Menu

Thailand

Veelgestelde vragen Thailand

Hoe zit het met de geldzaken in Thailand?

De munteenheid van Thailand is de Thaise Baht. Het heeft geen zin deze van te voren in Nederland te kopen. De koers is hier hoogst ongunstig. Buitenlandse valuta mag u wel onbeperkt in- en uitvoeren. Bij aankomst op de luchthaven kunt u meteen pinnen zodat u geen contant geld hoeft mee te nemen om bij aankomst te wisselen. Neemt u liever contant geld mee, dan kunt u dat wisselen bij de bank of bij de receptie van het hotel. Op de meeste plaatsen kunt u euro's wisselen. Het meenemen van US Dollars is niet meer nodig. Veel hotels hebben een wisselbalie (hun koersen zijn gewoonlijk echter onvoordelig).

  • Pinpas: in alle toeristische plaatsen in Thailand zijn pinautomaten (ATM’s) en banken aanwezig. Met uw pinpas (met Maestro- of Cirrus-logo) kunt u hier Thaise Baht opnemen. Dit is de goedkoopste manier. Denk er aan om uw pinpas voor vertrek op werelddekking te zetten.
  • Creditcards: vrijwel alle toeristenhotels, grote winkels en bekende restaurants accepteren internationale creditcards, zoals Visa en Mastercard. Vaak wordt er 3-5% extra doorbelast. U kunt met uw creditcard ook in veel plaatsen contant geld opnemen via uw pincode. Dit kan bij de ATM’s of bij een bank. Meestal dient u zich te legitimeren met uw paspoort Zie voor meer details de websites: eurocard & visa.
  • Wisselkoers: de waarde van 100 Baht was in juni 2019 ongeveer € 2,82.


terug naar veelgestelde vragen Thailand