Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Thailand

Khao Lak

Khao Lak is een rustige badplaats aan de Andaman Zee (westkust Thailand). Het is gelegen in de provincie Phang Nga, ten noorden van Phuket. De reistijd naar Phuket Airport bedraagt ongeveer 1,5 uur. Ook het Khao Sok National Park ligt op korte afstand van Khao Lak; dit is ruim één uur rijden.

In Khao Lak staat het toerisme nog in de kinderschoenen en is dus vooral ideaal als u op zoek bent naar rust. De hoofdactiviteit zal dan ook zijn: heerlijk ontspannen op het kilometerslange (!) zandstrand.

Echter, Khao Lak is ook bekend als vertrekpunt naar de Similan eilanden, welke behoren tot de mooiste snorkel- en duiklocaties van Thailand (ca. twee uur varen vanaf Khao Lak). Hier vindt u een kleurrijke onderwaterwereld, kristalhelder water en paradijselijke eilandjes met witte zandstranden.

Overigens zijn er voor de kust van Khao Lak ook veel tropische vissen te zien. Dus u kunt zo met uw snorkel het water in lopen! De natuur in? Bezoek dan de Lampi waterval, het Khao Lak-Lam Ru National Park of natuurlijk het indrukwekkende Khao Sok National Park!

Hotels zijn er in alle soorten en maten; van kleinschalig tot grootschalig en van eenvoudig tot luxe. De hotels liggen verspreid langs de kilometerslange kustlijn. De meeste restaurantjes en barretjes zijn te vinden in het centrum van Khao Lak. Ook vindt hier meerdere keren per week een gezellige markt met souvenirs en eten plaats (Bang Niang Market). Maar ook aan het strand zijn leuke, kleine restaurantjes te vinden.

De beste reistijd voor Khao Lak is van (half) november tot (half) april.

Zelf een rondreis samenstellen naar Khao Lak? Neem vrijblijvend contact op met onze Thailand specialist Floor en bespreek de mogelijkheden.
Bekijk alle highlights en plaatsen in Thailand