Menu

Tanzania & Zanzibar, Sportief & Actief

Tanzania is een klassiek safariland waar u een goede kans heeft om veel wild te spotten. U reist per comfortabele landcruiser waarmee u ook op gamedrive gaat. U spendeert dus veel tijd in de auto en er is weinig tijd om actief bezig te zijn. Wij krijgen vaak de vraag: ‘kan een safari door Tanzania niet wat actiever?’ Speciaal voor deze reizigers hebben we deze reis samengesteld waarbij u naast gamedrives ook verschillende andere activiteiten onderneemt. Wat dacht u van een wandelsafari, een kanotocht, mountainbiken, een wandeling over de kraterrand en een actieve hike naar een waterval. Na deze actieve safari kunt u ontspannen op Zanzibar, maar ook daar zijn natuurlijk volop mogelijkheden om te sporten, duiken of te snorkelen.

Reisduur: 14 dagen

Arusha - Arusha National Park - Lake Natron - Lake Manyara - Serengeti - Ngorongoro - Stonetown - Zanzibar

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Arusha
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op Kilimanjaro International Airport wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging die u vervolgens naar uw hotel in Arusha brengt. De stad wordt gezien als de toegangspoort voor het maken van safari's in een van de nationale parken van Tanzania. U heeft hier een overnachting voordat uw safari de volgende ochtend start.
Dag 2 Arusha - Arusha National Park - Arusha
Vandaag bezoekt u het Arusha National Park. Een relatief klein park dat ondanks een oppervlakte van slechts 52 km2 een rijk wildleven heeft. Naast de dieren is ook het landschap indrukwekkend. Bij helder weer is het uitzicht op Mount Meru en Mount Kilimanjaro adembenemend. Het park bestaat uit een kleine krater, kratermeren, acaciabos en regenwoud. Na aankomst staat er aan het begin van de ochtend een wandelsafari op het programma. Hierna maakt u een kanotocht op Lake Momella. Duur van de kanosafari is ongeveer 2 - 2,5 uur en u heeft een goede kans om buffels, bosbokken, giraffen en nijlpaarden te zien. Na de activiteiten is de rest van de dag vrij te besteden bij de accommodatie.
Dag 3 Arusha - Lake Natron
Vandaag reist naar Lake Natron, gelegen ten noorden van de Ngorongoro. Een picknick box neemt u mee voor onderweg. De komende twee nachten verblijft u in Lake Natron Camp nabij het meer. In de middag rijdt u naar het meer. Lake Natron bevindt zich nabij de grens van Kenia in Tanzania. Dit drie meter diepe meer wordt omgeven door het vulkanische maanlandschap van de Rift Valley. Het landschap is gevormd door de overblijfselen van de actieve vulkanen. Hetgeen dat Lake Natron bijzonder maakt is de karakteristieke diep rode kleur van het water. Deze kleur heeft het meer te danken aan de blauwalgen die leven in het zoute water. Ook bijzonder is het feit dat Lake Natron de enige broedplaats is van de dwergflamingo. Ieder jaar komen hier circa twee miljoen flamingo’s bijeen om eieren te leggen en uit te broeden. De dwergflamingo’s hebben een mooie roze kleur, welke zij verkrijgen door het eten van blauwgroene algen met rode pigmenten. Flamingo's zijn meestal te zien tussen september en april, waarbij de meeste eieren in december uitkomen.
Dag 4 Lake Natron
Het gebied rondom Lake Natron is uitermate geschikt voor wandelingen. Vandaag maakt u een wandeling naar de Engare Sero Gorge. U loopt naar verschillende watervallen. Het landschap bestaat uit vulkanisch gesteente en tropische palmen. De mooie omgeving is ook perfect voor het spotten van vogels. Na de lunch is de namiddag vrij te besteden. Vanuit de lodge kunt u optioneel een cultural walk maken waarbij u kennis maakt met de lokale bevolking.
Dag 5 Lake Natron - Lake Manyara - Ngorongoro Highlands
De volgende bestemming is het Lake Manyara National Park waar u op safari gaat. Een picknick box neemt u mee vanuit de lodge. Doordat het park relatief klein is (300 km2, waarvan ca. 200 km2 water), is de kans groot dat u wild ziet. Tijdens uw gamedrive is er vaak veel wild te zien waaronder bavianen, giraffen, olifanten, buffels en nijlpaarden. Ook in Manyara kunt u weer even de benen strekken en over de boardwalk lopen. Een looppad van ongeveer 300 meter gaat over de warmwater bronnen naar het meer, waar u een weids uitzicht heeft over het immense moerasgebied. We plannen ook een bezoek aan de Manyara Treetop Walkway. Een wandeling over hangbruggen tot op een hoogte van 18 meter tussen de boomtoppen. Vanaf deze hoogte kunt u genieten van vlinders, vogels en apen die met geluk te zien zijn. Na het bezoek rijden we naar de lodge in de Ngorongoro Hooglanden.
Dag 6 Ngorongoro Highlands - Serengeti
Na het ontbijt reist u verder naar het bekende Serengeti National Park. Serengeti betekent ‘eindeloze vlakte’ in de taal van de Masai.  Met een oppervlakte van 14.763 km2 is dit het grootste, en meeste bekende wildpark van Tanzania. In het noorden grenst het park aan het Masai Mara Game Reserve in Kenia. De Serengeti is samen met de Masai Mara het schouwspel van de jaarlijkse migratie van de gnoes. Deze migratie is een van de grootste wildspektakels ter wereld. Na de lunch in de accommodatie staat er in de namiddag een gamedrive op het programma.
Dag 7 Serengeti National Park
Vandaag staat wederom compleet in het teken van het maken van gamedrives. Tijdens de gamedrives die u maakt ziet u dat het park voornamelijk bestaat uit savannes met prachtige vergezichten, af en toe onderbroken door rotsformaties. Er is een enorme variatie aan wild te vinden waarbij de leeuwen goed vertegenwoordigd zijn. De rest van de ‘big five’ is met geluk ook te bewonderen. Andere diersoorten die u misschien zult zien zijn: cheeta’s, impala’s, giraffen, zebra’s en wrattenzwijnen. De Serengeti is een waar eldorado voor vogelliefhebbers.
Dag 8 Serengeti National Park - Ngorongoro Crater
Vroeg vertrek naar de Ngorongoro. Het eerste deel van de route gaat weer door de Serengeti, dus er is een goede kans om onderweg nog wild te spotten. Aangekomen in de krater gaat u wederom op gamedrive. De deels ingestorte kraterwand van een niet actieve vulkaan vormt een beschermde omgeving voor planten en dieren. Op de bodem van de krater bij de meren leven veel vogelsoorten waaronder flamingo’s. Een picknicklunch wordt meegenomen zodat u deze in de crater kan nuttigen. Na de safari is het tijd om de benen te strekken. Samen met een gids maakt u een wandeling over de kraterrand. U wandelt door bossen en graslanden over de westelijke kraterrand langs het Oloirobi viewpoint. Onderweg heeft u bij helder een fraai zicht op de krater met in de verte Olduvai Gorge, de Serengeti en de Gol Mountains. Komende nacht verblijf u in de Rhino Lodge, gelegen op een paar honderd meter van de kraterrand.
Dag 9 Ngorongoro Crater - Arusha - Zanzibar/Stonetown
De safari in Tanzania sluit u vandaag af met een leuke fietstocht nabij het Lake Manyara National Park van circa drie uur. U legt een gemakkelijke fietstocht af door de Great Rift Valley, nabij het lokale dorpje Mto Wa Mbu. U fietst door het dorp en langs plantages. Nabij de oever van het meer spot u met een beetje geluk nog dieren. Al fietsend maakt u kennis met het lokale leven en ervaart u de schoonheid van de natuur! We verzorgen vandaag wederom een picknick box. Deze middag neemt u, na aankomst op de luchthaven van Arusha, afscheid van uw gids. U gaat aan boord van de binnenlandse vlucht naar Zanzibar. Na aankomst transfer naar het hotel in Stonetown. De stad heeft een strandje waar u tegen het einde van de middag kunt genieten van een prachtige zonsondergang. 's Avonds is het de moeite waard om te dineren in een van de restaurants met een dakterras. U geniet dan van een sprookjesachtig uitzicht over de stad.
Dag 10 Stonetown - Zanzibar/strand
Deze ochtend kunt u nog gebruiken om op eigen gelegenheid een wandeling te maken door Stonetown. Het oude stadje heeft een doolhof van smalle straatjes, oude moskeeën, bazaars en twee paleizen van de voormalige sultan van Tanzania. Daarnaast zijn er talloze kleine winkels. Er heerst een Arabische sfeer in de stad. In de middag verzorgen we de transfer per auto met privéchauffeur naar de accommodatie aan het strand. Dit is een prima plek om lekker bij te komen van alle indrukken die u op het vaste land heeft opgedaan. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding.
Dag 11 Zanzibar
U heeft een vrije dag op Zanzibar. Naast heerlijk ontspannen en genieten van zon, zee en strand zijn er ook tal van excursiemogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld gaan duiken, snorkelen of maak een boottocht met een traditionele zeilboot tijdens zonsondergang.
Dag 12 Zanzibar
Dag ter vrije besteding. Optioneel kunt u een specerijentour over het eiland maken. Tijdens de tour ziet u hoe kaneel, nootmuskaat en peper groeit maar ook de vele fruitsoorten van het eiland. Een andere mogelijkheid is om een bezoek te brengen aan het nationale park van het eiland; Jozani Forest. In dit park komst de rode colobus aap voor, de enige plaats ter wereld. Optionele excursies worden georganiseerd vanuit verschillende resorts en zijn eenvoudige ter plaatse te reserveren.
Dag 13 Zanzibar
U heeft een vrije dag op Zanzibar. 
Dag 14 Zanzibar - (vliegreis op eigen gelegenheid)
De ochtend en een deel van de middag zijn nog ter vrije besteding. In de loop van de dag heeft u een transfer naar de luchthaven van Zanzibar. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: de kamer in het resort staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst kunnen we een dagkamer voor u reserveren (de meerprijs is op aanvraag).
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens gamedrives per landcruiser met privéchauffeur (tevens gids)
 • airporttransfers op Zanzibar per auto met privéchauffeur
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde gamedrives met bijbehorende entreegelden
 • wandelsafari Arusha National Park
 • kanotocht op Lake Momella
 • hike Engare Sero Waterfalls
 • treetop walkway Manyara
 • wandeling Crater Rim
 • mountainbike-tocht nabij Lake Manyara
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • lokale vliegreis Arusha - Zanzibar (vaak onderdeel van het internationale ticket)
 • visumkosten Tanzania, ca. USD 50 pp (vooraf aanvragen en voldoen via www.immigration.go.tz)
 • infrastructure levy Zanzibar, USD 1 pp per nacht (contant te voldoen bij de accommodatie)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.500 - € 4.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

voorzijde van Planet Lodge - Planet Lodge - Tanzania
Planet Lodge - Arusha
incl. ontbijt
De Planet Lode is gelegen in een van Tanzania’s bruisende steden Arusha. In het hart van deze stad heeft planet Lodge een prachtige ligging met een groene omgeving waarvan u niet het idee krijgt dat u in een stad verblijft. Deze accommodatie heeft 14 chalets die per twee geschakeld zijn. De kamers hebben eigen zitje/balkon en een ensuite badkamer. De gehele lodge is gedecoreerd naar een echte Afrikaanse stijl. Naast de nette kamers heeft Planet Lodge ook een heerlijk zwembad waar u alvast in de stemming van uw vakantie kunt komen. Daarnaast is er een speeltuin voor kinderen en daarmee is het ook zeer geschikt voor families.

Eileen's Tree Inn - kamer - Ngorongoro Highlands - Tanzania
Eileen's Tree Inn - Ngorongoro Highlands
incl. alle maaltijden
Eileen’s Trees Inn ligt bij het dorp Karatu, wat ongeveer 2,5 uur rijden is vanaf Arusha en 3,5 uur vanaf Kilimanjaro international airport. Alle kamers zijn gesitueerd in een prachtige tuin waar u ook een bar, kleine lounge area en een restaurant kunt vinden. De ruime kamers zijn netjes, schoon en in een Afrikaanse stijl gedecoreerd. Alle kamers staan afzonderlijk van elkaar in de tuin en hebben elk hun eigen veranda. De badkamers zijn voorzien van een ruime douche met heet water. Eileen’s Trees Inn is kort gezegd een prima accommodatie waar u voor een of twee nachten heerlijk kunt verblijven

interior - Serengeti Kati Kati - Serengeti - Tanzania
Serengeti Kati Kati Tented Camp - Serengeti National Park
incl. alle maaltijden
Kati Kati Tented Camp is een mobile tented camp gelegen in het centrale gedeelte van de Serengeti. Voor diegene die echt midden in de natuur wil overnachten is dit de perfecte plek! Het camp beschikt over 15 comfortabele ingerichte tenten met ensuite faciliteiten. Een gezellige ‘mess tent’ vormt het middelpunt van het camp. Hier worden alle maaltijden geserveerd. Ook is er een lounge tent aanwezig. Na de gamedrives kunt u bij het kampvuur, en onder het genot van appetizers en snacks, met de andere gasten de dag doornemen.

Dhow Palace Hotel - Stone Town
incl. ontbijt
Verblijven in een historisch pand in het hartje van Stonetown? Dat kan in Dhow Palace. Dhow Palace was oorspronkelijk het huis van een rijke handelaar, Sheikh bin Mujbia. Vanaf 1993 doet het dienst als hotel en beschikt de accommodatie over 30 kamers, sommige met een goed uitzicht op de Indische Oceaan. De relatief nieuwe kamers hebben een uitzicht op de binnenplaats en het (kleine, maar zeer gewaardeerde) zwembad. Door de jaren heen is verschillende kunst, ornamenten en antiek meubilair verzameld en dat zorgt voor een authentiek en sfeervol interieur. Soms lijkt het net alsof u in een museum staat! Op nog geen vijf minuten lopen ligt het strand van Stonetown en een hapje eten kunt u eventueel bij The Beach House Restaurant, dat dicht bij de accommodatie ligt. Vanaf het terras van dit restaurant heeft u een mooi uitzicht op de oceaan.
 

bungalow - Langi Langi - Zanzibar - Tanzania
Langi Langi Beach Bungalows - Zanzibar
incl. ontbijt
Bent u op zoek naar een kleinschalige accommodatie in het noorden van Zanzibar? Dan is Langi Langi Beach Bungalows iets voor u! Direct aan het strand van Nungwi Village en met een eigen zwembad. De 34 eenvoudige kamers zijn in Zanzibari stijl ingericht. Geniet bij het zwembad van een ontspannende massage, kom tot rust in de tropische tuin of volg één van de georganiseerde kooklessen. Tijdens deze kookles bereid u samen met de koks en andere gasten een typisch Zanzibari diner. De keuken van Langi Langi Beach Bungalows staat bekend als één van de beste van Zanzibar. ’s Avonds geniet u dan ook van een overheerlijk seafood diner aan het strand. Uiteraard behoren duiken, snorkelen en zeilen ook tot de mogelijkheden tijdens uw verblijf in Langi Langi Beach Bungalows. Er zijn twee suites met uitzicht op zee, de overige kamers liggen in de tuin of bij het zwembad.

bekijk meer

Waarom?inklappen

 • PANGEA Travel werkt al jaren met dezelfde betrouwbare partner in Tanzania.
 • We kiezen voor kwaliteit wat u ook terugziet in de safarivoertuigen die ter plaatse worden ingezet. Dit zijn ruime en comfortabele landrovers/landcruisers waarvan het dak tijdens de safari omhoog wordt geklapt.
 • U verblijft in kleinschalige camps midden in de natuur
 • Activiteiten tijdens de safari zijn reeds inclusief
 • Persoonlijke aandacht en service door de kleinschaligheid van de camps.
 • Op Zanzibar bieden we een ruime keuze aan resorts. Hierdoor kunnen we het resort kiezen conform uw persoonlijke wensen en budget.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »