Menu

Avontuurlijk Vietnam

Deze individuele rondreis door Vietnam is speciaal samengesteld voor avontuur- en natuurliefhebbers. Samen met deskundige gidsen maakt u een 3-daagse trekking in de Mai Chau Vallei / het Pu Luong natuurreservaat, vaart u twee dagen door het sprookjesachtige Lan Ha Bay (het minder toeristische zusje van Halong Bay), ontdekt u de grotten van het Phong Nha-Ke Bang National Park / Tu Lan, bezoekt u het Cat Tien National Park, gaat u canyoningen of white water raften in Dalat en verkent u per fiets de groene Mekong Delta. Meerdere keren overnacht u bij een lokale familie thuis (homestay). Dit is een leuke manier om meer te leren over het dagelijks leven in de verschillende regio's. Deze activiteiten worden gecombineerd met een verblijf in de steden Hanoi en Ho Chi Minh City, want ook dat wilt u uiteraard niet missen. Kortom; een afwisselende en complete reis, vol met 'natuur' en 'avontuur'!

Reisduur: 19 dagen

Hanoi - Mai Chau / Pu Luong - Lan Ha Bay - Phong Nha / Tu Lan Cave - Cat Tien NP - Dalat - Mekong Delta - Ho Chi Minh City

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Avontuurlijk Vietnam inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Voor avontuur- en natuurliefhebbers de beste reis naar Vietnam!
 • Inclusief alle activiteiten, onder begeleiding van ervaren Engelssprekende privégidsen.
 • Veel afwisseling; wandelen, varen, klimmen, canyoning, raften, fietsen, etc.
 • Bezoek aan de mooiste natuurgebieden van Vietnam, zoals: Mai Chau Vallei / Pu Luong, Lan Ha Bay, Phong Nha-Ke Bang National Park / Tu Lan Cave, Cat Tien National Park, Dalat en Mekong Delta.
 • Ook de bekende plaatsen Hanoi en Ho Chi Minh City worden aangedaan.
 • Meerdere keren overnacht u bij een lokale familie thuis (homestay); een onvergetelijke ervaring!
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Fietsen in de omgeving van Mai Chau Ecolodge - Mai Chau Ecolodge - Vietnam - foto: Mai Chau Ecolodge
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Hanoi
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Hanoi wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt een transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld een ontspannen wandeling rondom het Hoan Kiem meer maken. 's Avonds heeft u keuze uit diverse leuke restaurantjes met overheerlijke Vietnamese gerechten.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.

Tip: een leuk restaurant in Hanoi is het City View Café (1 Dinh Tien Hoang, op de 5e verdieping, met zicht op het Hoan Kiem meer). Wilt u het traditionele Vietnamese gerecht 'pho' proberen, dineer dan in het Pho Bat Dan Restaurant (49 Bat Dan, Hoan Kiem District).
Dag 2 Hanoi
Samen met uw Engelssprekende privégids bezoekt u deze ochtend enkele highlights van Hanoi. De tour start bij de Literatuur Tempel; de eerste 'universiteit' van Vietnam. Daarna rijdt u naar het Ho Chi Minh Complex. Indien gewenst, kunt u het Ho Chi Minh Mausoleum* van binnen bekijken. De volgende stop is bij de One Pillar Pagoda. Vervolgens brengt u een bezoek aan één van de volgende musea: het Hoa Lo Prison Museum, het Vietnam Museum of Ethnology of het Vietnamese Women's Museum. Daarna staat de lunch gepland in een lokaal restaurant (inbegrepen). 's Middags staat er een "Street Food Tour" op het programma. Ontdek de heerlijke Vietnamese keuken middels deze wandel-excursie, onder andere in de 'Old Quarter'. Dit is het kloppende hart van Hanoi waar het authentieke Vietnam nog zichtbaar is. De wijk bestaat uit smalle straatjes met restaurantjes, winkeltjes, kleine huisjes en drukke marktjes. Begeleiding is door een 'local foodie', met een grote passie voor het Vietnamese eten, het leven op straat en de lokale cultuur. Hij/zij brengt u naar een marktje en zal u kennis laten maken met heerlijke Vietnamese lekkernijen. Zo proeft u bijvoorbeeld 'banh xeo' en 'bun cha'. Na een kop traditionele koffie (met ei!) wordt u terug gebracht naar uw hotel.

Noot: u kunt de tour van vandaag naar wens aanpassen.

* houdt u er s.v.p. rekening mee dat er altijd een lange wachtrij is bij het Ho Chi Minh Mausoleum. U kunt dit ter plaatse met uw gids bekijken. De entree is gratis. Het Mausoleum is gesloten op maandag en vrijdag. Daarnaast vindt tussen september en december onderhoud plaats (exacte periode verschilt jaarlijks en is op aanvraag); ook dan is het Mausoleum gesloten voor bezoekers. U kunt het gebouw op alle dagen van de buitenkant bekijken.
Dag 3 Hanoi - Mai Chau Vallei - Pu Luong - Hang Village
In de ochtend vertrekt u naar de prachtige Mai Chau Vallei, een rit van ongeveer vier uur. U passeert onder andere de provincie Hoa Binh; een gebied bezaaid met kalkstenen bergen. Hier zijn de Thai, Hmong en Dao woonachtig. Het landschap wordt steeds heuvelachtiger en u ziet onderweg vele fruitbomen. De laatste 14 km daalt u af langs een steile bergweg naar de prachtige vallei van Mai Chau. Hier geniet u van een lunch in één van de dorpjes (inbegrepen). Na de lunch en een beetje ontspanning rijdt u nog ca. 20 km verder het Pu Luong natuurreservaat in. Hier start uw trektocht. Vandaag wandelt u in ongeveer drie uur naar Hang Village, waar u zult overnachten. In dit schilderachtige dorp is de Thai, een etnische minderheid, woonachtig. U overnacht bij een lokale familie thuis (homestay), in een traditioneel huis op palen. Dit is een geweldige manier om de culturen en tradities van de Thai te ervaren. Na aankomst kunt u een wandeling door het dorp maken, kennismaken met de inwoners en hun dagelijkse activiteiten observeren. 's Avonds geniet u van een heerlijk diner, bereid door uw gastfamilie (inbegrepen).
Dag 4 Hang Village - Kho Muong Village
Voor degenen die vroeg wakker zijn is het leuk om deel te nemen aan de ochtend activiteiten in het dorp. Na het ontbijt begint u weer met wandelen. Vandaag wandelt u zo'n zes uur, met als eindbestemming Kho Muong Village. De route van vandaag is iets zwaarder, inclusief enkele steile beklimmingen. Uiteraard kunt u zelf het tempo bepalen. Neem ook zeker de tijd om te genieten van de prachtige omgeving en een praatje te maken met de dorpelingen die u onderweg tegenkomt. Terwijl de lunch wordt voorbereid, kunt u ontspannen in een lokaal huis in een dorpje. Na de lunch (inbegrepen) vervolgt u de wandeling naar een ander dorpje, gelegen tussen steile karstbergen. Hier vandaan maakt u een hike naar een nieuw ontdekte en zeer grote grot, verborgen in het groen. De grot wordt beschermd door boswachters vanwege het delicate ecosysteem en de vleermuizen die er leven. Eenmaal aangekomen in Khu Muong Village is het tijd om te ontspannen voordat het diner wordt geserveerd (inbegrepen). Ook deze nacht verblijft u bij een lokale familie thuis (homestay).
Dag 5 Kho Muong Village - Pho Doan - Hanoi
U wordt gewekt door het geluid van kippen, eenden en de 'locals' die aan hun dagelijkse activiteiten beginnen. Start de dag met een vroege ochtendwandeling door het dorp om het ochtendleven in een boerengemeenschap te ervaren. Na het ontbijt gaat de trektocht verder; u wandelt langs de Ma rivier en bereikt na circa twee uur het plaatsje Pho Doan. Als deze dag op een zondag valt, breng dan zeker een bezoek aan de drukke Pho Doan markt. Bergstammen vanuit de wijde omgeving komen hier hun producten (ver)kopen, zoals de Kinh, Muong en Thai. Een interessant en vaak kleurrijk schouwspel. Vervolgens wandelt u nog circa twee uur verder waarbij u een mooi uitzicht heeft op riviertjes en rijstvelden. Na de lunch (inbegrepen) wordt u per auto terug gebracht naar Hanoi, een rit van ongeveer vier uur.
Dag 6 Hanoi - Lan Ha Bay
In de ochtend wordt u in circa 2,5 uur naar de terminal in Hai Phong gebracht. In de lounge van de Azalea Cruise Company wordt u verwelkomd met een kopje thee. Vervolgens volgt een transfer naar de cruiseboot. De komende nacht verblijft u aan boord van de luxe Azalea Cruise; een traditionele 'junk boat' (incl. alle maaltijden). De meeste toeristen maken een boottocht door het zeer populaire Halong Bay. Maar de Azalea Cruise richt zich op het minder toeristische, maar net zo indrukwekkende Lan Ha Bay. Ook hier vindt u mooie kalkstenen rotsformaties, grotten, kleine eilandjes en vissersdorpjes… maar dan dus rustiger. Uw cruise start met een welkomst-lunch en uitleg over het programma. Daarna vaart u via Da Chong Islet en de Con Vit Islets naar Cat Ba Island. Per bus rijdt u naar de Trung Trang grot, gelegen in het midden van het eiland. Hier zijn indrukwekkende stalactieten en stalagmieten te zien. Eenmaal terug aan boord zet u koers richting Tra Bau in Lan Ha Bay. Dit is een mooi plekje om te zwemmen. Vergeet niet om van de prachtige zonsondergang te genieten! Ook kunt u deelnemen aan kooklessen of, optioneel, een massage boeken in de Spa. De dag wordt afgesloten met een uitgebreid diner. 

Noot: de cruise wordt uitgevoerd in een kleine, internationale groep. 
Noot: de stops tijdens de cruise zijn onder voorbehoud van het vaarschema en het waterpeil. Het doorgaan van de cruise is altijd onder voorbehoud van de weersomstandigheden. Veiligheid staat voorop.
Dag 7 Lan Ha Bay - Hanoi
U kunt de dag eventueel starten met Tai Chi lessen op het zonnedek. Na het ontbijt vaart u naar Ao Ech; een verborgen parel in Lan Ha Bay. Hier maakt u een mooie kajak-tocht. Eenmaal terug aan boord wordt de brunch geserveerd en vaart u terug naar Hai Phong. Geniet voor de laatste keer van deze indrukwekkende omgeving. Ook staat er nog een theeceremonie op het programma. U leert meer over Vietnamese thee en de Vietnamese cultuur die hierbij komt kijken. Na aankomst in de haven wordt u terug gebracht naar Hanoi. U checkt (opnieuw) in bij het La Belle Vie Hotel waarna de rest van de dag vrij te besteden is. Ga bijvoorbeeld winkelen. Met name de souvenirshops zijn goed vertegenwoordigd in deze hoofdstad.
Dag 8 Hanoi - Dong Hoi - Phong Nha
Een deel van de dag is nog ter vrije besteding in Hanoi. In de middag wordt u naar de luchthaven gebracht voor de vliegreis naar Dong Hoi. Bij aankomst wordt u verwelkomd en reist u aansluitend naar uw accommodatie, gelegen op korte afstand van het Phong Nha-Ke Bang National Park.

Noot: het grootste deel van het jaar gaat er slechts één vlucht per dag van Hanoi naar Dong Hoi (17:30-19:00 uur). In bepaalde periodes kunt u ook kiezen voor een ochtendvlucht (06:15-07:25 uur). We stemmen dit samen met u af.
Dag 9 Phong Nha / Tu Lan Cave
Vanuit Phong Nha kunt u diverse grotten bezoeken, o.a. in het Phong Nha-Ke Bang National Park. Dit is de oudste karstformatie van heel Azië (ca. 400 miljoen jaar oud) en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In het park vindt u ca. 65 km aan ondergrondse gangen en rivieren. Wij verzorgen vandaag een excursie naar Tu Lan, gelegen op ca. 70 km afstand van Phong Nha. In dit grottensysteem zijn meer dan 10 grotten te vinden. Bij aankomst in het dorpje Tan krijgt u eerst een veiligheidsbriefing. Daarna begint het avontuur met een wandeling van 2 km over pinda- en buffelvelden, om uiteindelijk de Rao Nan rivier te bereiken. U steekt de rivier over en arriveert bij de indrukwekkende 'rattengrot' Hang Chuot. Laat u niet afschrikken door de naam; het is genoemd naar de vorm, niet naar de bewoners. Via een vallei wandelt u verder naar de Hung Ton grot. U verkent deze grot door met een ladder 15 meter af te dalen en vervolgens 50 meter te zwemmen. Via een ondergrondse rivier bereikt u de To Mo vallei. Hier staat een welverdiende lunch klaar (inbegrepen). Ook kunt u zwemmen bij een waterval. Vervolgens wandelt u via de Hung Ton berg, de Hung Ton vallei, de Rao Nan rivier en plantages terug naar het dorpje Tan (ca. 5 km). Na een koudje drankje en een douche reist u terug naar uw hotel bij Phong Nha.

Opmerkingen: deze excursie wordt uitgevoerd in een kleine, internationale groep. Valt deze dag op een donderdag dan brengt u een bezoek aan de Hang Tien grot i.p.v. aan Hang Chuot en Hung Ton. Tussen half september en half november (exacte periode op aanvraag) is deze excursie niet mogelijk. Mocht uw voorkeur uitgaan naar andere grotten (zoals bijvoorbeeld de bekende Paradise Cave) dan kunnen we een alternatief programma voorstellen. Wilt u nog meer avontuur? Er zijn ook meerdaagse expedities in Tu Lan mogelijk!
Dag 10 Phong Nha - Dong Hoi - Ho Chi Minh City
Transfer naar de luchthaven van Dong Hoi voor de binnenlandse vlucht naar Ho Chi Minh City. Na aankomst in "HCMC" volgt een transfer naar uw hotel. De rest van de dag is vrij te besteden in Ho Chi Minh City, door de lokale bevolking nog steeds Saigon genoemd. De stad heeft ongeveer 7,5 miljoen inwoners en is hiermee de grootste stad van Vietnam.
Dag 11 Ho Chi Minh City & omgeving
Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de Cu Chi Tunnels, gelegen op ongeveer 1,5 uur rijden van Ho Chi Minh City. Dit gigantische tunnelcomplex is in de jaren '40 gebouwd om de Franse en Japanse bezetters te bestrijden. Middels een wandeling door de ondergrondse gangen krijgt u een goede indruk van de situatie destijds. Eenmaal terug in "HCMC" staat eerst de lunch gepland (inbegrepen). Daarna bezoekt u samen met uw gids enkele highlights in het centrum, zoals de Reunification Hall (Presidential Palace), het postkantoor en de Ben Thanh markt. Een dag vol hoogtepunten!

Noot: i.p.v. de stadstour kunt u de Cu Chi Tunnels ook combineren met een bezoek aan de Cao Dai Tempel. In deze indrukwekkende tempel heeft een geloofsgemeenschap vijf religies samengevoegd. U ziet onder andere invloeden uit het Hindoeïsme en het Christendom. Vaak is het mogelijk om een gebedsdienst bij te wonen. Het prijsverschil is op aanvraag.
Dag 12 Ho Chi Minh City - Cat Tien National Park
U reist vandaag naar het Cat Tien National Park, gelegen op ongeveer vier uur rijden van Ho Chi Minh City (noordwaarts). Met een oppervlakte van 720km2 is dit één van de grootste regenwouden van Vietnam. Het hier aanwezige unieke ecosysteem heeft tijdens de oorlog zwaar geleden maar mede dankzij de inspanningen van het Wereld Natuur Fonds heeft dit nationale park zich weer hersteld tot een gebied dat rijk is aan dier- en plantsoorten. Er leven onder andere talrijke vogels, vlinders, krokodillen, herten, apen, gibbons, olifanten en beren. In de middag maakt u een wandeling naar een groot meer. U vindt hier een diversiteit aan vogels en krokodillen. Het is één van de laatste plekken op aarde waar de met uitsterven bedreigde Siamese krokodil leeft. Ook heeft u hier een goede kans om primaten te zien. U verblijft één nacht in Cat Tien Farm Stay, waar tevens alle maaltijden inbegrepen zijn.
Dag 13 Cat Tien National Park - Dalat
Na het ontbijt kunt u kiezen uit twee activiteiten: een bezoek aan het Dao Tien Endangered Primate Species Centre óf aan het Cat Tien Bear Rescue Centre. Het Dao Tien Endangered Primate Species Centre ligt op een 57ha groot eiland bij de ingang van het park. Doel van het project is het redden, rehabiliteren en vrijlaten van bedreigde primaten. U vindt hier onder andere golden-cheeked gibbons, black-shanked doucs, silvered langurs en pygmy lorises. In het Cat Tien Bear Rescue Centre worden afgestoten en mishandelde beren opgevangen voor rehabilitatie. Dit project van Wildlife At Risk (WAR) heeft als doel om de beren uiteindelijk terug te plaatsen in hun natuurlijke omgeving. Na de lunch (inbegrepen) rijdt u verder naar Dalat, waar u laat in de middag zult aankomen.

Het rustige bergplaatsje Dalat is een 'verademing' tijdens een rondreis door Vietnam. Door de hogere ligging (1475m) was het in de 19e eeuw een geliefde plek voor de Fransen om de hitte van Ho Chi Minh City te ontvluchten. Zij bouwden hier mooie koloniale villa's als zomerverblijf. Dalat wordt ook wel 'de stad van de eeuwige lente' genoemd door het aangename klimaat. De temperatuur komt vrijwel nooit boven de 24 graden uit.
Dag 14 Dalat
Natuur- en avontuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de omgeving van Dalat. Er liggen meerdere watervallen, meren en bossen. Voor o.a. wandelen, mountainbiken, kajakken en abseilen bent u in Dalat aan het goede adres! U heeft vandaag keuze uit drie activiteiten: canyoning, white water raften óf hiken en kajakken (één activiteit is inbegrepen, inclusief lunch). Meer informatie sturen we u graag toe.

Noot: alle drie de genoemde activiteiten worden uitgevoerd in een kleine, internationale groep.
Dag 15 Dalat - Ho Chi Minh City
Samen met uw chauffeur en gids bezoekt u vandaag de highlights van Dalat. U start bij het zomerpaleis van keizer Bao Dai, gelegen op een heuvel net buiten het centrum. Bao Dai was de laatste keizer van Vietnam en het paleis is bewaard gebleven zoals hij het in 1954 verliet. Daarna bezichtigt u het voormalige treinstation (mét oude stoomlocomotief), het Xuan Huong meer en de Lam Ty Ni Pagode. De tour wordt afgesloten op de levendige centrale markt. Hier vindt u verse groenten en fruitsoorten die zelden te koop zijn in een tropisch land. Lunch is tijdens de tour inbegrepen. In de avond vliegt u terug naar Ho Chi Minh City. Bij aankomst volgt een transfer naar het hotel waar u één nacht verblijft.
Dag 16 Ho Chi Minh City - Cai Lay - Cai Be
U verlaat de drukke straten en moderne gebouwen van Ho Chi Minh City en vertrekt naar de Mekong Delta. Dit is de meest waterrijke regio van Vietnam en wordt ook wel 'de rijstkom van Vietnam' genoemd. Middels een 3-daagse tour heeft u uitgebreid de tijd om te genieten van het dagelijks leven in deze regio. Per auto rijdt u naar Cai Lay (ca. 2,5 uur). Hier stapt u op de fiets voor een tocht door de groene en rustige omgeving (ca. 1,5 uur). Op een eiland midden in de Mekong stopt u voor de lunch (inbegrepen). Daarna fietst u verder naar uw overnachtingslocatie in Cai Be. We hebben voor u een 'homestay' geselecteerd zodat u een nog betere indruk krijgt van het lokale leven in deze regio. Uw gastfamilie verwelkomd u met open armen en zal vanavond een heerlijk diner verzorgen (inbegrepen).
Dag 17 Cai Be - Can Tho
Vandaag ontdekt u weer een ander deel van de Mekong Delta. Na een vroeg ontbijt steekt u per boot de Tien rivier over. Aan de andere kant van de rivier springt u weer op de fiets. Deze ochtend fietst u langs rivieren, over houten bruggen, door lokale dorpjes en langs kleine fabriekjes naar Vung Liem (ca. 40 km). Na de lunch in een lokaal restaurant (inbegrepen) volgt een korte transfer per auto om uit te komen op de beste fietsroute naar Can Tho. De middagrit biedt verandering van omgeving, zo fietst u nu vooral langs rijstvelden en palmbomen. Tevens doorkruist u vele kleine dorpjes over rustige landweggetjes. Zwaai naar de ‘locals’ en neem een kijkje in hun leven. U zult merken dat het tempo hier vele malen lager ligt dan in de grote steden. Aan het einde van deze fantastische fietsdag arriveert u bij uw hotel in Can Tho. Dit is het commerciële centrum van de Mekong Delta.
Dag 18 Can Tho - Ho Chi Minh City
Na een vroeg ontbijt en een wandeling over de drukke ochtendmarkt gaat de fietstocht verder (max. 30 km). Langs de rivier fietst u naar de drijvende markt van Phong Dien. Dit is één van de zeven drukste drijvende markten in de Mekong Delta en zeker een bezoek waard. De producten die verhandeld worden zijn zeer divers, denk aan: huishoudelijke spullen, gereedschap, bootjes, eten, koffie, etc. Via een smal pad fietst u verder naar de verborgen binnenwateren van de Mekong Delta en de plaatjes O Mon en Binh Thuy. Na de lunch in een lokaal restaurant (inbegrepen) keert u terug naar Can Tho. Hier vandaan wordt u per auto terug gebracht naar Ho Chi Minh City, waar u nog één overnachting heeft.

Tip: een leuk restaurant om uw reis af te sluiten is The Temple Club (29 Ton That Thiep Street, District 1). Hier worden heerlijke traditionele, zuid-Vietnamese gerechten geserveerd. Of maak uw eigen loempia's in het Wrap and Roll Restaurant (67 Hai Ba Trung & 97B Nguyen Trai, District 1).
Dag 19 Ho Chi Minh City - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Afhankelijk van uw terugvlucht heeft u mogelijk nog vrije tijd in "HCMC". Op tijd wordt u bij uw accommodatie opgehaald en naar de luchthaven gebracht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • binnenlandse vluchten: Hanoi - Dong Hoi - Ho Chi Minh City & Dalat - Ho Chi Minh City
 • genoemde transfers & vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen (speciale "adventure guides")
 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde maaltijden
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden, waaronder:
  - stadstours Hanoi & Ho Chi Minh City
  - 3-daagse trekking Mai Chau Vallei / Pu Luong natuurreservaat
  - 2-daagse cruise Lan Ha Bay
  - excursie Phong Nha / Tu Lan Cave
  - excursie Cu Chi Tunnels
  - 2-daags bezoek Cat Tien National Park
  - 1 activiteit in Dalat (canyoning, white water raften of hiken en kajakken)
  - 3-daagse (fiets) tour Mekong Delta
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: €2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Vietnam (ca. USD 25 pp) 
 • vervoer op de dagen / dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele / niet genoemde excursies
 • fooien
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • evt. hoogseizoen-toeslagen
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.750 - € 4.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

La Belle Vie Hotel - Hanoi
incl. ontbijt
La Belle Vie Hotel is een goed, middenklasse hotel (3-4*) op een rustige locatie (noordelijk Hanoi, dichtbij het West Lake). Het is met name geschikt voor reizigers die niet midden in het drukke centrum willen verblijven. De 'Old Quarter' ligt op ca. 15 minuten lopen en het Hoan Kiem meer op ca. 25 minuten. Alle ca. 100 kamers hebben een raam en 'city view' (en enkelen 'lake view'). Ze hebben een warme uitstraling met een mooie houten vloer en een ruime badkamer. Op het dakterras bevindt zich een zwembad (dit is vrij uniek in Hanoi). Hier vandaan heeft u een 360 graden uitzicht op Hanoi, o.a. op het West Lake. De vriendelijke medewerkers helpen u graag op weg naar de leukste adresjes van Hanoi. Verder biedt het hotel een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Homestay Vietnam Hang Village
incl. alle maaltijden
 

Homestay Vietnam Kho Muong Village
incl. alle maaltijden
 

Azalea Cruise - Halong Bay / Lan Ha Bay
incl. alle maaltijden
De luxe 5-sterren Azalea Cruise vaart door Halong Bay en Lan Ha Bay; twee prachtige regio’s in het noorden van Vietnam. Aan boord zijn ca. 20 hutten, verdeeld over vijf categorieën. Ook aan gezinnen is gedacht; zo zijn er kamers met een verbindingsdeur waardoor vier personen (max. zes) geen probleem is. Ultieme luxe vindt u in de Azalea Exclusive Suite. Alle hutten zijn ruim, comfortabel en hebben een luxe uitstraling. Uiteraard beschikt elke hut ook over een luxe badkamer, airconditioning en een groot raam. Op uw privé balkon kunt u in alle rust genieten van de mooie landschappen die u passeert. U hebt amper het idee dat u op een boot zit; het zijn net hotelkamers! Overige faciliteiten aan boord van de Azalea Cruise zijn een Spa, een restaurant en een zonnedek. Het restaurant serveert smakelijke gerechten uit de Vietnamese en Aziatische keuken. Het personeel is erg gastvrij en vindt het belangrijk om een waardevolle reis voor hun gasten te verzorgen. Zo worden er o.a. activiteiten aangeboden om u te entertainen, zoals een kookworkshop en Tai Chi lessen. Kortom; genieten maar!

Chay Lap Farmstay & Resort - Phong Nha-Ke Bang National Park
incl. ontbijt
De naam verklapt het eigenlijk al: een verblijf in boerderij-achtige sfeer met de faciliteiten van een resort. Chay Lap Farmstay & Resort wordt gezien als een uniek verblijf midden in de natuur, het wordt omringd door groene bergen en rivieren. Er zijn ca. 30 kamers, in verschillende categorieën, verspreid door het park. Zo kunt u ervoor kiezen om te verblijven in een klein rond huisje of in een kamer van de vaste complexen. Tijdens het verblijf bij Chay Lap Farmstay & Resort kunt u genieten van de rijke natuur en de verrassende omgeving. Ook aan activiteiten ontbreekt het hier niet. Bij Chay Lap Riverside, op slechts 500 meter afstand, kunt u o.a. meehelpen in de tuin, fietsen huren, schilderen, kajakken en suppen. Maar Chay Lap Farmstay & Resort is natuurlijk ook een goede uitvalsbasis om het Phong Nha-Ke Bang National Park te verkennen! Zo vindt u de grotten Hang Toi (Dark Cave) en Tien Son op nog geen 3 km afstand. In de Expedition Restaurant & Bar kunt u de gehele dag genieten van diverse maaltijden en drankjes. Ook kunt u een duik nemen in het zwembad. Voor extra ontspanning kunt u, tegen betaling, gebruik maken van een bijzonder soort sauna met kruidige aroma’s. Deze verplaatsbare sauna’s zijn niet alleen goed voor uw huid maar ook voor het versterken van het immuunsysteem en de bloedsomloop. De kruiden die gebruikt worden in de sauna komen uit eigen tuin. U vindt Chay Lap Farmstay & Resort op korte afstand van het Phong Nha-Ke Bang National Park en op ca. 20 minuten rijden van de plaats Phong Nha.

Silverland Yen Hotel - Ho Chi Minh City
incl. ontbijt
Het Silverland Yen Hotel is een goed middenklasse hotel op een toplocatie in Ho Chi Minh City. Op loopafstand van het hotel vindt u o.a. de Ben Thanh markt, het operahuis, het Reunification Palace, vele restaurants, etc. Het hotel beschikt over ca. 65 kamers, in verschillende categorieën. De kamers zijn netjes en van moderne faciliteiten voorzien. Spectaculair is het dakterras waar u een (klein) zwembad en een bar vindt. Geniet van het uitzicht op de stad terwijl u van een cocktail nipt. Ook leuk: in het restaurant kunt u elke middag genieten van een gratis high tea! Het Silverland Yen Hotel is één van de beste 3-sterren hotels in Ho Chi Minh City en een goede keus voor uw verblijf.

Cat Tien Farm Stay - Cat Tien National Park
incl. alle maaltijden
Cat Tien Farm Stay is een eenvoudige accommodatie op korte afstand van het Cat Tien National Park. Er zijn in totaal ca. 15 kamers, waarvan alleen de ‘deluxe rooms’ en de ‘river view bungalow’ een eigen badkamer hebben. Houd er rekening mee dat er geen airconditioning is, alleen een ventilator. De kamers liggen in een groene tuin, die uitkomt bij de Dong Nai rivier. Verwacht geen luxe, maar het is een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan het Cat Tien National Park.

Tea Resort Dalat - Dalat
incl. ontbijt
Wat het eerst opvalt als u bij het Tea Resort Dalat aankomt, is de royale villa met kleurrijke tuin en goed onderhouden paden. Het hotel heeft 122 kamers die verdeeld zijn over meerdere gebouwen op het terrein. De kamers zijn ruim en voorzien van een eigen badkamer met bad, een balkon of terras, Wi-Fi, etc. In het hotel vindt u diverse schilderijen, gemaakt door de bekende kunstenaar Claude Monet. Overige faciliteiten zijn: twee restaurants, een wijnkelder, een bar, een café en een massagesalon. Het Tea Resort ligt niet ver van het centrum van Dalat (ca. 2 km) en is een ideale uitvalsbasis om Dalat (en omgeving) te verkennen. Bezoek bijvoorbeeld het Xuan Huong meer, de levendige centrale markt, het zomerpaleis van keizer Bao Dai en de Truc Lam pagode.

Homestay Vietnam Cai Be
incl. alle maaltijden
 

Iris Hotel Can Tho - Mekong Delta / Can Tho
incl. ontbijt

Het Iris Hotel in Can Tho (3 à 4-sterren) ligt op nog geen 3 km van de bekende drijvende markt van Cai Rang. Het moderne hotel is van alle comfort voorzien, zoals een restaurant, ruime kamers en een binnen zwembad. Vanaf de Skybar kunt u genieten van het uitzicht over Can Tho. Het Iris Hotel is een zeer degelijk hotel, met een goede prijs/kwaliteit-verhouding.


bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »