Menu

Thailand

Thailand reizen

“Vorig jaar hebben we een glimp van Thailand opgevangen tijdens een stopover in Bangkok. Dat smaakte naar meer. Nu willen we de rest van het land graag beter leren kennen.”

Met een lokale gids ontdekt u zo veel meer. Hij geeft handige tips en helpt u de leukste plekjes in Thailand te vinden. Maak bijvoorbeeld een fietstocht in een rustig en groen gedeelte van Bangkok of kom in contact met de lokale bevolking in het binnenland. Speciaal is een overnachting in een drijvend hotel op de bekende River Kwai. De mooiste tempels van Thailand vindt u in de oude steden Ayutthaya en Sukhothai. In Chiang Mai raden we minimaal drie overnachtingen aan; hier is zo veel te beleven! Thailand staat verder bekend om de tropische eilanden. Sluit uw rondreis bijvoorbeeld af op Phuket of Koh Samui.

Waarom met PANGEA Travel naar Thailand?
  • Thailand is een ideale bestemming voor een eerste rondreis door Azië. 
  • We hebben verschillende voorbeeldreizen, voor ieder wat wils. Alle reizen kunnen we op uw wensen en interesses aanpassen.
  • U reist per auto met privéchauffeur en een Engelssprekende lokale gids. Deze gids kent het land goed en biedt een meerwaarde aan uw Thailand rondreis.
  • PANGEA Travel beschikt over ruime ervaring in de verzorging van een rondreis naar Thailand. Onze reisspecialisten bezoeken Thailand jaarlijks.
Sawadee kha! Zo wordt u meerdere keren per dag begroet in Thailand. Ongetwijfeld komt u tijdens uw rondreis door Thailand veel in contact met de vriendelijke en behulpzame bevolking: tijdens een ritje met de tuk tuk door de drukke straten van Bangkok, bij de vele eetkraampjes of tijdens een trekking door het groene, bergachtige noorden. Thailand wordt niet voor niks ‘het land van de glimlach’ genoemd.
 
In Thailand valt veel te beleven en is interessant voor liefhebbers van zowel steden, geschiedenis, cultuur, natuur en strand (of een combinatie natuurlijk). Een rondreis door Thailand start vaak in Bangkok, het kloppend hart van Thailand. Het is even wennen aan de drukte, maar al snel zet u de reis voort naar gemoedelijkere plaatsen in Thailand, zoals Kanchanaburi (bekend van de ‘Bridge on the River Kwai’) en Ayutthaya (de voormalige hoofdstad van Thailand met veel historische tempels). Ook Chiang Mai, in het noorden van Thailand, is een ‘must see’. De meeste reizigers sluiten de reis ontspannen af op één van de tropische stranden.
 
Wilt u liever van de gebaande paden af in Thailand? Met name in het midden en oosten van het land ervaart u nog hoe authentiek Thailand is en ook in het noorden, rondom Chiang Mai en Pai, zijn er veel ‘off the beaten path’ mogelijkheden. Thailand heeft daarnaast ook diverse eilanden die minder toeristisch zijn dan bijvoorbeeld Koh Phi Phi of Phuket, zoals Koh Racha en Koh Yao.

Thailand-specialist Floor vertelt in haar blog meer over (onontdekt) Thailand en deelt haar favoriete plekjes. Ook geeft ze een update over veilig reizen door Thailand tijdens/na COVID-19.
 
3 tips voor reizen in Thailand:
 
1. Met de kids op vakantie naar Thailand
Thailand is één van de meest kindvriendelijke bestemmingen van Azië. Het land is veilig, de infrastructuur is goed en we houden rekening met leuke activiteiten voor het hele gezin. Uw kinderen komen in contact met de lokale bevolking en leren veel over de cultuur van Thailand. Om alle indrukken te verwerken, kiezen de meeste families voor een ontspannen strandverblijf aan het einde van hun familiereis.
 
2. Ontspannen aan het strand? Houd rekening met het regenseizoen
Tijdens het regenseizoen (grofweg van mei t/m oktober) kunt u als strandliefhebber beter kiezen voor een eiland aan de zuidoostkust (Koh Samui, Koh Pha-Ngan of Koh Tao). Deze eilanden hebben het minst last van de moesson. Vanaf oktober is het goed vertoeven op de eilanden aan de zuidwestkust (Phuket, Koh Phi Phi, Koh Yao, Koh Lanta, etc.) of de noordoostkust (Koh Samet en Koh Chang). Lees u van te voren goed in over de beste reistijd van Thailand. We helpen u graag met het selecteren van de beste strandbestemming voor uw rondreis.
 
3. Op avontuur in Thailand
Een land als Thailand heeft veel te bieden voor de actieve reiziger: fietsen door de smalle straten van Bangkok, trekkingen maken in de vele nationale parken en onbekende gebieden, inwoners van een lokale community helpen met hun dagelijkse activiteiten, ziplinen in Chiang Mai en nog veel meer! Persoonlijk raden wij iedereen aan om het Khao Sok National Park te bezoeken, bijvoorbeeld in combinatie met een verblijf in Elephant Hills. Hier gaat u onder andere kanoën over de Sok rivier, olifanten eten geven/wassen en wandelen door het park. Velen beschouwen dit als hét hoogtepunt van hun Thailand rondreis. Ga op avontuur in Thailand.
 

PANGEA Travel verzorgt individuele maatwerkreizen naar Thailand. Iedere rondreis wordt zorgvuldig, in overeenstemming met u, naar wens en op maat gemaakt. PANGEA Travel biedt verschillende reistypen in Thailand aan, zoals rondreizen, familiereizen, combinatiereizen en bouwstenen.