Menu

Vietnam

Veelgestelde vragen Vietnam

Wat zijn de bepalingen voor de geldigheid van het paspoort en het visum voor Vietnam?

Voor reizigers met de Nederlandse nationaliteit is voor een reis naar Vietnam een paspoort vereist dat na vertrek uit Vietnam nog zes maanden geldig moet zijn. Tevens geldt er een visumplicht.

Sinds begin 2018 kunt u, voor de meeste reizen*, online een e-visum aanvragen. Dit kan via de website: www.xuatnhapcanh.gov.vn. Klik hier op ‘1. E-visa issuance’ en daarna op ‘personally apply for E-visa’ (of op ‘for foreigners’).

U heeft een scan van de infopagina van uw paspoort nodig en een paspoortfoto (digitaal). Deze bestanden moeten in jpg, jpeg of gif zijn. Naast uw persoonsgegevens dient u ook de aankomstdatum en de locatie waar u Vietnam binnenkomt (‘port of entry’) in te vullen.

Achter ‘intended length of stay in Vietnam (number of days)’ staat standaard 30 dagen. Dit kunt u eventueel laten staan; u hoeft niet per se uw eigen aantal reisdagen te tellen. Bij ‘intended temporary residential address in Vietnam’ dient u de gegevens van het eerste hotel waar u verblijft in te vullen (hotelnaam + volledig adres).

De kosten bedragen USD 25 per visum en dit dient u per creditcard te betalen (AMEX wordt momenteel nog niet geaccepteerd). Na de betaling krijgt u een scherm met een registratiecode; onthoud deze goed! U krijgt ook een e-mail met de bevestiging. De aanvraag duurt 3 werkdagen. U kunt de status van het e-visum bekijken via ‘search’ en dan ‘E-visa search’ met uw registratiecode, e-mailadres en geboortedatum. Wanneer uw visum is goedgekeurd, kunt u op deze pagina uw e-visum downloaden. Deze moet u vervolgens printen en meenemen op reis. Bij aankomst in Vietnam geeft u dit document tezamen met uw paspoort af bij de paspoortcontrole. U hoeft dus niet in de rij te gaan staan bij ‘visa on arrival’.

* met het e-visum kunt u maximaal 30 dagen in Vietnam blijven
* het e-visum is alleen geldig bij één in-reis (‘single entry’)

Voor reizigers met de Belgische nationaliteit (of als u geen e-visum wilt aanvragen) kunnen wij vooraf een visumautorisatie (= ‘visa approval letter’) aanvragen. Hiermee kunt u bij aankomst op een internationale luchthaven in Vietnam het visum ter plaatse kopen. De kosten voor een 'visa on arrival' voor max. 30 dagen en bij één in-reis zijn: USD 25 per persoon (contant te betalen). U dient hiervoor tevens twee pasfoto's mee te nemen (al wordt er meestal maar één ingenomen). En natuurlijk de ‘visa approval letter’. Zonder dit document wordt u niet toegelaten op de internationale vlucht naar Vietnam. De aanvraagkosten zijn ca. € 15-20 per persoon (vooraf aan PANGEA Travel te voldoen).

Staat uw ‘port of entry’ niet op de website (of voldoet uw reis niet aan de overige voorwaarden), dan dient u op een andere manier uw visum te regelen. Dit kan bijvoorbeeld via de Vietnamese ambassade in Nederland (https://vnembassy-thehague.mofa.gov.vn/en-us/Pages/default.aspx). Mocht u liever een bemiddelingsbureau willen inschakelen dan raden wij www.visumcentrale.nl/pangeatravel aan. Zij kunnen de visumaanvraag ook voor u verzorgen. Reizigers die niet de Nederlandse / Belgische nationaliteit hebben, kunnen ook op deze website terecht voor informatie.

Noot: bovenstaande gegevens kunnen tussentijds wijzigen en het is raadzaam deze te controleren.

Overig: in het vliegtuig ontvangt u een Arrival/Departure Card om in te vullen. Een doorslag van dit formulier moet u zorgvuldig bewaren en bij vertrek weer inleveren.terug naar veelgestelde vragen Vietnam