Familiereis Vietnam

routekaart Familiereis Vietnam

Tijdens deze complete en afwisselende familiereis worden de hoogtepunten van Vietnam gecombineerd met authentieke dorpjes en leuke activiteiten voor kinderen. De reis start in het noorden waar u verblijft in Hanoi, op een boot in Halong Bay en in een traditioneel dorpje op het platteland. Hier maakt u kennis met de lokale bevolking. In centraal-Vietnam staan diverse activiteiten op het programma. Zo gaat u vliegeren in Hue en rijst planten, schilderen en lampionnen maken in Hoi An. Ook stapt u op de fiets. Vervolgens kunt u heerlijk een paar dagen relaxen aan het strand van Nha Trang. De laatste dagen verblijft u in zuidelijk Vietnam. Hier ontdekt u onder andere Ho Chi Minh City, de Cu Chi Tunnels en de levendige Mekong Delta. Kortom; een bijzondere rondreis voor het hele gezin!

Reisduur: 19 dagen
Hanoi - Old Quarter - Ky Son Village - Halong Bay - Hue - Hoi An - Nha Trang - Ho Chi Minh City - Cu Chi Tunnels - Mekong Delta Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Hanoi

Vandaag start uw familiereis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Hanoi wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. We verzorgen voor u een 'visa approval letter' zodat u het visum eenvoudig (en voordelig) ter plaatse kunt aanschaffen. Aansluitend volgt een transfer naar uw hotel in de stad. Hier verblijft u de eerste drie nachten van uw rondreis in een familiekamer. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u even kunt acclimatiseren. Noot: uiteraard kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen. Tip: een leuk restaurant voor kinderen is het City View Café (1 Dinh Tien Hoang, op de 5e verdieping); hier vandaan heeft u zicht op het Hoan Kiem meer en het chaotische verkeer.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 2 Hanoi

Speciaal voor gezinnen hebben we een leuke stadstour in Hanoi samengesteld. Deze start met een wandeling door ‘the Old Quarter’; dit is het leukste en meest authentieke stukje van Hanoi! In deze oude wijk vindt u nauwe straatjes, eetstalletjes, marktjes en kleine winkeltjes. Een leuke beleving en een ‘must’ tijdens uw verblijf in Hanoi! Daarna wandelt u verder naar het Hoan Kiem meer waar u de Ngoc Son tempel bezoekt. Vervolgens worden de Literatuur Tempel, het Ho Chi Minh Mausoleum (van de buitenkant), de One Pillar Pagode en het Vietnam Women’s Museum (gesloten op maandag) aangedaan. In de namiddag verkent u per 'zwanen-peddelboot' het Truc Bach meer. De tour wordt afgesloten met een heerlijk 'homemade' ijsje!
verzorging: logies en ontbijt

Dag 3 Hanoi & omgeving

U brengt deze ochtend een bezoek aan Bat Trang, een eeuwenoud pottenbakkersdorpje. Het staat bekend om de handbeschilderde producten van porselein en keramiek. U kunt optioneel een workshop volgen en zelf klei draaien of aardewerk beschilderen. Kinderen zijn dol op deze creatieve activiteit en vinden het erg leuk om hun 'eigen' souvenir mee naar huis te nemen. In de middag staat er een andere leuke activiteit op het programma: u maakt kennis met de bekende waterpoppen uit Hanoi! U bezoekt Mr. Liem's House waar u een voorstelling bijwoont en daarna de kans krijgt om zelf met de poppen te 'spelen' en tevens zelf een marionet gaat beschilderen. Na deze leuke dag wordt u terug gebracht naar uw hotel.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 4 Hanoi - Ky Son Village

Na het ontbijt reist u per minibus met privéchauffeur en een Engelssprekende gids in noordwestelijke richting. Eindbestemming is de Moon Garden Homestay in Ky Son Village, op ongeveer 1,5 uur rijden van Hanoi. U verblijft hier twee nachten in een traditioneel Vietnamees huis. Na een warm onthaal door de eigenaar, staat er een kookles op het programma. Samen met de eigenaar bereidt u zelf uw lunch; smullen maar! Na de lunch maakt u een leuke fietstocht in de omgeving (ca. 6-15 km, afhankelijk van uw wensen). U fietst door het platteland, langs pittoreske dorpjes, rijstvelden en tempeltjes. Eenmaal terug bij de Homestay kunt u genieten van een lokale kruidenthee en een traditioneel kruiden stoombad. Vervolgens wordt er een heerlijk diner geserveerd. Noot: de fietstocht kan eventueel verplaatst worden naar de ochtend van dag 6. Dit is met name aan te raden in de warme maanden (juni - augustus).
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5 Ky Son Village

U kunt eventueel vroeg opstaan om mee te doen met Yijinjing oefeningen en andere ochtendrituelen. Na het ontbijt heeft u even vrije tijd. U kunt bijvoorbeeld een rondje lopen in het dorp en kletsen met de lokale bevolking. Wie weet mogen de kinderen wel meehelpen met het ploegen of het oogsten van rijst en andere landbouw-producten. Na de lunch kunt u gaan vissen of samen met de gastfamilie rijstdonuts maken, mmm! Er worden ook nog andere activiteiten aangeboden. Het diner is vanavond weer inbegrepen.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6 Ky Son Village - Hanoi

Deze ochtend kunt u eventueel nog besteden in Ky Son / op het platteland. Geniet nog even van de frisse lucht, de rustgevende omgeving en de hartelijkheid van uw gastfamilie. Vervolgens neemt u afscheid en rijdt u terug naar Hanoi. Hier is de rest van de dag vrij te besteden.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 7 Hanoi - Halong Bay

In de ochtend wordt u naar Halong gebracht. Onderweg passeert u de Red River Delta met rijstvelden en Vietnamese dorpjes. In Halong gaat u aan boord van een authentiek houten boot voor een indrukwekkende tocht in Halong Bay (in een kleine, internationale groep). Overnachting en maaltijden zijn aan boord van de Glory Legend Cruise Boat. Halong Bay is bekend om de bergtoppen die uit de baai omhoog rijzen. Door zandsteen zijn deze bergen poreus en groen begroeid. U kunt hier mooie foto’s maken. Tijdens de tocht vaart u langs diverse eilandjes, grotten en (drijvende) vissersdorpjes. Ook heeft u de gelegenheid om een duik te nemen in de zee of te kajakken. Tijdens het overheerlijke ‘seafood’ diner in de avond kunt u genieten van een fantastische zonsondergang.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 8 Halong Bay - Hanoi - Hue

Na een goed ontbijt vaart u terug in de richting van Halong. Onderweg kunt u voor de laatste keer genieten van deze indrukwekkende omgeving. Aansluitend volgt een transfer naar de luchthaven van Hanoi voor de vliegreis naar Hue. Bij aankomst aldaar wordt u verwelkomd door uw lokale gids en naar het hotel gebracht waar u de komende twee nachten verblijft.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 9 Hue

U gaat vandaag vliegers maken! Al eeuwenlang is ‘vliegeren’ populair bij jong en oud, zo ook in Vietnam. Een bekend gezegde in Hue is: “kiting is a link between childhood and maturity, between populace and royal circles, between earth and immense blue sky, and finally between common reality and dreams.” Deze excursie laat u een halve dag creatief en actief bezig zijn terwijl u tegelijkertijd kennis maakt met deze traditionele volkskunst. U wordt begeleid door Mr. Cu, de eigenaar van de Kite Flying Club in Hue en met ruim 45 jaar ervaring. Hij helpt u met het maken van een eigen vlieger, met een lengte van zo’n 1,5 meter. Uiteraard is er ook tijd om de vlieger uit te proberen. De handgemaakte vlieger mag u meenemen naar huis als souvenir; een leuke herinnering aan deze dag! In de middag maakt u per 'cyclo' een tour langs de bekendste bezienswaardigheden van Hue. Er wordt onder andere gestopt bij de Imperial Citadel, het Tinh Tam meer, de tombe van Khai Dinh en de Dong Ba markt.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 10 Hue - Hoi An

De reis vervolgt naar Hoi An. De rit voert over de Wolkenpas vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de zee. Optioneel (niet inbegrepen) kunt u onderweg een stop maken bij het Cham Museum in Danang, China Beach of de Marble Mountains. Na aankomst in Hoi An maakt u samen met uw gids een leuke stadswandeling. In het oude centrum vindt u onder andere de Japanse Brug, een kleurrijke markt en diverse tempels. Hoi An is een pittoresk en sfeervol stadje waarbij enkele historische gebouwen en huisjes geopend zijn voor bezoekers. De inrichting ziet er nog vrijwel hetzelfde uit als eeuwen geleden. Vervolgens wordt u naar het hotel gebracht waar u drie nachten verblijft.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 11 Hoi An & omgeving

Per fiets verlaat u deze ochtend het centrum van Hoi An; u fietst naar het platteland (per auto is eventueel ook mogelijk). Tijdens deze korte tocht passeert u rijstvelden, waterbuffels en kleine huisjes. Centraal staat vandaag een kennismaking met het dagelijks leven op het platteland. Bij een boerendorpje wordt u door een lokale familie verwelkomd met een kopje thee. Daarna krijgt u de mogelijkheid om een kijkje te nemen in hun huis. Ook krijgt u uitleg over het rijstproces. Voor traditionele kleding en een hoed wordt gezorgd om u te beschermen tegen de zon. Dit is een leuk fotomoment voor de kinderen! De beste manier om het lokale boerenleven te begrijpen, is door dit zelf te ervaren. U gaat daarom rijst planten, ploegen en zelfs waterbuffel rijden! Daarna keert u terug naar het huis waar u leert hoe men op een traditionele manier pannenkoeken maakt. Uiteraard mogen deze ook geprobeerd worden! Na de lunch bij de gastfamilie rijdt u terug naar uw hotel. Hier is de middag ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld kleding op maat laten maken in een van de winkels in het centrum (tip: verzamel thuis alvast wat ideetjes). Noot: deze excursie wordt uitgevoerd in een klein, internationaal gezelschap.
verzorging: ontbijt en lunch

Dag 12 Hoi An

U maakt deze ochtend kennis met twee typisch Vietnamese producten: schilderijen en lampions. Tegelijkertijd steunt u een goed doel. De tour wordt georganiseerd vanuit de Lifestart Foundation dat als doel heeft om kansarme Vietnamezen aan basismiddelen te helpen, zoals huisvesting en onderwijs. De kosten van deze excursie komen grotendeels ten goede aan de Lifestart Foundation. Tijdens de excursie maakt u een korte boottocht over de rivier, is er tijd voor een praatje met de leraren / leerlingen, neemt u deel aan schilderlessen en leert u kleurrijke lampions te maken. De kunstwerken die u zelf gemaakt heeft, zijn een leuk souvenir voor thuis. De middag is ter vrije besteding, bijvoorbeeld om te relaxen bij het zwembad of aan het strand (op ca. 2 km afstand van uw hotel).
verzorging: logies en ontbijt

Dag 13 Hoi An - Danang - Nha Trang

Transfer naar de luchthaven van Danang voor de binnenlandse vlucht naar Nha Trang. Na aankomst wordt u verwelkomd en aansluitend naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is vrij te besteden, bijvoorbeeld aan het strand. 's Avonds kunt u terecht in een van de vele restaurants die heerlijke (vis)gerechten serveren. Noot: Nha Trang heeft van eind september tot december te maken met een regenseizoen, waarbij de meeste regen valt in oktober en november. In deze periode adviseren wij u te kiezen voor een andere strandbestemming. Tip: wilt u op een eiland voor de kust overnachten en houdt u van duiken? Kies dan voor een verblijf op Whale Island. Dit tropische eiland ligt op ca. 80 km ten noorden van Nha Trang (ca. 1 uur varen) en wordt omgeven door een kleurrijke onderwaterwereld. De overnachtingslocatie is eenvoudig. Het beste duikseizoen is van april tot september.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 14 Nha Trang

De komende twee dagen zijn ter vrije besteding in Nha Trang. U kunt hier perfect bijkomen van alle indrukken tot nu toe en genieten van de zon, de zee en het strand. Nha Trang staat bekend als een van de mooiste badplaatsen van Vietnam. Het 'hoofdstrand' Nha Trang Beach is 6 km lang en iets ten noorden vindt u Chong Beach, met een prachtig zandstrand. Nha Trang is gelegen aan de Zuid-Chinese Zee. De onderwaterwereld is uitermate geschikt om te duiken, te snorkelen en te vissen. Ook kunt u fietsen huren en zo de omgeving op eigen gelegenheid gaan verkennen. Stop bijvoorbeeld bij de tempels Thap Ba Cham, Hoi Phuoc, Hai Duc en Kim Son. Ook de Longson pagode, Hon Chong en de Po Nagar Cham torens zijn een bezoek waard.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 15 Nha Trang

Een vrije dag in Nha Trang. 's Ochtends is het leuk om de Xom Com markt te bezoeken; de visvangst wordt dan binnen gehaald. Hiervoor gebruiken de vissers 'thung chai'; grote waterdichte manden. U kunt hier mooie foto's maken en een kijkje nemen in het dagelijks leven van de lokale bevolking. De visserij is in Nha Trang zeer belangrijk. 's Middags kunt u eventueel een boottocht in Nha Trang Bay maken waarbij het mogelijk is om enkele eilandjes te bezoeken, te zwemmen en/of te snorkelen. Maak bijvoorbeeld een boottocht naar Hon Mieu (met het Tri Nguyen Aquarium), Hon Tre (Bamboo Island), Hon Lao (met tientallen apen, vandaar ook wel 'Monkey Island' genoemd) en Hon Yen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 16 Nha Trang - Ho Chi Minh City

Transfer naar de luchthaven van Nha Trang voor de korte, binnenlandse vlucht naar Ho Chi Minh City. Na aankomst in "HCMC" volgt een transfer naar uw hotel. Ho Chi Minh City, door de lokale bevolking nog steeds Saigon genoemd, heeft ongeveer 7,5 miljoen inwoners en is hiermee de grootste stad van Vietnam. In de middag maakt u tijdens een stadstour kennis met de belangrijkste bezienswaardigheden. U stopt onder andere bij de Reunification Hall, het oude postkantoor, Dong Khoi Street, het Opera House, het Stadhuis en de Jade Emperor Pagode. In het War Remnants Museum wordt stil gestaan bij de Amerikaanse rol in de Vietnamoorlog.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 17 Ho Chi Minh City & omgeving

Na het ontbijt vertrekt u naar de provincie Tay Ninh voor een bezoek aan de Cu Chi Tunnels. Dit gigantische tunnelcomplex is in de jaren '40 gebouwd om de Franse en Japanse bezetters te bestrijden. Middels een wandeling door de ondergrondse gangen krijgt u een goede indruk krijgt van de situatie destijds. Optioneel kunt u na dit bezoek een stop toevoegen bij het Wildlife at Risk (WAR) Rescue Centre (meerprijs en openingstijden op aanvraag). Doel van dit opvangcentrum is het laten stoppen van de handel in bedreigde diersoorten in Vietnam. Eenmaal terug in "HCMC" heeft u tijd ter vrije besteding. In de avond geniet u van een heerlijk diner in het restaurant Cuc Gach Quan (inbegrepen). De traditionele, Vietnamese gerechten worden geserveerd in een sfeervolle, huiselijke setting. Een aanrader in Ho Chi Minh City! Tip: bezoek de Cu Chi Tunnels zo vroeg mogelijk om de vele toeristen voor te zijn.
verzorging: ontbijt en diner

Dag 18 Ho Chi Minh City - Mekong Delta

U gaat vandaag de Mekong Delta in; het meest waterrijke gebied van Vietnam. Middels een 2-daagse tour heeft u uitgebreid de tijd om te genieten van het dagelijks leven in deze regio. Per minibus reist u naar Cai Be, gelegen in het hart van de Mekong Delta. Hier gaat u aan boord van een boot voor een bezoek aan de kleurrijke, drijvende markt. Ook worden er familiebedrijfjes bezocht die gespecialiseerd zijn in de productie van onder andere rijst, vis en kokosnoot. Daarna vaart u verder naar Dong Hoa Hiep Island en geniet u van een traditionele lunch (met veel fruit; de specialiteit van dit gebied). Vervolgens reist u verder naar Can Tho waar u overnacht. Dit is het commerciële centrum van de Mekong Delta.
verzorging: ontbijt en lunch

Dag 19 Mekong Delta - Ho Chi Minh City - (Vliegreis op eigen gelegenheid)

In de vroege ochtend bezoekt u de grootste drijvende markt van deze regio in Cai Rang. U heeft hiervoor de beschikking over een klein bootje zodat u eenvoudig tussen de verkopende boten kunt doorvaren en de situatie goed kunt beleven. Speciaal aan de marktjes in de Mekong Delta is dat de verticale stokken bovenop de boot aangeven welke producten er worden verhandeld. Na dit bezoek rijdt u terug naar Ho Chi Minh City waar u naar de luchthaven wordt gebracht. Hier eindigt uw familiereis met PANGEA Travel.

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • binnenlandse vluchten: Hanoi - Hue, Danang - Nha Trang & Nha Trang - Ho Chi Minh City
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per minibus met privéchauffeur
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde maaltijden
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • 'visa approval letter' Vietnam
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Vietnam, ca. USD 25 pp (contant te voldoen bij aankomst + 'visa approval letter')
 • vervoer op de dagen / dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele / niet genoemde excursies
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.000 - € 2.500

De genoemde prijsindicatie van onze "Familiereis Vietnam" is gebaseerd op 2 volwassenen, 1 kind t/m 5 jaar en 1 kind t/m 11 jaar. Prijsindicaties zijn per persoon en kunnen afwijken bij andere gezinssamenstellingen en leeftijden van de kinderen.

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. 2 volwassenen en 2 kinderen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten. bekijk meer

Accommodatieinklappen

Park View Hotel Hue - Hue

Het 4-sterren Park View Hotel is zeer centraal gelegen in Hue. De Old Citadel en de Perfume River liggen op loopafstand. De 119 kamers zijn vrij ruim en gezellig ingericht. Ontspannen kan bij het zwembad, de spa of in het Ben Thanh Café op de 9e verdieping. Hier vandaan heeft u mooi uitzicht. Het Park View Hotel is een goede uitvalsbasis om de oude keizerstad Hue te ontdekken.


restaurant
Au Lac II Hotel - Ho Chi Minh City

Het Au Lac II Hotel is een goed 3-sterren hotel in Ho Chi Minh City. De (bad)kamers zien er zeer nieuw en netjes uit. De ligging is centraal; op enkele minuten lopen vindt u de Ben Thanh markt en het Opera House. Er zijn in totaal 87 kamers die redelijk standaard zijn ingericht. Het hotel biedt verder een uitgebreide ontbijtservice, een fitness ruimte, voetmassages en gratis wifi. Tip: ga ’s avonds dineren in het nabij gelegen Temple Club Restaurant.


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • Waterpoppen beschilderen, vliegeren, fietsen, rijst planten en lampionnen maken; talloze leuke activiteiten die zijn geschikt voor jong en oud.
 • In het dorpje Ky Son maakt u kennis met het échte Vietnamese leven!
 • De meeste excursies zijn inbegrepen, zodat u daar ter plaatse niet over na hoeft te denken.
 • Voor het strandverblijf hebben we Nha Trang geselecteerd; deze badplaats heeft geen last van de moesson in onze zomermaanden.
 • Waar mogelijk selecteren we familiekamers of kamers met tussendeur.
 • Een 'visa approval letter' is inclusief. Hiermee kunt u het visum, tegen een gereduceerd tarief, in Hanoi verkrijgen.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen
Vietnam

 • “leuk en gevarieerd programma”

  lees meer
  -
  Carine, Freddy en Patrick
 • “Hartelijk dank voor de super-organisatie”

  lees meer
  -
  Marielle, Mickey en Thibaud
 • “Bij een volgende verre reis komen we zeker weer op jullie toe”

  lees meer
  -
  familie Schor
 • “Zo heerlijk rustig weg van alle drukte!”

  lees meer
  -
  Mevrouw E.Thio & mevrouw M.Gabor

Tip: Mieke in Vietnam

Mieke's Noord-Vietnam reiservaring

Mieke bezocht Noord-Vietnam lees haar reisverslag. o.a. over homestays.

Flickr fotoalbum Vietnam

Bekijk Mieke's Noord-Vietnam-album.print deze reisterug naar het overzicht