Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Thailand

Phuket

Phuket is het grootste eiland van Thailand (ca. 575km2). Het eiland ligt in de Andaman Zee (westkust Thailand) en wordt omringd door 39 kleinere eilandjes. Door de Sarasin-brug wordt het eiland verbonden met het vasteland.

Phuket heeft in het verleden altijd een belangrijke rol gespeeld in het handelsverkeer. Hiervan zijn de sporen voornamelijk in Phuket (Old) Town nog terug te vinden. Phuket Town heeft een sfeervol centrum met kruidenwinkeltjes, Chinese huisjes, kleine fabriekjes, koffiebarretjes en restaurantjes. Elke zondag tussen 16:00 en 22:00 uur vindt er op Thalang Road een openluchtmarkt plaats met optredens en tientallen kraampjes; van souvenirs tot lekkere hapjes. Een aanrader.

Phuket wordt ook wel de 'Parel van het Zuiden' genoemd; u vindt hier prachtige witte zandstranden en een helderblauwe zee. Het meest toeristische strand is Patong (dit bieden wij doorgaans niet aan). Leukere stranden zijn o.a. Kamala, Kata en Nai Harn. Ook hier zijn voldoende restaurantjes en winkeltjes te vinden, maar het is minder massaal dan Patong. Daarnaast zijn er nog tientallen rustige stranden en baaitjes te vinden op Phuket. We helpen u graag met het selecteren van het meest geschikte strandje voor uw reis!

Naast ontspannen aan de stranden kunt u op Phuket ook een bezoek brengen aan één van de vele 'viewpoints', de witte Boeddha, de watervallen Bang Pae, Kathu en/of Ton Sai of het (diervriendelijke!) Phuket Elephant Sanctuary. Winkelliefhebbers kunnen terecht in één van de shoppingmalls. Ook erg leuk is een boottochtje naar eilandjes in de omgeving, zoals Koh Yao Yai, Phang Nga Bay en de Similan eilanden. U kunt hier o.a. snorkelen en duiken.

Phuket is per vliegtuig bereikbaar vanuit o.a. Bangkok (ca. 1,5 uur) en Chiang Mai (ca. 2 uur), maar ook vanuit o.a. Dubai, Doha, Abu Dhabi, Kuala Lumpur en Singapore. Ook zijn er bootverbindingen naar o.a. Koh Phi Phi, Koh Lanta en Krabi.

De beste reistijd voor Phuket is van december t/m maart. Phuket heeft te maken met een lang (en flink) regenseizoen, namelijk van eind april / begin mei tot eind oktober / begin november. In deze periode valt er doorgaans veel regen, voornamelijk in de namiddag en 's avonds.

Zelf een rondreis samenstellen naar Phuket? Neem vrijblijvend contact op met onze Thailand specialist Floor en bespreek de mogelijkheden.
Bekijk alle highlights en plaatsen in Thailand