Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Vietnam

Sapa Vallei

De Sapa Vallei is gelegen in het noorden van Vietnam, aan de grens met China. Deze regio staat bekend om de rijstvelden en de etnische minderheden die hier woonachtig zijn. U kunt hier mooie wandeltochten maken (onder begeleiding van een deskundige lokale gids). Uitvalsbasis is de plaats Sapa waar verschillende hotels zijn. Vanuit Hanoi reist u per nachttrein van / naar Lao Cai of over de 'nieuwe' snelweg (ca. vijf à zes uur rijden). Een 'must' is een bezoek aan een lokale markt (op dinsdag, woensdag, zaterdag en zondag) waar veel bergstammen samen komen en mooie foto's gemaakt kunnen worden. De wandelroutes gaan langs lokale dorpjes van onder andere de Red Zao en de Black Hmong stam. Een leuke manier om kennis te maken met de lokale cultuur en tradities. Naast de groene rijstterrassen heeft u ook uitzicht op de Ta Giang Phinh Valley, de Sin Chai Valley en zelfs op Fansipan Mountain.

Wanneer?
Een bezoek aan de rijstvelden van Sapa kunt u, weer-technisch, het best plannen tussen september en december. In onze zomermaanden is de temperatuur hoger en valt er regelmatig een flinke regenbui. In de maanden juni tot september zijn de rijstvelden echter wel het mooist groen; vanaf half september verandert de kleur langzaam van groen naar bruin.

Zelf een rondreis samenstellen naar Sapa Vallei? Neem vrijblijvend contact op met onze Vietnam specialist Floor en bespreek de mogelijkheden.
Bekijk alle highlights en plaatsen in Vietnam