Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Thailand

Koh Lanta

Aan de westkust van Thailand, in de Andaman Zee, ligt het relatief rustige en grote eiland Koh Lanta. Het bestaat uit de eilanden Koh Lanta Noi (waar de 'locals' wonen) en Koh Lanta Yai (waar de toeristen verblijven).

Koh Lanta is minder toeristisch dan de omliggende badplaatsen / eilanden, zoals Phuket, Krabi en Koh Phi Phi. Het is een fijne locatie om even heerlijk te ontspannen aan het strand.

Ook kunt u hier vandaan eenvoudig duiken en snorkelen. De kleurrijke onderwaterwereld van Thailand is wereldwijd bekend. Mooie duiklocaties in de buurt van Koh Lanta zijn: Koh Haa, Bida Nok / Bida Nai, de King Cruiser Wreck, Hin Daeng / Muang en Koh Rok. Ook populair is het maken van een boottocht. U kunt kiezen uit verschillende tours, bijvoorbeeld naar eilandjes in de omgeving (Koh Chuak, Koh Mook, Koh Kradan, Koh Mah en Koh Ngai) of een sunset cruise.

Tevens kunt u deelnemen aan kooklessen, kajakken of scooters huren. Koh Lanta is eenvoudig zelf per scooter te verkennen. Stop bijvoorbeeld in Thung Yi Peng. Dit is een 'eco-tourism community' in het oosten van Koh Lanta en bekend om de mangroven. U kunt hier onder andere kajakken, een boottocht maken, wandelen en de dorpelingen helpen met het bouwen van 'vishuizen' of het planten van zeegras. Het is een mooi stukje natuur. Een alternatief is het Koh Lanta National Park (voor een mooie wandeling). Ook Sri Raya Old Town is een bezoek waard. In dit gezellige plaatsje (straatje) vindt u houten huizen uit de oud Chinees-Portugese tijd en kleine souvenirwinkeltjes.

Koh Lanta is per brug verbonden met het Thaise vasteland, maar de snelste manier om een accommodatie te bereiken is vaak per speedboot. De reistijd naar Krabi airport is ongeveer twee uur. Vanuit Koh Lanta kunt u tevens de boot nemen naar o.a. Koh Phi Phi en Phuket.

De beste reistijd voor Koh Lanta is van november t/m maart; dit is het koele en (doorgaans) droge seizoen. Koh Lanta heeft te maken met een regenseizoen van juni t/m oktober.

Zelf een rondreis samenstellen naar Koh Lanta? Neem vrijblijvend contact op met onze Thailand specialist Floor en bespreek de mogelijkheden.
Bekijk alle highlights en plaatsen in Thailand