Menu

Actueel reisadvies Thailand

* Laatste update: 29-06-2022

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Thailand weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Thailand mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates. 

boot in verlaten baai - Thailand

Voor de meeste landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor Thailand. De reisadviezen zijn weer hersteld naar de oorspronkelijke situatie en corona is niet langer doorslaggevend voor het reisadvies. Het reisadvies van Thailand is grotendeels geel. Inmiddels zijn er al diverse klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, bieden dekking wanneer u onverhoopt toch een coronabesmetting oploopt. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

Benodigde algemene documenten (voor iedere reiziger)

Er zit een verschil in de benodigde documenten tussen gevaccineerde reizigers en niet (volledig) gevaccineerde reizigers. Daarnaast zijn er een aantal documenten die iedere reiziger dient aan te tonen:

 • een geldig paspoort;
   
 • een geldig visum (indien u langer dan 30 dagen in Thailand verblijft).

Benodigde documenten voor volledig gevaccineerde reizigers

Reizigers die twee doses van een goedgekeurd vaccin hebben gehad, waarvan de laatste minstens 14 dagen voor vertrek is geplaatst, worden gezien als volledig gevaccineerd. 

Naast bovenstaande algemene documenten heeft u nog het volgende nodig: 

 • een Engels certificaat van volledige vaccinatie voor iedereen boven de 18 jaar (de laatste vaccinatie moet 14 dagen voor vertrek zijn geplaatst);

Voor kinderen gelden afwijkende regels:

 • kinderen onder de 18 jaar die met hun ouders meereizen hoeven niet gevaccineerd te zijn.

Voor reizigers die een COVID-besmetting hebben doorgemaakt gelden afwijkende regels:

 • indien u in de afgelopen 3 maanden besmet bent geraakt met COVID-19 én tenminste één vaccinatie heeft gehad, wordt u tevens gezien als volledig gevaccineerd. U dient wel een Engels medisch getuigschrift van herstel en een Engels certificaat van vaccinatie aan te tonen. 

Hoe kom ik aan een certificaat van volledige vaccinatie?

U kunt niet met de QR-code van uw CoronaCheck app naar Thailand reizen. Deze QR-code werkt alleen in Nederland, binnen de EU en Schengen en landen die dit bewijs accepteren. 

 

Op de website van coronacheck.nl dient u een papieren bewijs aan te maken.  Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens. Alleen met dit bewijs krijgt u toegang tot Thailand en dit dient u dus geprint bij u te hebben.

Benodigde documenten voor niet (volledig) gevaccineerde reizigers

Naast bovenstaande algemene documenten heeft u nog het volgende nodig: 

 • een Engelse non-covid verklaring van een negatieve PCR-test of sneltest (geen zelftest) die niet ouder is dan 72 uur voor aankomst in Thailand voor iedereen boven de 6 jaar. OF;
   
 • een boekingsbevestiging van 5 nachten in een door de overheid goedgekeurde SHA Extra Plus-hotel (SHA++) en een betaling voor een PCR-test op dag 4. U dient 5 nachten in quarantaine te gaan indien u geen Engelse non-covid verklaring kunt aantonen.

Voor kinderen gelden afwijkende regels:

 • kinderen onder de 6 jaar die met hun ouders reizen, hoeven zich niet te laten testen.

Maatregelen na aankomst in Thailand

Na aankomst in Thailand kunt u het volgende verwachten:

 • er vindt een gezondheidsscreening plaats (o.a. controle op lichaamstemperatuur);
   
 • bij de immigratie- en gezondheidscontrole punten wordt u gecontroleerd op alle benodigde documenten (u dient o.a. de QR-code van uw Thailand Pass te laten zien).

Zowel gevaccineerde als niet-gevaccineerde reizigers hoeven géén PCR-test te ondergaan na aankomst in Thailand. Ook hoeven reizigers niet in quarantaine. U mag dus direct vrij reizen door Thailand zonder restricties.
 

Noot: kunt u als niet-gevaccineerde reiziger géén Engelse non-covid verklaring aantonen, dan geldt er een quarantaineverplichting van 5 nachten. Op dag 4/5 ondergaat u een PCR-test. Als de uitslag van deze test negatief is, mag u vrij reizen.

Maatregelen tijdens de reis in Thailand

Graag attenderen wij u nog op het volgende:

 • let goed op uw persoonlijke hygiëne (was regelmatig uw handen);
   
 • houd zo veel mogelijk 1 meter afstand van elkaar (waar dat niet kan, adviseren wij een mondkapje te dragen). 

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland is het niet verplicht om een negatieve PCR-test aan te tonen. Gevaccineerde reizigers hoeven bij thuiskomst niet in quarantaine. Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

 

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

We helpen u graag met het samenstellen en boeken van een rondreis naar Thailand, voor later dit jaar of volgend jaar. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten. U boekt bij ons onder soepele annuleringsvoorwaarden.