Menu

Thailand

Krabi

Krabi is een provincie in het zuidwesten van Thailand, gelegen aan de Andaman Zee. Het staat bekend om de mooie stranden, de groene omgeving en de kalksteen kliffen.

Krabi herbergt meer dan 150 eilandjes, waarvan Koh Phi Phi en Koh Lanta de bekendste zijn. Tot Krabi behoren ook de populaire stranden van Ao Nang en Railay, beiden gelegen op het vasteland. Ao Nang is toeristisch meer ontwikkeld dan Railay; het is per auto bereikbaar (ruim 30 minuten naar Krabi airport) en biedt een ruime keus aan hotels, restaurants, bars en souvenirwinkels. Het schiereiland Railay is alleen per 'longtail-boat' bereikbaar (ca. 10 minuten naar Ao Nang of ca. 30 minuten naar Krabi Town) en een stuk rustiger. Maar tegenwoordig zijn hier ook steeds meer toeristische faciliteiten. Railay kent u wellicht van de postkaarten: een prachtig wit zandstrand, omzoomd door palmbomen en met uitzicht op enorme kliffen. Een bezoekje waard! Al zijn de hotels en restaurants wel wat prijziger dan in Ao Nang. Andere stranden op het vasteland van Krabi zijn: Ao Nam Mao, Phra Nang, Ton Sai, Nopparat Thara, Klong Muang en Tub Kaek. Ook kunt u in Krabi Town verblijven, al is hier geen strand.

Op de stranden van Krabi kunt u heerlijk ontspannen. Ook kunt u hier vandaan eenvoudig gaan duiken en/of snorkelen (al zouden wij hiervoor eerder Koh Phi Phi of Koh Lanta in deze regio aanraden). Een aanrader is verder een boottocht langs de kalkstenen rotsformaties die vanuit de zee omhoog rijzen. In Krabi kunt u tevens mooie jungle hikes maken, kajakken / wandelen door mangrovebossen, rotswanden beklimmen en bijv. de Tiger Cave Tempel bezoeken.

Vanuit Bangkok, Koh Samui en Singapore is het mogelijk om rechtstreeks naar Krabi te vliegen. Ook zijn er bootverbindingen naar o.a. Koh Phi Phi, Phuket en Koh Lanta.

De beste reistijd voor Krabi is van december t/m maart; in deze maanden valt doorgaans de minste regen. Krabi heeft te maken met een regenseizoen van mei t/m oktober.
Zelf een rondreis samenstellen naar Krabi? Neem vrijblijvend contact op met onze Thailand specialist Floor en bespreek de mogelijkheden.