Menu

Huwelijksreis Vietnam

Op zoek naar een huwelijksreis-bestemming met zowel cultuur, natuur en strand? Kies dan voor Vietnam! Tijdens deze 16-daagse reis bezoekt u de hoogtepunten van deze speciale bestemming, geniet u van tropische stranden en verblijft u in goede, sfeervolle accommodaties. Na een bezoek aan Hanoi en een 2-daagse cruise door het sprookjesachtige Halong Bay reist u verder naar het lieflijke Hoi An en de badplaats Nha Trang. Ook de metropool Ho Chi Minh City en een indrukwekkende 2-daagse tour door de Mekong Delta staan op het programma. Uw huwelijksreis wordt ontspannen afgesloten op het nog relatief rustige eiland Phu Quoc. Hier kunt u genieten van prachtige zandstranden, ongerepte natuur en natuurlijk elkaar.

Reisduur: 16 dagen

Hanoi - Halong Bay - Hoi An - Tra Que Village - Nha Trang - Ho Chi Minh City - Mekong Delta - Can Tho - Phu Quoc Island

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Huwelijksreis Vietnam inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Voor deze huwelijksreis zijn comfortabele, sfeervolle accommodaties geselecteerd.
 • Alle excursies (behalve de Halong Bay cruise) zijn op privé basis zodat u optimaal van elkaar kunt genieten.
 • Tijdens de Halong Bay cruise verblijft u op een kleine, authentieke boot.
 • Er zijn diverse bijzondere excursies opgenomen; wat dacht u bijvoorbeeld van een "Street Food Tour" in Hanoi en een rit per 'Vespa' door Ho Chi Minh City?
 • Tijdens uw bezoek aan de Mekong Delta heeft u de beschikking over een traditionele privé 'sampan'.
 • U eindigt de reis op het rustige Phu Quoc Island; hier is nog geen sprake van massatoerisme.
 • Tijdens uw verblijf op Phu Quoc is een massagebehandeling en een romantisch diner inbegrepen.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

meisje met hoed - Vietnam
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Hanoi
Vandaag start uw huwelijksreis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Hanoi wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt een transfer naar het elegante Silk Path Hotel. De rest van de dag is vrij te besteden zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. 's Avonds heeft u keuze uit diverse leuke restaurantjes met overheerlijke Vietnamese gerechten.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Hanoi
Samen met uw privégids bezoekt u deze ochtend enkele highlights van Hanoi. De tour start bij de Literatuur Tempel; de eerste 'universiteit' van Vietnam. Daarna reist u naar het West Lake waar u een ontspannen wandeling maakt. Ook bezichtigt u hier de Tran Quoc Pagode; de oudste Boeddhistische pagode van Hanoi. Daarna staat er een tour per 'cyclo' (lokale fietstaxi) op het programma. U passeert hierbij onder andere het Operahuis, de 'French Quarter', het Hoan Kiem meer en de St. Joseph's kathedraal. Vervolgens heeft u even vrije tijd. Omstreeks 15:30 uur start uw "Street Food Tour". Ontdek de heerlijke Vietnamese keuken middels deze wandel-excursie, onder andere in de 'Old Quarter'. Dit is het kloppende hart van Hanoi waar het authentieke Vietnam nog zichtbaar is. De wijk bestaat uit smalle straatjes met restaurantjes, winkeltjes, kleine huisjes en drukke marktjes. Begeleiding is door een 'local foodie', met een grote passie voor het Vietnamese eten, het leven op straat en de lokale cultuur. Hij brengt u naar een marktje en zal u kennis laten maken met heerlijke Vietnamese lekkernijen. Zo proeft u bijvoorbeeld 'pho', 'banh xeo' en 'bun cha'. Na een kop traditionele koffie wordt u terug gebracht naar uw hotel.
Dag 3 Hanoi - Halong Bay
In de ochtend wordt u in circa vier uur naar Halong gebracht. Onderweg passeert u de Red River Delta met rijstvelden en Vietnamese dorpjes. In Halong gaat u aan boord van een authentieke houten boot voor een indrukwekkende 2-daagse tocht in Halong Bay (in een kleine, internationale groep). We selecteren voor u de luxe Bhaya Classic Premium Boat zodat u optimaal kunt genieten van de omgeving en elkaar. Overnachting en maaltijden zijn aan boord van deze "Junk Boat".

Halong Bay is bekend om de bergtoppen die uit de baai omhoog rijzen. Door zandsteen zijn deze bergen poreus en groen begroeid. U kunt hier mooie foto’s maken. Tijdens de tocht vaart u langs diverse eilandjes, grotten en (drijvende) vissersdorpjes. De cruise start met een welkomstdrankje, uitleg over het programma en een uitgebreide lunch. In de tussentijd vaart u naar het zuidwestelijke gedeelte van Halong Bay, waarbij u o.a. Ba Cua Puddle, Tung Lam Island, Finger Islet en Frog Islet passeert. Er wordt een stop gemaakt bij de Tien Ong Cave; één van de mooiste grotten in Halong Bay. Om 17:00 uur gaat de bar open voor "Happy Hour", proost! Ook vindt er een Vietnamese kookdemonstratie plaats. Na het bijwonen van een fantastische zonsondergang geniet u van een overheerlijk Vietnamees diner. Mocht u het leuk vinden, dan kunt u 's avonds nog proberen om inktvissen te vangen.

Noot: de stops tijdens de cruise zijn onder voorbehoud van het vaarschema, het waterpeil en het aantal deelnemers. De cruise zelf is altijd onder voorbehoud van de weersomstandigheden.
Dag 4 Halong Bay - Hanoi - Danang - Hoi An
U kunt de dag eventueel starten met Tai Chi lessen op het zonnedek. Na een licht ontbijt vaart u langs de Trong Cave, de Trinh Nu Cave, Monster Island en de Me Cung Cave naar de Surprise Cave. Dit is één van de grootste grotten van Halong Bay en bekend om de enorme stalactieten en stalagmieten. Na een wandeling door de grot gaat u terug aan boord voor de brunch. In de tussentijd vaart u terug in de richting van Halong. Hierbij passeert u o.a. nog Dam Nam Island, Van Boi Island, de Hoa Cuong Cave en Ba Hang Village. Geniet voor de laatste keer van deze indrukwekkende omgeving. Omstreeks 10:30 uur gaat u van boord en reist u per auto terug naar Hanoi. Indien gewenst, kunt u (in overleg met uw gids) nog ergens een bezoek aan brengen. Vervolgens wordt u naar de luchthaven van Hanoi gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Danang. Na aankomst aldaar (’s avonds) volgt een transfer van ca. 45 minuten naar uw hotel in Hoi An.
Dag 5 Hoi An
Samen met uw gids maakt u 's ochtends een leuke stadswandeling in Hoi An. In het oude centrum vindt u onder andere de Japanse Brug, een kleurrijke markt, sfeervolle lampion-winkeltjes en diverse tempels. Hoi An is een pittoresk en sfeervol stadje waarbij enkele historische gebouwen en huisjes geopend zijn voor bezoekers. De inrichting ziet er nog vrijwel hetzelfde uit als eeuwen geleden. U luncht in een restaurantje aan de rivier (inbegrepen). Daarna is de rest van de middag ter vrije besteding. U kunt even relaxen bij het zwembad, genieten van een Spa-behandeling of bijvoorbeeld kleding op maat laten maken in een van de winkels in het centrum.

Tip: een leuk restaurantje in het centrum van Hoi An is het Hai Café. In een sfeervolle tuin worden o.a. smaakvolle BBQ-gerechten en heerlijke toetjes geserveerd.
Dag 6 Hoi An & Tra Que Village
Na het ontbijt stapt u op de fiets en verlaat u het centrum van Hoi An. Over schaduwrijke weggetjes en langs rijstvelden fietst u naar Tra Que Village. In dit boerendorpje leert u meer over het dagelijks leven op het platteland. De inwoners laten u tevens zien hoe 'tam huu' wordt bereid; een lokale specialiteit. Nadat u heeft genoten van 'banh khoai' (een hartige pannenkoek van rijstpapier) reist u per auto terug naar uw hotel. Hier is de middag vrij te besteden.
Dag 7 Hoi An - Danang - Nha Trang
Transfer naar de luchthaven van Danang voor de binnenlandse vlucht naar Nha Trang (Cam Ranh). Na aankomst wordt u verwelkomd en naar Evason Ana Mandara gebracht. U verblijft hier drie nachten zodat u enkele dagen aan het strand kunt ontspannen. Na incheck is de rest van de dag vrij te besteden. 's Avonds kunt u terecht in een van de vele restaurants die heerlijke (vis)gerechten serveren. Ook zijn er veel gezellige barretjes te vinden in het centrum van Nha Trang.

Noot: Nha Trang heeft van eind september tot december te maken met een regenseizoen, waarbij de meeste regen valt in oktober en november. In deze periode adviseren wij om te kiezen voor een andere strandbestemming.
Dag 8 Nha Trang
De komende twee dagen zijn ter vrije besteding in Nha Trang. U kunt hier perfect bijkomen van alle indrukken tot nu toe en genieten van de zon, de zee en het strand. Nha Trang staat bekend als een van de mooiste badplaatsen van Vietnam. Het 'hoofdstrand' Nha Trang Beach is 6 km lang en iets ten noorden vindt u Chong Beach, met een prachtig zandstrand. Nha Trang is gelegen aan de Zuid-Chinese Zee. De onderwaterwereld is uitermate geschikt om te duiken, te snorkelen en te vissen. Ook kunt u fietsen huren en zo de omgeving op eigen gelegenheid gaan verkennen.
Dag 9 Nha Trang
Een vrije dag in Nha Trang. 's Ochtends is het leuk om de Xom Com markt te bezoeken; de visvangst wordt dan binnen gehaald. Hiervoor gebruiken de vissers 'thung chai'; grote waterdichte manden. U kunt hier mooie foto's maken en een kijkje nemen in het dagelijks leven van de lokale bevolking. De visserij is in Nha Trang zeer belangrijk. 's Middags kunt u eventueel een boottocht in Nha Trang Bay maken waarbij het mogelijk is om enkele eilandjes te bezoeken, te zwemmen en/of te snorkelen. Maak bijvoorbeeld een boottocht naar Hon Mieu (met het Tri Nguyen Aquarium), Hon Tre (Bamboo Island), Hon Lao (met tientallen apen, vandaar ook wel 'Monkey Island' genoemd) en Hon Yen.
Dag 10 Nha Trang - Ho Chi Minh City
U wordt naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Ho Chi Minh City, gelegen in het zuiden van Vietnam. Na aankomst in Ho Chi Minh City, door de lokale bevolking nog steeds Saigon genoemd, volgt een transfer naar uw hotel. In de middag maakt u per 'Vespa' (scooter, met bestuurder) een tour door de stad, net zoals de 'locals' doen! U passeert o.a. Dong Khoi Street, het Thich Quang Duc Monument, de kleurrijke Ho Thi Ky bloemenmarkt, het postkantoor, de Notre Dam kathedraal en het Reunification Palace. Ook Chinatown, met Chinese tempeltjes en (medicijn)winkeltjes, wordt aangedaan. Middels deze tour krijgt u op een bijzondere manier een goede indruk van het leven en de 'highlights' in Ho Chi Minh City.

Tip: een leuk restaurant in Ho Chi Minh City is The Temple Club (29 Ton That Thiep Street, District 1). Hier worden heerlijke traditionele, zuid-Vietnamese gerechten geserveerd.
Dag 11 Ho Chi Minh City - Mekong Delta
U gaat vandaag de Mekong Delta in; het meest waterrijke gebied van Vietnam. Er staat een indrukwekkende 2-daagse tour gepland waarbij u de beschikking heeft over een eigen traditionele 'sampan' (boot). Op deze manier kunt u uitgebreid genieten van het dagelijks leven in deze regio. Tijdens de boottocht passeert u eindeloze waterwegen, smalle kanalen, kleine dorpjes en pittoreske landschappen. Er worden diverse stops gemaakt, zoals bij kleine fabriekjes, een Cao Dai Tempel, de markt van Sa Dec en het huis van Mr. Huynh Thuy Le (een karakter uit het boek 'The Lover' van Marguerite Duras). De laatste stop is bij een prachtig 19-eeuws landhuis, waar u geniet van een romantisch diner bij kaarslicht. U overnacht aan boord van de 'sampan' Song Xanh.
Dag 12 Mekong Delta - Can Tho - Phu Quoc Island
In de vroege ochtend bezoekt u de grootste drijvende markt van deze regio in Cai Rang. De verticale stokken bovenop de boot geven aan welke producten er worden verhandeld. Doordat u de beschikking heeft over een eigen bootje kunt u mooie foto's maken. Na dit bezoek volgt een transfer naar de luchthaven van Can Tho voor de vliegreis naar Phu Quoc Island. Hier wordt u verwelkomd en naar het luxe La Veranda Resort gebracht; een heerlijke plek om uw huwelijksreis af te sluiten. Geniet de rest van de dag van het strand of van de faciliteiten van het resort.

Noot: de transfers op Phu Quoc worden verzorgd door het La Veranda Resort en zijn mogelijk op indeling met andere hotelgasten.

Noot: houd er rekening mee dat het in de maanden juli en augustus veel kan regenen op Phu Quoc. Wilt u gaan duiken, dan bent u gebonden aan de maanden november tot mei.
Dag 13 Phu Quoc Island
De komende drie dagen zijn vrij te besteden op Phu Quoc Island. U kunt hier perfect bijkomen van alle indrukken tijdens de rondreis en uw bezoek aan Vietnam op een ontspannende manier afsluiten. Phu Quoc is gelegen in het zuiden van Vietnam, in de Golf van Thailand. Het eiland staat bekend om de mooie zandstranden en het ongerepte binnenland. Daarnaast is hier van massatoerisme nog geen sprake.

Leuk extraatje: tijdens uw verblijf in het La Veranda Resort is een massagebehandeling van 60 minuten voor twee personen inbegrepen. U kunt bij de receptie een reservering maken.
Dag 14 Phu Quoc Island
Dag ter vrije besteding. Phu Quoc beschikt over prachtige duik- en snorkellokaties. Vooral Bai Sao en Bai Dam, gelegen aan de zuidoostkant van het eiland, bieden een kleurrijke onderwaterwereld. Indien gewenst, kunt u tevens deelnemen aan een bootexcursie naar de 15 An Thoi eilandjes.
Dag 15 Phu Quoc Island
Een laatste vrije dag aan het strand. Ook kunt u het binnenland van Phu Quoc verkennen. Sinds 2001 is er een nationaal park dat bijna 70% van het eiland beslaat. U vindt hier bergen, bossen en een aantal natuurlijke bronnen waar u eventueel kunt zwemmen. Daarnaast staat Phu Quoc wereldwijd bekend om zijn vissaus. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan een fabriekje, waarbij u ziet hoe deze vissaus wordt gemaakt. Ook een wandeling over de lokale markt van Duong Dong behoort tot de mogelijkheden. Bij de receptie van het resort informeren ze u graag over de excursies.

Om uw huwelijksreis in stijl af te sluiten, verzorgen we vanavond een romantisch diner aan het water. Met het geluid van de zee op de achtergrond, het zand onder uw voeten, sfeervolle lantaarntjes, flikkerende kaarsjes en de sterren aan de hemel zijn alle ingrediënten aanwezig voor een romantische avond. Inbegrepen is een 5-gangen diner voor twee personen (exclusief drankjes).
Dag 16 Phu Quoc Island - Ho Chi Minh City - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Per shuttle bus reist u naar de luchthaven van Phu Quoc (mogelijk op indeling met andere hotelgasten). Hier checkt u in voor de binnenlandse vlucht naar Ho Chi Minh City (inbegrepen). Bij aankomst in "HCMC" eindigt uw huwelijksreis met PANGEA Travel.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • binnenlandse vluchten: Hanoi - Danang - Nha Trang - Ho Chi Minh City
 • binnenlandse vluchten: Can Tho - Phu Quoc - Ho Chi Minh City
 • genoemde transfers & vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde maaltijden
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden, waaronder:
 • - stadstour Hanoi
 • - street food tour Hanoi
 • - 2-daagse Halong Bay Cruise
 • - stadswandeling Hoi An
 • - dagexcursie Tra Que Village
 • - stadstour Ho Chi Minh City per Vespa
 • - 2-daagse Mekong Delta Tour per privé sampan
 • massagebehandeling van 60 minuten bij La Veranda Resort (Phu Quoc)
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Vietnam (ca. USD 25 pp)
 • vervoer op de dagen / dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele / niet genoemde excursies
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • evt. hoogseizoentoeslag hotels
 • reis- en annuleringsverzekering
 • fooien
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.500 - € 3.750

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Silk Path Hotel Hanoi - Hanoi
incl. ontbijt
Het Silk Path Hotel Hanoi is een prima middenklasse (4-sterren) hotel in Hanoi. In oostelijke richting vindt u op ca. 10 minuten lopen het Hoan Kien meer en de ‘Old Quarter’ ligt op ca. 5 minuten lopen noordwaarts. Om de hoek vindt u veel restaurantjes en winkels. Het hotel beschikt over 106 kamers, in vijf categorieën. De ‘deluxe rooms’ zijn vrij klein (26m2) maar netjes. De ‘executive rooms’ en ‘suites’ zijn ruimer. Alle kamers zijn voorzien van moderne faciliteiten. ‘s Avonds kunt u genieten van live muziek in de Piano Bar.

Liberty Central Saigon Riverside Hotel - Ho Chi Minh City
incl. ontbijt
Het Liberty Central Saigon Riverside Hotel is een prettig 4-sterren hotel, gelegen aan de Saigon rivier en op loopafstand van het centrum. Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. Met als bonus een infinity rooftop pool en bijbehorende sfeervolle bar. Er zijn in totaal 170 kamers. De goed betaalbare standaard kamers (deluxe) zijn ruim, sfeervol en functioneel. Er zijn ook kamers met ‘river view’. Op de 23e verdieping is een Executive Lounge welke beschikbaar is voor kamers vanaf de ‘executive category’.

La Veranda Resort Phu Quoc - Phu Quoc Island
incl. ontbijt
Een prachtig resort (5*) in koloniale stijl met zeer veel klasse en karakter. Als MGallery Hotel onderdeel van een select gezelschap bijzondere hotels van Accor. Vooral ’s avonds zult u dit resort enorm waarderen. Alles wordt prachtig verlicht, het eten is geweldig en terwijl u dineert hoort u de zee op de achtergrond en de huisband die muziek maakt. De 70 kamers zijn groot en voorzien van de moderne gebruiksgemakken. De standaard kamers (deluxe garden view) zijn prima, echter onze favoriet zijn de ‘premier deluxe - ocean view’ kamers. U doet hier de deuren van uw kamer open, stapt uw veranda op en u loopt zo het strand op! Het resort organiseert veel verschillende thema avonden. Wanneer u in koloniale en luxe sferen wilt genieten van het paradijselijke Phu Quoc, dan is La Veranda Resort uw accommodatie!

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »