Pai & Mae Hong Son

routekaart Pai & Mae Hong Son

Ontdek het uiterste noordwesten van Thailand middels deze 3-daagse excursie naar Pai en Mae Hong Son, gelegen aan de grens met Myanmar. De meest bekende 'attractie' van deze regio zijn de "longnecks" bij Mae Hong Son. Maar minstens net zo indrukwekkend is de omgeving van Pai, een populair backpackers-dorpje. Hier kunt u onder andere gaan fietsen, ‘tuben’, wandelen of grotten bezoeken.

Reisduur: 3 dagen
Chiang Mai - Mok Fah - Pong Dua - Pai - Tham Lod - Tam Pla Park - Mae Hong Son - Pai rivier - Myanmar - Chiang Mai Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 Chiang Mai - Mok Fah - Pong Dua - Pai
Vanuit Chiang Mai vertrekt u deze ochtend naar Pai, een rit van circa 3,5 uur. U wordt hierbij begeleid door een auto met privéchauffeur en een Engelssprekende gids. Pai is gelegen in het noorden van Thailand en een populair backpackers-dorpje. Er hangt een ontspannen sfeer. Onderweg kunt u een stop maken bij de 60 meter hoge Mok Fah waterval en de warmwaterbronnen van Pong Duad (in het Huai Nam Dang National Park). Bij aankomst in Pai checkt u in bij uw accommodatie en staat de lunch gepland (inbegrepen). Daarna is de middag vrij te besteden. Optioneel kunt u deelnemen aan diverse activiteiten, zoals fietsen, ‘tuben’ of een wandeling in de Pai vallei (ter plaatse te betalen). In de avond kunt u heerlijk rondstruinen op de kleurrijke, lokale markt.
Dag 2 Pai - Tham Lod - Tam Pla Park - Mae Hong Son
Na het ontbijt reist u verder noordwaarts, naar het kleine plaatsje Soppong (ca. 1,5 uur rijden). Hier bezoekt u per bamboe-raft de indrukwekkende Tham Lod grot. U stapt twee à drie keer uit het bootje om samen met een gids de rotstekeningen beter te bekijken. Na de lunch (inbegrepen) reist u in ongeveer twee uur verder naar Mae Hong Son. Onderweg stopt u bij het Tam Pla Park. Hier vindt u veel kreekjes vol met karpers. Mae Hong Son is een rustig bergplaatsje, gelegen dichtbij de grens met Myanmar. Het staat bekend om de verschillende stammen die hier wonen, zoals: Lisu, Lahu, Karen en Hmong. U checkt in bij het Fern Resort waar u één nacht verblijft. De rest van de dag is vrij te besteden.
Dag 3 Mae Hong Son - Pai rivier - Chiang Mai
U staat vroeg op om het dagelijks leven op de lokale markt bij te wonen. Hier worden veel verschillende 'lekkernijen' verhandeld, zoals wormen, krekels en mieren-eitjes. Daarna maakt u een tocht per ‘longtail boat’ over de Pai rivier. Een prachtige tocht door het schilderachtige noorden! Onderweg maakt u een stop bij een dorpje op de Thai-Birmese grens. Hier maakt u kennis met de wereldberoemde "longnecks", ook wel 'giraffevrouwen' genoemd. Deze Karen-stam komt oorspronkelijk uit Myanmar, maar is gevlucht vanwege de problemen aldaar. De vrouwen en meisjes van deze stam dragen koperen ringen om hun nek, polsen en enkels. Deze ringen dragen ze van jongs af aan waarbij er regelmatig een ring wordt toegevoegd. De lokale bewoners, vooral de kinderen, vinden het leuk om een gesprek met u aan te knopen. Op een leuke manier maakt u zo kennis met hun dagelijkse activiteiten, waaronder weven. Na een wandeling over een markt op Birmese bodem keert u terug naar Mae Hong Son voor de lunch (inbegrepen). Vervolgens bezoekt u de tempels Wat Phra Thad Doi Kong Moo, Wat Chong Klang en Wat Chong Kham. Daarna wordt u naar de luchthaven van Mae Hong Son gebracht en vliegt u terug naar Chiang Mai. Het arrangement eindigt met een transfer naar uw hotel in Chiang Mai.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreis Mae Hong Son - Chiang Mai
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • beschreven boottransfers en -excursies
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)


Niet inbegrepen

 • prijs en arrangement is onder voorbehoud van beschikbaarheid en koerswijzigingen
 • De gegevens in deze offerte zijn een maand geldig na verzending. Voor vliegtickets gelden  afwijkende bepalingen omdat deze afhankelijk zijn van de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij.
 • prijzen van vliegtickets zijn pas definitief na uitgifte van de tickets. De prijs kan verhoogd worden door brandstoftoeslagen of heffingen, ook nadat de vlucht definitief voor u geboekt is. Door het ticket meteen na boeking te laten uitgeven, kunt u een prijsverhoging voorkomen. De aanbetaling voor uw reis wordt dan verhoogd zodat de kosten van het vliegticket gedekt zijn. Wijzigings- en annuleringskosten van het ticket kunnen afwijken van onze boekingsvoorwaarden.
 • bij het accepteren van de offerte gaat u tevens akkoord met onze privacy policy en algemene voorwaarden (meegestuurd bij uw eerste offerte en online te vinden op onze website). Annuleringskosten zijn van toepassing nadat u ons opdracht geeft de reis voor u vast te leggen.
 • de genoemde reisafstanden en/of reisduur zijn slechts ter indicatie en kunnen in werkelijkheid afwijken.
 • al onze reizen vallen onder de regeling van het SGR (Garantiefonds reisgelden) en het Calamiteitenfonds
 • wij attenderen u er op dat u bij boeking een definitieve overeenkomst aangaat. Conform onze (ANVR-) voorwaarden is na boeking het herroepingsrecht niet van toepassing.
 • als reisorganisatie is PANGEA Travel zich er van bewust dat onze reizigers een druk uitoefenen op de natuur en de lokale cultuur op de bestemmingen die worden aangeboden. PANGEA Travel probeert een bijdrage te leveren door negatieve effecten waar mogelijk te verminderen en reizen met duurzame aspecten aan te bieden om de positieve effecten van toerisme te vergroten. Toerisme zorgt namelijk voor inkomsten waardoor lokaal geïnvesteerd kan worden in educatie, gezondheidszorg, werkgelegenheid en natuurbehoud. Als reiziger kunt u ook een bijdrage leveren aan de bestemming die u bezoekt. Zo kunt u excursies ondernemen, lokale projecten bezoeken en in accommodaties verblijven die een duurzaam karakter hebben. U bepaalt dus zelf in hoeverre u met duurzaam reizen bezig wilt zijn. Voor meer informatie verwijzen we u naar ‘duurzaam PANGEA’ op www.pangeatravel.nl.
 • aanpassingen in het programma zijn mogelijk om de reis verder op uw wensen en/of budget af te stemmen. Zo kunnen we bijvoorbeeld de route, de accommodaties of het aantal overnachtingen (per plaats) aanpassen. Kortom, u bepaalt zelf hoe uw reis eruit komt te zien.
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: op aanvraag

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen
Thailand

 • “Borneo en Koh Tao”

  lees meer
  -
  Dirk en Mariska
 • “Normaal gesproken ben ik niet zo van de georganiseerde reizen, (...) maar ik ben helemaal om!”

  lees meer
  -
  Mevrouw Atas
 • “Zeer compleet verzorgd”

  lees meer
  -
  Patrick en Ellen
 • “Wat hebben wij genoten van een zalige vakantie met z'n vijven in Thailand.”

  lees meer
  -
  Familie Kortenhorst


print deze reisterug naar het overzicht