Menu

Pai & Mae Hong Son

Ontdek het uiterste noordwesten van Thailand middels deze 3-daagse excursie naar Pai en Mae Hong Son, gelegen aan de grens met Myanmar. De meest bekende 'attractie' van deze regio zijn de "longnecks" bij Mae Hong Son. Maar minstens net zo indrukwekkend is de omgeving van Pai, een populair backpackers-dorpje. Hier kunt u onder andere gaan fietsen, ‘tuben’, wandelen of grotten bezoeken.

Reisduur: 3 dagen

Chiang Mai - Mok Fah - Pong Dua - Pai - Tham Lod - Tam Pla Park - Mae Hong Son - Pai rivier - Myanmar - Chiang Mai

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Pai & Mae Hong Son inklappen

Waarom deze reis?inklappen

Dag tot daginklappen

longneck - Mae Hong Son - Thailand
Dag 1 Chiang Mai - Mok Fah - Pong Dua - Pai
Vanuit Chiang Mai vertrekt u deze ochtend naar Pai, een rit van circa 3,5 uur. U wordt hierbij begeleid door een auto met privéchauffeur en een Engelssprekende gids. Pai is gelegen in het noorden van Thailand en een populair backpackers-dorpje. Er hangt een ontspannen sfeer. Onderweg kunt u een stop maken bij de 60 meter hoge Mok Fah waterval en de warmwaterbronnen van Pong Duad (in het Huai Nam Dang National Park). Bij aankomst in Pai checkt u in bij uw accommodatie en staat de lunch gepland (inbegrepen). Daarna is de middag vrij te besteden. Optioneel kunt u deelnemen aan diverse activiteiten, zoals fietsen, ‘tuben’ of een wandeling in de Pai vallei (ter plaatse te betalen). In de avond kunt u heerlijk rondstruinen op de kleurrijke, lokale markt.
Dag 2 Pai - Tham Lod - Tam Pla Park - Mae Hong Son
Na het ontbijt reist u verder noordwaarts, naar het kleine plaatsje Soppong (ca. 1,5 uur rijden). Hier bezoekt u per bamboe-raft de indrukwekkende Tham Lod grot. U stapt twee à drie keer uit het bootje om samen met een gids de rotstekeningen beter te bekijken. Na de lunch (inbegrepen) reist u in ongeveer twee uur verder naar Mae Hong Son. Onderweg stopt u bij het Tam Pla Park. Hier vindt u veel kreekjes vol met karpers. Mae Hong Son is een rustig bergplaatsje, gelegen dichtbij de grens met Myanmar. Het staat bekend om de verschillende stammen die hier wonen, zoals: Lisu, Lahu, Karen en Hmong. U checkt in bij het Fern Resort waar u één nacht verblijft. De rest van de dag is vrij te besteden.
Dag 3 Mae Hong Son - Pai rivier - Chiang Mai
U staat vroeg op om het dagelijks leven op de lokale markt bij te wonen. Hier worden veel verschillende 'lekkernijen' verhandeld, zoals wormen, krekels en mieren-eitjes. Daarna maakt u een tocht per ‘longtail boat’ over de Pai rivier. Een prachtige tocht door het schilderachtige noorden! Onderweg maakt u een stop bij een dorpje op de Thai-Birmese grens. Hier maakt u kennis met de wereldberoemde "longnecks", ook wel 'giraffevrouwen' genoemd. Deze Karen-stam komt oorspronkelijk uit Myanmar, maar is gevlucht vanwege de problemen aldaar. De vrouwen en meisjes van deze stam dragen koperen ringen om hun nek, polsen en enkels. Deze ringen dragen ze van jongs af aan waarbij er regelmatig een ring wordt toegevoegd. De lokale bewoners, vooral de kinderen, vinden het leuk om een gesprek met u aan te knopen. Op een leuke manier maakt u zo kennis met hun dagelijkse activiteiten, waaronder weven. Na een wandeling over een markt op Birmese bodem keert u terug naar Mae Hong Son voor de lunch (inbegrepen). Vervolgens bezoekt u de tempels Wat Phra Thad Doi Kong Moo, Wat Chong Klang en Wat Chong Kham. Daarna wordt u naar de luchthaven van Mae Hong Son gebracht en vliegt u terug naar Chiang Mai. Het arrangement eindigt met een transfer naar uw hotel in Chiang Mai.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreis Mae Hong Son - Chiang Mai
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • beschreven boottransfers en -excursies
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)

Niet inbegrepen

 • overige services
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: op aanvraag

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »