodatie over 30 kamers, sommige met een goed uitzicht op de Indische Oceaan. De relatief nieuwe kamers hebben een uitzicht op de binnenplaats en het (kleine, maar zeer gewaardeerde) zwembad. Door de jaren heen is verschillende kunst, ornamenten en antiek meubilair verzameld en dat zorgt voor een authentiek en sfeervol interieur. Soms lijkt het net alsof u in een museum staat! Op nog geen vijf minuten lopen ligt het strand van Stonetown en een hapje eten kunt u eventueel bij The Beach House Restaurant, dat dicht bij de accommodatie ligt. Vanaf het terras van dit restaurant heeft u een mooi uitzicht op de oceaan.
 

Langi Langi Beach Bungalows - Zanzibar
incl. ontbijt
Bent u op zoek naar een kleinschalige accommodatie in het noorden van Zanzibar? Dan is Langi Langi Beach Bungalows iets voor u! Direct aan het strand van Nungwi Village en met een eigen zwembad. De 34 eenvoudige kamers zijn in Zanzibari stijl ingericht. Geniet bij het zwembad van een ontspannende massage, kom tot rust in de tropische tuin of volg één van de georganiseerde kooklessen. Tijdens deze kookles bereid u samen met de koks en andere gasten een typisch Zanzibari diner. De keuken van Langi Langi Beach Bungalows staat bekend als één van de beste van Zanzibar. ’s Avonds geniet u dan ook van een overheerlijk seafood diner aan het strand. Uiteraard behoren duiken, snorkelen en zeilen ook tot de mogelijkheden tijdens uw verblijf in Langi Langi Beach Bungalows. Er zijn twee suites met uitzicht op zee, de overige kamers liggen in de tuin of bij het zwembad.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »