Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Avontuurlijk Thailand

Deze 16-daagse individuele rondreis door Thailand is speciaal samengesteld voor avontuur- en natuurliefhebbers. Samen met een deskundige gids maakt u een 3-daagse trekking in noord-Thailand (in een niet toeristisch deel!). Ook de watervallen van Erawan worden aangedaan en u overnacht in het indrukwekkende Khao Sok National Park. Deze activiteiten worden o.a. gecombineerd met een bezoek aan de hoofdstad Bangkok en verblijf aan het strand van Krabi (Railay).

In deze reis is rekening gehouden met duurzame accommodaties, projecten en activiteiten. Mocht u nog meer terug willen doen voor de lokale bevolking en/of het milieu dan kunnen we eventueel extra activiteiten toevoegen. Hieronder vindt u enkele suggesties:
 • Bangkok: het planten van mangroven of bezoek aan een lokale ‘community’
 • Kanchanaburi: nieuwe bomen planten of bezoek aan “Our Land
 • Chiang Mai: meehelpen met dagelijkse activiteiten van de inwoners van een lokale ‘community’, een olifanten beeldje beschilderen bij “Elephant Parade” (20% van de opbrengst wordt gedoneerd aan olifanten projecten) of support vrouwenrechten met een bezoek aan “Chai Lai Orchid
 • Krabi (of een andere badplaats): help mee met het schoonmaken van stranden in samenwerking met Trash Hero
Indien gewenst, kunnen we u ook een lijst met verantwoordelijke restaurants en winkels toesturen.

Reisduur: 16 dagen

Bangkok - Kanchanaburi / River Kwai - Erawan - Ayutthaya - Chiang Mai - Mae Manai - Huay Nam Dung - Phuket - Khao Sok National Park - Krabi / Railay Beach

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Avontuurlijk Thailand inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Voor avontuur- en natuurliefhebbers de beste reis naar Thailand!
 • Trekking in een ongerept en niet toeristisch deel, dus u ontdekt het échte Thailand.
 • De trekking wordt op privé basis uitgevoerd, zodat u zelf het tempo en het aantal stops kunt bepalen.
 • Het Khao Sok NP bezoekt u met een eigen gids, zodat u af en toe van de begaande paden af kunt dwalen.
 • Voor het strandverblijf is gekozen voor Krabi / Railay Beach, omdat u ook hier mooie uitstapjes in de natuur kunt maken.
 • De treinreis Ayutthaya - Chiang Mai wordt uitgevoerd per 1e klas nachttrein (airconditioned), terwijl we voor het traject Chiang Mai - Phuket juist een vliegtuig inzetten.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Krabi, Kho Poda, raila y - Thailand
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Bangkok
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Bangkok wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt een transfer naar uw hotel in de stad. Hier verblijft u de eerste twee nachten van uw rondreis. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u kunt bijkomen van de vlucht. Ook kunt u alvast, op eigen gelegenheid, een eerste indruk van de stad opdoen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Grand Palace en de Wat Pho; de bekendste bezienswaardigheden van Bangkok. Het Grand Palace was van 1782 tot 1946 de officiële residentie van de koning. In dit complex vindt u onder andere de Wat Phra Kaew; de meest heilige Boeddhistische tempel van Thailand. Alle gebouwen zijn prachtig versierd met gekleurde tegels, bladgoud en muurschilderingen. Op loopafstand van het Grand Palace ligt de Wat Pho. In deze tempel ziet u de 45 meter lange, liggende Boeddha. Dit bezoek mag zeker niet ontbreken tijdens uw verblijf in Bangkok.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Bangkok
De gehele dag is vrij te besteden in Bangkok. U kunt deze wereldstad op eigen gelegenheid verkennen. Indien gewenst, kunnen wij ook diverse excursies vooraf voor u vastleggen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de overige tempels van Bangkok, zoals de Golden Mountain, de Wat Arun of de Wat Traimit. Een aanrader is verder een fietstocht in het 'groene hart' van Bangkok. U fietst hierbij over smalle paadjes, langs rijstvelden, Thaise huisjes, tempels en marktjes. Ook kunt u een bezoek brengen aan een van de drijvende markten, Chinatown, het Vimanmek Paleis, een tocht per 'longtail boat' maken over de Chao Phraya rivier of gaan winkelen in een van de vele shoppingmalls.
Dag 3 Bangkok - Kanchanaburi
Na het ontbijt wordt u bij het hotel opgehaald. Per auto met privéchauffeur en een Engelssprekende gids vertrekt u naar Kanchanaburi. Onderweg maakt u een stop bij een unieke 'country market' langs de spoorlijn en de drijvende (niet toeristische) markt van Tha Kha. Met een bootje vaart u tussen de kraampjes door, waardoor u op een leuke manier kennis maakt met deze manier van handelen. U krijgt alle gelegenheid om traditionele Thaise producten te proberen. Vervolgens rijdt u verder naar Kanchanaburi waar u luncht bij een restaurant nabij de 'Bridge on the River Kwai' (inbegrepen). De brug is vooral bekend door de gelijknamige film. In 1942 gaf het Japanse leger opdracht voor de bouw van een spoorweg tussen Siam (Thailand) en Birma (Myanmar). Dwangarbeid, mishandeling, ziektes en ondervoeding eisten duizenden mensenlevens tijdens de bouw. Na een bezoek aan het Railway Museum vaart u per 'longtail-boat' naar de River Kwai Jungle Rafts waar u overnacht. Deze drijvende hutjes op het water zijn eenvoudig maar erg sfeervol. U verblijft hier o.b.v. halfpension.

Noot: de markt in Tha Kha wordt elke zaterdag en zondag gehouden, plus op vijf of zes weekdagen per jaar (afhankelijk van de maankalender). Indien de markt vandaag niet operationeel is, bezoekt u een andere drijvende markt (bijvoorbeeld van Damnoen Saduak).

Noot: in de River Kwai Jungle Rafts is geen elektriciteit / warm water aanwezig.
Dag 4 Kanchanaburi & Erawan National Park
U brengt vandaag een bezoek aan het Erawan National Park (gelegen op ca. 65km afstand van Kanchanaburi). Hier maakt u een indrukwekkende wandeling langs zeven watervallen. Neem uw zwemspullen mee voor een verfrissende duik in het water. Naast de watervallen ziet u ook de Pra That grot met haar stalagmieten en stalactieten. Na de lunch in een lokaal restaurant (inbegrepen) rijdt u terug naar uw accommodatie. De rest van de dag is vrij te besteden. 's Avonds kunt u eventueel een traditionele dansvoorstelling van de Mon bevolking bijwonen (prijs op aanvraag).

Tip: bezoek het Erawan NP zo vroeg mogelijk (voor 09:00 uur) zodat u de vele toeristen voor bent en in alle rust kunt genieten van de watervallen.
Dag 5 Kanchanaburi - Ayutthaya - Chiang Mai
De dag start met een bezoek aan het Hellfire Pass Museum. Hier vindt u foto's, filmbeelden en gereedschappen van de aanbouw van de spoorlijn. Ook ligt er nog een stukje rails. Middels een korte wandeling krijgt u een goede indruk van het zware leven van de gevangenen destijds. Na de lunch (inbegrepen) reist u, via een prachtige route, verder naar Ayutthaya. Dit is de oude hoofdstad van Thailand (in het jaar 1350). Hier brengt u een bezoek aan het Historical Park met haar vele ruïnes. Deze worden beschouwd als de spectaculairste van Thailand. Onder andere de Wat Phra Si Sanphet, de Wat Mongkhon Bophit, de Wat Phra Mahathat en de Wat Chai Wattnaram worden bezichtigd. Diner is op eigen gelegenheid (niet inbegrepen). In de avond wordt u naar het treinstation van Ayutthaya gebracht. Per nachttrein reist u verder naar Chiang Mai, gelegen in het noorden van Thailand. Aankomst aldaar is de volgende ochtend. Overnachting is in een privé slaapcompartiment, in de eerste klas.
Dag 6 Chiang Mai
Na aankomst op het treinstation van Chiang Mai wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt een transfer naar uw accommodatie in de stad. De rest van de dag is vrij te besteden. Chiang Mai is een prettige stad die u eenvoudig op eigen gelegenheid kunt verkennen, bijvoorbeeld per fiets. In het oude centrum, omringd door een stadsmuur, zijn diverse mooie tempels te vinden. De bekendste zijn: Wat Chiang Man, Wat Phra Sing en Wat Chedi Luang. Zeker een 'must see' is de Wat Phra That Doi Suthep, gelegen op ca. 15km afstand van Chiang Mai. Dit is een van de meest vereerde Boeddhistische heiligdommen in Noord-Thailand. U bereikt de tempel via een lange trap (ca. 300 treden) of per kabelbaan. Eenmaal boven ziet u een grote, gouden Chedi met daaromheen monnikenverblijven, Boeddhabeelden en monumenten. De vele biddende monniken geven de plaats een aangename sfeer. Vanaf de top heeft u, bij helder weer, een fantastisch uitzicht over Chiang Mai.

Noot: houd er rekening mee dat u waarschijnlijk pas 's middags kan inchecken in het hotel.
Dag 7 Chiang Mai - Mae Manai
Vandaag begint uw 3-daagse privé trekking in het bergachtige gebied van noord-Thailand. U rijdt eerst naar de lokale markt van Mae Malai. Veel bergstammen uit de omgeving komen hier hun etenswaar (ver-)kopen. U krijgt natuurlijk ook de gelegenheid om verschillende (onbekende) groenten en vruchten te proberen. Daarna stopt u bij de Mork Fah waterval. Vanaf het afgelegen dorpje Baan Thong Youa start vervolgens uw trekking. De komende vier à vijf uur wandelt u, in een aangenaam tempo, naar uw overnachtingslocatie; een 'homestay' in het dorpje Mae Manai. De route gaat dwars door de bossen en langs bergstam-dorpjes, in een ongerept deel van Thailand. De stammen die hier wonen, waren voorheen bedreven in de opium-handel. Tegenwoordig leven zij voornamelijk van de landbouw en hun koffieplantages. Vergeet overigens niet te genieten van het mooie uitzicht! Uw gids zorgt onderweg voor een picknick-lunch. Na aankomst in Mae Manai kunt u bijkomen van de eerste wandel-dag en kennis maken met de inwoners. Wandel bijvoorbeeld naar binnen in hun 'huisje', kijk mee hoe ze het eten klaarmaken of beschouw de dagelijkse activiteiten. 's Avonds zal uw gids een overheerlijke maaltijd voorschotelen.

Noot: de komende twee nachten verblijft u in eenvoudige 'homestays' (gedeelde slaapzaal in een bamboehut met klamboe, een dunne matras en zeer basic faciliteiten).
Noot: deze trekking is eventueel ook mogelijk in een groep (internationaal gezelschap van max. 16 personen); de korting is op aanvraag.
Dag 8 Mae Manai - Huay Nam Dung
Na het ontbijt vervolgt u de trekking. Vandaag gaat u de bergen van het Huay Nam Dung National Park in. U passeert wederom lokale bergstam-dorpjes, wandelt over heuvels en kunt genieten van de mooie natuur. Onderweg zal uw begeleidende gids u alles vertellen over de lokale flora en fauna. Er wordt een stop gemaakt bij een kleinschalig 'olifantenkamp', midden in de jungle. U maakt geen rit op de rug van een olifant (dit wordt als dieronvriendelijk gezien) maar u mag helpen de olifanten te voeden en/of te wassen. Na de lunch gaat de wandeling verder naar uw volgende 'homestay'. Ook hier maakt u kennis met een compleet andere cultuur. 

Noot: de wandeling van vandaag duurt ongeveer zes uur.
Dag 9 Huay Nam Dung - Chiang Mai
Ook deze ochtend ontwaakt u met geluiden uit de jungle. Dit blijft bijzonder! Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van uw 'gastfamilie' en u klaar te maken voor het laatste deel van de trekking. De tocht van vandaag duurt ongeveer 1,5 uur en is grotendeels bergafwaarts. Eenmaal beneden wordt u naar de rivier gebracht. Hier stapt u aan boord van een 'bamboe-raft' voor een ontspannen* tocht over de rivier (ca. 2,5 uur). Geniet nog even van de mooie, groene omgeving! Na een lunch-stop wordt u per auto terug gebracht naar uw hotel in Chiang Mai. Hier is de rest van de dag vrij te besteden. 's Avonds is het leuk om over de avondmarkt bij Chang Khlan Road te wandelen. U vindt hier de meest voordelige souvenirs van Thailand en de lekkerste gerechten.

* in het regenseizoen stroomt de rivier sneller en kan de boottocht iets avontuurlijker worden. 

Noot: Chiang Mai is een leuke stad om extra overnachtingen toe te voegen. Op deze dag(en) kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Chiang Mai Zoo, wandelen in het Doi Inthanon National Park, een fietstocht maken, ziplinen in de jungle of Thaise kooklessen volgen.
Dag 10 Chiang Mai - Phuket
Transfer naar de luchthaven voor de (rechtstreekse) vlucht naar Phuket. Na aankomst volgt een transfer naar het hotel waar u één nacht verblijft. Deze transfer wordt verzorgd door het hotel en is (mogelijk) op indeling met andere hotelgasten. De rest van de dag is vrij te besteden, bijvoorbeeld aan het strand. Phuket wordt ook wel de 'Parel van het Zuiden' genoemd; u vindt hier prachtige witte zandstranden en een helderblauwe zee. Tevens zijn er diverse watersportactiviteiten mogelijk.

Noot: verlenging in Phuket is mogelijk.

Noot: we hebben nu een hotel in het noorden van Phuket geselecteerd, dichtbij de luchthaven (en ideaal omdat u morgenochtend doorreist naar het Khao Sok National Park). U kunt eventueel ook in Phuket (Old) Town verblijven. Phuket Town heeft een sfeervol centrum met kruidenwinkeltjes, Chinese huisjes, kleine fabriekjes (bijv. een ouderwetse drukkerij), koffiebarretjes en restaurantjes.
Dag 11 Phuket - Khao Sok National Park
Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel in Phuket. De komende drie dagen staat er een excursie naar het Khao Sok National Park gepland. Langs kleine dorpjes en plantages rijdt u in ca. 2,5 uur naar de ingang van het park. Onderweg kunt u alvast genieten van de groene omgeving en het uitzicht op de karstgebergtes. Bij aankomst brengt u een bezoek aan Khao Pang. Tijdens een rondwandeling door dit dorp vangt u een glimp op van het lokale leven, dat grotendeels plaatsvindt op een biologische boerderij. De lunch wordt verzorgd door de inwoners. De volgende stop is bij het nabijgelegen dorp Wararam. Hier krijgt u de kans om een traditioneel Thais dessert te maken in het huis van een lokale familie, gevolgd door een korte wandeling / rit naar de rivier. Hier stapt u aan boord van een opblaasbare kano voor een tocht langs kleine huisjes en dwars door de jungle. Halverwege de boottocht wordt een stop gemaakt voor een kop lokale koffie. Vervolgens wordt u naar de Anurak Community Lodge gebracht, gelegen midden in de jungle. Hier heeft u één overnachting. De dag wordt afgesloten met een traditioneel Thais diner.

Het nationaal park Khao Sok is één van de indrukwekkendste natuurparken van Thailand. Samen met de omringde reservaten is dit het grootste regenwoud van Zuid-Thailand. Het 738km2 grote park wordt bevolkt door everzwijnen, apen, gibbons en zo’n 200 vogelsoorten. Daarnaast is de diversiteit aan planten en bomen adembenemend. De laatste jaren wordt het park steeds populairder, mede dankzij de vele activiteiten. U kunt hier onder andere wandelen, pittige trekkings maken, kanoën, boottochtjes maken, zwemmen bij watervallen en grotten bezoeken. De beste periode voor een bezoek aan Khao Sok is van januari t/m april. In de overige maanden is het mogelijk dat bepaalde activiteiten soms niet doorgaan i.v.m. tropische stortbuien. Wel worden er dan alternatieve activiteiten aangeboden.

Tip: een (andere) aanrader in Khao Sok is Elephant Hills. Deze bijzondere accommodatie biedt luxe tenten aan. Het is een stukje Afrika in Thailand. Meer informatie vindt u op: www.pangeatravel.nl/elephant-hills.html. De meerprijs is op aanvraag.
Dag 12 Khao Sok National Park
U wordt gewekt door het geluid van vogels en apen uit de jungle. Na het ontbijt vertrekt u naar het Cheow-Larn meer. Na een korte stop bij het bezoekerscentrum staat er een boottocht gepland. Rondom dit 60km lange meer liggen prachtige karstgebergtes, vergelijkbaar met Halong Bay in Vietnam en Guilin in China. Geniet van de rust op het water. Wie weet kunt u nog aapjes spotten. Daarna checkt u in bij The Greenery Panvaree, prachtig gelegen aan het meer. Ook hier verblijft u één nacht. Na de lunch kunt u opnieuw een boottocht over het meer maken of relaxen bij de accommodatie. Spring in het water, ga kajakken, pak wat zonnestraaltjes mee of geniet puur van deze bijzondere, fotogenieke, rustige omgeving! 's Avonds wordt er wederom een Thais diner voor u bereid.
Dag 13 Khao Sok National Park - Krabi
Na een vroeg ontbijt maakt u per 'longtail boat' een tocht over het Cheow-Larn meer. De kans is groot dat u op dit tijdstip gibbons en neushoornvogels spot. Houd uw camera gereed! U vaart richting de Coral Cave. Deze bijzondere grot is ingesloten in zijn eigen natuurlijke meer, dat u bereikt na een klein uurtje wandelen. Per bamboevlot vaart u vervolgens naar de grot. Uw gids zal u enkele interessante stalactieten en stalagmieten laten zien. Eenmaal terug bij The Greenery Panvaree staat de lunch gepland. Daarna is het avontuur in het Khao Sok National Park helaas weer ten einde. Over het Cheow-Larn meer en langs de karstgebergtes vaart u terug naar de pier. Hier vandaan wordt u per auto naar Krabi gebracht om vervolgens per 'longtail boat' verder te reizen naar Railay Beach. De laatste drie nachten van uw reis verblijft u in het Sand Sea Resort, dat alleen per boot bereikbaar is.

Noot: verblijf in een andere badplaats / accommodatie is uiteraard ook mogelijk.
Dag 14 Krabi / Railay Beach
De komende dagen zijn vrij te besteden. Op de stranden van Krabi / Railay kunt u heerlijk ontspannen. Het is een prima locatie om de reis af te sluiten.

Krabi is een provincie in het zuidwesten van Thailand, gelegen aan de Andaman Zee. Het staat bekend om de mooie stranden, de groene omgeving en de kalksteen kliffen. Krabi herbergt meer dan 150 eilandjes, waarvan Koh Phi Phi en Koh Lanta de bekendste zijn. Tot de badplaats Krabi behoren ook de populaire stranden van Ao Nang en Railey. Het schiereiland Railay is alleen per 'longtail-boat' bereikbaar. U kent het wellicht van de postkaarten: een prachtig wit zandstrand, omzoomd door palmbomen en met uitzicht op enorme kliffen. Een bezoek waard!
Dag 15 Krabi / Railay Beach
Dag ter vrije besteding aan het strand. Ook kunt u hier vandaan eenvoudig gaan duiken en/of snorkelen. Een aanrader is verder een boottocht langs de kalkstenen rotsformaties die vanuit de zee omhoog rijzen. Tijdens zo'n tocht worden er stops gemaakt om te snorkelen, te zwemmen en om een kalksteengrot van binnen te bekijken. In Krabi kunt u tevens mooie jungle hikes maken, kajakken / wandelen door mangrovebossen, rotswanden beklimmen en bijv. de Tiger Cave Tempel bezoeken.
Dag 16 Krabi - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Op tijd wordt u naar de luchthaven van Krabi gebracht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • binnenlandse vlucht: Chiang Mai - Phuket
 • treinreis: Ayutthaya - Chiang Mai (1e klas nachttrein, airconditioned)
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • genoemde boottransfers / -excursies
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde maaltijden
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • 3-daagse trekking in noord-Thailand (privé)
 • 3-daags bezoek aan het Khao Sok NP (privé)
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage SGR: € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • optionele excursies en entreegelden
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • vervoer op de dagen / dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.000 - € 2.250

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Furama Xclusive Sathorn - Bangkok
FuramaXclusive Sathorn is een comfortabel en stijlvol hotel met 12 verdiepingen. Het hotel was voorheen een zelfservice appartement en is in 2009 heringericht als hotel. De 139 kamers zijn verdeeld in drie categorieën, allen met een eigen keukentje, een dvd-speler en gratis internet. De ‘premier rooms’ en de ‘suites’ beschikken over een balkonnetje. Op de 3e verdieping vindt u, op een rustige plek, een buitenzwembad. Hier kunt u ontsnappen aan de drukte. Het hotel ligt in het Central Business District van Bangkok met de Chong Nonsi BTS op 3 minuten lopen. Ook vindt u in deze wijk vele restaurantjes, winkeltjes en ATM’s.

River Kwai Jungle Rafts - Kanchanaburi / River Kwai
Bent u op zoek naar een unieke accommodatie aan de bekende Kwai rivier? Kies dan voor de River Kwai Jungle Rafts. Deze drijvende accommodatie bestaat uit gezellige bamboehutjes (ca. 28m2) met faciliteiten zoals een klamboe en een eigen badkamer. Vanuit uw hangmat op de veranda kunt u genieten van deze magische omgeving. Ondanks dat er geen elektriciteit / warm water is, is het verblijf aangenaam (m.u.v. de maanden november - februari, dan is het vaak te koud). Om de natuurlijke omgeving te waarborgen, is het alleen bereikbaar per ‘longtail boat’ (15-45 minuten). Vooral gezinnen kiezen vaak voor de River Kwai Jungle Rafts.

99 The Gallery Hotel - Chiang Mai
99 The Gallery Hotel is een prima 3-sterren hotel in het oude centrum van Chiang Mai. Hier vandaan kunt u eenvoudig de stad verkennen. De ca. 50 kamers zijn niet heel groot, daar tegenover staat wel dat de kamers schoon en leuk ingericht zijn. U heeft keuze uit verschillende kamertypes (ook familiekamers). Er is een klein zwembad aanwezig voor de nodige verkoeling overdag. Het personeel is erg vriendelijk en geen vraag is te veel voor ze! Kortom; 99 The Gallery Hotel is een goede keus voor uw verblijf in Chiang Mai vanwege de gunstige ligging en de goede prijs/kwaliteit verhouding.

Homestay Thailand - Thailand (verschillende locaties)
Als u van heel dichtbij wilt ervaren hoe de lokale bevolking leeft, dan is een verblijf in een ‘homestay’ een goede keuze. In Thailand zijn er veel verschillende soorten 'homestays' waarin ook het comfort verschilt. Zo kunt u bij mensen thuis slapen in een stad (vaak een 'echt' huis met 'echte' douche / wc, etc.) of midden in de natuur. Deze laatste optie is meestal een houten huisje op palen met een dun matras, een klamboe, een koude buitendouche en een eenvoudig toilet. Het kan voorkomen dat er ook andere reizigers in hetzelfde slaapvertrek verblijven. Deze ‘homestays’ liggen lekker landelijk en rustig, in het groen of in een klein dorp, in de frisse lucht. Ook als u met kinderen reist, is het een prettige omgeving. De families wonen vaak met meerdere generaties op één erf, dus aan leeftijdsgenootjes geen gebrek! Uw gastfamilie verwelkomd u met open armen en zal u een overheerlijke maaltijd voorschotelen. Als u interesse heeft, mag u helpen in de keuken bij het bereiden van de maaltijd. Maar u kunt er ook voor kiezen om gewoon te relaxen, te genieten van de omgeving of een praatje te maken met de inwoners. Kortom; een eenvoudige maar unieke ervaring!

Noot: het comfort en de voorzieningen verschillen per homestay. Onze reisspecialisten geven u graag meer informatie over de homestay(s) die we voor uw reis hebben geselecteerd.

Dewa Phuket Resort - Phuket
Het luxe Dewa Phuket Resort is gelegen aan de noordwestkust van Phuket, vlakbij het beschermde Sirinath National Park. Ervaar het paradijs op Nai Yang Beach; één van de weinige ongerepte stranden die Phuket nog te bieden heeft. De suites zijn erop gericht om het gevoel van luxe te ervaren. Deze suites zijn ruim met aparte woon-, eet- en slaapgedeeltes. Door de aanwezigheid van een kinderoppas service, kinderspeelruimte en peuterzwembad is het resort zeer geschikt voor gezinnen. Voor hen die op huwelijksreis gaan zijn er speciale Wedding Packages en Honeymoon Packages.

Anurak Community Lodge - Khao Sok National Park
Sinds 2016 is het Khao Sok National Park een bijzonder eco-resort rijker: de Anurak Community Lodge! Het is prachtig gelegen, te midden van de ongerepte jungle. Gestart vanuit de wens een verblijf te creëren, waarbij de natuurlijke omgeving zo min mogelijk wordt belast en een bijdrage te kunnen leveren aan de lokale gemeenschappen. Het grootste deel van de medewerkers van Anurak is afkomstig uit de nabijgelegen dorpen, wat een extra inkomen betekent voor diezelfde dorpen en daarnaast de mensen meer bewust maakt van het nut van natuurbescherming. In een tropische tuin zijn 20 kamers geplaatst, verdeeld over 12 bungalows en 2 jungle tenten. Alle kamers beschikken over een eigen badkamer met regendouche en warm water, airconditioning, een ventilator, een klamboe en een groot balkon. De tweepersoonskamers zijn op aanvraag met een verbindingsdeur mogelijk, zodat het verblijf ook ideaal is voor gezinnen. Net als de kamers, staat het restaurant ook op palen, wat iedere maaltijd opnieuw een prachtig uitzicht op de jungle geeft. De chef bereidt smakelijke Thaise gerechten, op verzoek uiteraard aangepast aan uw persoonlijke smaak. Zodra de schemering inzet, is het ook goed toeven in de bar; een cocktail, goed gezelschap en omringd door nachtelijke geluiden van de jungle... ontspanning verzekerd!

The Greenery Panvaree - Khao Sok National Park
Een verblijf in het Khao Sok National Park, maar nét even anders! Het avontuur begint al op de pier. Per 'longtail boat' vaart u over het Cheow-Larn meer naar uw verblijf: de drijvende bungalows van The Greenery Panvaree. Gebouwd in Thaise, tropische stijl met veel hout en een rieten dak, van alle gemakken voorzien. Er zijn 'superior rooms' voor twee personen en 'family rooms' voor gezinnen. Vanaf het terras heeft u vrij uitzicht op het meer en stapt u zo in uw kajak, voor een ontspannen tochtje. De maaltijden worden met aandacht voor u bereid in het openlucht-restaurant en voor een drankje na de maaltijd kunt u terecht in de bar. Omringd door het water van het Cheow-Larn meer is The Greenery Panvaree echt een accommodatie waar u kunt ontspannen, na een actieve dag in Khao Sok.

Sand Sea Resort - Krabi
Het Sand Sea Resort ligt aan één van de mooiste stranden van Thailand; Railay Beach (uitsluitend per boot bereikbaar). Hier vindt u indrukwekkende kalkstenen rotsformaties die vanuit de zee omhoog rijzen, gouden zandstranden en het turquoise water van de Andaman Zee. We raden aan om ’s avonds te dineren in het restaurant, dat direct aan het strand ligt. Hier heeft u keuze uit verschillende Thaise, Chinese en Westerse gerechten. Overnachten kan in één van de deluxe bungalows, grand deluxe rooms of junior suites cottages. De kamers hebben allemaal een eigen balkon of veranda. Ontspannen kan op het strand, bij één van de twee zwembaden of in de Spa. Ook beschikt het resort over een fitnessruimte, een klein supermarktje en een 'tour desk' waar u eventueel excursies kunt boeken.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »