Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Thailand

Koh Samet

Aan de oostkust van Thailand ligt het eiland Koh Samet (Samed). Vanaf Bangkok is het ongeveer drie uur rijden per auto (oostwaarts) en vervolgens ca. 30-45 minuten per boot. Het eiland is gelegen in de Golf van Thailand, voor de kust van de Thaise provincie Rayong.

Koh Samet is ca. 7km lang en ca. 3km breed. Het eiland wordt voor 80% bedekt door bossen, maar ook de stranden zijn goed vertegenwoordigd. Het populairste strand is Sai Kaew Beach waar dan ook de meeste restaurantjes, winkels, barretjes en accommodaties zijn. Al zijn er ook voldoende rustige stranden te vinden. Naast ontspannen aan het strand kunt u ook het natuurpark bezoeken, deelnemen aan watersporten (o.a. windsurfen, kanoën en zeilen) of brommers huren en zo het eiland zelf gaan verkennen. Er worden ook duik- en snorkeltours aangeboden, al is de onderwaterwereld op andere plekken in Thailand indrukwekkender. Een 'must' is verder het bijwonen van de prachtige zonsondergang in het (zuid-)westen.

De beste reistijd voor Koh Samet is van oktober t/m april, echter zelfs in het regenseizoen valt er relatief weinig regen. Dus ook voor onze zomermaanden is Koh Samet een goede keus. Houd er rekening mee dat Koh Samet erg populair is onder de inwoners van Bangkok; in het weekend en op nationale feestdagen kan het erg druk zijn.

Zelf een rondreis samenstellen naar Koh Samet? Neem vrijblijvend contact op met onze Thailand specialist Floor en bespreek de mogelijkheden.
Bekijk alle highlights en plaatsen in Thailand