Vietnam

Hotels Vietnam

Vietnam is één van de armere landen van Azië en in toeristisch opzicht een net ontsloten land. Ondanks dat er de afgelopen jaren veel is geïnvesteerd in de toeristische infrastructuur, is er buiten de grote steden en de belangrijkste toeristische routes nog een tekort aan hotels. Als gevolg hiervan zijn de prijzen daar niet altijd in overeenstemming met de geboden kwaliteit. In de kleinere steden zijn de accommodaties gewoonweg eenvoudig te noemen. De stadshotels behoren vaak tot de middenklasse en zijn niet echt sfeervol. Toch vindt u in de grote steden ook prachtige koloniale hotels (vaak met moderne faciliteiten). Kleinschalige hotels zijn schaars. De laatste jaren worden de Vietnamese stranden steeds populairder, wat resulteert in een variërend aanbod aan hotels. Luxe resorts in Phan Thiet, Hoi An en Nha Trang zijn tegenwoordig ruimschoots aanwezig.


Hotels Vietnam


Halong Bay
Hanoi
Ho Chi Minh City
Hoi An
Hue
Mai Chau Vallei
Ninh Binh / Tam Coc
Noord-Vietnam
Phan Thiet / Mui Ne
Phu Quoc Island
Sapa

Reiservaringen
Vietnam

 • “leuk en gevarieerd programma”

  lees meer
  -
  Carine, Freddy en Patrick
 • “Hartelijk dank voor de super-organisatie”

  lees meer
  -
  Marielle, Mickey en Thibaud
 • “Bij een volgende verre reis komen we zeker weer op jullie toe”

  lees meer
  -
  familie Schor
 • “Zo heerlijk rustig weg van alle drukte!”

  lees meer
  -
  Mevrouw E.Thio & mevrouw M.Gabor

Tip: The Fields Restaurant in Hoi An

Een leuke lunch-locatie is The Field Restaurant, gelegen op ca. 15-20 minuten fietsen vanaf Hoi An. Midden tussen de rijstvelden en langs de rivier ligt dit gezellige buitenrestaurant. Er worden Vietnamese en ‘fushion’ gerechten geserveerd, welke bereid zijn met verse ingrediënten. Ook worden er verschillende traditionele volksspelen georganiseerd, welke met name erg leuk zijn voor kinderen. Zo kunt u bijvoorbeeld zelf vis vangen of rijst planten op de ouderwetse manier.

Tip: verken de onderwaterwereld op Whale Island

Wilt u op een eiland voor de kust overnachten en houdt u van duiken? Kies dan voor een verblijf op Whale Island. Dit tropische eiland ligt op ca. 80km ten noorden van Nha Trang (ca. 1 uur varen) en wordt omgeven door een kleurrijke onderwaterwereld. De overnachtingslocatie is eenvoudig. Het beste duikseizoen is van april tot september.

Tip: cyclo-tocht door 'the Old Quarter'

Maak een cyclo-tocht door ‘the Old Quarter’! Deze lokale taxi brengt u door nauwe straatjes, langs marktjes en straatjes waarbij één product centraal staat. Zo vindt u hier straatjes met alleen maar naaigerei, speelgoed, koekjes, etc.