Menu

Vietnam

Reiservaringen Vietnam

China
Vietnam
rootsreis

Het bezoek aan het kindertehuis was wederom een hele belevenis

23/05/2019 - Familie Gritter

4 jaar geleden stopte de rootsreis van Luan in Guangzhou en het is daarom heel bijzonder om de rootsreis van Jin hier te laten beginnen. Reizen met de trein door China is ideaal. Keurige snelle treinen, heerlijke stoelen, lekkere lunch besteld in de trein, een vrouw die regelmatig het gangpad komt schoonvegen, zodat je niets op de grond durft te gooien en een man die in dienst is om de riempjes van de rugzakken die in het bovenste vak liggen die naar beneden hangen, weer netjes in het bagagerek stopt.

Het bezoek aan het kindertehuis was wederom een hele belevenis. Ervaren wij de afgelopen dagen dat China een hele vooruitstrevende en moderne natie is geworden, in het kindertehuis heeft de tijd stil gestaan en voel je vooral het strakke regime van het communisme. Het gebouw was niet kindvriendelijk en had geen sfeer. Wat een omgeving om op te groeien... Natuurlijk zijn we hartelijk (meer zakelijk) ontvangen en was Jin zijn hele dossier aanwezig. De meneer die met ons sprak was ook de meneer die Jin destijds naar het ziekenhuis had gebracht toen hij ziek werd. Na dit bezoek zijn we naar de vindplaats van Jin geweest. Ook erg indrukwekkend om daar te zijn.

Na het ontbijt hebben we samen met Matthew gewandeld in Guiping. Geen vaste route, gewoon kijken, plaatselijke bevolking ontmoeten en het dagelijks leven meemaken, oftewel “get lost in Guiping”. Jin laten ervaren hoe het is om in Guiping te wonen en op te groeien. Het was een hele belevenis, om te beginnen al die verschillende geuren, Luan en Jin vonden het soms stinken, soms waren er lekkere geuren. Het stadje is niet echt toeristisch, de enige toeristische attractie waren we zelf! We werden voortdurend nagekeken, er werden stiekem foto’s van ons gemaakt en Matthew kreeg vaak de vraag waar wij vandaan kwamen. Hier spreekt overigens werkelijk niemand Engels. Zelfs in ons hotel spreekt niemand Engels. Toen wij bij de receptie vroegen waar een pinautomaat was, was de dame achter de balie bijna in paniek en belde ze snel onze gids op om hulp te zoeken.

Heel bijzonder was het moment dat een vrouw die op de markt achter een kraam stond, vroeg aan Matthew of onze zoon Zhen Biao was. Zij herkende hem. Bleek het een nanny te zijn die Jin had verzorgd in het kindertehuis! Jin was helemaal verbaasd dat iemand hem kende, vooral omdat hij zich niets meer kan herinneren van zijn tijd in Guiping. Natuurlijk hebben wij de mevrouw de foto van Jin zijn pleegmoeder laten zien, hopelijk kon zij haar herkennen en ons met haar in contact brengen. Ik voelde me ineens Derk Bolt van Spoorloos...???? Maar zij had de pleegmoeder al heel lang niet meer gezien en kon ons niet verder helpen! Of het allemaal waar is weten we natuurlijk niet, laten we er maar van uitgaan dat het klopt. We hebben wel foto’s gemaakt van de nanny samen met Jin en met ons.

Benieuwd naar de rest van onze reis? En naar onze ervaring in Vietnam? Bekijk ons volledige verslag op polarsteps!

rootsreis China - familie Gritter rootsreis China - familie Gritter rootsreis China - familie Gritter rootsreis China - familie Gritter rootsreis China - familie Gritter
lees meer
Vietnam
rondreis

leuk en gevarieerd programma

17/03/2017 - Carine, Freddy en Patrick

Eerst en vooral willen we Loes en haar team bedanken voor de fantastische voorbereiding van onze reis. Ook de manier waarop we onze documenten ed ontvangen hebben was een leuke verrassing.

Alles werd duidelijk uitgelegd en was dag tot dag goed te volgen. Het zal ons ook zeker helpen om ons fotoboek te documenteren.

Alles was minstens volgens verwachting en op bepaalde momenten zelfs boven verwachting (boot op Halong Bay, boot op de Mekong rivier)

Het was een leuk en gevarieerd programma waarbij we het gevoel hebben om een duidelijke indruk en beleving van Vietnam te hebben meegemaakt.

Ook willen we het team van Pangea en Exo uitdrukkelijk bedanken voor de excellente service en organisatie.

 

 Halong Bay - Vietnam 

lees meer
Vietnam
rondreis

Hartelijk dank voor de super-organisatie

04/08/2014 - Marielle, Mickey en Thibaud

Beste Loes,

Hartelijk dank voor de super-organisatie van onze 14-daagse reis naar Vietnam.Het was de 1e maal dat ik in zee ging met PANGEA Travel (op advies van mijn schoonzus).De voorbereiding voor het samenstellen van deze privé-reis was aangenaam en efficiënt. Het vertrouwen vooraf was dus behoorlijk groot.De reis zelf heeft dit alleen maar bevestigd.Mijn wens was het ganse land te doorkruisen van Noord (Hanoi) naar Zuid (Ho Chi Ming) en allerlei leuke, sportieve, interessante activiteiten te doen met mijn 2 zonen (17 en 20 jaar) Bovendien in een beperkte periode van 2 weken, dus het was zeker geen evidentie.Maar alles was perfect geregeld en viel allemaal supergoed mee.Voor de Halong Bay hadden we de keuze tussen overnachting op een boot of op Cat Ba.We hebben gekozen voor het eiland en waren daar heel gelukkig mee.Cat Ba is prachtig: naast de klassieke troeven van de Halong Bay, hebben we er een mooie natuurwandeling gemaakt, een sublieme kayaktocht en een fantastische fietstocht!In Hué logeerden we in een opleidingshotel voor (horeca)studenten: de service was aandoenlijk. We voelden ons de keizers van de stad!De fietstocht over de wolkenpas hebben we in de regen gedaan, maar geloof me: gezien de hitte een uurtje voordien, waren we o zo gelukkig met deze verfrissing. Tegen de tijd dat we de top haalden was het zonnetje er weer en werden we beloond met een oogverblindend uitzicht.Nha Trang is de omgeving van de Cham: de mooi bewaarde tempels gaven onze cultuurkennis een boost.Op de rode zandduinen van Mui Né waanden we ons even in Afrika, maar in Saigon werden we weer helemaal ondergedompeld in het oosten.

Proficiat met jullie puik werk.Doe zo voort, want ik kom zeker bij jullie terug!

Marielle, Mickey en Thibaud

lees meer
Vietnam
rondreis

Bij een volgende verre reis komen we zeker weer op jullie toe

27/05/2014 - familie Schor
Een 9,5 voor Pangea! Dank ook voor de heel waardevolle praktische tips en de goed verzorgde reisbeschrijving vooraf, waar we veel aan hebben gehad. Knap hoe onze in Australië levende dochters in een deel van de rondreis werden ingepast. Al met al een geweldige ervaring door het afwisselende programma, prima hotels en uitstekende gidsen. Zij vertelden vooral ook over hun eigen kijk op het dagelijks leven, de politiek en economie tegen de achtergrond van de historie en het cultureel erfgoed van hun land. Bij een volgende verre reis komen we zeker weer op jullie toe Loes!
lees meer
Vietnam
rondreis

Zo heerlijk rustig weg van alle drukte!

23/05/2014 - Mevrouw E.Thio & mevrouw M.Gabor
Beste Loes,Mai Chau is een heerlijk rustig dorpje in Noord Vietnam. We hebben heerlijk gefietst tussende rijstvelden door. Je hoort verder niemand, als je dan wat verder fietst kom je eindelijkin een van de kleine aanliggende dorpjes. Hier bewerkte één van de dorpelingen zijn landmet waterbuffalo's of kippen en je vindt er eenden die op zoek zijn naar eten. Zo heerlijk rustig weg vanalle drukte! Het doet me denken aan mijn jeugd in Indonesievwaar ik als kind veelspeelde tussen al het groen. Daarna heerlijk gegeten in het resort, vriendelijke mensen!Zeker aan te bevelen!Heel veel groeten, E.Thio en M.Gabor.
lees meer
Vietnam
rondreis

we hebben enorm genoten

23/04/2014 - Jet, Wil, Ton & Riet

Loes, heel hartelijk bedankt voor de nodige dingen die je hebt geregeld. We hebben enorm genoten en een fantastische reis in Vietnam gehad.

nogmaals bedankt,
Jet, Wil, Ton en Riet

lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Vietnam
rondreis

gelukkig was alles super geregeld

07/04/2014 - Guus en Marjan
We komen al een paar jaar graag in Azië maar in Vietnam waren we nog nooit geweest. Gelukkig was alles super geregeld door Loes van PANGEA Travel Travel en hebben we genoten van dit prachtige land, de vriendelijke mensen en - niet te vergeten - het heerlijke eten. Omdat het in het noorden te koud was (vonden wij) zijn we alleen in het zuiden geweest maar dat is ook zeker de moeite waard! We hopen dat we nog een keer terug kunnen naar dit kleurrijke land.
lees meer
Vietnam
combinatiereis

De kwaliteit bij jullie is fantastisch

27/09/2013 - Dave en Danielle

De manier hoe jullie een reis aanbieden is goed, de vrijheid om de reis aan te passen en het contact heb ik als zeer prettig ervaren. Ook de informatie die je vooraf ontvangt, met kofferlabels, banden en thuisblijvers-informatie was allemaal tot in de puntjes verzorgd. Deze lijn van "tot in de puntjes" verzorgd ging op vakantie gewoon door.... (Zo van zelf sprekend is dat niet.) Wij hebben enorm genoten van de vrijheid die wij hadden tijdens het reizen (we hadden een aantal groepsreizen hiervoor gedaan) De vrijheid in het zelf samenstellen van de reis maar ook de zekerheid dat alles goed geregeld was. Echt TOP ! De kwaliteit bij jullie is fantastisch. Neem de tip van Angkor mee, want is zonde om voor de zonsondergang terug te gaan (na 17.00uur mag je al nergens meer omhoog....) Wij gaan jullie aanbevelen aan iedereen die een verre reis wil gaan maken !

Dank jullie wel voor alles.
Groet Dave en Danielle

lees meer
Vietnam
rondreis

een geweldige vakantie in Vietnam

13/08/2013 - Dieneke en Daniel ten Wolde
Wij hebben in juli-augustus 2013 een geweldige vakantie in Vietnam gehad. Wij ontdekten een prachtig land met vriendelijke en behulpzame mensen, waar je heerlijk kunt eten. De reis was perfect georganiseerd door PANGEA: onze gidsen stonden altijd voor ons klaar, alle verplaatsingen waren goed geregeld en we verbleven in heerlijke hotels, die ook allen weer een prima service leverden. Het was fijn om niet als de meeste mensen heel Vietnam door te racen, maar op een paar plekken wat langer te blijven en daardoor veel meer te zien; in overleg was dit uitstekend geregeld. Hanoi is een boeinde, levendige stad met duizenden motorbikes: een sport om daartussen over te steken! Halong Bay is een bijzonder mooi gebied, waar je echt een dag langer op de luxe cruiseboot moet verblijven om de mooiste plekjes te zien. Sapa is een schitterend berggebied in alle kleuren groen, waar de bergvolkeren nog meer kleur aan geven. Hoi An is een prachtig, oud, toeristisch plaatsje waar je heerlijk kunt fietsen en aan het strand liggen- in de tussentijd wordt je nieuwe zijden kleding gemaakt. We hebben genoten en danken PANGEA voor de goede en zeer attente organisatie.
lees meer
Vietnam

Alle tips en aanbevelingen getuigen van een grote kennis

07/02/2012 - Thei & Lojan Visschers
Vanaf het allereerste reisvoorstel, de ruwe versie, tot de uiteindelijke reis zijn wij prima geadviseerd. Alle tips en aanbevelingen getuigen van een grote kennis. De reisdocumenten waren prima verzorgd. Onze verwachtingen waren daarom hoog gespannen. De vlucht, alle transfers en excursies waren perfect geregeld. We zijn dan ook helemaal tevreden over de gemaakte reis. De hotels onderweg hadden een goede prijs/kwaliteitverhouding. Daar waar het programma wat werd aangepast, gebeurde dat altijd in goed overleg met ons. Voor onze toekomstige reizen zullen we zeer zeker PANGEA overwegen. DANK JULLIE WEL. (dank je Floor!!)
lees meer
Vietnam

Dank voor het plezierige contact bij de voorbereiding!

31/08/2010 - familie Scholten
Onze positieve ervaringen bij onze reis naar Maleisie in 2007 werden gecontinueerd! Ik heb het evaluatieformulier inmiddels ingevuld. Daaruit zal blijken dat deze reis geheel aan onze verwachtingen heeft voldaan en dat alles perfect was geregeld! We hebben geen suggesties om het nog te verbeteren. Dank voor het plezierige contact bij de voorbereiding en tot een volgende keer!
lees meer
Vietnam
rondreis

Complimenten

13/06/2010 - Ine Valkenburg
De reis is een fantastische ervaring geweest. Nog regelmatig hebben we het over iets en dan wordt Vietnam elke keer weer genoemd, het heeft echt een indruk achtergelaten. Ten eerste de complimenten betreffende de verzorging van de reis, dat was allemaal prima voor elkaar. Alles verliep vlot en vlekkeloos, de gidsen waren netjes, vriendelijk en hadden er echt plezier in om het ons naar de zin te maken. De accommodaties waren goed, prima ligging ten opzichte van de stad, strand of een rustige omgeving.
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Vietnam

Het was zoals al jaren super geregeld

02/03/2009 - Henk Stapel
Te verbeteren? Zou het niet weten.Hebben genoten van de reis het eten en de aangename bevolking het was zoals al jaren super geregeldHenk Stapel
lees meer
Vietnam

een heel dikke 9

20/02/2008 - Fam. van Erp
Iets te verbeteren? In mijn ogen niets, Ik vind het allemaal fantastisch geregeld…..van ons krijg je een heel dikke 9. De meeste hotels waren uitstekend voor deze klasse, alleen het hotel in can tho viel wat tegen.
lees meer
Vietnam

Volgende keer vergeten we jullie zeker niet.

14/08/2007 - Remon en Anita
Hallo Berry en Julliette,Al weer 3 weken thuis, maar we vinden dat we jullie nog wel even moeten laten weten dat wij een geweldige vakantie hebben gehad! Geen enkele keer was iets niet goed geregeld; gidsen, tickets, hotels: perfect!Volgende keer vergeten we jullie zeker niet.Bedankt, het was top! Remon en AnitaWoerden
lees meer
Vietnam

Dit alles heeft bijgedragen tot een onvergetelijke reis.

13/11/2006 - Ron Smits
Ik wil hierbij een groot compliment maken aan jullie agent voor de wijze waarop zij, als het erop aan komt (het verhaal met de tyfoon), de klant weet te begeleiden en van dienst te zijn. Tevens hebben zij gezorgd voor uitstekende gidsen waarbij ik in het bijzonder Nguyen Quoc Anh (Danang) wil noemen, deze gids heeft een zeer goede kennis van zaken en weet dit op een heldere manier over te brengen. Hij is overigens ook beschikbaar voor een gehele toer door Vietnam.(aanrader).Vietnam is met haar bevolking een land voor liefhebbers van cultuur en lekker eten. Fijne bevolking en uitstekend gevoel voor service. Dit alles heeft bijgedragen tot een onvergetelijke reis.Ruud, hierbij willen wij jou en Pangea hartelijk danken voor realisatie van deze reis voor ons.
lees meer