Thailand & Strand

routekaart Thailand & Strand

Een eerste keer naar Thailand en niet te veel tempels zien? Fietsen in Bangkok, de brug over de River Kwai, oude hoofdsteden, olifanten en het mooie Chiang Mai. Al deze hoogtepunten beleeft u tijdens deze 17-daagse individuele reis. De rit per nachttrein is een belevenis en uitrusten kan aan het strand van Koh Samet. Verblijft u liever aan het strand van Koh Samui, Phuket of Koh Lanta? Ook dat is mogelijk.

Reisduur: 17 dagen
Bangkok - Thonburi - drijvende markt - Kanchanaburi - Wat Prasat Muang Singh - Ayutthaya - Lopburi - Sukhothai - Lampang - Chiang Mai - Koh Samet Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Bangkok

Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Bangkok wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt een transfer naar een comfortabel hotel in de stad. U verblijft hier de eerste drie nachten van uw rondreis. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u kunt bijkomen van de vlucht. Ook kunt u alvast, op eigen gelegenheid, een eerste indruk van de stad opdoen. Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 2 Bangkok

De dag start vroeg met een bezoek aan de Wat Pho. Elke ochtend, omstreeks 09:00 uur, komen hier vele monniken samen om te bidden en te zingen ('chanting'). Geniet van dit speciale ochtendritueel. Vervolgens bezichtigt u de 45 meter lange, liggende Boeddha. Op loopafstand van de Wat Pho ligt het Grand Palace. Dit was van 1782 tot 1946 de officiële residentie van de koning. Het complex bestaat uit het paleis zelf, diverse bijgebouwen en tientallen tempels. Één daarvan is Wat Phra Kaew; de bekendste en meest heilige Boeddhistische tempel van Thailand. Deze tempel herbergt de Smaragden Boeddha, een 75cm hoog en 500 jaar oud jade beeldje. Alle gebouwen zijn prachtig versierd met gekleurde tegels, bladgoud en muurschilderingen. 's Middags staat er een fietstocht in Chinatown gepland. Samen met een gids verkent u de smalle straatjes, Thaise huisjes, marktjes en tempels in deze levendige wijk. Per veerboot steekt u vervolgens de Chao Phraya rivier over naar het Thonburi district. Hier gaat de fietstocht verder waarbij u wordt meegenomen terug in de tijd, ver van alle wolkenkrabbers in de stad. Na circa vier uur eindigt de tocht weer in Chinatown, het einde van een erg leuke belevenis! Noot: de fietstocht wordt uitgevoerd in een klein, internationaal gezelschap.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 3 Bangkok

Dag ter vrije besteding in Bangkok. U kunt deze wereldstad op eigen gelegenheid verder verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de overige tempels van Bangkok, zoals de Golden Mountain, de Wat Arun of de Wat Traimit. Ook kunt u gaan winkelen in een van de vele shoppingmalls. Tip: voor vanavond kunnen we eventueel een tafel reserveren in het (luxe) Sirocco Restaurant, gevestigd op de 63e verdieping van 'The Dome at Lebua'. Hier vandaan heeft u een geweldig uitzicht over Bangkok.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 4 Bangkok - Kanchanaburi

Vandaag reist u per auto met privéchauffeur en gids naar Kanchanaburi. Onderweg maakt u een stop bij een unieke ‘country market’ langs de spoorlijn en een (niet toeristische*) drijvende markt. Het is een doolhof van smalle ‘klongs’ waarin vrouwen hun goederen verkopen vanaf houten bootjes. De koopwaar, zoals fruit en groenten, komen rechtstreeks van de boerderij. Tijdens een boottocht langs de kleurrijke kraampjes krijgt u een goed beeld van de lokale manier van handelen. U krijgt alle gelegenheid om traditionele Thaise producten te proberen. Vervolgens rijdt u verder naar Kanchanaburi waar u luncht bij een restaurant met uitzicht over de beroemde ‘Bridge on the River Kwai’. De brug is vooral bekend door de gelijknamige film. In 1942 gaf het Japanse leger opdracht voor de bouw van een spoorweg tussen Siam (Thailand) en Birma (Myanmar). Dwangarbeid, mishandeling, ziektes en ondervoeding eisten duizenden mensenlevens tijdens de bouw. Na de lunch bezoekt u het Death Railway Museum & Research Center en maakt u een treinrit over de Birmaspoorweg door de Kwai Noi Gorge. Vervolgens wordt u naar het Boutique Raft Resort gebracht waar u twee nachten verblijft. * we proberen u naar een minder bekende drijvende markt te brengen, zoals bijvoorbeeld in Tha Kha. Deze vindt echter niet dagelijks plaats (afhankelijk van de maankalender). Indien de markt vandaag niet operationeel is, bezoekt u een andere drijvende markt (bijvoorbeeld van Damnoen Saduak).
verzorging: ontbijt en lunch

Dag 5 Kanchanaburi (omgeving)

In de ochtend bezoekt u het Hellfire Pass Museum waar filmbeelden, foto’s en gereedschappen aanwezig zijn van de aanbouw van de spoorlijn. Ook ligt er nog een stukje rails. Vervolgens rijdt u naar de Sai Yoke Yai waterval waar u tijd heeft om te relaxen, te lunchen (in een lokaal restaurant, inbegrepen) en eventueel te zwemmen. Daarna bezoekt u de Wat Prasat Muang Singh. Deze Khmer tempel komt uit dezelfde periode als het Angkor tempelcomplex in Cambodja. In de middag keert u terug naar uw hotel. Hier kunt u de rest van de dag relaxen. 's Avonds geniet u van een traditionele dansvoorstelling van de Mon bevolking bij het River Kwai Resotel (inclusief diner).
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6 Kanchanaburi - Bang Pa-In - Ayutthaya

Via een prachtige route rijdt u naar Ayutthaya, de oude hoofdstad van Thailand (in het jaar 1350). Onderweg maakt u een stop bij het Zomerpaleis van Bang Pa-In en de Wat Niwet Thamaprawat. Deze Thaise tempel lijkt door de glas-in-lood ramen meer op een Gotische kerk. Ook staat hier de lunch gepland in een lokaal restaurant. Na aankomst in Ayutthaya bezoekt u het Historical Park met haar vele ruïnes (optioneel per 'Kermit TukTuk'). Deze worden beschouwd als de spectaculairste van Thailand. Het is niet voor niks dat het historische centrum van Ayutthaya is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De belangrijkste tempel is de Wat Phra Si Sanphet. Andere ‘must sees’ zijn: Wat Mongkhon Bophit, Wat Phra Mahathat en Wat Phra Ram.
verzorging: ontbijt en lunch

Dag 7 Ayutthaya - Lopburi - Sukhothai

Uw reis gaat verder naar Lopburi voor een bezoek aan de Khmer tempel Phra Prang Sam Yot. Ook kunt u eventueel de Phra Kan Shrine Tempel bezichtigen; deze wordt ook wel 'de apen tempel' genoemd. Rond de ruïnes van dit heiligdom leven veel apen in de tamarinde bomen. Voor de lokale bevolking zijn de apen heilig. Na de lunch vervolgt uw reis naar de eindbestemming van vandaag: Sukhothai. In de middag bezichtigt u de oude ruïnes in het Sukhothai Historical Park. Het park herbergt ongeveer 40 tempelcomplexen, verspreid over ca. 70km2. In het midden ligt de Koninklijke Stad. De belangrijkste tempel is de Wat Mahathat; het spirituele centrum van het Sukhothai rijk. Ook een bezoek waard is de Wat Si Sawai en het Ramkhamhaeng National Museum. Het moderne gedeelte (nieuw Sukhothai) ligt 12km ten oosten van het Historical Park. Hier liggen de meeste accommodaties en restaurants.
verzorging: ontbijt en lunch

Dag 8 Sukhothai - Lampang - Chiang Mai

De dag start met een bezoek aan het Si Satchanalai-Chalieng Historical Park. De ruïnes zijn minder indrukwekkend dan die van Sukhothai maar wel origineler (minder gerestaureerd) en minder toeristisch. Ook bezichtigt u hier een lokaal schooltje, een bedrijfje waar kleding met de hand wordt gemaakt en woont u een demonstratie met houten speelgoed bij. Vervolgens rijdt u naar Lampang waar u, na de lunch, een bezoek brengt aan de Wat Phra That Luang. Deze tempel uit 1486 is een hoogtepunt van de Lanna kunst en architectuur. In de loop van de middag arriveert u in Chiang Mai waar u de komende drie nachten verblijft. 's Avonds is het leuk om over de avondmarkt bij Chang Khlan Road te wandelen. Hier vindt u de meest voordelige souvenirs van Thailand (afdingen!) en de lekkerste gerechten.
verzorging: ontbijt en lunch

Dag 9 Chiang Mai (omgeving)

Samen met uw privégids maakt u vandaag een stadswandeling in Chiang Mai, ook wel ‘de roos van het noorden’ genoemd. In het oude centrum, omringd door een stadsmuur, vindt u onder andere de tempels Wat Phra Sing en Wat Chedi Luang. Ook wandelt u langs de Mae Ping rivier, over de Warorot markt en naar de Thapae Gate. Na een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden rijdt u naar de Wat Phra That Doi Suthep. Dit is een van de meest vereerde Boeddhistische heiligdommen in Noord-Thailand. De tempel staat op de 1600m hoge berg Doi Suthep, op ca. 15km afstand van Chiang Mai. U bereikt de tempel via een lange trap (ca. 300 treden) of per kabelbaan. Eenmaal boven ziet u een grote, gouden Chedi met daaromheen monnikenverblijven, Boeddhabeelden en monumenten. De vele biddende monniken geven de plaats een aangename sfeer. Vanaf de top heeft u, bij helder weer, een fantastisch uitzicht over Chiang Mai. Per 'songtaew' (de lokale taxi) gaat u vervolgens de bergen in om kennis te maken met de White Hmong bevolking. Deze lokale minderheden wonen op de flanken van de berg. Ze kleden en gedragen zich nog hetzelfde als 500 jaar geleden. Ook stopt u bij het Chang Khien Coffee Research Project voor een echte kop 'Arabica Coffee'.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 10 Chiang Mai

U heeft een vrije dag in Chiang Mai. Op eigen gelegenheid kunt u het centrum verder ontdekken. Optioneel verzorgen we een excursie naar een 'acceptabel olifantenkamp'. Dit houdt in dat er geen kunstjes worden gedaan en u geen ritje op de rug van een olifant kan maken. In het Elephant Nature Park mag u bijvoorbeeld de olifanten wel zelf wassen in de rivier en eten geven. Meer informatie hierover is op aanvraag.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 11 Chiang Mai - Bangkok

Een groot deel van de dag is nog vrij te besteden in Chiang Mai. Optioneel kunnen we een dagkamer voor u reserveren (prijs op aanvraag). Op eigen gelegenheid kunt u bijvoorbeeld de Chiang Mai Zoo bezoeken. U vindt hier onder andere pandaberen en koala’s. Ook kunt u een uitstapje maken naar het Doi Inthanon National Park, kooklessen volgen of Bo Sang en San Kamphaeng bezoeken. Deze twee dorpjes zijn gespecialiseerd in het maken van diverse handwerken, zoals: parasols, kleding, zilverwerk, sieraden en zijde producten. Aan het einde van de middag wordt u bij het hotel opgehaald en naar het treinstation van Chiang Mai gebracht. Per nachttrein reist u terug naar Bangkok waar u de volgende ochtend aankomt. Overnachting is in een gedeeld slaapcompartiment. Noot: het traject Chiang Mai - Bangkok is ook per vliegtuig mogelijk.
verzorging: nachttrein

Dag 12 Bangkok - Ban Phe - Koh Samet

Na aankomst op het treinstation van Bangkok wordt u verwelkomd. Aansluitend reist u per auto met privéchauffeur en gids naar de haven van Ban Phe. Dit is ongeveer drie uur rijden. Vanaf Ban Phe vaart u in ca. 30 minuten per veerboot (gedeeld) naar het eiland Koh Samet. Vervolgens wandelt u naar uw hotel; Samed Club, gelegen aan de noordoost-kust van het eiland. Hier verblijft u de komende vier nachten. De rest van de dag is vrij te besteden. Enkele voordelen van Koh Samet? Het is eenvoudig te bereiken vanaf Bangkok, het is nog niet zo toeristisch als andere Thaise eilanden en zelfs in de regentijd (april t/m oktober) valt er weinig regen. Wilt u liever in een luxer resort op Koh Samet verblijven, kies dan voor het Ao Prao Resort (meerprijs op aanvraag). U kunt uiteraard ook kiezen voor een andere strandbestemming.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 13 Koh Samet

De komende dagen zijn ter vrije besteding op Koh Samet. U kunt hier perfect bijkomen van alle indrukken op het vasteland en genieten aan het strand. Koh Samet is uitermate geschikt voor een relaxte strandvakantie. U vindt hier prachtige witte zandstranden en een helderblauwe zee met mooie snorkel- en duiklocaties. Tevens zijn er diverse watersportactiviteiten mogelijk zoals windsurfen, kanoën, kajakken en zeilen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 14 Koh Samet

Dag ter vrije besteding aan het strand. U kunt eventueel ook een uitstapje in het binnenland maken, zoals bijvoorbeeld een bezoek aan het natuurpark. Koh Samet is ca. 7km lang, 3km breed, biedt 14 stranden en is sinds 1981 beschermd als natuurpark. Het populairste strand is Sai Kaew Beach waar dan ook de meeste restaurantjes, winkels, barretjes en accommodaties zijn.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 15 Koh Samet

Uw laatste vrije dag op Koh Samet. Geniet nog even van het strand, de zee of het zwembad. Ook kunt u brommers huren en zo het eiland zelf gaan verkennen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 16 Koh Samet - Ban Phe - Bangkok

In de loop van de dag vaart u per veerboot terug naar het vasteland. Vanaf Ban Phe volgt een transfer per auto met privéchauffeur en gids naar Bangkok. Hier reserveren we voor één nacht een kamer in Vismaya Suvarnabhumi, gelegen op slechts 10 minuten rijden van de luchthaven; ideaal voor uw terugvlucht van morgen (ochtend). Noot: de laatste, gedeelde, veerboot vertrekt om 15:00 uur vanaf Koh Samet (inbegrepen). Wilt u later terugvaren, dan kunnen we eventueel een privé speedboot boeken. De meerprijs is op aanvraag. Daarnaast is de uitchecktijd doorgaans 10:00 uur. Mocht u langer gebruik willen maken van uw kamer, dan kunnen we eventueel een late uitcheck verzorgen. Ook hiervoor is de meerprijs op aanvraag. Noot: afhankelijk van de vertrektijd van uw terugvlucht kunnen we de overnachting in Vismaya Suvarnabhumi eventueel laten vervallen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 17 Bangkok - (Vliegreis op eigen gelegenheid)

In de ochtend reist u per shuttlebus naar de luchthaven van Bangkok (op indeling met andere hotelgasten). Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel. Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
 • transfer hotel - Bangkok Airport per shuttlebus op dag 17 (op indeling)
 • nachttrein Chiang Mai - Bangkok (2e klas)
 • boottransfers Koh Samet
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • vervoer op de dagen / dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • optionele excursies & entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.000 - € 2.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

zwembad FuramaXclusive Sathorn
Furama Xclusive Sathorn - Bangkok

FuramaXclusive Sathorn is een comfortabel en stijlvol hotel met 12 verdiepingen. Het hotel was voorheen een zelfservice appartement en is in 2009 heringericht als hotel. De 139 kamers zijn verdeeld in drie categorieën, allen met een eigen keukentje, een dvd-speler en gratis internet. De ‘premier rooms’ en de ‘suites’ beschikken over een balkonnetje. Op de 3e verdieping vindt u, op een rustige plek, een buitenzwembad. Hier kunt u ontsnappen aan de drukte. Het hotel ligt in het Central Business District van Bangkok met de Chong Nonsi BTS op 3 minuten lopen. Ook vindt u in deze wijk vele restaurantjes, winkeltjes en ATM’s.


Boutique Raft Resort - Kanchanaburi

Het Boutique Raft Resort is een comfortabele accommodatie aan de bekende Kwai rivier (dichtbij het Hellfire Pass Museum). De 12 houten hutjes zijn sfeervol ingericht. Ondanks de ‘primitieve’ locatie beschikt het resort over diverse voorzieningen, zoals: airconditioning, warm water en internet. De suites hebben tevens een televisie met dvd-speler. Voor ‘honeymoon couples’ kunnen we de ‘honeymoon suite’ aanraden, met o.a. een eigen zwembad. Maar ook in de rivier is een soort van ‘open zwembad’ aangelegd. Het Boutique Raft Resort is goed bereikbaar per auto.


Banthai Village - Chiang Mai

Banthai Village is één van onze toppers in Chiang Mai. Deze kleinschalige, gemoedelijke en sfeervolle accommodatie is zeer centraal gelegen, met de Night Bazaar op ca. 5 minuten lopen. Er zijn slechts 23 (ruime) kamers, in vier prijsklasses. Alle kamers, behalve de ‘superior room’, liggen rondom het zwembad. De inrichting is comfortabel, warm en in Lanna stijl. Het vriendelijke personeel, de persoonlijke aandacht en de relaxte sfeer zorgen voor een optimaal verblijf. Een aanrader!


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • Uniek aan deze reis is het bijwonen van het ochtendritueel bij de Wat Pho, de fietstocht in Bangkok, de treinrit over de Birmaspoorweg en uw ontmoeting met de White Hmong bevolking.
 • PANGEA Travel brengt u liever niet naar de meest toeristische plekjes, maar laat u juist het 'échte Thailand' zien.
 • Diverse excursies, entreegelden en lunches zijn reeds inbegrepen.
 • U sluit de reis af op Koh Samet; eenvoudig te bereiken vanaf Bangkok, nog niet zo toeristisch als andere Thaise eilanden en er valt zelfs in de regentijd (april t/m oktober) weinig regen.
 • Voor deze reis heeft u geen binnenlandse vluchten nodig.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen
Thailand

 • “Borneo en Koh Tao”

  lees meer
  -
  Dirk en Mariska
 • “Normaal gesproken ben ik niet zo van de georganiseerde reizen, (...) maar ik ben helemaal om!”

  lees meer
  -
  Mevrouw Atas
 • “Zeer compleet verzorgd”

  lees meer
  -
  Patrick en Ellen
 • “Wat hebben wij genoten van een zalige vakantie met z'n vijven in Thailand.”

  lees meer
  -
  Familie Kortenhorst

Tip: Op de fiets door Bangkok!

PANGEA Travel kan verschillende fietstours verzorgen, allemaal even bijzonder! U start in de levendige wijk Chinatown waar u smalle straatjes, marktjes en tempels passeert.

Fietsen door Bankok

Per boot steekt u vervolgens de Chao Phraya rivier over naar het Thonburi district. Hier gaat de fietstocht verder waarbij u wordt meegenomen terug in de tijd, ver van alle wolkenkrabbers in de stad. Lees verder>>print deze reisterug naar het overzicht