Zuid-Tanzania reizen Tanzania

Safari’s in Noord-Tanzania zijn populair. Ons reisaanbod bestaat ook uit reizen door het onbekende zuiden van Tanzania.

Voor wie is een safari in het Zuid-Tanzania een aanrader en waarom?

 • De fervente safariganger kiest voor Zuid-Tanzania vanwege de geïsoleerde ligging, rust en het indrukwekkende landschap. De zuidelijke parken zijn het beste te bereiken per klein vliegtuigje. De parken in het noorden bereikt u ook eenvoudig over land en zijn  daardoor drukker. In de noordelijke parken gaat u alleen per landcruiser op safari. In de zuidelijke parken zijn naast gamedrives ook bootsafari’s en wandelsafari’s mogelijk. In de Zuid-Tanzania reizen draait het verblijf om het beleven van de natuur (het ‘Out of Africa’ gevoel). Bijzonder zijn ook de sundowners en maaltijden midden in de bush. In vergelijking tot het noorden is het wild in het zuiden in minder grote aantallen aanwezig, maar u  heeft er wel meer kans op bijzondere sightings . Liefhebbers van groot wild kunnen het beste tussen juli en oktober reizen.  In de droge periode  heeft u namelijk een goede  kans om grote kuddes olifanten en buffels te zien.
 • De perfecte huwelijksreis, ook wanneer u voor een eerste keer op safari gaat. De accommodaties in het zuiden van Tanzania zijn kleinschalig, hebben veel privacy en bieden een zeer persoonlijke service. Romantisch dineren in een droge rivierbedding of op een ander bijzondere locatie in de bush? Het is allemaal mogelijk in het zuiden van Tanzania. U ziet weinig andere toeristen hetgeen Zuid-Tanzania een unieke huwelijksreisbestemming maakt.  
 • Voor vogelaars is Zuid-Tanzania een waar paradijs. Reizen kan het beste tussen november en maart vanwege de migrerende vogels. Maar ook in de overige seizoenen zijn er volop vogels te zien. In Ruaha National Park komen meerdan 560 vogelsoorten voor.

Reismogelijkheden:

Noord-Tanzania Zuid-TanzaniaFamiliereizenCombinatiereizenLuxe ReizenKilimanjaro beklimming

Aanvullende informatie: Deze Tanzania reizen zijn ter inspiratie. U kunt zelf uw Tanzania reis samenstellen, een deel van de voorbeeldreis gebruiken of het reisvoorbeeld zonder aanpassingen reserveren. Wij kennen zowel Noord- als Zuid-Tanzania uit eigen ervaring dus adviseren u graag over de mogelijkheden.

Reiservaringen
Tanzania

 • “We hebben jullie reeds aangeraden aan familie/vrienden en collega's.”

  lees meer
  -
  Sjoerd & Petya
 • “fotosafari: Na een overnachting in Arusha ging het los.”

  lees meer
  -
  Wink & Hennie Blomsma
 • “de safari week was gewoonweg fantastisch”

  lees meer
  -
  De G5
 • “ Het leek of we veel langer dan die 10 dagen.”

  lees meer
  -
  Anja en Marcel

Naar Tanzania in stijl?

Luxe Reizen Afrika Logo

Op zoek naar een echte luxe Tanzania reiservaring? Bekijk dan ook het aanbod op LuxeReizenAfrika!