Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Vietnam

Mai Chau Vallei

De Mai Chau Vallei ligt op ongeveer 150 kilometer van Hanoi. Dit gebied is de thuisbasis van de Muong minderheid en de Witte Thai minderheid. Op de vlakke bodem van de vallei liggen de rijstvelden, waar in dit deel van het land tweemaal per jaar wordt geoogst. In juni en eind oktober wordt er geoogst, wat inhoudt dat de velden in de maanden april/mei en september/oktober felgroen gekleurd zijn. Terwijl het in het hoge noorden van Vietnam in onze wintermaanden behoorlijk koud kan worden, heeft de Mai Chau Vallei een aangenamer winterklimaat.
Omdat de vallei zelf heel vlak is, leent het zich ook goed ter verkenning op de fiets, maar ook wandelen is hier heel aangenaam. In kleine dorpjes maakt u kennis met de vriendelijke lokale bevolking. Ondanks het feit dat de vallei niet erg ver van Hanoi ligt, is het er niet erg toeristisch. Veel klederdracht zult u in dit gebied echter niet zien, maar wel vriendelijke dorpjes en bedrijvigheid alom; u ziet vele mensen die op de rijstvelden aan het werk zijn, thuis aan het weven zijn, of bijvoorbeeld hout hebben gesprokkeld. Hier en daar wordt geploegd met een soort minitrekkertje, maar minstens zo vaak gebeurt het nog ouderwets met een zwoegende buffel.
In de vallei treft u een paar keurige ecolodges, maar ook overnachten in een homestay, 'bij de mensen thuis', is een aanrader.
Zelf een rondreis samenstellen naar Mai Chau Vallei? Neem vrijblijvend contact op met onze Vietnam specialist Floor en bespreek de mogelijkheden.
Bekijk alle highlights en plaatsen in Vietnam