Menu

Thailand

Koh Pha-Ngan

Het eiland Koh Pha-Ngan (ook geschreven als Koh Phangan) is gelegen in de Golf van Thailand, aan de oostkant van Thailand. Het behoort, samen met ca. 80 andere eilanden, tot de Samui Archipel. Het bekendste en grootste eiland in deze archipel is Koh Samui, gelegen op ca. 15 km ten zuiden van Koh Pha-Ngan (ca. 30 minuten per boot). Vanaf Koh Pha-Ngan zijn er ook bootverbindingen naar Koh Tao (ca. 1,5 uur) en Don Sak op het vasteland (ca. 2,5 uur).

Koh Pha-Ngan is met name bekend van de Full Moon Party's (op Haad Rin Beach). Echter, deze zijn eenvoudig te vermijden. Wij adviseren Koh Pha-Ngan dan ook voornamelijk voor rustzoekers. 70% van het eiland is groen en bestaat uit bergen, tropisch bos, plantages en veel palmbomen. Alleen in Haad Rin en Thong Sala is een centrum met winkeltjes en restaurantjes. Op de meeste andere locaties bent u gebonden aan het hotel (of misschien een lokaal restaurantje om de hoek). Deze stranden zijn dan ook heerlijk rustig (zonder verkopers!).

Koh Pha-Ngan heeft geen echte bezienswaardigheden. Wilt u toch even van uw strandbedje af, dan is het leuk om per scooter een tocht over het groene eiland te maken (vergeet niet te stoppen bij de kleine baaitjes!), deel te nemen aan een fietsexcursie, te kajakken (erg mooi tijdens de zonsondergang) of een yoga-les te volgen.

Wat zeker niet mag ontbreken, is een bootexcursie naar het Ang Thong National Marine Park. Denk aan: tientallen eilandjes, helderblauw water en mooie uitkijkpunten? een 'must do' wat ons betreft! Ook de onderwaterwereld rondom Koh Pha-Ngan is de moeite waard. Voor de kust ligt meer dan 10 kilometer koraalrif, dus ook duikers en snorkelaars zijn hier aan het juiste adres.

's Avonds is het leuk om een hapje te eten op de Phantip Food Market in Thong Sala. Iedere zaterdag is er in Thong Sala tevens een gezellige avondmarkt met souvenirs, kleding en eten.

Kortom; bent u op zoek naar een groen, rustig eiland met een fijne (laidback) sfeer, dan is Koh Pha-Ngan zeker een aanrader!

Koh Pha-Ngan heeft te maken met flinke regenbuien in de periode oktober - december. De rest van het jaar is Koh Pha-Ngan goed te bezoeken, al is er elke dag wel kans op een klein buitje.

Zelf een rondreis samenstellen naar Koh Pha-Ngan? Neem vrijblijvend contact op met onze Thailand specialist Floor en bespreek de mogelijkheden.