Menu

Elephant Hills - Khao Sok NP

Ontdek één van de indrukwekkendste natuurparken van Thailand middels deze 3-daagse excursie. Het Khao Sok National Park is, samen met de omringde reservaten, het grootste regenwoud van Zuid-Thailand. Het 738km2 grote park wordt bevolkt door everzwijnen, apen, gibbons en zo’n 200 vogelsoorten. Daarnaast is de diversiteit aan planten en bomen adembenemend. De laatste jaren wordt het park steeds populairder, mede dankzij de vele activiteiten. Tijdens uw bezoek gaat u olifanten wassen, maakt u een wandeling door de jungle, kanoën en vaart u over het Cheow-Larn meer. Overnachting is in twee luxe en unieke accommodaties van Elephant Hills: het "Elephant Camp" en het "Rainforest Camp".

Reisduur: 3 dagen

Khao Sok National Park

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Elephant Hills - Khao Sok NP inklappen

Waarom deze reis?inklappen

Dag tot daginklappen

tent - Elephant Hills - Khao Sok - Thailand
Dag 1 Khao Sok National Park
Vanaf uw hotel in Phuket, Khao Lak, Krabi, Surat Thani of Koh Samui wordt u 's ochtends naar het Khao Sok National Park gebracht. Hier verblijft u twee nachten: de eerste nacht in het "Elephant Camp" en de tweede nacht in het "Rainforest Camp". Bij aankomst geniet u eerst van een lunch bij de accommodatie en krijgt u uitleg over het programma van de komende dagen. Daarna start uw eerste activiteit: u gaat kanoën over de Sok rivier (u hoeft niet zelf te peddelen). Vanuit de kano heeft u een prachtig uitzicht over de karstgebergtes en het regenwoud. Daarna start uw "Elephant Experience". U maakt géén ritje op de rug van een olifant, dit wordt als dieronvriendelijk gezien. Maar veel leuker: u helpt het eten voor de olifanten voor te bereiden, geeft ze vervolgens te eten en daarna mag u ze zelfs wassen! Tijdens uw bezoek krijgt u uitleg van een 'mahout'; dit is iemand die voor de olifanten zorgt. Het is een unieke ervaring om, op een speciale manier, in aanraking te komen met deze reuzen! De dag wordt afgesloten met een traditioneel Thais diner, bereid bij uw accommodatie. U verblijft in een comfortabele tent van Elephant Hills, gelegen midden in de jungle! De tent is van alle gemakken voorzien; klamboe, ventilator, eigen badkamer met warme douche, koffie/thee, etc.

Het nationaal park Khao Sok is een van de indrukwekkendste natuurparken van Thailand. Samen met de omringde reservaten is dit het grootste regenwoud van Zuid-Thailand. Het 738km2 grote park wordt bevolkt door everzwijnen, apen, gibbons en zo’n 200 vogelsoorten. Daarnaast is de diversiteit aan planten en bomen adembenemend. De laatste jaren wordt het park steeds populairder, mede dankzij de vele activiteiten. U kunt hier onder andere wandelen, pittige trekkings maken, kanoën, boottochtjes maken, zwemmen bij de watervallen, tuben en olifanten verzorgen.

Noot: de excursies in het Khao Sok NP zijn in groepsverband. Afhankelijk van de groepsgrootte / het weer kan het voorkomen dat de excursies in een andere volgorde worden uitgevoerd.

Noot: de beste periode voor een bezoek aan het Khao Sok NP is van januari t/m april. In de overige maanden kunnen bepaalde activiteiten soms niet doorgaan in verband met tropische stortbuien. Wel worden er dan alternatieve activiteiten aangeboden.
Dag 2 Khao Sok National Park
U wordt gewekt door het geluid van vogels en apen uit de jungle. Na een gezamenlijk ontbijt vertrekt u naar het Cheow-Larn meer. Hier staat een boottocht gepland. Rondom dit 60km lange meer liggen prachtige karstgebergtes, vergelijkbaar met Halong Bay in Vietnam en Guilin in China. Geniet van de rust op het water. Wie weet kunt u nog aapjes spotten. Daarna checkt u in bij het (luxe) Rainforest Camp, prachtig gelegen aan het meer. Na de lunch maakt u een wandeling door het park. U wordt hierbij begeleid door een deskundige gids die u veel kan vertellen over de lokale flora en fauna. Tijdens de tocht kunt u onder andere slangen, spinnen, vogels, gibbons en apen spotten. Eenmaal terug bij het kamp kunt u een verfrissende duik nemen in het meer en kijken hoe de zon langzaam verdwijnt achter de bergen; een waar schouwspel! 's Avonds wordt er wederom een Thais diner voor u bereid. Tijdens het eten kunt u ervaringen met andere reizigers uitwisselen. Maar vergeet ook niet te genieten van de prachtige, rustige omgeving!
Dag 3 Khao Sok National Park
Na het ontbijt maakt u per kano een tocht door de smalle kanalen van het Cheow-Larn meer. De kans is groot dat u op dit tijdstip gibbons en neushoornvogels spot. Houd uw camera gereed! Ook kunt u eventueel nog even zwemmen. Na de lunch is het avontuur in het Khao Sok National Park ten einde. U verlaat de jungle en wordt naar uw hotel in Phuket, Khao Lak, Krabi, Surat Thani of Koh Samui gebracht.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • aankomst / vertrek transfer (op indeling met andere reizigers)
 • overnachtingen conform programma
 • verblijf o.b.v. volpension
 • alle genoemde excursies (op indeling met andere reizigers)
 • begeleiding door een deskundige, lokale gids (Engelssprekend)
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)

Niet inbegrepen

 • overige services
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: op aanvraag

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Elephant Hills - Khao Sok National Park
incl. maaltijden en activiteiten
Deze unieke accommodatie is gelegen in het Khao Sok National Park, behorend tot het grootste regenwoud van Zuid-Thailand. Het park biedt indrukwekkende flora en fauna. Elephant Hills is het eerste "luxury tented camp" in Thailand. Er zijn twee locaties; het "Elephant Camp" en het "Rainforest Camp". De hoofdlocatie is het "Elephant Camp", gelegen in de groene jungle met uitzicht op kalkrotsen. Hier zijn 66 luxe tenten en o.a. een zwembad, een bar en een souvenirshop. De 20 luxe 'drijvende' tenten van het "Rainforest Camp" liggen aan het Cheow Larn Lake; een heerlijk rustige locatie! Op beide locaties zijn de tenten voorzien van normale bedden, een eigen badkamer met warme douche, een klamboe, een ventilator, etc. Aan comfort geen gebrek! Activiteiten die vanuit Elephant Hills worden aangeboden, zijn o.a.: olifanten wassen / voeren, kanoën, een boottocht op het Cheow Larn Lake en een jungle trekking. Elephant Hills is een stukje Afrika in Thailand en een onvergetelijke ervaring!

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »