Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Thailand

Koh Samui

Het eiland Koh Samui is gelegen in de Golf van Thailand, aan de oostkant van Thailand. Het is het grootste en bekendste eiland van de Samui Archipel. Koh Samui is per vliegtuig bereikbaar vanuit o.a. Bangkok (ruim 1 uur) en Chiang Mai (kleine 2 uur) en per boot vanuit o.a. Koh Pha-Ngan (ca. 30 minuten), Koh Tao (ca. 2 uur) en Don Sak op het vasteland (ca. 1,5 uur). Met een oppervlakte van ca. 230km² is Koh Samui, na Phuket en Koh Chang, het derde grootste eiland van Thailand.

Koh Samui is uitermate geschikt voor een relaxte strandvakantie, maar er zijn ook veel excursiemogelijkheden. Er is voor elk wat wils. Zo kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het tempelcomplex Wat Plai Laem, de Big Buddha (Wat Phra Yai), de Hin Lad en/of de Na Muang watervallen, het voormalige vissersdorpje Bo Phut, etc. Duikliefhebbers kunnen een dagexcursie maken naar Koh Tao of het Ang Thong National Marine Park. De onderwaterwereld van de Golf van Thailand is erg kleurrijk en gevarieerd. Op Koh Samui zijn veel (PADI) duikscholen aanwezig. Ook voor gezinnen met (jonge) kinderen is Koh Samui een ideale strandbestemming. Het eiland is goed ontwikkeld, er is een luchthaven, er zijn veel kindvriendelijke hotels, de zee is op veel plekken rustig (o.a. in Bo Phut en Mae Nam) en er zijn tal van leuke activiteiten, waaronder diverse waterparken en dierentuinen. Het is niet voor niets dat Koh Samui de laatste jaren sterk aan populariteit wint. De bekendste stranden op Koh Samui zijn Chaweng en Lamai Beach. Hier vindt u de meeste restaurants, bars en (souvenir)winkels. Gelukkig zijn er ook nog rustige stranden te vinden waarbij u het massatoerisme goed kunt ontwijken.

Een voordeel van Koh Samui is dat het in onze zomermaanden, wanneer het gros op vakantie gaat, minder last heeft van de moesson dan de westkust (Phuket e.o.). Vooral in de maanden september t/m november kan het flink regenen op Koh Samui. De minste regen valt doorgaans in de maanden januari t/m april.
Zelf een rondreis samenstellen naar Koh Samui? Neem vrijblijvend contact op met onze Thailand specialist Floor en bespreek de mogelijkheden.
Bekijk alle highlights en plaatsen in Thailand