Menu

Duurzaam Thailand

Thailand is een groot land, met een uitgebreid aanbod aan accommodaties en activiteiten. Elke service-verlener is op een andere manier met duurzaamheid bezig. Gelukkig staat ook bij onze lokale partners duurzaamheid hoog in het vaandel. Op alle mogelijke manieren kunt u hiervan iets terug zien in uw reis; van een kleinschalig project waar u de lokale bevolking meehelpt met hun dagelijkse werkzaamheden tot een accommodatie die gerund wordt door een lokale familie.

Naast het steunen van de lokale bevolking ligt ons hart ook bij natuurbehoud en het welzijn van dieren. Er zijn meerdere diervriendelijke projecten die u tijdens uw reis kunt aandoen. Verderop op deze pagina noemen we enkele voorbeelden. 

Thailand - Khao Sok National Park - Elephant Hills -donatie aan kinderen Anurak Community Lodge in Khao Sok - Thailand Thailand - Khao Sok National Park - Elephant Hills -community project

Thailand staat zeker ook bekend om het massatoerisme. Veel reisorganisaties richten zich op de ‘goedkope Thailand reisjes’ waarbij weinig aandacht is voor natuur, cultuur en de lokale bevolking. Doordat wij een kleinschalige reisorganisatie zijn met alleen maar individuele maatwerkreizen, is het voor ons eenvoudig om ons te richten op duurzame aspecten. Uw geld komt zo op de juiste plek terecht.

Stop onderweg bijvoorbeeld bij een restaurantje dat gerund wordt door een lokale familie i.p.v. bij een groot restaurant waar alle toeristenbussen samenkomen, verblijf bij een Thaise familie thuis, boek een duurzame accommodatie voor uw strandverblijf of bezoek één van de hieronder genoemde projecten.

Hoe kunt u nog meer bijdragen aan een duurzamere reis? 
In vrijwel al onze reizen zijn elementen van duurzaamheid opgenomen. Zo is onze reis Avontuurlijk Thailand één van onze persoonlijke favorieten. Doordat wij maatwerk leveren kunnen we in alle reizen het duurzaamheids-niveau eenvoudig ‘upgraden’. Zo kunnen we bijvoorbeeld accommodaties aanpassen of specifieke excursies toevoegen.

Overnacht bijvoorbeeld eens in een ‘homestay’ i.p.v. in een hotel, verken een plaats per fiets i.p.v. auto, reis per (nacht)trein i.p.v. vliegtuig of breng niet alleen een bezoek aan een lokaal dorpje maar help ook mee op het platteland. Een (andere) goede manier om de klimaatverandering in Azië te bestrijden, is het planten van bomen of mangroven.

fietstocht - Chiang Khan - Thailand

Kunt u een project bezoeken? 
Het is zeker mogelijk om één of meerdere projecten in uw reis op te nemen. Door het hele land en langs elke route ligt wel een project wat u kunt steunen met een bezoek. Hieronder vindt u enkele projecten die wij van harte aanbevelen.

* Gericht op het steunen van de lokale bevolking: support vrouwenrechten met een bezoek aan Chai Lai Orchid in Chiang Mai; u kunt kiezen uit verschillende activiteiten. 
* Gericht op het welzijn van dieren: bezoek één van de vele diervriendelijke olifanten parken, zoals ElephantsWorld bij Kanchanaburi of de Maeklang Elephant Conservation Community bij Chiang Mai. 
* Gericht op de conservatie van natuur: help mee met het schoonmaken van stranden in samenwerking met Trash Hero in een van de badplaatsen. Verder vindt u op korte afstand van Kanchanaburi het project OurLand. Hun doel is het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van een natuurvriendelijke levensstijl, waarbij tevens met lokale gemeenschappen wordt samengewerkt. Er zijn diverse activiteiten mogelijk, die allemaal draaien om natuurbehoud. 

hmong dorp - Chiang Khien - Thailand Thailand - Khao Sok National Park - Elephant Hills -puzzles voor kinderen Thailand - bomen planten voor toeristen

Onze hotel partners in Thailand 
In onze hotellijst voor Thailand ziet u bij een aantal hotels het PANGEA Travel duurzaamheidslogo staan. Deze hotels voldoen aan onze eisen die wij stellen aan de duurzaamheid van accommodaties. Sommige hotels leveren daarin een grote socio-economische bijdrage, waarbij anderen juist meer op het ecologische of op conservatie ingesteld zijn. Onze drie suggesties voor duurzame accommodaties: 

Elephant Hills 
Thailand - Khao Sok National Park - Elephant Hills - Elephant Camp - olifantenElephant Hills is gelegen in het Khao Sok National Park, behorend tot het grootste regenwoud van Zuid-Thailand. En deze locatie hebben ze niet voor niets gekozen. Hier hebben ze de mogelijkheid om voor een kudde olifanten te zorgen, onderzoek te doen in de natuur, bomen te planten, etc. Daarnaast steunen ze ook andere olifantenprojecten in het land, maar bijvoorbeeld ook diverse scholen overal in Thailand. Tevens zijn hun inspanningen om plastic afval te verminderen, onze impact op het milieu te verminderen en de CO2-uitstoot te compenseren zeer groot.

Zeavola Resort 
panoramic view - Zeavola Resort - Koh Phi Phi - ThailandKoh Phi Phi heeft een beetje een slechte reputatie wat betreft duurzaamheid, maar het luxe Zeavola Resort is absoluut een uitzondering op de regel. Dagelijkse strandopruimingen, koraalbehoud, het verminderen van plastic verpakkingen, duurzaam watergebruik en het ondersteunen van een lokale school maken allemaal deel uit van de groene agenda van Zeavola. Verantwoord toerisme is zeer belangrijk. 

The Tongsai Bay
Seafront pool villa - The Tongsai Bay - Koh Samui - ThailandThe Tongsai Bay is een luxe resort op het populaire eiland Koh Samui. Belangrijke speerpunten op het gebied van duurzaamheid zijn: er worden geen bomen gekapt en geen chemische insecticiden gebruikt. Ze hebben hun eigen ‘groene projecten’ ontwikkeld, op de volgende gebieden: natuurbescherming (flora en fauna), het minimaliseren van afval, energieverbruik en chemische middelen, het steunen van lokale organisaties en het strijden tegen dieren in gevangenschap. 

Tot slot willen we heel graag de ‘homestays’ in Thailand onder de aandacht brengen. Hierbij verblijft u bij een lokale familie thuis en uw uitgaven komen veelal voor 100% bij hen en de lokale gemeenschap terecht. Vaak kunt u ook meehelpen met hun dagelijkse bezigheden, zoals het bereiden van het eten. Dit eten wordt lokaal geproduceerd en er is veel aandacht voor de (natuurlijke) omgeving. Een verblijf in een ‘homestay’ is meer dan alleen een overnachtingslocatie, het biedt u de kans om op een duurzame manier een kijkje te nemen in het authentieke Thaise leven, vaak ver weg van het massatoerisme. Wij bieden op diverse plekken in Thailand ‘homestays’ aan; vraag onze reisspecialisten naar de mogelijkheden!

Wang Nam Mok homestay in Nong Khai, Thailand