Menu

Op avontuur vanuit Chiang Mai

Maak kennis met de mooie natuur in noord-Thailand! Vanuit het gezellige Chiang Mai maakt u onder andere een wandeling in het Doi Inthanon National Park en ontmoet u kleurrijke bergstammen. Echte avonturiers kunnen het programma uitbreiden met bergbeklimmen, abseilen, raften en/of 'ziplinen'.

Reisduur: 4 dagen

Chiang Mai - Doi Inthanon National Park - Chiang Mai

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Op avontuur vanuit Chiang Mai inklappen

Waarom deze reis?inklappen

Dag tot daginklappen

vogel in Doi Inthanon National Park - Thailand
 - foto: flickr
Dag 1 Chiang Mai
Bij aankomst in Chiang Mai (per trein, auto of vliegtuig) wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt een transfer naar een kleinschalig, sfeervol hotel waar u de komende drie nachten verblijft. De rest van de dag is vrij te besteden en kunt u eventueel Chiang Mai alvast op eigen gelegenheid (of optioneel met een gids) gaan verkennen. In de avond wordt u naar het bekende Baan Suan Restaurant gebracht, gelegen aan de Ping rivier. Geniet hier van een heerlijk (noord-) Thais diner (inbegrepen). Vervolgens wordt u terug gebracht naar uw accommodatie.
Dag 2 Doi Inthanon National Park
Samen met een deskundige gids bezoekt u vandaag het Doi Inthanon National Park. Dit park (272km2 groot) is gelegen op ca. 1,5 uur rijden ten zuidwesten van Chiang Mai. Onderweg stopt u bij een lokaal marktje in Kad San Patong om de lunch te verzamelen. Het park is met name bekend om de hoogste berg van Thailand; de Doi Inthanon (2565m hoog), maar ook om de grote variatie aan vogelsoorten, de prachtige bloemen en de majestueuze watervallen. Vanaf de top van de berg Doi Inthanon heeft u een prachtig weids uitzicht. Ook vindt u hier twee chedi’s die gebouwd zijn ter ere van koning Bhumibol en koningin Sirikit. Daarna volgt een korte transfer naar een klein dorpje waar de Karen berg-stam woonachtig is. Na een kop ‘Arabica’ of ‘Robusta’ koffie maakt u onder begeleiding van een deskundige gids een (eenvoudige) wandeling van circa twee uur in het park. U loopt dwars door de jungle, langs bijzondere flora & fauna en passeert diverse watervallen. Bij een van de watervallen geniet u van een picknick-lunch en kunt u eventueel een duik in het water nemen. Daarna wandelt u naar het eindpunt waar uw chauffeur alweer klaar staat voor de transfer terug naar Chiang Mai. Onderweg wordt nog een stop gemaakt bij de Watchirathan waterval.
Dag 3 Chiang Mai
Een vrije dag in Chiang Mai. Op eigen gelegenheid kunt u bijvoorbeeld een wandeling of fietstocht in deze 'roos van het noorden' maken. In het oude centrum, omringd door een stadsmuur, vindt u onder andere de tempels Wat Suan Dok, Wat Phra Sing en Wat Chedi Luang. Een 'must see' is de Wat Phra That Doi Suthep. Dit is een van de meest vereerde Boeddhistische heiligdommen in Noord-Thailand. De tempel staat op de 1600m hoge berg Doi Suthep, op ca. 15km afstand van Chiang Mai. Het complex bestaat uit een grote, gouden Chedi met daaromheen monnikenverblijven, Boeddhabeelden en monumenten. Vanaf de top heeft u, bij helder weer, een fantastisch uitzicht over Chiang Mai. Bent u op zoek naar meer avontuur dan kunt u bijvoorbeeld gaan abseilen en bergbeklimmen, raften of deelnemen aan 'Flight of the Gibbon' waarbij u per kabeltouw van boomtop tot boomtop zweeft (prijs op aanvraag). 's Avonds is het leuk om over de avondmarkt bij Chang Khlan Road te wandelen. Hier vindt u de meest voordelige souvenirs van Thailand en de lekkerste gerechten.
Dag 4 Chiang Mai
Na een transfer naar de luchthaven van Chiang Mai eindigt dit arrangement.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)

Niet inbegrepen

 • overige services
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: op aanvraag

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Banthai Village - Chiang Mai
incl ontbijt
Banthai Village is één van onze toppers in Chiang Mai. Deze kleinschalige, gemoedelijke en sfeervolle accommodatie is zeer centraal gelegen, met de Night Bazaar op ca. 5 minuten lopen. Er zijn slechts 23 (ruime) kamers, in vier prijsklasses. Alle kamers, behalve de ‘superior room’, liggen rondom het zwembad. De inrichting is comfortabel, warm en in Lanna stijl. Het vriendelijke personeel, de persoonlijke aandacht en de relaxte sfeer zorgen voor een optimaal verblijf. Een aanrader!

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »