Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Vietnam

Klimaat en reistijd Vietnam

Vietnam heeft een tropisch klimaat, dat door de moesson wordt beïnvloed. De luchtvochtigheid en hoeveelheid neerslag verschilt per gebied en periode.
 • Noord-Vietnam:
  Het noordelijke gedeelte van Vietnam heeft (net zoals Nederland) vier seizoenen: winter, lente, zomer en herfst. De winter, van begin december t/m maart, is droog. Het is gemiddeld zo’n 18-20 graden, maar kan afkoelen tot 10 graden (regio Hanoi). In de bergen van Sapa (Lao Cai) kan het in de maanden december tot februari ’s nachts afkoelen tot het vriespunt. Een bezoek aan de rijstvelden van Sapa kunt u, weer-technisch, het best plannen tussen september en december. In onze zomermaanden is de temperatuur hoger en valt er regelmatig een flinke regenbui.
  Opmerking: in de maanden juni tot september zijn de rijstvelden wel het mooist groen; vanaf half september verandert de kleur langzaam van groen naar bruin. Van mei t/m oktober vindt in noordelijk Vietnam de ‘warme zomer’ plaats met gemiddeld 30 graden. De meeste regen valt hier in de maanden juni t/m augustus. De maanden november t/m januari zijn droog en aangenaam om te reizen.
 • Centraal-Vietnam:
  In Centraal-Vietnam (Hue/Danang/Hoi An) kent men twee seizoenen: droog en nat. De temperatuur is het gehele jaar vrijwel constant en warm (25-35 graden). De warmste maanden zijn mei t/m augustus. In de maanden februari t/m juli is het hier (normaliter) droog. Van augustus tot december is het regenseizoen, waarbij de meeste regen valt in oktober en november.
 • Zuid-Vietnam:
  In het zuidelijke deel van Vietnam zijn er eveneens twee seizoenen: droog en nat. Er is geen winter (koude periode). Gemiddeld is het hier altijd tussen de 25 en 30 graden. De maanden december t/m april zijn droog. Houd voor een verblijf in zuidelijk Vietnam rekening met regen in de periode mei tot november, met name in de maanden juni t/m oktober.
 • Omgeving Nha Trang:
  Dit gebied heeft weer een ander klimaat. Het hele jaar is het hier (erg) warm, met gemiddelde temperaturen van 26-32 graden. Van eind september tot december is het regenseizoen, waarbij de meeste regen valt in oktober en november.

Orkaanseizoen Vietnam?
Tijdens het plannen van een reis naar Vietnam kan het raadzaam zijn om rekening te houden met orkanen en tyfoons die regelmatig passeren. Van mei t/m december is er in Vietnam kans op orkanen en in de maanden juli t/m oktober komen er regelmatig tyfoons voor. In het verleden kwamen er met name in centraal Vietnam tyfoons voor, nu steeds vaker in het noorden. Over het algemeen geldt: in de periode juni – september (meestal in augustus, dan juli, soms juni / september) kunnen er tyfoons voorkomen in noord-Vietnam, vanaf september met name in centraal (Hoi An) en zuid-Vietnam.

Beste reistijd Vietnam?
Voor reizen door het hele land bieden de maanden maart en december over het algemeen de beste kans op goed weer. Maar wat ons betreft kunt u Vietnam het hele jaar door bezoeken! (uiteraard is dit afhankelijk van uw interesses).
 


klimaat-Hoi-An-Vietnam 
 
klimaat-Hue-Vietnam 
 
klimaat-Ho-Chi-Min-City-Saigon-Vietnam 
 
klimaat-Nhatrang-Vietnam-Azië 
 
klimaat-Phan-Thiet-Vietnam-Azië 
 
klimaat-Lao-Cai-Sapa-Vietnam 
 


Klik hier voor het actuele weer in Vietnam