Menu

Lustrumreis Vietnam

Tijdens deze lustrumreis brengt u met uw dispuut / jaarclub een bezoek aan diverse hoogtepunten van Vietnam. Een Engelssprekende privégids begeleidt u tijdens een stadstour in Hanoi, Hue en Hoi An. Ook staat er een indrukwekkende cruise in Halong Bay op het programma. Vanuit Hoi An maakt u een leuke fietstocht naar een lokaal dorpje en volgt u kooklessen. Tevens heeft u vrije tijd om te relaxen aan het strand. Kortom; een erg complete en veelzijdige reis!

Reisduur: 11 dagen

Hanoi - Halong Bay - Hanoi - Hue - Perfume River - Wolkenpas - Hoi An - Tra Que Village - Danang - Singapore

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Lustrumreis Vietnam inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Speciaal aan deze lustrumreis is de excursie naar de Demilitarized Zone, de fietstocht vanuit Hoi An naar het dorpje Tra Que en de Vietnamese kooklessen.
 • Steden zoals Hanoi en Hue mogen niet ontbreken, net zoals een boottocht door Halong Bay.
 • De reis eindigt in het prettige, comfortabele Palm Garden Resort in Hoi An, hier kunt u aan het strand ontspannen of excursies maken.
 • In Hue verblijft u in het speciale Pilgrimage Village, dat als dorpje is opgezet.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

fietsende vrouwen in omgeving Hanoi - Noord-Vietnam - Vietnam
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Hanoi
Vandaag start uw lustrumreis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Hanoi wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt een transfer naar het hotel waar u de eerste twee nachten verblijft. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. U kunt de stad alvast op eigen gelegenheid gaan verkennen. Maak bijvoorbeeld een wandeling rondom het Hoan Kiem meer. Vanavond verzorgen we een welkomstdiner in een lokaal restaurant. In Hanoi zijn diverse leuke restaurantjes met overheerlijke Vietnamese gerechten.

Noot: uiteraard kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Hanoi
Samen met uw privégids maakt u vandaag een stadstour in Hanoi. In de ochtend staan het Ho Chi Minh Mausoleum*, de One Pillar Pagoda, het National Arts Museum en de Literatuurtempel op het programma. Na de lunch in een lokaal restaurant brengt u een bezoek aan de Hoa Lo gevangenis (bekend als "Hanoi Hilton" tijdens de oorlog), de Boeddhistische Tran Quoc Pagoda in het West Lake en het Museum of Ethnology. Bij dit laatste leert u alles over de etnische minderheden van Vietnam. Ook maakt u een leuke cyclo-tocht door ‘the Old Quarter’. Deze lokale taxi brengt u door nauwe straatjes, langs marktjes en straatjes waarbij één product centraal staat. Zo vindt u straatjes met alleen maar naaigerei, speelgoed, koekjes, etc. Kijkt u wel uit voor de vele scooters? In de avond brengt u een bezoek aan het bekende Waterpoppen Theater!

Noot: het Ho Chi Minh Mausoleum is gesloten op maandag en vrijdag & van 20 september tot 10 december.
Dag 3 Hanoi - Halong Bay
In de ochtend wordt u naar Halong gebracht. Onderweg passeert u de Red River Delta met haar rijstvelden en Vietnamese dorpjes. In Halong gaat u aan boord van een authentiek houten boot voor een indrukwekkende tocht in Halong Bay (in een kleine, internationale groep). Overnachting en maaltijden zijn aan boord van deze luxe Bhaya Classic Boat. Halong Bay is bekend om haar bergtoppen die uit de baai omhoog rijzen. Door zandsteen zijn deze bergen poreus en groen begroeid. Houd uw camera gereed want er kunnen prachtige foto’s worden gemaakt. U vaart langs diverse eilandjes, grotten en vissersdorpjes. Ook heeft u de gelegenheid om een duik te nemen in de zee of te kajakken. Tijdens het overheerlijke ‘seafood’ diner in de avond kunt u genieten van een fantastische zonsondergang.
Dag 4 Halong Bay - Hanoi - Hue
Na een kop koffie en een goed ontbijt vaart u terug in de richting van Halong. Onderweg kunt u voor de laatste keer genieten van deze indrukwekkende omgeving. Na aankomst in de haven wordt u per bus terug gebracht naar Hanoi. Hier is de middag vrij te besteden, bijvoorbeeld om te winkelen. Zowel de shoppingmalls als de souvenirshops zijn goed vertegenwoordigd in deze stad. Na het diner in een lokaal restaurant wordt u afgezet op het treinstation. Per nachttrein reist u naar Hue, gelegen in Centraal Vietnam. Overnachting is in eenvoudige, 4-persoons slaapcompartimenten.
Dag 5 Hue
Na aankomst in Hue wordt u verwelkomd en aansluitend naar een speciale accommodatie gebracht: Pilgrimage Village. U verblijft hier de komende twee nachten. Na het ontbijt maakt u een boottocht over de Perfume River. Tijdens deze tocht wordt onder andere een stop gemaakt bij de Thien Mu Pagoda (het belangrijkste symbool van Hue) en de koninklijke graftombes van Ming Mang en Tu Duc. U zult versteld staan van de omvang en alle versieringen. Na de lunch brengt u, samen met uw gids, een bezoek aan de oude Citadel. Deze ommuurde stad is na de oorlog voor het grootste deel gerestaureerd en staat nu op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ook vanavond is het diner inbegrepen.
Dag 6 Hue / DMZ
Vandaag maakt u een excursie naar de Demilitarized Zone (DMZ). Tijdens de oorlog was dit één van de meest gebombardeerde gebieden van Vietnam. Als grens tussen Noord- en Zuid-Vietnam is het ook bekend als de 'Ho Chi Minh Trail'. In deze regio vindt u de ondergrondse tunnels van Vinh Moc waar u een bezoek aan brengt. Het is onbegrijpelijk dat hier (23 meter onder de grond) 5 jaar lang hele dorpen hebben gewoond. Samen met een voormalig majoor verkent u de tunnels. Ook wordt er een stop gemaakt bij de Dakrong brug en Khe Sanh; het grootste Amerikaanse legerkamp in deze omgeving. Lunch is onderweg inbegrepen. Aan het einde van de middag wordt u afgezet bij uw hotel in Hue.
Dag 7 Hue - Hoi An
De reis vervolgt naar Hoi An. De rit voert over de Wolkenpas vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de zee. Doordat u de beschikking heeft over een privéchauffeur en gids kunt u zelf bepalen waar en wanneer u stopt. Indien de tijd het toelaat, kunt u bijvoorbeeld een stop maken bij het Cham Museum in Danang, China Beach of bij de Marble Mountains. Na aankomst in Hoi An geniet u eerst van een lunch. 's Middags maakt u een stadswandeling langs de Japanse Brug en de kleurrijke markt. Hoi An is een pittoresk en sfeervol stadje waarbij enkele historische gebouwen en huisjes geopend zijn voor bezoekers. De inrichting van deze huisjes ziet er nog vrijwel hetzelfde uit als eeuwen geleden. Vervolgens wordt u afgezet bij het Palm Garden Resort; een comfortabel resort aan het strand. Hier verblijft u de komende vier nachten.
Dag 8 Hoi An (omgeving)
Na het ontbijt verlaat u Hoi An voor een fietstocht langs dorpjes, rijstvelden, schooltjes, etc. U zult merken dat hier veel minder toeristen komen dan in de stad. Het tempo en de gewenste stops kunt u zelf aangeven. In het dorpje Tra Que wordt u verwelkomd door de inwoners. Zij zullen u een rondleiding geven en u kennis laten maken met hun dagelijkse bezigheden. Samen met hen bereidt u de lunch. Op het menu staat 'Tam Huu'; een lokale specialiteit. Na de lunch neemt u afscheid en fietst u terug naar Hoi An. Hier is de rest van de dag vrij te besteden.
Dag 9 Hoi An
Vandaag staan er kooklessen op het programma! De dag begint met een bezoek aan de markt waar u uitgebreide informatie krijgt over diverse ingrediënten en zo zelf producten kunt verzamelen voor de kookles. Vervolgens vaart u in circa 25 minuten naar de Red Bridge Cooking School. Na aankomst maakt u een wandeling door de groente- en kruidentuin van de school en leert u alles over de Vietnamese keuken. Daarna begint uw kookles. U wordt begeleid door een van de beste koks van Hoi An. Na de bereiding kunt u genieten van al het lekkers dat u zelf heeft klaar gemaakt. Vervolgens wordt u terug gebracht naar uw hotel waarna de rest van de dag ter vrije besteding is. U kunt even relaxen aan het strand of bijvoorbeeld kleding op maat laten maken in een van de vele winkels in het centrum. Erg leuk is ook een bezoek aan een lampionnen-fabriek, een van de specialiteiten van Hoi An. U krijgt hier zelf de gelegenheid om een lampion te ontwerpen en te produceren.
Dag 10 Hoi An
Dag ter vrije besteding aan het strand. Vanuit Hoi An kunt u, optioneel, ook een bezoek brengen aan My Son. Dit tempelcomplex ligt op ca. 40km ten zuidwesten van Hoi An en is sinds 1999 opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het Hindoestaanse heiligdom bestaat uit meer dan 79 religieuze gebouwen. My Son is één van de belangrijkste toeristische attracties in deze provincie.
Dag 11 Hoi An - Danang - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Ruim op tijd wordt u naar de luchthaven van Danang gebracht. Hier eindigt uw lustrumreis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • nachttrein Hanoi - Hue (eenvoudig, 4 personen per compartiment)
 • genoemde transfers & vervoer tijdens excursies per bus met privéchauffeur
 • begeleiding door een deskundige Engelssprekende gids
 • genoemde overnachtingen in gedeelde 2-persoonskamers
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden, waaronder:
 • - stadstour in Hanoi, Hue & Hoi An
 • - 2-daagse Halong Bay Cruise
 • - excursie DMZ
 • - fietstocht Hoi An / Tra Que Village
 • - kooklessen in Hoi An
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage SGR: € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: €2,50 per 9 personen
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Vietnam (ca. USD 25 pp)
 • evt. toeslag 1-persoonskamer
 • vervoer op de dagen / dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele / niet genoemde excursies
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.000 - € 1.500
Onze lustrumreizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. 10-15 personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

 • We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw eigen lustrumreis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten. Opmerking: uiteraard kunnen we deze reis ook voor minder dan 10 personen aanbieden (minimaal 2 personen). bekijk meer

Accommodatiesinklappen

La Dolce Vita Hotel - Hanoi
Speciaal aan La Dolce Vita Hotel is de centrale ligging in de ‘Old Quarter’. Er zijn weinig 3-sterren (of meer sterren) hotels in Hanoi die midden in deze gezellige wijk liggen en tevens op maximaal 5 minuten lopen van het Hoan Kiem meer. Daar staat tegenover dat de kamers ietwat eenvoudig / sfeerloos zijn. Het hotel beschikt over 52 kamers, waarvan de ‘deluxe’ en ‘vip’ kamers een eigen balkon met uitzicht op de levendige ‘Old Quarter’ hebben. Hier kunt u uren genieten van het dagelijks leven. La Dolce Vita Hotel is een prima keus voor de reiziger die midden in de ‘Old Quarter’ wilt verblijven en minder waarde hecht aan luxe. De prijs/kwaliteit verhouding is prima.

Bhaya Classic Boat - Halong Bay
Ontdek Halong Bay in de comfortabele Bhaya Classic Boat. Er zijn verschillende boten. Deze beschikken over 15 tot 20 hutten, voor 30 tot 40 passagiers. U kunt kiezen uit een ‘deluxe cabin’ (12,5m2, met een groot raam en een douche) of voor een ‘terrace suite’ (16,5m2, met een eigen terras en een bad). Alle hutten zijn in traditionele, Vietnamese stijl ingericht maar met een luxe tintje. Aan comfort geen gebrek. U heeft een eigen badkamer en een raam (of balkon) zodat u optimaal kunt genieten van deze indrukwekkende omgeving. Ook beschikken de hutten over Wi-Fi en airconditioning. Aan het einde van de dag kunt u heerlijke verse sapjes en cocktails nuttigen in de Bhaya Bar of genieten van een massage in de Spa.

Pilgrimage Village - Hue
Voor reizigers die van rust houden, is dit een absolute aanrader. Pilgrimage Village is als dorpje opgezet in een landelijke omgeving, net buiten het centrum van Hue (10 minuten). De sfeer is harmonieus, pittoresk en kleinschalig. Alle 99 kamers zijn ruim, luxe, sfeervol en bijzonder ingericht met natuurlijke materialen. Privacy is belangrijk. Er gaat een gratis shuttlebus naar het centrum. Ook kunt u ontspannen bij het zwembad, in de spa, genieten van een afternoon tea en de goede Vietnamese keuken.

Palm Garden Resort - Hoi An
Dit 5-sterren resort (met 4-sterren kwaliteit) is direct gelegen aan Cua Dai Beach, op ca. 5km afstand van het oude centrum van Hoi An. De 188 kamers en het (grote) zwembad liggen in een tropische tuin van 5 hectare. De ‘superior’ en ‘deluxe’ kamers zijn verdeeld in meerdere gebouwen van twee of drie verdiepingen. Daarnaast zijn er 20 bungalows. De 4 suites liggen op een privé terrein en zijn ideaal voor honeymooners, een kleine groep of families. Alle kamers zijn netjes, comfortabel en hebben een eigen balkon met zee- of tuinzicht. Er gaat een gratis shuttlebus naar het centrum van Hoi An. Overige faciliteiten zijn: de Qi Shiseido Spa, tennisbanen, een fitness ruimte, watersporten, fietsenverhuur en twee restaurants. Met name voor gezinnen en groepen is dit een prima strandresort.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »