Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Thailand

Koh Phi Phi

Koh Phi Phi behoort tot de provincie Krabi en ligt op ongeveer 45km ten zuiden van Phuket en Krabi. De reistijd per veerboot is ongeveer twee uur, of ca. 45 minuten per speedboot.

Koh Phi Phi bestaat uit zes eilanden, waarvan Phi Phi Don en Phi Phi Lee het bekendst zijn. Alleen Phi Phi Don is bewoond; hier zult u dus ook overnachten.

De eilanden worden omringd door een azuurblauwe zee met een indrukwekkende onderwaterwereld. Het behoort tot één van de beste duik- en snorkellocaties van de wereld. Duikliefhebbers kunnen onder professionele begeleiding de kleurrijke en gevarieerde onderwaterwereld van de Andaman Zee verkennen. Op het eiland zijn diverse (PADI) duikscholen aanwezig.

Naast duiken en ontspannen op de prachtige witte zandstranden kunt u ook deelnemen aan een boot-excursie naar verschillende eilandjes, zoals Phi Phi Lee (met Maya Bay als populairste attractie; hier is de film 'The Beach' opgenomen), Bamboo, Mosquito, etc.. Beklim ook zeker het 'viewpoint' voor een schitterend uitzicht over Koh Phi Phi.

De meeste toeristen verblijven in Loh Dalum Bay. Hier vindt u dan ook een (te) groot aanbod aan hotels, restaurants en bars. Liever de rust opzoeken? Ook dat kan op Koh Phi Phi. Er zijn diverse (exclusieve) hotels die beschikken over een privéstrand. Helaas is, door het steeds populairder worden van het eiland, de prijs-kwaliteitsverhouding van de accommodaties de laatste jaren steeds minder geworden. Ja, ze vragen de hoofdprijs...

De beste reistijd voor Koh Phi Phi is van december t/m maart. De meeste regen valt doorgaans in de maanden september en oktober.

Zelf een rondreis samenstellen naar Koh Phi Phi? Neem vrijblijvend contact op met onze Thailand specialist Floor en bespreek de mogelijkheden.
Bekijk alle highlights en plaatsen in Thailand