Menu

Vietnam

Veelgestelde vragen Vietnam

Hoe zit het met de geldzaken in Vietnam?

De munteenheid van Vietnam is de Vietnamese New Dong. Het biljet met de hoogste waarde (VND 500.000) is slechts ca. €20 waard. U zult dus met flinke pakken geld rondlopen. Bij aankomst op de luchthaven kunt u meteen pinnen zodat u geen contant geld hoeft mee te nemen om bij aankomst te wisselen. Let op: indien u bij aankomst in Vietnam nog een visum dient aan te schaffen, dient u hiervoor contante US Dollars mee te nemen; zie 'grensdocumenten' voor meer informatie. Neemt u liever contant geld mee, dan kunt u dat wisselen op de luchthaven, bij de bank of bij de receptie van het hotel. Zowel de euro als de US Dollar wordt geaccepteerd. Hetzelfde geldt voor Travellers Cheques (liefst Thomas Cook). Het in- en uitvoeren van Dong is niet toegestaan; de Dong is buiten Vietnam ook niet inwisselbaar. Bij vertrek kunt u op het vliegveld Dong terug wisselen (maximaal ter waarde van USD 500, bonnetjes bewaren), maar het is makkelijker niets over te houden.

  • Pinpas: in alle toeristische plaatsen in Vietnam zijn pinautomaten (ATM’s) en banken aanwezig. Met uw pinpas (met Maestro- of Cirrus-logo) kunt u hier Dong opnemen. Dit is de goedkoopste manier. Denk er aan om uw pinpas voor vertrek op werelddekking te zetten. Toch is het verstandig niet uitsluitend van geldautomaten afhankelijk te zijn. In de kleinere plaatsen zijn geen ATM’s aanwezig.
  • Creditcards: de creditcard is langzaam maar zeker in opkomst, maar het gebruik beperkt zich tot de duurdere restaurants, hotels of winkels. U kunt met uw Visa of Mastercard vaak ook terecht bij de ATM’s. Zie voor meer details de websites:eurocard & visa.
  • Wisselkoers: de waarde van 100.000 New Dong was in juni 2019 ongeveer €3,84.


terug naar veelgestelde vragen Vietnam